-
Αν συνεχισουν ετσι τα πραγματα, θα χουν οι επομενοι μαγια για να προχωρησουν. Εκτος και αν το ριξουν στην φιλοσοφια της άμπελου.
-
-
Η οικογενειακη σας φωτογραφια. Κι εσυ γιατι κατεληξες ετσι?
-
Πως δηλαδή΄
Μια χαρά δεν είναι η οικογενεια;
-
Mia chara your family. Ο λογος που η Κολμπι SA doesnt exist ποιος ειναι αν οχι εσυ.
-
Τι μαγιά, τα πουλάνε ή τα μοιράζουν αν είναι αδέλφια. Τα παιδιά όταν μεγαλώσουν κάνουν οικογένειες με διαφορετικούς ρυθμούς η κάθε μία και είναι έως και βάρος φορολογικό να φορτώνεται παλια σπίτια το κάθε παιδί και μάλιστα σε ποσοστά και που κάν δεν μένουν μέσα.
Τα πουλάνε, και με ότι τους αναλογεί κάνουν τις δικές τους επιλογές στην ζωή. Η λογική εξέλιξη των πραγμάτων.
-
@tgd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@lapin said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μα αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Είναι δυνατόν τόσοι πολλοί να έχουν πάνω από 100k στην τράπεζα; 6% πάνω από 500k στην τράπεζα; Δε μιλάμε δηλαδή για σύνολο επενδύσεων, ή ακίνητης περιουσίας, κ.λπ. Μιλάμε για ρευστό που κάθεται με 0% απόδοση...
Ναι, γιατί είναι αμφόβολο πότε θα έχεις θετική απόδοση με τα ακίνητα. Από τα ενοίκια η απόσβεση πότε βγαίνει, στην εικοσαετία;
Κάνεις ένα λάθος που κάνουν πολλοί.
Αν έχω 200000 στην τράπεζα και παίρνω 1 % τόκο και έχω πληθωρισμό 1 %, τότε η απόδοση μου είναι 0 και στην καλύτερη έχω το κεφάλαιο.
Οταν αγοράσω ένα ακίνητο 200000 και έχω ενοίκια 3 % , σε 20 χρόνια θα έχω 60 % συν τους τόκους των ενοικίων, αλλά και το ακίνητο θα έχει αξία που θα είναι συνδυασμός του πληθωρισμού με την παλαιότητα του. Δηλαδή πρακτικά θα κάνει περισσότερο τότε από τα 200000 που έδωσες σήμερα, ή βασικά με τα 200000 που θα έχεις στην τράπεζα , δεν θα μπορείς να αγοράσεις ίσως ούτε το μισό στην 20ετία.
Χμμμ. Από το 3% τα μισά τα παίρνει η εφορία. Και εισόδημα και ενφια. Πρέπει να υπολογίσεις το κόστος των επισκευών, μια γενική ανακαίνηση στα 20 χρόνια. Στο τέλος, το ακίνητο 20ετίας δεν έχει με τίποτα την αξία που είχε πριν 20 χρόνια. Κι αν σου καθήσει και κανένας κακοπληρωτής; Τέλος, αν χρειαστείς χρήματα για οποιαδήποτε ανάγκη, δεν μπορείς να τα έχεις, αφού μια πώληση μπορεί να κρατήσει μήνες.
Παιζει ρολο τι ακινητο εχεις (αν εχει ζητηση τη δεδομενη χρονικη διαρκεια), και σε ποιο οικονομικο περιβαλλον το εχεις. Π.χ. τα νοικια φαγανε γερη σφαλιαρα για καμια 8ετια, και τωρα που συνηλθανε ειναι περιπου στα επιπεδα του 2008 (14 χρονια πισω). Και αν πας να το ανεβασεις πιο πανω (πλην εξαιρεσεων π.χ. τουριστικων περιοχων) δε θα μπορεις να το διαθεσεις.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τι μαγιά, τα πουλάνε ή τα μοιράζουν αν είναι αδέλφια. Τα παιδιά όταν μεγαλώσουν κάνουν οικογένειες με διαφορετικούς ρυθμούς η κάθε μία και είναι έως και βάρος φορολογικό να φορτώνεται παλια σπίτια το κάθε παιδί και μάλιστα σε ποσοστά και που κάν δεν μένουν μέσα.
