-
Απορώ, σχεδόν ανδροκρατούμενο φόρουμ, είμαστε πώς και δεν υπάρχει θέμα για το αντίθετο φύλο.
Προφανώς και δεν αναφέρομαι σε επίπεδο πεζοδρομίου ή όπως θα μιλάγαμε με κολλητούς (βρισιές, χαρακτηρισμούς, κατάρες κ.λπ ωραία). αλλά μια χαλαρή κουβεντουλα. Διακρίνω πολλούς με πολλά χιλιόμετρα πάνω τους καθώς ο έχων πάθη (αυτοκίνηση) συνήθως δεν περιορίζεται μόνο σε μηχανοκίνητες αμαρτίες.
Θα μου πεις υπάρχει ο φόβος εκτροχιασμού ή φιδιασματος, αλλά ,ε καί....
Υ.γ , όχι για εμένα, (πάει εγώ έδεσα), για κάτι φίλους από το χωριό....
-
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ του το λέω ότι είναι μια χαρά και αυτός λέει ότι θέλει γυναίκα.. Τώρα αν αλλά λέει και άλλα εννοεί δεν ξέρω. Και αυτό πρόβλημα είναι..
Αυτά τα θέματα συζήτησης στο φόρουμ τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Σε ανδροκρατούμενους χώρους αυτές οι συζητήσεις έχουν πολύ άσχημες καταλήξεις.
Απλά μου έκανε εντύπωση η αναφορά στο φιλαράκι σου.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απορώ, σχεδόν ανδροκρατούμενο φόρουμ, είμαστε πώς και δεν υπάρχει θέμα για το αντίθετο φύλο.
https://forum.4troxoi.gr/topic/60136/node-60136?page=1&_=1656148897360
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ήταν τυχαίο παράδειγμα. Ήθελα να θίξω ότι πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο, να παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας, να είμαστε θετικοί και να μην γκρινιάζουμε παραπάνω από ότι πρέπει. Δε φταίει για όλα η κακούργα η κοινωνία δηλαδής.
Ναι τα τελευταία χρόνια υπάρχει στασιμότητα στις απολαβές + ακρίβεια και ανατιμήσεις για λόγους πολλούς και διάφορους και δίκαια υπάρχουν παράπονα, αλλά αυτό που δεν σταματάει είναι η πρόοδος.
Οι πατεράδες μας πχ είχαν εργασιακές ευκαιρίες και εξέλιξη αλλά σε μια εποχή αγνή που ο ανταγωνισμός ήταν λίγος και η παρθενογέννεση εφικτή. Όμως είχαν λίγα τότε, πολύ λιγότερα από εμάς. Όσο η τεχνολογία προχωράει θα απολαμβάνουμε αντικειμενικά καλύτερη ποιότητα ζωής με μικρότερο κόστος. Αρκεί να σκεφτούμε πχ κάποια καταναλωτικά αγαθά όπως τα αυτοκίνητα, τα κινητά, το ίντερνετ, οι ηλ. συσκευές και άλλα πολλά, πως ήταν πριν 20 χρόνια. Δε πιάνω άλλα θέματα Ιατρικής κτλ κτλ για να μην το κουράζω..
Έχουμε την τάση να κοιτάμε πώς είναι οι γύρω μας που νομίζουμε ότι περνάνε καλύτερα από εμάς, δεν εκτιμούμε τους εαυτούς μας και θεωρούμε όσα έχουμε δεδομένα. Τον φίλο μου λοιπόν που γκρινιάζει για τις γυναίκες και δε δέχεται και πολλή συζήτηση για το θέμα, ένας άρρωστος, ένας φτωχός, ένας άνεργος τον κοιτάει και απορεί με τη στάση του γιατί θα ήθελαν πολύ να βρίσκονταν στη θέση του. Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου και τα βλέπεις όλα μίζερα, δύσκολα θα σε αγαπήσουν οι άλλοι...
-
Wow! Σοφό ποστ,
Πολλά likes.
-
Ποιο αξιοπερίεργο είναι να ακούς έξω από πλοία επιβάτες να λένε στις κάμερες ότι φεύγουν για δύο μήνες διακοπές σε νησί.
Αυτή είναι ζωάρα...
