-
Γειά χαρά σε όλους! Παρόλο που βαδίζω στα 33 κοντά δεν έχω δίπλωμα αυτοκινήτου και κυκλοφορούσα όλα αυτά τα χρόνια με ποδήλατο. Λόγω συγκυριών και για μεγαλύτερη ανεξαρτησία θα δώσω για δίπλωμα και θα αγοράσω ένα αυτοκίνητο. Λόγω κάποιου ποσοστού ΚΕΠΑ θα πάω και σε δίπλωμα και σε αυτοκίνητο αυτόματο. Θεωρείτε αντικειμενικά ότι το να βγάλω δίπλωμα μόνο για αυτόματο είμαι "κακό" ; Γιατί μου λένε ότι καλύτερα χειροκίνητο και παίρνεις κάτι αυτόματο, αλλά εγώ και για λόγους που προανέφερα και για ευκολία εντός πόλης θέλω μόνο αυτόματο. Κι ότι βρίσκεις δύσκολα σχολές με αυτόματα επαρχία. Μπορείτε να μου πείτε αν αξίζει να βάλω βαθιά το χέρι στη τσέπη για καινούριου αυτόματου (κυρίως yaris hybrid, corolla και honda jazz βλέπω αν και πάει 20 πλας στο jazz) ή να στραφώ σε μεταχειρισμένο πενταετίας-δεκαετίας; Περιμένω και κάποιες προτάσεις μάρκας, χρήσης κι οδηγικής εμπειρίας ειδικά από κατόχους. Σόρρυ για το σεντόνι.
-
Εγώ για το δίπλωμα τουλάχιστον θα έλεγα να ΜΗΝ είναι μόνο για αυτόματο. Θα πας κάπου διακοπές ή για δουλειά ή για οτιδήποτε και τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στο να βρεις αυτόματο νοικιάρικο. Επίσης πες ότι για κάποιο λόγο θα χρειαστείς αυτοκίνητο αντικατάστασης αν πάθει κάτι το δικό σου, και εκεί δύσκολα θα σου δώσουν αυτόματο γιατί μάλλον δε θα υπάρχει.
Δεν είμαστε Αμερική όπου το 99% των αυτοκινήτων από το 90 ήταν αυτόματα. -
συμφωνω και εγω οτι το διπλωμα να ειναι για χειροκινητο και εσυ αγοραζεις οτι θελεις (αυτοματο δηλαδη). Οδηγω αυτοματο εδω και 3 χρονια και δεν εχω σκοπο να επιστρεψω ποτε σε χειροκινητο. Ειναι λιγο διαφορετικος ο τροπος οδηγησης και εχει καποια αρνητικα σημεια, αλλα η ευκολια που προσφερει ειναι τοσο μεγαλη που δεν συγκρινεται με το χειροκινητο.
-
@dettol said in Δίπλωμα και αγορά αυτόματου αυτοκινήτου:
συμφωνω και εγω οτι το διπλωμα να ειναι για χειροκινητο και εσυ αγοραζεις οτι θελεις (αυτοματο δηλαδη). Οδηγω αυτοματο εδω και 3 χρονια και δεν εχω σκοπο να επιστρεψω ποτε σε χειροκινητο. Ειναι λιγο διαφορετικος ο τροπος οδηγησης και εχει καποια αρνητικα σημεια, αλλα η ευκολια που προσφερει ειναι τοσο μεγαλη που δεν συγκρινεται με το χειροκινητο.
Δηλαδή ποιά σημεία είναι αυτά; Τί αμάξι οδηγάς αν επιτρέπεται; Τελικά αξίζει να πάρω κάτι καινούργιο ή κάτι μεταχειρισμένο 5ετίας έστω;
-
Τα οικονομικά σου εσύ τα ξέρεις, αλλά σαν πρώτη φορά οδηγός, με μεταχειρισμένο ρισκάρεις λιγότερα λεφτά.