Τα πουλάνε, και με ότι τους αναλογεί κάνουν τις δικές τους επιλογές στην ζωή. Η λογική εξέλιξη των πραγμάτων.
Πριν μαθεις να πουλας ειναι καλο να μαθεις πως να φτιαχνεις κατι δικο σου.
-
Πολλά παίζουν ρόλο σπαϊρους. Όταν δημιουργείς την εποχή των πάρτυ και της αφθονίας στην είσοδο του ευρώ είναι εύκολο. Εδώ ο πιο βλάκας είχε πελάτες. Όσοι είναι λίγο στην αγορά ξέρουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις.
Όταν όμως μετά από 11+3+δεν ξέρω εγώ πόσα έτη ακόμα λόγω πληθωρισμου και παγκόσμιας κρίσης είσαι μονίμως με χαμηλά εισοδήματα τα χρόνια περνούν, ζεις σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης και αστάθειας, δεν μπορείς να καταφέρεις ότι οι προηγούμενες γενιές. Πλέον έχουμε και ένα υπερπληθωρισμό, που κάποτε θα έρθει σε μια ισορροπία αλλά θα δημιουργήσει και πάλι ανακατατάξεις στα εισοδήματα πολλών τάξεων. Δεν υπάρχει η πίτα του τζίρου στην αγορά που θα σε βοηθήσει. Έχει ξανασυμβεί αυτό στην οικονομική ιστορία. Δεν φταίνε πάντα οι άνθρωποι. Πολλά επηρεάζουν την πορεία του καθενός. Τώρα αν είναι μπετοβλακας ή υβριστής ( με την αρχαία έννοια) μπορεί να θεωρεί κανείς ότι οι δικές του συνθήκες είναι πάντα σταθερές και παρόμοιες για όλο τον κοσμο, όλες τις εποχές και όλες τις ιστορικές συγκυρίες.
Υ.γ υπάρχουν και επάγγελματα που έχουν την δυνατότητα ακόμα και σε αυτούς τους καιρούς να τζιραρουν πολλά χρήματα. Είναι η αλήθεια αυτό. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε αυτούς.
-
Μπραβο. Ωριμη απαντηση διχως μομφη για κανεναν. Ειναι μια καλη αρχη. Σοβαρα στο λεω γιατι δε σε εχω για κοματοσκυλο.
-
Μα δεν είμαι κομματοσκυλο. Γιατί νομίζεις ότι όσοι φέρουν αντίλογο στις απόψεις σου είναι κομματοσκυλα; Δεν έχεις το αλάθητο, ούτε εγώ. Ένας απλός άνθρωπος μέσα στον όχλο της κοινωνίας είσαι που κανεις την δουλειά σου όπως είμαι και εγώ.
Απλά διαφωνώ στην οπτική που έχεις και που απλοποιεί κάποιες φορές κάποιες καταστάσεις υπέρ της μιας άποψης. Σου επισημαίνω πως υπάρχει και άλλη άποψη στο ιδιο θέμα.Ούτε κομματοσκυλο είμαι, ούτε επιδόματα παίρνω, μάλλον δίνω σε ακριβά ντίζελ σουβ που κοστίζουν όσο όλη η περιουσία μου μαζί αλλά τεσπα, ούτε ζω σε βάρος κάποιου άλλου.
-
Όποιος δεν το ρίχνει δαγκωτό ΝΔ είναι κομματόσκυλο.