Και σιγά μην πήγαινα 2 μήνες σε νησί διακοπές , αν ήμουν ΔΥ και καθόμουν όλο το καλοκαίρι θα τα είχα πουλήσει όλα -εξοχικά/σπίτια στο χωριό κτλ- και θα είχα πάρει αυτοκινούμενο ...θα γύρναγα όλη την Ευρώπη!
-
Φαντάζεσαι να το έκαναν όλοι οι ΔΥ αυτό; Να γεμίζει ολη η Ευρώπη με το ελληνικό δημόσιο και τα τροχόσπιτα του;
Εξάγεται αυτοκίνητα εσείς;; Εμείς τους ΔΥ μας. Πάρτε να έχετε.
Ωχ ωχ ωχ, ο ταξιδευτής τρέμει από συγκίνηση.
-
Ποια τροχόσπιτα.
Πρώτη θέση πάνε για να επενδύσουν τα γρηγορόσημα σε φορολογικούς παραδείσους... -
Με τοσους...λειτουργους στο Δημοσιο, η δυσλειτουργια του ηταν δεδομενη.
-
Εγώ του το λέω ότι είναι μια χαρά και αυτός λέει ότι θέλει γυναίκα.. Τώρα αν αλλά λέει και άλλα εννοεί δεν ξέρω. Και αυτό πρόβλημα είναι..
Προφανώς είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη συντρόφου. Μάλιστα ο ΠΟΥ θεωρεί αναπηρία την αδυναμία εύρεσης, καθώς θεωρείται θεμελιώδης ανάγκη του ανθρώπου (https://www.huffingtonpost.gr/2016/10/24/eidiseis-den-mporoun-broun-tairi-morfi-anaphrias-pagkosmios-organismos-ugeieas_n_12618012.html). Ο δε Maslow το είχε στην 1η βαθμίδα (τα πιο βασικά και αναγκαία δηλαδή, μαζί με την τροφή και στέγη) των αναγκών του ανθρώπου.
Πάντως συμφωνώ με τον φίλο σου, ότι είναι δύσκολη η εύρεση συντρόφου, ειδικά από μια ηλικία και πάνω. Πρέπει να βρεις κάποιον/α που είναι διαθέσιμος/η, που σου αρέσει αλλά και του/της αρέσεις κι εσύ, και που ταιριάζετε σαν άνθρωποι-επιθυμίες ζωής και φυσικά και σεξουαλικά. Όταν είσαι 40-50, οι φίλοι σου είναι παντρεμένοι και δεν υπάρχουν πλέον ελεύθεροι γνωστοί, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα, ειδικά αν η εργασία σου (ή η ανεργία σου...) δεν προσφέρεται για γνωριμίες. Οπότε τι μένει; Το ψεύτικο internet?
Βέβαια υπάρχει θέμα για όλα αυτά, που μεσουρανούσε στα χρυσά χρόνια του forum. Το έβαλε και ο storm παραπάνω: https://forum.4troxoi.gr/topic/60136/node-60136?_=1656197918448
-
Πλέον υπάρχουν εφαρμογές γνωριμιών που σε βοηθούν να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους με παρόμοια χόμπυ και θέλω από τη ζωή.
Σύγχρονα προξενιά, αλλά φαντάζομαι πολύ πρακτικά.
Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι γύρω μας που ζουν στη μοναξιά και δεν τους αξίζει. Απλά δεν έτυχε να βρεθούν στο κατάλληλο timing. Αυτές οι εφαρμογές πιστεύω βοηθούν εντυπωσιακά προς αυτή την κατεύθυνση.
Επειδή είμαι πρακτικός άνθρωπος δεν βρίσκω κανένα κακό στο να βρει κανείς σύντροφο από τις εφαρμογές αυτές. Όλα στο μυαλό είναι. Εδώ που τα λέμε μπορεί να βρει την ιδανική που ίσως και πολλές ζωές να έψαχνε να μην είχε πέσει πάνω της.
-
Ίσως έχεις δίκιο Λαπ μου, αλλά πες στον 45άρη να εμπιστευτεί ένα "αππλικέσιο" για να βγει γυναίκα... Εγώ, που έχω αυτήν την ηλικία δεν το εμπιστεύομαι, πες με παλιομοδίτη ή τεχνοφοβικό. Προτιμώ την πατροπαράδοτη μέθοδο.
