-
Είναι ανάλογα την υλοποίηση - ρύθμιση του κάθε κατασκευαστή.
Στη C4 του 2012 ήταν εντελώς άχρηστοι... έμπαινες σε τούνελ 2 χιλιομέτρων από βροχή και συνέχιζαν να δουλεύουν με τον ίδιο Ρυθμό που είχαν και έξω...
Σε Scenic 3 κάπως καλύτερα...
Σε Volvo V50 και στο Kona που έχω τώρα δουλεύουν υπόδειγματικα σε σημείο που δεν χρησιμοποιείς άλλη θέση στο διακόπτη... μεγάλο συν ότι έχουν και ρύθμιση της ευαισθησίας τούς. -
@alexandros-k said in HYUNDAI FORUM:
H χρησιμοτητα τους, δεν ειναι στο να αρχισουν να λειτουργουν μονοι τους, αντι να τους ανοιξεις εσυ.
Το κυριο ατου τους ειναι οτι ρυθμιζουν μονοι τους το ρυθμο σαρωσης. Δηλαδη ποσο γρηγορα και καθε πότε θα ανοιγοκλεινουν . Γιατι η βροχη δεν ειναι σταθερη, πότε βρεχει πιο πολυ, πότε πιο λιγο. Αν δουλευουν σωστα , λειτουργουν αναλογα με την ενταση της βροχης.και αυτό ο οδηγός δεν μπορεί να το κάνει?
-
@elteo said in HYUNDAI FORUM:
H χρησιμοτητα τους, δεν ειναι στο να αρχισουν να λειτουργουν μονοι τους, αντι να τους ανοιξεις εσυ.
Το κυριο ατου τους ειναι οτι ρυθμιζουν μονοι τους το ρυθμο σαρωσης. Δηλαδη ποσο γρηγορα και καθε πότε θα ανοιγοκλεινουν . Γιατι η βροχη δεν ειναι σταθερη, πότε βρεχει πιο πολυ, πότε πιο λιγο. Αν δουλευουν σωστα , λειτουργουν αναλογα με την ενταση της βροχης.και αυτό ο οδηγός δεν μπορεί να το κάνει?
Μπορει . Οπως μπορει να αλλαξει ταχυτητες σε χειροκινητο, να ανοιξει τα παραθυρα με μανιβελα , να αυξομειωνει τον κιλματισμο, να τραβηξει το τσοκ και το χειροφερενο , κοκ
-
Μπορει . Οπως μπορει να αλλαξει ταχυτητες σε χειροκινητο, να ανοιξει τα παραθυρα με μανιβελα , να αυξομειωνει τον κιλματισμο, να τραβηξει το τσοκ και το χειροφερενο , κοκ
Να ρυθμίσει το αβάνς...να γυρίσει τη μανιβέλα να βάλει μπροστά κλπ
-
Υπερβολές. Μερικά πράγματα τα κάνει καλύτερο το κομπιούτερ (π.χ. υπολλογισμός και πίεση στα φρένα το ABS), αλλά μερικά ο οδηγός (π.χ. πότε να ανοίγει τους υαλοκαθαριστήρες).
-
@realzeus said in HYUNDAI FORUM:
Υπερβολές. Μερικά πράγματα τα κάνει καλύτερο το κομπιούτερ (π.χ. υπολλογισμός και πίεση στα φρένα το ABS), αλλά μερικά ο οδηγός (π.χ. πότε να ανοίγει τους υαλοκαθαριστήρες).
Αν δουλευουν σωστα Αλεξ ειναι ευκολια .
-
Αν δουλεύουν σωστά, συμφωνώ, είναι ευκολία.
Από προσωπική εμπειρία σε Γιαρις που δεν το είχε και κορολλα που το είχε και δούλευε άψογα.
Η μεγάλη ευκολία ήταν στις ψιχαλες.
Πολλές φορές στο Γιαρις η πρώτη σκάλα ήταν πιο γρήγορη από όσο έπρεπε, οπότε αναγκαστικά το είχα κλειστό και συνέχεια χρησιμοποιούσα την χειροκίνητη λειτουργία προς τα πάνω που έκανε μια φορά. -
Και ασφάλεια είναι γιατί έχεις λιγότερες κινήσεις να κάνεις και να αφοσιωθείς με περισσότερη προσοχή στο δρόμο...
