-
@monman2 said in 2020 Toyota Yaris:
@nith1717 said in 2020 Toyota Yaris:
@bill_hsd said in 2020 Toyota Yaris:
@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:
@nith1717 said in Toyota Yaris 2022 Hybrid 1.5 116hp:
Καλησπέρα σε όλους.
Περιμένοντας το Toyota Yaris 2022 Hybrid 1.5 116hp Active Plus, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είσαστε ευχαριστημένοι σε γενικές γραμμές όσοι ήδη το έχετε.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!Διαβάζοντας τα παραπάνω, όντως είναι πολύ αξιόλογο μοντέλο και χαίρομαι που το επέλεξα! Μια ερώτηση μόνο: 23 χρόνια οδηγός που είμαι, αξίζει να κάνω μικτή ασφάλεια ή είναι περιττό;
Σε οποιοδήποτε σύγχρονο αυτοκίνητο (πολλώ δε μάλλον σε ένα υβριδικό), με τις τιμές ανταλλακτικών να έχουν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη και την πολυπλοκοτητα των διαφορών συστημάτων ασφαλείας και άνεσης (κάμερες,αισθητήρες, φανάρια LED κλπ.), η επιλογή μικτής ασφάλειας θεωρώ ότι είναι μονόδρομος.
Δυστυχώς, κάποιοι το συνειδητοποιούν κατόπιν εορτής.Παλιά θυμάμαι έκανες μικτή αν ήσουν νέος οδηγός και φυσικά αν είχες λεφτά για να τα δώσεις!!!
Σήμερα τα δεδομένα άλλαξαν. Απλά σκέφτηκα ότι 500€ που ανέφερε κάποιος φίλος πιο πάνω για μικτή, αν το καλοσκεφτείς αξίζει διότι δεν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας!... αλλά και πάλι είμαι υπό σκέψη.Σου είπαν παραπάνω για τις τιμές των ανταλλακτικών θα σου πω για την μάστιγα των ανασφάλιστων και των αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες .
Επειδή Β Ελλάδα το καλοκαίρι 1 στα 2 αυτοκίνητα είναι από βαλκανικές χώρες βοήθεια σου αν μπλέξεις με το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης. Σε παλιό περιστατικό με Μολδαβό χάρις στην μικτή είχα μάχιμο το αυτοκίνητο σε 10 μέρες αντί για 3 μήνες και χάρις στην νομική προστασία δεν πλήρωσα τίποτα !
Τα 500 € δεν είναι πολλά ,κάνε την αφαίρεση από την βασική ασφάλεια πρώτα και τα 200€ της διαφοράς για να έχεις μικτή είναι ψίχουλα.
Συμφωνώ, τελικά αξίζει. Δε λέει να ρισκάρω.
Περιμένω τώρα με αγωνία να έρθει από ακύρωση μέσα στον Δεκέμβριο -
@speargunner said in Toyota Yaris hybrid:
Αγαπητοί φίλοι, ενδιαφέρομαι για νέο, αξιόπιστο και οικονομικό στην κατανάλωση αυτοκίνητο. Η υβριδική τεχνολογία και συγκεκριμένα το Toyota Yaris μου φαίνονται "λιμπιστερά", θα ήθελα όμως τη γνώση-εμπειρία σας αν α) με το πέρασμα του χρόνου (σε πόσα χρόνια;) χάνει η μπαταρία τα χαρακτηριστικά της και εξαλείφεται έτσι το όποιο πλεονέκτημα κατανάλωσης (+το μειονέκτημα του μεγαλύτερου βάρους) και β) σε ανοιχτό δρόμο με υψηλές ταχύτητες οδήγησης (160 Km/ώρα) ποια είναι η πραγματική κατανάλωση του εν λόγω μοντέλου; -
@speargunner said in Toyota Yaris hybrid:
Αγαπητοί φίλοι, ενδιαφέρομαι για νέο, αξιόπιστο και οικονομικό στην κατανάλωση αυτοκίνητο. Η υβριδική τεχνολογία και συγκεκριμένα το Toyota Yaris μου φαίνονται "λιμπιστερά", θα ήθελα όμως τη γνώση-εμπειρία σας αν α) με το πέρασμα του χρόνου (σε πόσα χρόνια;) χάνει η μπαταρία τα χαρακτηριστικά της και εξαλείφεται έτσι το όποιο πλεονέκτημα κατανάλωσης (+το μειονέκτημα του μεγαλύτερου βάρους) και β) σε ανοιχτό δρόμο με υψηλές ταχύτητες οδήγησης (160 Km/ώρα) ποια είναι η πραγματική κατανάλωση του εν λόγω μοντέλου;11 χρόνια εγγύηση στην μπαταρία με δωρεάν (με κουπόνια που σου δίνουν στην παραλαβή) έλεγχο καλής κατάστασης για 11 χρόνια επίσης , το τελευταίο που θα με ανησυχούσε η μπαταρία .