-
Ε καλά ο παραδοσιακός τρόπος είναι το αλάτοπιπέρο της ζωής.
Από την άλλη, και εγώ δεν τα έδινα σημασία όλα αυτά τα απλικετσιονς αλλά είδα κάποια σίριαλ που οι ηθοποιοί τα χρησιμοποίησαν στο σενάριο του έργου και μου γεννήθηκε η απορία και τα έψαξα λίγο και τελικά φαίνονται παρά πολύ πρακτικά.
Δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι ετσι αλλά κάποια από αυτά έχουν το εξής.
Βάζεις φωτογραφία, λες λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και μετά βάζεις απόψεις και οπτική περί ζωής και αξίες. Βάζεις επίσης τι ψάχνεις από τη σύντροφό σου και περιμένεις. Συνεχίζεις τη ζωή σου χωρίς να αγωνεσαι και να βγαίνεις συνεχώς έξω και με παρέες μήπως και βρεις κάποια που να ενδιαφέρεται. Αυτές οι εφαρμογές αυτό που κάνουν είναι να σου λένε ποιες γυναίκες είναι στην περιοχή σου και σε τι απόσταση από εσένα, οι οποίες ταιριάζουν με το προφίλ σου και τις απόψεις, χόμπυ κτλ. Δεν σου βγάζει όλες όσες υπάρχουν αλλά αυτές που ταιριάζουν με κριτήρια σου. Βλέπεις το προφίλ τους, εάν σε ενδιαφέρει απλά ενημερώνεις ότι δείχνεις ενδιαφέρον. Αν δεχτεί και αυτή τότε ξεκινά ένας απλός διάλογος και κλείνετε ραντεβού για καφεδάκι και τα υπόλοιπα μπορεί να είναι μια ευχάριστη ερωτική ιστορία.Δηλαδή και πάλι απο κοντά γίνεται το παιχνίδι και με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά σου παρουσιάζει ευκαιρίες από ανθρώπους που ίσως δεν ανήκουν στις παρέες σου και πότε δε θα γνωριζες.
Σε μια τελική ανάλυση αν θέλω να γίνω γεροπαραξενος, θα μπορούσα να πω πως είναι πολύ ντόμπρος τρόπος εύρεσης συντρόφου. Ο καθένας λέει από την αρχή τι είναι και τι τον ενδιαφερει στη ζωή και οποια γουστάρει επικοινωνεί. Ενώ στο φλερτ από κοντά πολλές φορές ωραιοποιουμε καταστάσεις για τη ζωή μας και τις απόψεις μας και μετά μαθαίνει ο ένας τον άλλον και αρχίζουν οι γκρίνιες κτλ.
Υ.γ Για την ιστορία δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτε τέτοιες εφαρμογές και όταν το έγραψα το ποστ έψαξα να δω τι λένε στο youtube και μήπως λέω βλακείες. Διαπίστωσα πως όπως και όλα τα άλλα κοινωνικά δίκτυα γίνεται εκμετάλλευση από ψώνια κάθε είδους, οπότε ίσως αυτό ενοχλεί κάποιους.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ίσως έχεις δίκιο Λαπ μου, αλλά πες στον 45άρη να εμπιστευτεί ένα "αππλικέσιο" για να βγει γυναίκα... Εγώ, που έχω αυτήν την ηλικία δεν το εμπιστεύομαι, πες με παλιομοδίτη ή τεχνοφοβικό. Προτιμώ την πατροπαράδοτη μέθοδο.
Για τους μικρότερους/μικρότερες ειναι η μόνη μέθοδος. Οι μεγαλύτεροι διστάζουν, αλλά αν είναι έτσι να διαγραφούν κι απ το φόρουμ και να πάνε να βρουν ένα "παραδοσιακό καφενείο" ψηλοτάβανο με την εφημερίδα υπό μαλης, να διαβάζουν τους τίτλους και να μαλώνουν μετά για τα πολιτικά, τα αθλητικά και τα αυτοκίνητα με τους άλλους μπαρμπάδες-θαμώνες και τον καφετζη, όπως είναι η παραδοσιακή μέθοδος...