Όποιος το ρίχνει, ΔΕΝ είναι. -
Άσχετο , αλλά αφού γράφουμε τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας. Ότι και να αφήσετε, φροντίστε οι τίτλοι να είναι μη αμφισβητήσιμοι και να περιγράφουν επακριβώς την " ιδιοκτησία " του καθενός. Αν έχετε άκληρο συγγενή , προτείνετέ του να συντάξει διαθήκη ,ευαίσθητο το θέμα , το καταλαβαίνω.
Σήμερα έζησα για ακόμα μια φορά σκηνές από το "ρετιρέ" να σκοτώνονται δύο νύφες για το αν μετακινήθηκε κατά μισό μέτρο μία βρύση καθώς ο πεθερός ( ο μακαρίτης) είχε κόψει το οικόπεδο στα δύο με σταθερό σημείο τη βρύση, η οποία μπορεί να μετακινήθηκε , μπορεί και όχι ( η μία έλεγε έτσι η άλλη αλλιώς). Ήθελα να γελάσω , αλλά με έψηνε και ο ήλιος, οπότε πιο πολύ σιχτίριζα. Από την άλλη μέχρι στιγμής δε βγήκαν καραμπίνες όπως σε άλλα σκηνικά. Το ότι θα πληρώσουν μία περιουσία σε συμβολαιογράφους, δικηγόρους και μηχανικούς για να λύσουν το θέμα ενώ όλα θα βρίσκονταν εύκολα αν υπήρχε συναίνεση , όσο και να το "φώναζα" , τσάμπα χαλούσα το σάλιο μου....
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μα δεν είμαι κομματοσκυλο. Γιατί νομίζεις ότι όσοι φέρουν αντίλογο στις απόψεις σου είναι κομματοσκυλα; Δεν έχεις το αλάθητο, ούτε εγώ. Ένας απλός άνθρωπος μέσα στον όχλο της κοινωνίας είσαι που κανεις την δουλειά σου όπως είμαι και εγώ.
Απλά διαφωνώ στην οπτική που έχεις και που απλοποιεί κάποιες φορές κάποιες καταστάσεις υπέρ της μιας άποψης. Σου επισημαίνω πως υπάρχει και άλλη άποψη στο ιδιο θέμα.Ούτε κομματοσκυλο είμαι, ούτε επιδόματα παίρνω, μάλλον δίνω σε ακριβά ντίζελ σουβ που κοστίζουν όσο όλη η περιουσία μου μαζί αλλά τεσπα, ούτε ζω σε βάρος κάποιου άλλου.
Μα αυτο σου ειπα. Οτι δεν εισαι κοματοσκυλο. Διαφωνεις σε αυτο? Τοτε που? Οτι αυτο που δε βλεπω σε σενα, το βλεπω σε αλλους? Ασε τους να εκδηλωθουν και αν γινεις λιγοτερο ξερολας και περισσοτερο παρατηριτικος θα τους δεις κι εσυ.
Επειδη μεσα στην επιστημη ειμαι τοσα χρονια κατι ξερω κι εγω. Αλλο τι δινω στο καφενειο ως γνωση. Παντως το προβλημα δεν ειναι τα οξειδια του αζωτου. Χαμηλα και σε περιοκτηκοτητες αβλαβεις για το περιβαλλον. -
Όχι σου λέμε, δεν έχω καμία σχέση με κόμματα. Κολλάς και βρίσκεις εχθρούς σε οσους διαφωνούν μαζί σου μου φαίνεται.
Τεσπά, δεν μας ενδιαφέρει το τι είμαι εγώ και τι είσαι εσύ.Ε, δώσε και λιγη γνώση στα θεματα που γνωρίζεις. Γίνε χρήσιμος. Εγώ άσχετος είμαι και διαβάζω ότι μπορώ για το θέμα που γράφω. Κάνω και λάθη αλλά προσπαθώ.
-
Ειναι θεμα αρχης. Μαθαινεις οποιον θελει να μαθει. Οι ξερολες και οι τσαμπουκαληδες ειρωνες κοβονται απο την πρωτη οντισιον.
Εχουμε και καποια στανταρντς. -
Να τα αναβαθμίζετε τα standards σας, γιατί δεν είναι updated.
