-
Φοβερης αντοχης και σκληροτητας στο βερνικι ειναι και τα χρωματα της bmw. Μονο μειονεκτημα οτι εχει απ'το εργοστασιο εναν ελαφρυ φλοιο πορτοκαλιου σε σχεση με αλλα εργοστασιακα χρωματα, τουλαχιστον στο titanium silver που ειναι η δικια μου, αλλα και παλι μπροστα στο ποσο ανθεκτικο ειναι χαλαλι του. Βεβαια κοστιζε και κανα χιλιαρικο εξτρα πριν 15 χρονια.
Και στο 207 μου το χρωμα ειναι αρκετα ανθεκτικο απλα σιγουρα πιο μαλακο το βερνικι και το καταλαβαινω απ'το ποσο πιο ευκολα γυαλιζεται σε σχεση με την 320. Παντως 15 χρονια μετα και παρκαρισμα ως επι το πλειστον εξω, ουτε εχει σκασει πουθενα ουτε τιποτα. Και ειχε γυρω στα 350 ευρω αν θυμαμαι καλα (manitoba grey μεταλλικο κι αυτο).
Τραγικη ποιοτητα εχουν πολλα ιαπωνικα, ιδιως τα honda. Αλλα και οpel εχω δει πολλα σε τραγικη κατασταση αν και το opel της οικογενειας (μαυρο μεταλλικο agila b του 2009) παραμενει σε πολυ καλη κατασταση με παρκαρισμα εξω.
-
Πόσο χαίρομαι που είμαι πρώτος καπου και εγώ αν κάνουμε μεταβολή.
Την χειρότερη ποιότητα βαφής σε παλστικα έχω. Τουλάχιστον έχει πολλά ρινίσματα και είναι εντυπωσιακή
-
Έστω ότι κάνεις κάποιο πακέτο κεραμικής, το οποίο υποτίθεται ότι έχει διάρκεια 5 χρόνια. Μετά το πέρας των 5 χρόνων, το αμάξι επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση? Εννοώ δηλαδή ότι, το υλικό της κεραμικής εξασθενει όλο και επανέρχεται η βαφή στην αρχική της κατάσταση?
Επίσης, αφότου επέλθει η 5ετια είναι "υποχρεωτικό" να το ξαναπεράσεις κεραμικό? Και αν ναι πρέπει να κάνεις ξανά την ίδια ή κάποια άλλη είτε σε μάρκα είτε σε διάρκεια? Υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημιά στο χρώμα αν αποφασίσω να μην ξανακάνω κεραμική ή αποφασίσω να κάνω χρήση άλλης? Το ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω τι είδους χημικά είναι όλα αυτά και τι αντίδραση μπορεί να έχει στο βερνίκι... -
Εγω παιδια δεν εχω αλλαξει και πολλα αυτοκινητα 3 με αυτο.Το καλυτερο χρωμα το εχει το corolla (μπορει να ετυχε)το εχω 16 χρονια παντα πλυσιμο με απορυπαντικο πιατων 2 φορες τον χρονο καλοκαιρι αλμυρα απο θαλασσα εξω στον ηλιο ολη μερα χειμωνα το ιδιο.Μολις το πλυνω ειναι σαν καινουργιο...οκ εχει αραχνες.
Για μενα το χειροτερο το ειχε η opel οποιο και να κοιταξω ειναι με μπαλωματα ξεθωριασμενα. -
Επιβεβαιώνω ότι και το δικό μου κορολλα, ίδιο μοντέλο με του Άλεξ, ασημί χρώμα είναι άριστο.
Πλύσιμο ελάχιστες φορές τα 17 χρόνια που το έχω και εννοείται με απορρυπαντικό πιάτων.Επίσης έχω παρατηρήσει σε πολλά μοντέλα πεζό 308 ίδιας χρονολογίας πολλά με σκασμενο βερνίκι.