-
@savatage-0 said in Δίπλωμα και αγορά αυτόματου αυτοκινήτου:
@dettol said in Δίπλωμα και αγορά αυτόματου αυτοκινήτου:
Δηλαδή ποιά σημεία είναι αυτά; Τί αμάξι οδηγάς αν επιτρέπεται; Τελικά αξίζει να πάρω κάτι καινούργιο ή κάτι μεταχειρισμένο 5ετίας έστω;
αν παρεις μτχ να ψαξεις μονο για αυτοκινητα που το σασμαν τους ειναι μετατροπεα ροπης και οχι διπλοσυμπλεκτο καθως το δευτερο ειναι ο λογος να πουληθουν σχετικα νεα αυτοκινητα. θα μπορουσες και με cvt αλλα ειναι τοσο απωθητικη η λειτουργια τους που θα σου χαλασει το αισθημα του 'πηρα διπλωμα και παω ταξιδι'. απεφυγε επομενως τα vw-seat-audi-skoda-renault-merc-bmw-mini-fiat-alfa που εχουν τετοιο και βρες καποια που εχουν κλασσικο. υπολογιζε οτι η επισκευη τους κοστιζει 50% της αξιας του μεταχειρισμενου.
πανω που σκεφτομουν να σου πω και εγω παρε διπλωμα και για ταχυτητες, σκεφτηκα οτι με τα αυτοματα την εχω καταβρει και οδηγω χειροκινητο μονο για ευχαριστηση και πολυ περιστασιακα. ασε που σε 1-2 χρονια θα γινουν πολυ σπανια. -
Δίπλωμα για χειροκίνητο. Θα μάθεις τον τρόπο λειτουργίας ενός αυτοκινήτου αλλά κυρίως θα μπορείς να οδηγήσεις χειροκίνητο σε ώρα ανάγκης.
Μετά αν θες πάρε αυτόματο αυτοκινητο
-
@gatoz said in Δίπλωμα και αγορά αυτόματου αυτοκινήτου:
merc-bmw-mini
Μόνο τα νεώτερα και με μικρά μοτέρ. Τα πιο παλιά και όλα τα νέα με σοβαρά μοτέρ έχουν με μετατροπέα, Aisin τα μπροστοκούνα και ZF τα πισωκούνα. Και φυσικά είναι εξαιρετικά....ειδικά ένας Άσσος F20 με το 8άρι ZF είναι ποίημα....απίστευτο αμάξι, το αναβαθμίζει απίστευτα...όσο μέτριο είναι με κουτάλα τόσο καλό είναι με το αυτόματο.
-
Παίδες ξεχνάμε το βασικότερο, ο φίλος μίλησε για ΚΕΠΑ, οπότε το ερώτημα είναι εαν μπορεί να οδηγήσει άνετα χειροκίνητο?
Από εμένα, μην μπλέκεις με χειροκίνητα, σε λίγα χρόνια θα είναι παρελθόν (στα ηλεκτρικά ήδη είναι)....πάρε για αυτόματο να τελειώνεις.
-
@fanis75 said in Δίπλωμα και αγορά αυτόματου αυτοκινήτου:
@gatoz said in Δίπλωμα και αγορά αυτόματου αυτοκινήτου:
merc-bmw-mini
Μόνο τα νεώτερα και με μικρά μοτέρ. Τα πιο παλιά και όλα τα νέα με σοβαρά μοτέρ έχουν με μετατροπέα, Aisin τα μπροστοκούνα και ZF τα πισωκούνα. Και φυσικά είναι εξαιρετικά....ειδικά ένας Άσσος F20 με το 8άρι ZF είναι ποίημα....απίστευτο αμάξι, το αναβαθμίζει απίστευτα...όσο μέτριο είναι με κουτάλα τόσο καλό είναι με το αυτόματο.