Ή να εμπιστευτούν την προξενήτρα στο σόι τους... Ή να εμπιστευτούν την τύχη τους, όπως όταν έβγαιναν ραντεβού με την τυχαία ελεύθερη φίλη της γκομενας του κολλητού ή ξαδέλφου τους παλαιότερα.
Ή ας την πέσουν στην 25αρα ταμία της πιτσαρίας της γειτονιάς τους, σαν το πολιτικό μας ίνδαλμα...
Όλες οι παραπάνω μέθοδοι μάλλον είναι προτιμοτερες από τα dating apps...
Αν και κάτι μου λέει πως όσοι δεν βρίσκουν γυναίκα, μάλλον κατά βάθος γουστάρουν 2-3 βδομάδες διακοπές νότια Ασία.Το σχόλιο δεν αφορά τον φίλο Δία, αν ίσως τον συμπεριλαμβάνει, αλλά νομίζω πως ελάχιστοι 45αρηδες πλέον δεν είναι φουλ δικτυωμενοι, καθώς είναι η γενιά η αγνή, που δεν πολυπρολαβε τις ντίσκο αλλά αγαπήθηκε με mIRC... οι λίγο μεγαλύτεροι έχουν θέμα, που έβρισκαν την αλήθεια στους Sex Pistols.
-
Με αυτά που γράφετε μου θυμίζετε την εργασία μου.
25 άντρες από τους οποίους οι 24 κάνουν κόντρες για "ποιος την έχει μεγαλύτερη" και ποιος θα είναι περισσότερο κόκορας.
24 αρχιμαντράχαλοι από 30 μέχρι 65 ετών που έτσι και δουν γυναικείο μπούτι ή βυζί κάνουν σαν λυσσασμένοι. Και ας είναι μάνες με παιδιά και ας είναι οι γυναίκες των άλλων συναδέλφων.Και το κέρατο πάει σύννεφο.
Γυναίκες και π@ύτσες καλαβρέζικες και καλά κρασά.
υ.γ. με αυτά τα θέματα είμαι τόσο πεζός και ακραίος που μόνο γέλιο και αηδία μου προκαλούν.
-
Ήταν τυχαίο παράδειγμα. Ήθελα να θίξω ότι πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο, να παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας, να είμαστε θετικοί και να μην γκρινιάζουμε παραπάνω από ότι πρέπει. Δε φταίει για όλα η κακούργα η κοινωνία δηλαδής.
Ναι τα τελευταία χρόνια υπάρχει στασιμότητα στις απολαβές + ακρίβεια και ανατιμήσεις για λόγους πολλούς και διάφορους και δίκαια υπάρχουν παράπονα, αλλά αυτό που δεν σταματάει είναι η πρόοδος.
Οι πατεράδες μας πχ είχαν εργασιακές ευκαιρίες και εξέλιξη αλλά σε μια εποχή αγνή που ο ανταγωνισμός ήταν λίγος και η παρθενογέννεση εφικτή. Όμως είχαν λίγα τότε, πολύ λιγότερα από εμάς. Όσο η τεχνολογία προχωράει θα απολαμβάνουμε αντικειμενικά καλύτερη ποιότητα ζωής με μικρότερο κόστος. Αρκεί να σκεφτούμε πχ κάποια καταναλωτικά αγαθά όπως τα αυτοκίνητα, τα κινητά, το ίντερνετ, οι ηλ. συσκευές και άλλα πολλά, πως ήταν πριν 20 χρόνια. Δε πιάνω άλλα θέματα Ιατρικής κτλ κτλ για να μην το κουράζω..
Έχουμε την τάση να κοιτάμε πώς είναι οι γύρω μας που νομίζουμε ότι περνάνε καλύτερα από εμάς, δεν εκτιμούμε τους εαυτούς μας και θεωρούμε όσα έχουμε δεδομένα. Τον φίλο μου λοιπόν που γκρινιάζει για τις γυναίκες και δε δέχεται και πολλή συζήτηση για το θέμα, ένας άρρωστος, ένας φτωχός, ένας άνεργος τον κοιτάει και απορεί με τη στάση του γιατί θα ήθελαν πολύ να βρίσκονταν στη θέση του. Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου και τα βλέπεις όλα μίζερα, δύσκολα θα σε αγαπήσουν οι άλλοι...