-
Απορρυπαντικό πιάτων; Διαβάζω καλά ή κάνετε κάποιο λάθος;
Μία γειτόνισσά μου έπλενε με απορρυπαντικό πιάτων (AVA) ένα κόκκινο SEAT IBIZA και στην 5ετία το κόκκινο IBIZA είχε γίνει πορτοκαλί. Ξέφτισε το χρώμα εντελώς.
-
@storm said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Απορρυπαντικό πιάτων; Διαβάζω καλά ή κάνετε κάποιο λάθος;
Μία γειτόνισσά μου έπλενε με απορρυπαντικό πιάτων (AVA) ένα κόκκινο SEAT IBIZA και στην 5ετία το κόκκινο IBIZA είχε γίνει πορτοκαλί. Ξέφτισε το χρώμα εντελώς.
Φιλε αληθεια σου λεω. Βεβαια εγω εβαζα μονο fairy
-
Οι άλλοι ακόμα τριβουν
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Οι άλλοι ακόμα τριβουν
Villabaho?
-
@christosvvs said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Έστω ότι κάνεις κάποιο πακέτο κεραμικής, το οποίο υποτίθεται ότι έχει διάρκεια 5 χρόνια. Μετά το πέρας των 5 χρόνων, το αμάξι επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση? Εννοώ δηλαδή ότι, το υλικό της κεραμικής εξασθενει όλο και επανέρχεται η βαφή στην αρχική της κατάσταση?
Επίσης, αφότου επέλθει η 5ετια είναι "υποχρεωτικό" να το ξαναπεράσεις κεραμικό? Και αν ναι πρέπει να κάνεις ξανά την ίδια ή κάποια άλλη είτε σε μάρκα είτε σε διάρκεια? Υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημιά στο χρώμα αν αποφασίσω να μην ξανακάνω κεραμική ή αποφασίσω να κάνω χρήση άλλης? Το ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω τι είδους χημικά είναι όλα αυτά και τι αντίδραση μπορεί να έχει στο βερνίκι...Αυτό το έχω και εγώ απορία.
Ας υποθέσουμε ότι "συντηρείς" την κεραμική και στην 5ετια δεν ξαναπερνας το μαγικό ζωμό, τι θα γίνει με την κεραμική που θα έχει μείνει? Θεωρητικά δεν πρέπει να βγει? -
@antoniokon said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Οι άλλοι ακόμα τριβουν
Villabaho?
Όχι στο Μηρεβλαχο....(με σαπούνι πιάτων)
Χιούμορ κάνω φυσικά....αγάπη στους βλάχους και σε όλους τους Έλληνες
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Επίσης, αφότου επέλθει η 5ετια είναι "υποχρεωτικό" να το ξαναπεράσεις κεραμικό? Και αν ναι πρέπει να κάνεις ξανά την ίδια ή κάποια άλλη είτε σε μάρκα είτε σε διάρκεια? Υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημιά στο χρώμα αν αποφασίσω να μην ξανακάνω κεραμική ή αποφασίσω να κάνω χρήση άλλης? Το ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω τι είδους χημικά είναι όλα αυτά και τι αντίδραση μπορεί να έχει στο βερνίκι...Αυτό το έχω και εγώ απορία.
Ας υποθέσουμε ότι "συντηρείς" την κεραμική και στην 5ετια δεν ξαναπερνας το μαγικό ζωμό, τι θα γίνει με την κεραμική που θα έχει μείνει? Θεωρητικά δεν πρέπει να βγει?Κάτσε να τελειώσει η μπάλα..