Υαλοκαθαριστήρες (όχι για το On Off) και αυτόματη εναλλαγή στη μεγάλη σκάλα...τα θέλω.
-
Κάποια συστήματα στα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι αλληλένδετα, για παράδειγμα, όταν ενεργοποιούνται οι υαλοκαθαριστήρες, ενεργοποιούνται τα αυτόματα φώτα, ενεργοποιείτε ο πίσω υλακαθαριστήρας όταν βάζεις όπισθεν, αλλάζει την λειτουργία του αυτόματου κλιματισμού, ή ρυθμίζει τα συστήματα ασφαλείας στις συνθήκες που επικρατούν.
-
@panos2171 said in HYUNDAI FORUM:
Νέος αγοραστής βρίσκεται άμεσα. Οι αισθητήρες βροχής είναι πολύ καλό έξτρα, αν αγόραζα καινούργιο αυτοκίνητο θα τους ήθελα.
AN δουλευουν σωστα , καλοι ειναι
To 308 με καλόμαθε που δουλεύουν υποδειγματικά και σαφώς είναι μια από τις χρήσιμες αυτοματοποιήσεις.
-
@georgekn said in HYUNDAI FORUM:
Και ασφάλεια είναι γιατί έχεις λιγότερες κινήσεις να κάνεις και να αφοσιωθείς με περισσότερη προσοχή στο δρόμο...
Υαλοκαθαριστήρες (όχι για το On Off) και αυτόματη εναλλαγή στη μεγάλη σκάλα...τα θέλω.
Για ποια ασφάλεια λέμε όταν σου έχουν τόσες οθόνες μέσα στο αυτοκίνητο και σε κάποιες εταιρείες σε βάζουν μέσω αυτών των οθονών και των μενού τους να λειτουργείς το κλιματισμό?
-
Πολλές φορές ανοίγουν για 5 σταγόνες. Για 6 σταγονες δεν υπάρχει λόγος να καθαρίσουν. Όπως επίσης θέλω εγώ να επιλέγω την ταχύτητα.
-
Για ποια ασφάλεια λέμε όταν σου έχουν τόσες οθόνες μέσα στο αυτοκίνητο και σε κάποιες εταιρείες σε βάζουν μέσω αυτών των οθονών και των μενού τους να λειτουργείς το κλιματισμό?
Δεν έγραψα για οθόνες εγώ κάπου ... ούτε και εμένα μου αρέσουν...αισθητήρες βροχής είχαν πολλά αυτοκίνητα πριν τις 10 ίντσες οθόνες.
-
Δεν έγραψα για οθόνες εγώ κάπου ... ούτε και εμένα μου αρέσουν...αισθητήρες βροχής είχαν πολλά αυτοκίνητα πριν τις 10 ίντσες οθόνες.
Ναι αλλά μην επικαλούμαστε την ασφάλεια όπου μας βολεύει. Το ξέρω ότι υπήρχαν προ οθονών αλλά δεν ξέρω να σκοτώθηκε κάποιος επειδή άνοιξε τους υαλοκαθαριστήρες και αποσπάστηκε η προσοχή του. Δεν είμαι και τόσο σίγουρος στο μέλλον για αυτόν που θα μπει στα μενού μέσω οθόνης αφής για να ενεργοποιήσει το κλιματισμό.
-
Ναι αλλά μην επικαλούμαστε την ασφάλεια όπου μας βολεύει. Το ξέρω ότι υπήρχαν προ οθονών αλλά δεν ξέρω να σκοτώθηκε κάποιος επειδή άνοιξε τους υαλοκαθαριστήρες και αποσπάστηκε η προσοχή του. Δεν είμαι και τόσο σίγουρος στο μέλλον για αυτόν που θα μπει στα μενού μέσω οθόνης αφής για να ενεργοποιήσει το κλιματισμό.