Τεσπά, χαβαλε κάνεις όπως στα περισσότερα θέματα, δεν μπορεί να μάθει κάτι από εσένα κάποιος ούτε να φέρεις αντίλογο με δεδομένα παρά μόνο απαξίωση στην άποψη και γνώση άλλων.Κλασικό δείγμα λίγο πριν την κρίση ηλικίας και του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ".
Μετά θα επέλθει η τρίτη ηλικία και θα ηρεμήσεις, ως τότε καλές αναβαθμίσεις στα standards
-
Αναβαθμιση να γινω πιο υπομονετικος με τους δυσμοιρους χαβαλεδες? Μπα δε νομιζω. Κοπηκες!
-
This post is deleted! -
@johnny-0 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@lapin said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μα αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Είναι δυνατόν τόσοι πολλοί να έχουν πάνω από 100k στην τράπεζα; 6% πάνω από 500k στην τράπεζα; Δε μιλάμε δηλαδή για σύνολο επενδύσεων, ή ακίνητης περιουσίας, κ.λπ. Μιλάμε για ρευστό που κάθεται με 0% απόδοση...
Ναι, γιατί είναι αμφόβολο πότε θα έχεις θετική απόδοση με τα ακίνητα. Από τα ενοίκια η απόσβεση πότε βγαίνει, στην εικοσαετία;
Κάνεις ένα λάθος που κάνουν πολλοί.
Αν έχω 200000 στην τράπεζα και παίρνω 1 % τόκο και έχω πληθωρισμό 1 %, τότε η απόδοση μου είναι 0 και στην καλύτερη έχω το κεφάλαιο.
Οταν αγοράσω ένα ακίνητο 200000 και έχω ενοίκια 3 % , σε 20 χρόνια θα έχω 60 % συν τους τόκους των ενοικίων, αλλά και το ακίνητο θα έχει αξία που θα είναι συνδυασμός του πληθωρισμού με την παλαιότητα του. Δηλαδή πρακτικά θα κάνει περισσότερο τότε από τα 200000 που έδωσες σήμερα, ή βασικά με τα 200000 που θα έχεις στην τράπεζα , δεν θα μπορείς να αγοράσεις ίσως ούτε το μισό στην 20ετία.
Χμμμ. Από το 3% τα μισά τα παίρνει η εφορία. Και εισόδημα και ενφια. Πρέπει να υπολογίσεις το κόστος των επισκευών, μια γενική ανακαίνηση στα 20 χρόνια. Στο τέλος, το ακίνητο 20ετίας δεν έχει με τίποτα την αξία που είχε πριν 20 χρόνια. Κι αν σου καθήσει και κανένας κακοπληρωτής; Τέλος, αν χρειαστείς χρήματα για οποιαδήποτε ανάγκη, δεν μπορείς να τα έχεις, αφού μια πώληση μπορεί να κρατήσει μήνες.
Παιζει ρολο τι ακινητο εχεις (αν εχει ζητηση τη δεδομενη χρονικη διαρκεια), και σε ποιο οικονομικο περιβαλλον το εχεις. Π.χ. τα νοικια φαγανε γερη σφαλιαρα για καμια 8ετια, και τωρα που συνηλθανε ειναι περιπου στα επιπεδα του 2008 (14 χρονια πισω). Και αν πας να το ανεβασεις πιο πανω (πλην εξαιρεσεων π.χ. τουριστικων περιοχων) δε θα μπορεις να το διαθεσεις.
Φάγανε για 4ετία, 2011-2015.
Μετά το 2015 άρχισε η άνοδος.
Τώρα οι τιμές ανεβαίνουν και θα συνεχίσουν, αφού δεν χτίζονται πολλά καινούργια.Τα άλλα περί ρόλου και ακινήτου, δεν ισχύουν.
Απλά σε κάθε περιοχή υπάρχει η ίδια ΑΝΑΛΟΓΙΑ, στις τιμές της κάθε περιοχής όμως.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!