Το άλλο που λες για το βάρος 45-60 κιλά πιο βαρύ το υβριδικό ανάλογα την έκδοση δεν το βλέπω σαν μειονέκτημα γιατί το επιπλέον βάρος είναι ανάμεσα στο μεταξόνιο και χαμηλά .
Για τόσο υψηλές ταχύτητες ότι σου πουν και ότι ακούσεις για καταναλώσεις θα είναι ...φίδια ! Μόνο εσύ θα το μάθεις αν είσαι αρκετά τολμηρός και δεν φοβάσαι τα μπλόκα... για τέτοιες ταχύτητες πάντως ο "τολμηρός " οδηγός θα πάρει ένα μακρύ hatchback Golf , i30 κάτι τέτοιο της επόμενης κατηγορίας με τον μικρότερο κινητήρα βενζίνης . Πιο ήσυχα και σταθερά.
-
ΩΠΑ !! Είδα και κάτι άλλο τώρα που πίνω καφέ και μελετώ το εγχειρίδιο από το yaris cross που έχει ίδιο υβριδικό σύστημα με το απλό yaris .
H TOYOTA θεωρεί δυσμενείς συνθήκες χρήσης την οδήγηση με πάνω από το 80% της τελικής ταχύτητας επι δυο συνεχόμενες ώρες , ΑΡΑ αλλαγή λαδιών στο εξάμηνο ή στα 7500 χλμ !
170 τελική το yaris κάνε τις πράξεις ...
-
Εγώ πάντως όπως και στο yaris diesel που έχω έτσι και στο cross hybrid στο εξάμηνο θα τα αλλάζω ,παρόλο που ξέρω ήδη ότι τα 0W-8 έχουν 30€ το λίτρο ... μάλλον θα το κρατήσω καμμιά 10αρια χρόνια όπως το βλέπω.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Περιμένοντας το Toyota Yaris 2022 Hybrid 1.5 116hp Active Plus, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είσαστε ευχαριστημένοι σε γενικές γραμμές όσοι ήδη το έχετε.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!Διαβάζοντας τα παραπάνω, όντως είναι πολύ αξιόλογο μοντέλο και χαίρομαι που το επέλεξα! Μια ερώτηση μόνο: 23 χρόνια οδηγός που είμαι, αξίζει να κάνω μικτή ασφάλεια ή είναι περιττό;
Σε οποιοδήποτε σύγχρονο αυτοκίνητο (πολλώ δε μάλλον σε ένα υβριδικό), με τις τιμές ανταλλακτικών να έχουν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη και την πολυπλοκοτητα των διαφορών συστημάτων ασφαλείας και άνεσης (κάμερες,αισθητήρες, φανάρια LED κλπ.), η επιλογή μικτής ασφάλειας θεωρώ ότι είναι μονόδρομος.
Δυστυχώς, κάποιοι το συνειδητοποιούν κατόπιν εορτής.Παλιά θυμάμαι έκανες μικτή αν ήσουν νέος οδηγός και φυσικά αν είχες λεφτά για να τα δώσεις!!!
Σήμερα τα δεδομένα άλλαξαν. Απλά σκέφτηκα ότι 500€ που ανέφερε κάποιος φίλος πιο πάνω για μικτή, αν το καλοσκεφτείς αξίζει διότι δεν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας!... αλλά και πάλι είμαι υπό σκέψη.Αν θέλεις μικτή να προσέξεις πολύ την απαλλαγή. Να διαβάσεις και να ζητήσεις αν πας σε ασφαλιστή τα ψιλά γράμματα. Να σου εξηγήσει τι ακριβώς θα γίνει αν χρειαστεί να την χρησιμοποιήσεις.