Σου είπα ότι για τις οθόνες συμφωνώ και εγώ...αλλά στους υαλοκαθαριστήρες δεν είναι το θέμα το ΟΝ και το OFF...εγώ το κάνω μόνος μου , απλά όταν η βροχή αλλάζει ένταση συνέχως δεν έχω να παίζω με το ΟΝ / OFF --- 1,2,3 το κάνει μόνο του.
Οπότε μια δουλειά λιγότερη για τον οδηγό.
-
Ειρηνη υμιν!
Προσωπικα, τους αισθητηρες βροχης τους θελω γιατι ζω και σε πολη με συχνες βροχοπτωσεις (Αρτα) και θεωρω οτι θα ειναι χρησιμοι. Πολλες φορες αναγκαζομαι να παιζω με την ενταση των υαλοκαθαριστηρων, ειδικα σε περιπτωσεις ψιλοβροχου, οπου η αυξομειωνεται η βροχη. Καπου κατανταει κουραστικο. -
Αισθητήρες βροχής είχα στο 207GT. Σε χειμερινά ταξίδια που έκανα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμοι, ειδικά στην Εθνική οδό.
Μέσα στην Αθήνα μάλλον αχρείαστοι. Αφού όμως υπήρχε η δυνατότητα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης τότε όλα μια χαρά.Ο εξοπλισμός αυτός είναι καλοδεχούμενος, όπως και κάποια άλλα στοιχεία εξοπλισμού που εμένα προσωπικά μου λύνουν τα χέρια.
Ωστόσο θα συμφωνήσω ότι η ενσωμάτωση όλων των λειτουργιών του αυτοκινήτου (π.χ. start/stop, clima κλπ...) μέσα στην κεντρική οθόνη (όπως ήταν στο Aircross) ήταν άβολο και για μένα επικίνδυνο λόγω προβλημάτων οράσεως.
-
Απο αλλη αντιπροσωπεια, οταν ρωτησα για εξτρα εξοπλισμο μου ειπαν οτι εχουν λαβει mail απο τη Hyundai που λεει οτι δεν δεχονται παραγγελιες με εξτρα. Ρωτησα μηπως δεχονται και απλα το θεμα ειναι οτι θα αργησει πολυ η παραλαβη και αν σε περιπτωση που παραγγειλω με εξτρα το ακυρωνουν αυτοματα. Ο πωλητης μου παντησε οτι δεν ηξερε και οτι θα επρεπε να καταχωρησει την παραγγελια για να ειναι σιγουρος. Κατα τα αλλα, αν το παραγγειλω ως εχει, εκανε μια εκτιμηση για παραλαβη Ιουνιο-Ιουλιο.
-
@gregacm said in HYUNDAI FORUM:
Κατα τα αλλα, αν το παραγγειλω ως εχει, εκανε μια εκτιμηση για παραλαβη Ιουνιο-Ιουλιο.
Ποιο μοντέλο; Εγώ παρήγγειλα 4 Ιαν 23 το i30 και μου έδωσε κλειστή τιμή τέλη Απριλίου.
-
Σε νεο απντειτ, εφαγα ακυρο απο ολες τις αντιπροσωπειες. Εχει ερθει mail απο Hyundai που λεει οτι δεν δεχονται νεες παραγγελιες για το i30, λογω του επικειμενου fl. Μονο οσα εχουν ηδη παραγγελθει απο τους αντιπροσωπους και αναμενεται να ερθουν κατα τον Μαϊο. Σε αυτα, με αυτοματο που θελω, μονο η premium. N line μονο χειροκινητο και ειδικα με τον 1.5 σε ολα τα χρωματα. Σε ερωτηση για το αν εχουν καμια πληροφορια για τιμη του fl, δεν ηξεραν τιποτα παρα μονο οτι παλιοτερα ηταν στα 500-600 ευρω.
Ποιο μοντέλο; Εγώ παρήγγειλα 4 Ιαν 23 το i30 και μου έδωσε κλειστή τιμή τέλη Απριλίου.
i30 1.0Τ 120PS 48V 7-DCT
HYUNDAI FORUM