-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Για να φτιάξεις παστουρμά όμως πρέπει να πιάσουν τα κρύα, να ψοφήσουν όλα τα ζουζούνια και να μπορείς να τον βγάλεις έξω άφοβα.
Υπάρχει και αυτό για τα έντομα...
https://www.skroutz.gr/s/37602876/Φανάρι-Τροφίμων-Γαλβανιζέ-με-Σίτα-Ν3-42-x-32-x-62-cm-T1126.html
Το χρησιμοποιούσε και η γιαγιά μου για τυρία αλλαντικά κ.λ.π.
-
Πόσο καιρό πρέπει να μείνει έξω;
-
@georgekn said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Για να φτιάξεις παστουρμά όμως πρέπει να πιάσουν τα κρύα, να ψοφήσουν όλα τα ζουζούνια και να μπορείς να τον βγάλεις έξω άφοβα.
Υπάρχει και αυτό για τα έντομα...
https://www.skroutz.gr/s/37602876/Φανάρι-Τροφίμων-Γαλβανιζέ-με-Σίτα-Ν3-42-x-32-x-62-cm-T1126.html
Το χρησιμοποιούσε και η γιαγιά μου για τυρία αλλαντικά κ.λ.π.
Δεν είναι μόνο τα έντομα. Είναι και η θερμοκρασία που μετράει. Οι παλιοί τα είχαν όλα μετρήσει: όταν ψοφήσουν τα έντομα, τότε είναι και η κατάλληλη θερμοκρασία για να γίνει σωστά ο παστουρμάς. Αλλιώς χαλάει το κρέας.
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πόσο καιρό πρέπει να μείνει έξω;
8 μέρες
-
Τελικά ο παστουρμάς έχει πολύ υψηλότερη τεχνογνωσία από το Detailing.. Respect!
-
Απλά χρησιμοποιώ μια παλιά συνταγή που χρησιμοποιούσε ένας παππούς. Δεν είναι δική μου. Εγώ το μόνο που σκαρφίστηκα είναι αυτό με το τσιμένι για να μη βρωμάει. Σε όποιον πάντως θέλει να κάνει μπορώ να στείλω την συνταγή.
-
Ο παστουρμάς και το προσούτο είναι απο τα πιο safe αλλαντικά που μπορείς να κάνεις diy , όλα τα άλλα μπορεί να σε στείλουν .
Άξιος ο Αλέξανδρος , περιμένω ένα Αιγύπτιο συνάδελφο να μου φέρει κάνα κιλό καμήλας τα Χριστούγεννα.
Αν προλάβω θα κάνω παστουρμαδόπιτα την πρωτοχρονιά -
Παρμπρίζ και τζάμια γενικότερα εσωτερικά με τι προτείνεται να καθαρίζονται?
Κλασσικά στο πλυντήριο χρησιμοποιήθηκε πανί που θόλωσε τα πάντα... -
@antonakis said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Κλασσικά στο πλυντήριο χρησιμοποιήθηκε πανί που θόλωσε τα πάντα...Κλασσικά!!! Εγώ τα κάνω με υγρό για τζάμια, αυτό του σπιτιού.
-
Και γω κλασσικά Ajax έλεγα, αλλά μάλλον πρέπει να βρω κανένα με πιο νορμάλ μυρωδιά.
-
@antonakis said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Κλασσικά στο πλυντήριο χρησιμοποιήθηκε πανί που θόλωσε τα πάντα...Η συζήτηση αυτή έχει γίνει και παλιότερα. Ακριβώς η ίδια. Ο @mastoras78 επέμενε ότι πρέπει να μην χρησιμοποιούμε καθαριστικά με αμμωνία. Γενικά στον χώρο των detailers έχει επικρατήσει αυτό: τα καθαριστικά πρέπει να μην έχουν αμμωνία.