#fysika_kai_yparxoun
αλλωστε εγραψα να αποφυγει τις μαρκες οταν εχουν διπλοσυμπλεχτα, μπορει να διαπιστωσει ποια εχουν και ποια οχι.
#o_gatos_einai_sofos -
Όταν η κόρη μου ξεκίνησε δειλά δειλά να προσπαθεί να μάθει να οδηγάει, στο βενζινοκίνητο 1.250 της μητέρας της, καθώς και στο 1.600 diesel δικό μου, η βασική της δυσκολία ήταν το σταμάτα - ξεκίνα.
Φυσικά ο χώρος που προσπαθούσε ήταν σε αλάνες και χωράφια όπου, απλά έπρεπε να ξεκινήσει και η πορεία γινόταν μόνο με πρώτη. Δεν μπορούσε να δεχτεί ότι πέρα από την οδήγηση, έπρεπε να έχει και στο μυαλό της, το ότι πρέπει να μάθει να αλλάζει και ταχύτητες την κατάλληλη στιγμή.
Πηγαίναμε αρκετά συχνά και οδηγούσε καρτ σε πίστες και η άποψη της ήταν ότι ένιωθε μεγαλύτερη ασφάλεια, οδηγώντας ένα αυτόματο παρά ένα χειροκίνητο.
Όταν οδήγησε υβριδική Corolla φίλου, πριν βγάλει δίπλωμα, τότε έκλεισε σε δίπλωμα αυτόματου.
Η αλήθεια είναι ότι έχει μεγάλη άνεση το αυτόματο και ο νέος οδηγός αισθάνεται πιο ασφαλής.
-
Όσο υπάρχουν χειροκίνητα γύρω μας και δη πολλά, πρεπει να μάθουν με χειροκίνητο. Είναι λόγος ασφαλείας.
-
@lap said in Δίπλωμα και αγορά αυτόματου αυτοκινήτου:
Όσο υπάρχουν χειροκίνητα γύρω μας και δη πολλά, πρεπει να μάθουν με χειροκίνητο. Είναι λόγος ασφαλείας.
Διαφωνώ....σιγά τον λόγο ασφαλείας. Η θεία μου στην Αγγλία είχε μόνο δίπλωμα για αυτόματο από το 1977, ποτέ δεν είχε θέμα ασφάλειας. Και μιλάμε πριν 45 χρόνια που τα αυτόματα ήταν ελάχιστα. Ψυχολογικό είναι καθαρά, δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας...στο 2022 είμαστε!
-
γιατι υπάρχει πλεον δίπλωμα για μονο αυτοματο αυτοκίνητο ? (οπως τα μηχανάκια ? )
-
@k-m said in Δίπλωμα και αγορά αυτόματου αυτοκινήτου:
γιατι υπάρχει πλεον δίπλωμα για μονο αυτοματο αυτοκίνητο ? (οπως τα μηχανάκια ? )
Φυσικά, εδώ και αρκετά χρόνια. Νομίζω από το 2017, αλλά μπορεί να είναι και πιο παλιά.
-
@fanis75 said in Δίπλωμα και αγορά αυτόματου αυτοκινήτου:
@k-m said in Δίπλωμα και αγορά αυτόματου αυτοκινήτου:
Φυσικά, εδώ και αρκετά χρόνια. Νομίζω από το 2017, αλλά μπορεί να είναι και πιο παλιά.
ολα αργα τα μαθαινω
περσι εμαθα οτι ενα διπλωμα 50cc (το πρασινο το βιβλιάριο
) απο την Αστυνομία , μπορουσα μεχρι το 2014 να το γυρισω σε μηχανης 125 απλα με μια αιτηση.
-
Πήραμε το ευρωπαϊκό το 2004
-
Πήραμε το ευρωπαϊκό το 2004
δεν μετραει αυτο. Μονο το ευρομπασκετ του 87
Τιρινινι
-
Τιρινινι, τιρινινινι
-
Τιρινινι, τιρινινινι