-
@groover1972 said in 2020 Toyota Yaris:
Καλησπέρα σε όλους.
Σήμερα τα δεδομένα άλλαξαν. Απλά σκέφτηκα ότι 500€ που ανέφερε κάποιος φίλος πιο πάνω για μικτή, αν το καλοσκεφτείς αξίζει διότι δεν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας!... αλλά και πάλι είμαι υπό σκέψη.Αν θέλεις μικτή να προσέξεις πολύ την απαλλαγή. Να διαβάσεις και να ζητήσεις αν πας σε ασφαλιστή τα ψιλά γράμματα. Να σου εξηγήσει τι ακριβώς θα γίνει αν χρειαστεί να την χρησιμοποιήσεις.
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!!!
Σε ευχαριστώ φίλε μου για τη συμβουλή σου! -
@groover1972 said in 2020 Toyota Yaris:
Καλησπέρα σε όλους.
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!!!
Σε ευχαριστώ φίλε μου για τη συμβουλή σου!Τίποτα! Για αυτό υπάρχει αυτή η παρέα!
-
Σε ταξίδι σε Εγνατία, με 150-160 Km/h (το 30% της χρήσης που κάνω), ποια πιστεύετε/γνωρίζετε (όσοι το έχετε) ότι είναι η πραγματική κατανάλωση; Ένα ford fiesta mild hybrid 125ps (το σκέφτομαι κι αυτό) θα κατανάλωνε συγκρίσιμα, παραπάνω ή παρακάτω υπό τις ίδιες συνθήκες; Τέλος, ποια η γνώμη σας για την αξιοπιστία του συγκεκριμένου κινητήρα της ford σε βάθος χρόνου/χιλιομέτρων;
-
Νέος στο forum, μετα από ταλαιπωρία. Είναι λογικό, να έχει καθυστερήσει η παραγγελία σε Active plus 14 μήνες και να μην έχει υπάρξει παρέμβαση στην παραγγελία; Από Νοέμβριο του 2021, ακόμη δεν έχω παραλάβει. Η υπομονή μάλλον δεν είναι αρετή, γιατί όποιος πάει και φωνάζει και κάνει φασαρία, κάνει τη δουλειά του νωρίτερα, αδικώντας άλλους βέβαια
-
@giorgoste said in 2020 Toyota Yaris:
Νέος στο forum, μετα από ταλαιπωρία. Είναι λογικό, να έχει καθυστερήσει η παραγγελία σε Active plus 14 μήνες και να μην έχει υπάρξει παρέμβαση στην παραγγελία; Από Νοέμβριο του 2021, ακόμη δεν έχω παραλάβει. Η υπομονή μάλλον δεν είναι αρετή, γιατί όποιος πάει και φωνάζει και κάνει φασαρία, κάνει τη δουλειά του νωρίτερα, αδικώντας άλλους βέβαια
Είναι πολύ νωρίς ακόμη για μένα που έχω ημερομηνία για Δεκέμβρη 2023 αλλά με αυτά που διαβάζω δεν με βλέπω να το έχω πριν το καλοκαίρι του 2024.
Για πότε σου είχαν πει όμως; -
Η μάνα ταΐζει το παιδί που γκρινιάζει, λέει ο λαός.
-
@johndoe said in 2020 Toyota Yaris:
Είναι πολύ νωρίς ακόμη για μένα που έχω ημερομηνία για Δεκέμβρη 2023 αλλά με αυτά που διαβάζω δεν με βλέπω να το έχω πριν το καλοκαίρι του 2024.