Η λύση που προτείνεται είναι είτε να πάρεις ένα καθαριστικό χωρίς αμμωνία, είτε να αγοράσεις ισοπροπυλική αλκοόλη και να την αραιώσεις σε αναλογία 1:10 (όπως λέει και ο Μάρκος) με απιονισμένο νερό και να χρησιμοποιείς αυτήν. Βγαίνει εξάλλου και πιο φθηνό από το άζαξ.Εγώ προσωπικά δεν έχω άποψη, και τούτο γιατί δεν ξέρω τι σόι αντίδραση μπορεί να κάνει η αμμωνία με τα πολυμερή.
Ούτε μπορεί κάποιος να το πιστοποιήσει αυτό, διότι κι αν γίνεται αντίδραση έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, οπότε η διάβρωση των λάστιχων γύρω από το τζάμι, μπορεί να οφείλεται και σε άλλες αιτίες. Δεν είμαι χημικός, αλλά από την χημεία που γνωρίζω δε βρίσκω τίποτα που να δικαιολογεί την αντίδραση. Μπορεί δηλαδή όλο αυτό να είναι μύθος των εταιρειών που θέλουν να πουλάνε ειδικά καθαριστικά για τα τζάμια, ενώ το άζαξ να κάνει μια χαρά δουλειά.
Από την άλλη δε μπορώ και να το αποκλείσω. Όντως μπορεί να γίνεται αντίδραση και εγώ να μην το ξέρω επειδή δεν γνωρίζω αρκετά. Και όντως οι εταιρείες μπορεί να λένε το σωστό. Και όντως πολλές φορές το να κάνουμε κινήσεις που μοιάζουν οικονομικές, μας οδηγεί τελικά στο να κάνουμε ζημιά. Γιατί οι πραγματικοί detailers δεν τρώνε και κουτόχορτο.Συμπερασματικά: άλλος θα πει "δε με νοιάζει αν σε 10 χρόνια χαλάσουν τα λάστιχα". Κι έχει ένα δίκιο. Άλλος θα πει "θα πάρω χωρίς αμμωνία, εξάλλου δεν κοστίζει και τίποτα" κι έχει κι αυτός δίκιο.
Για όσους ενδιαφέρονται, εγώ πλέον ακολουθώ την μέθοδο χωρίς αμμωνία. -
Η συζήτηση αυτή έχει γίνει και παλιότερα. Ακριβώς η ίδια. Ο @mastoras78 επέμενε ότι πρέπει να μην χρησιμοποιούμε καθαριστικά με αμμωνία. Γενικά στον χώρο των detailers έχει επικρατήσει αυτό: τα καθαριστικά πρέπει να μην έχουν αμμωνία.
Ευχαριστώ για την παρατήρηση.
Το ενδιαφέρον κυρίως εκτός από το να μη γίνει ζημιά, (είτε στο τζάμι, είτε από πιτσίλισμα σε ταμπλό π.χ.) θα ήταν επιπλέον αντιθαμβωτική προστασία.Επίσης δεν ξέρω αν σε μεμβράνες υπάρχει κάποιος περιορισμός, θα ρωτήσω και όταν βάλω.
-
Η αμμωνία (απο μέσα) βοηθάει και στο να μην θολώνει το τζάμι , αυτό με τις μεμβράνες δες το , εγώ απλά βρέχω με νερό ένα πανί με μικροίνες και καθαρίζω , τελευταία έκλεψα απο την γυναίκα το "μαγικό πανί" που έχει για τα τζάμια ... απλά το βρέχεις με νερό ,τέλειο λέμε
-
Όντως χρησιμοποιώ το διάλυμα με ισοπροπυλική αλκοόλη όποτε το θυμηθώ..