Δεν συμφωνώ, έχω άλλη άποψη.
Αυτά που γράφεις τα ακούω από κάποιους στον κοινωνικό μου περίγυρο, αλλά "μπενάκης-βγενάκης".
Ειδικά για κάποιους δεν θέλω και πολύ να πιαστώ στα χέρια και στα μπουκέτα.
Με το ζόρι κρατιέμαι ορισμένες φορές με την υποκρισία ορισμένων. -
αρχιμαντράχαλοι από 30 μέχρι 65 ετών που έτσι και δουν γυναικείο μπούτι ή βυζί κάνουν σαν λυσσασμένοι. Και ας είναι μάνες με παιδιά και ας είναι οι γυναίκες των άλλων συναδέλφων.
Και το κέρατο πάει σύννεφο.
Γυναίκες και π@ύτσες καλαβρέζικες και καλά κρασά.Μια και τα συζητάμε στα πολιτικά, δεχτείτε το κι αυτό ως μέρος της ανθρώπινης φύσης, όπως τον Καπιταλισμό...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
αρχιμαντράχαλοι από 30 μέχρι 65 ετών που έτσι και δουν γυναικείο μπούτι ή βυζί κάνουν σαν λυσσασμένοι. Και ας είναι μάνες με παιδιά και ας είναι οι γυναίκες των άλλων συναδέλφων.
Γυναίκες και π@ύτσες καλαβρέζικες και καλά κρασά.Μια και τα συζητάμε στα πολιτικά, δεχτείτε το κι αυτό ως μέρος της ανθρώπινης φύσης, όπως τον Καπιταλισμό...
Γιατί διαφωνείς ότι ο Καπιταλισμός τα έχει κάνει όλα πο@τάνα;;;
Διαφωνείς ότι ο Καπιταλισμός προωθεί τον ρατσισμό σε όλα τα επίπεδα; Είτε αφορά στα επαγγελματικά, είτε στις ανθρώπινες σχέσεις, είτε στις κοινωνικές, είτε σε οτιδήποτε άλλο;
Υπάρχει ισότητα; Ισονομία; Ίσες ευκαιρίες; Δυνατότητες εξέλιξης για όλους τους ανθρώπους; Κίνητρα; Φιλική κοινωνία; Ανθρωπισμός; Φιλία; Αληθινή αγάπη;
Όλα για τα φράγκα, ατομικισμός, εγωπάθεια, φιγούρα, αυτοπροβολή, αυταρέσκεια και ο ένας να θάψει τον άλλο.
Όλα μπούρδες. Όλα μία φούσκα ψεμμάτων και υποκρισίας.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί διαφωνείς ότι ο Καπιταλισμός τα έχει κάνει όλα πο@τάνα;;;
Διαφωνείς ότι ο Καπιταλισμός προωθεί τον ρατσισμό σε όλα τα επίπεδα; Είτε αφορά στα επαγγελματικά, είτε στις ανθρώπινες σχέσεις, είτε στις κοινωνικές, είτε σε οτιδήποτε άλλο;
Υπάρχει ισότητα; Ισονομία; Ίσες ευκαιρίες; Δυνατότητες εξέλιξης για όλους τους ανθρώπους; Κίνητρα; Φιλική κοινωνία; Ανθρωπισμός; Φιλία; Αληθινή αγάπη;
Όλα για τα φράγκα, ατομικισμός, εγωπάθεια, φιγούρα, αυτοπροβολή, αυταρέσκεια και ο ένας να θάψει τον άλλο.
Όλα μπούρδες. Όλα μία φούσκα ψεμμάτων και υποκρισίας.
Μα γιατί το λες αυτό;
Η κοινή συναίνεση είναι πως ο Καπιταλισμός είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ σύστημα και δεν υπάρχει άλλο.
Να λέμε και τα καλά. Πληρώνεις και απαυτω οποια/οποιον/οποιο θέλεις... -
Ε αυτό είναι, για όλα φταίει ο Νεοφιλελεύθερος Καπιταλισμός... ακόμα και για το ότι δεν συνουσιάζεσθε. Αποχωρώ
ΥΓ Δεν μπορείς να βοηθήσεις κανέναν που δε θέλει να βοηθήσει τον εαυτό του
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2