Για πότε σου είχαν πει όμως;Πάρε το με σήμα Mazda που κάνει 6 μήνες ΜΑΧ να έρθει
-
@dimmad said in 2020 Toyota Yaris:
Πάρε το με σήμα Mazda που κάνει 6 μήνες ΜΑΧ να έρθει
Και δεν έχει και τις υποχρεωτικές μεγάλες ζάντες κατά το κόλλημα της Toyota με τα πακέτα εξοπλισμού…
Ναι μπορεί να ήταν πιο λογική επιλογή αλλά επέλεξα το original τώρα. Δεν μου κάθεται καλά το σήμα της Mazda στο Yaris. Θα περιμένω και βλέπουμε. Δεν καίγομαι κιόλας. Έχω να κινούμαι. -
Για πότε σου είχαν πει όμως;Αρχικά Σεπτέμβρη..με τις γνωστές αοριστίες. Μετά Νοέμβρη, μετά Οκτώβρη και τελικά Δεκέμβρη..και πάμε για τέλη Δεκέμβρη
-
Και δεν έχει και τις υποχρεωτικές μεγάλες ζάντες κατά το κόλλημα της Toyota με τα πακέτα εξοπλισμού…
Ναι μπορεί να ήταν πιο λογική επιλογή αλλά επέλεξα το original τώρα. Δεν μου κάθεται καλά το σήμα της Mazda στο Yaris. Θα περιμένω και βλέπουμε. Δεν καίγομαι κιόλας. Έχω να κινούμαι.Εγώ το επέλεξα για να γιατί το βρήκα ποιο κοντά στο πως διαμορφώνετε σε σχέσει με το τι δίνει η Toyota σε εξοπλισμό.
Έγινε η Παραγγελία μέσα Σεπτέμβρη και Δεκέμβρη ήρθε ειδοποίηση είναι σε γραμμή παράγωγης, άρα Φλεβάρη θα είναι εδώ.
Ήθελα 1 Υaris full extra και η Toyota ΔΕΝ το πουλάει πλέον και η Mazda στο δίνει όπως θα έπρεπε να είναι δηλ. FULL EXTRA και 3000€ ποιο φθηνά.
-
Εχετε καταλάβει ότι η αγορά στα μέσα του 24 παίζει να είναι εντελώς διαφορετική τότε ?
-
@criuser said in 2020 Toyota Yaris:
Εχετε καταλάβει ότι η αγορά στα μέσα του 24 παίζει να είναι εντελώς διαφορετική τότε ?
Ναι, να μην υπάρχει απολύτως τίποτα εννοείς ή όλα θα έχουν φτιάξει ?
-
Οχι να υπάρχουν 4-5 νέα μοντέλα που θα έχουν και αυτά κάτι υβριδικό και ίσως είναι καλύτερα από το γιάρις.
-
Ναι μπορεί να ήταν πιο λογική επιλογή αλλά επέλεξα το original τώρα. Δεν μου κάθεται καλά το σήμα της Mazda στο Yaris. Θα περιμένω και βλέπουμε. Δεν καίγομαι κιόλας. Έχω να κινούμαι.Εγώ το επέλεξα για να γιατί το βρήκα ποιο κοντά στο πως διαμορφώνετε σε σχέσει με το τι δίνει η Toyota σε εξοπλισμό.
Έγινε η Παραγγελία μέσα Σεπτέμβρη και Δεκέμβρη ήρθε ειδοποίηση είναι σε γραμμή παράγωγης, άρα Φλεβάρη θα είναι εδώ.
Ήθελα 1 Υaris full extra και η Toyota ΔΕΝ το πουλάει πλέον και η Mazda στο δίνει όπως θα έπρεπε να είναι δηλ. FULL EXTRA και 3000€ ποιο φθηνά.
Έβαλα στον διαμορφωτή της Mazda αυτά που θα ήθελα και μου βγήκε πάνω από 26.000. Κοντά 27. Πραγματικά δεν πιστεύω ότι με αντίστοιχο εξοπλισμό θα βγαίνει πιο φτηνό το ένα ή το άλλο. ΠΧ στο Yaris τα safety features που έχει στάνταρ από την βασική έκδοση, η Mazda τα έχει σε ξεχωριστό safety pack. Από την άλλη η Mazda έχει στάνταρ νομίζω τα θερμαινόμενα καθίσματα που στο Yaris δεν τα βρίσκεις καθόλου. Γενικά ένα μεγάλο μπέρδεμα για αυτόν που θέλει να συγκρίνει. Φυσικά ο καθένας πράττει αυτό που θεωρεί σωστό για τον ίδιο υπολογίζοντας και παράγοντες που δεν μπορούν πάντα να εξηγηθούν. Ξέρουμε ότι πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο με διαφορές στα πακέτα εξοπλισμού και στην εγγύηση μπαταρίας.
2020 Toyota Yaris