Γενικά δεν είμαι πολύ υπερ των προϊόντων στο τζάμι είτε αντιθαμβωτικα είτε αδιαβροχοποίησης γιατί κάποτε είχα κακή εμπειρία. Δύσκολο να το εξηγήσω αλλά σαν να έκανε διάθλαση και rainbow effect. Όμως μπορεί να έφταιγε το προϊόν οπότε μπορεί να κάνω και λάθος. Κάντε και εσείς τις δοκιμές σας
Το πιο δύσκολο είναι να καθαρίσεις το τζάμι εσωτερικά χωρίς να πάθεις λουμπάγκο.. Πίσω απο καθρέφτες και εκεί που εφάπτεται στο ταμπλό δε φτάνεις εύκολα. Έχω ενα ματζαφλάρι κινέζικο για να χωνεται σε δύσκολα σημεία που δε χρησιμοποίησα ποτέ..
Με έχει βοηθήσει να έχω δύο πετσέτες, μια που βάζω το καθαριστικό και μια στεγνή για καλύτερα αποτελέσματα
-
-
Α γειά σου αυτό είναι. Νομίζω το έχω δει και jumbo
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Όντως χρησιμοποιώ το διάλυμα με ισοπροπυλική αλκοόλη όποτε το θυμηθώ..
Γενικά δεν είμαι πολύ υπερ των προϊόντων στο τζάμι είτε αντιθαμβωτικα είτε αδιαβροχοποίησης γιατί κάποτε είχα κακή εμπειρία. Δύσκολο να το εξηγήσω αλλά σαν να έκανε διάθλαση και rainbow effect. Όμως μπορεί να έφταιγε το προϊόν οπότε μπορεί να κάνω και λάθος. Κάντε και εσείς τις δοκιμές σας
Το πιο δύσκολο είναι να καθαρίσεις το τζάμι εσωτερικά χωρίς να πάθεις λουμπάγκο.. Πίσω απο καθρέφτες και εκεί που εφάπτεται στο ταμπλό δε φτάνεις εύκολα. Έχω ενα ματζαφλάρι κινέζικο για να χωνεται σε δύσκολα σημεία που δε χρησιμοποίησα ποτέ..
Με έχει βοηθήσει να έχω δύο πετσέτες, μια που βάζω το καθαριστικό και μια στεγνή για καλύτερα αποτελέσματα
Για το κινέζικο ματζαφλάρι, θα συμφωνήσω.
Για τα αντιθαμβωτικά, μόνο θα πω ότι έχω χρησιμοποιήσει ένα της sonax που έκανε καλούτσικη δουλειά. Δηλαδή το πρωί με υγρασία δεν είχε εκείνον τον χαμό που έχει ώρες ώρες. -
Γενικά στον χώρο των detailers έχει επικρατήσει αυτό: τα καθαριστικά πρέπει να μην έχουν αμμωνία.
Εγώ προσωπικά δεν έχω άποψη, και τούτο γιατί δεν ξέρω τι σόι αντίδραση μπορεί να κάνει η αμμωνία με τα πολυμερή.Αυτό το ξέρω με την αμμωνία και πιστεύω ότι απλά είναι κόλπο για να πουλάνε 3 και 4 φορές επάνω τα δικά τους χωρίς αμμωνία. Δεν μπορώ να κατανοήσω το πρόβλημα, αφού ψεκάζεις το χαρτί (ή την πετσέτα) και το υγρό δεν εφάπτεται με τίποτε άλλο εκτός από το τζάμι, άρα τι πρόβλημα να δημιουργεί και πως??
Εξάλλου και στο σπίτι μας τα τζάμια έχουν λάστιχα και τα καθαρίζουμε τόσα χρόνια με αυτά τα υγρά και δεν παθαίνουν κάτι τα λάστιχα.
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
ΟΧι ρε φίλε ΑΡΝΟΥΜΑΙ να αγοράσω τέτοιο πράγμα.
Ηδη με κοροιδεύουν με το μπαζούκα που κρατάω για να στεγνώνω τα νερά όταν πλένω το αμάξι.
ΩΣ εκεί !!! μπήκε το όριο
Μυγοσκοτώστρα για τα τζάμια ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ. Ας είναι βρώμικα τα μαμημένα.
-
Σου έχω κάτι μούρλια και για το ταμπλό
https://giphy.com/gifs/filmeditor-musical-christmas-movies-3ohfFG43cQPXkDvz56
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