-
Επίσης, αφότου επέλθει η 5ετια είναι "υποχρεωτικό" να το ξαναπεράσεις κεραμικό? Και αν ναι πρέπει να κάνεις ξανά την ίδια ή κάποια άλλη είτε σε μάρκα είτε σε διάρκεια? Υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημιά στο χρώμα αν αποφασίσω να μην ξανακάνω κεραμική ή αποφασίσω να κάνω χρήση άλλης? Το ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω τι είδους χημικά είναι όλα αυτά και τι αντίδραση μπορεί να έχει στο βερνίκι...Το 5 χρόνια είναι σχετικό. Συνήθως είναι up to Χ χρονικό διάστημα με το μέγιστο να επιτυγχάνεται σε ιδανικές συνθήκες φύλαξης και συντήρησης του οχηματος. Η κεραμική επίστρωση είναι ένα σφραγιστικό μακράς διάρκειας και αυτό που θα συμβεί σταδιακά είναι να χάσει τις ιδιότητες της και να "αποσυντεθεί". Δεν επηρεάζει το βερνίκι του αμαξώματος που βρίσκεται από κάτω.
Όχι δεν είναι υποχρεωτικό να ξαναπεράσεις κεραμική μετά το πέρας της διάρκειας ζωής της. Ούτε χρειάζεται να είναι η ίδια. Μπορείς να βάλεις όποια θέλεις, οποιουδήποτε τύπου. Καμία ζημιά δεν θα πάθεις που να σχετίζεται με το αν είχε πρίν κεραμική το όχημα.
@yem Η κεραμική όντως θα κάνει degrade διαφορετικό σε κάθε επιφάνεια του οχήματος αλλά αυτό δε σε επηρεάζει κάπου. Αν θές να αφαιρέσεις τα υπολείμματα της απλά κάνεις τη διαδικασία βαθιάς απορρύπανσης/γυαλίσματος και περνάς όποιο σφραγιστικό θέλεις
-
Storm για του λογου το αληθες
-
Alex άλλαξε απορρυπαντικό γιατί το xceed σου έχει αρχίσει να μοιάζει με corolla.
-
Ρε παιδιά τα απορρυπαντικά πιάτων έχουν λυποδιαλυτικά συστατικά και νάτρια τύπου χλωρίνης. Δεν λυπάστε να πλένετε με αυτά τα αυτοκινητάκια σας;
Κάποτε είχε γίνει φασαρία για τα δερματικά προβλήματα που προκαλούν στα χέρια και βγήκε το AVA με το "γαλάκτωμα περλέ" που υποτίθεται ότι είναι φιλικό στο δέρμα.
-
@storm said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ρε παιδιά τα απορρυπαντικά πιάτων έχουν λυποδιαλυτικά συστατικά και νάτρια τύπου χλωρίνης. Δεν λυπάστε να πλένετε με αυτά τα αυτοκινητάκια σας;
Κάποτε είχε γίνει φασαρία για τα δερματικά προβλήματα που προκαλούν στα χέρια και βγήκε το AVA με το "γαλάκτωμα περλέ" που υποτίθεται ότι είναι φιλικό στο δέρμα.
Τωρα το επλυνα με σαμπουαν αυτοκινητου απλα ηθελα να δεις το χρωμα υστερα απο τοσα χρονια με fairy
-
Στις φωτογραφίες μια χαρά φαίνεται αν και δεν καταλαβαίνω και πολλά λόγω αντανακλάσεων.
Ειδικός δεν είμαι, οπότε η άποψή μου για αυτά τα θέματα είναι από την δική μου εμπειρία. Οπότε αν υπάρχει κάποιος που να ασχολείται πολύ με αυτά ας αναφέρει την άποψή του. Π.χ. σίγουρα ο @mastoras78 ξέρει πολύ περισσότερα. Το κατέχει το θέμα.
-
Εχει καποιος να προτείνει καποιο πληντυριο που να πλενει προσεκτικά, με το χέρι και καλά υλικά σε Μαρουσι, Ν. Ιωνία, Πεύκη, Ηράκλειο, Χαλάνδρι;
-
@iceman7 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εχει καποιος να προτείνει καποιο πληντυριο που να πλενει προσεκτικά, με το χέρι και καλά υλικά σε Μαρουσι, Ν. Ιωνία, Πεύκη, Ηράκλειο, Χαλάνδρι;
Αυτός στην Λυκόβρυση δεν σε καλύπτει ?
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