-
@fanis75 said in Renault Arkana 2019:
@tkin73 said in Renault Arkana 2019:
Επίσης περνά στην χειροκίνητη λειτουργία μολις πειράξεις τα αυτακια και ξαναγυρίζει στο αυτόματο μόλις το αφήσεις ήσυχο
Τα περισσότερα έτσι κάνουν, εαν δεν επιλέξει την χειροκίνητη λειτουργία. Είναι για πιο γρήγορο κατέβασμα, πχ σε ένα φρενάρισμα. Τα χρησιμοποιούσα πολύ σχυνά έτσι και στο Mini και στην Z4.
@sabas_thess said in Renault Arkana 2019:
Δεν θυμάμαι πως είπε τον κατασκευαστή ο Φάνης. Καλό αλλά παρά ταύτα ξηρού τύπου.
Tης Magna είναι (όπως και των Ford, νομίζω είναι και το ίδιο κιβώτιο ακριβώς), δηλαδή Gertrag (η Magna αγόρασε την Gertrag το 2015) ουσιαστικά.
Δεν είχε επιλογή για χειροκίνητο που έχουν αλλά διπλού συμπλέκτη. Το θεωρούμε δλδ σχετικά αξιόπιστο;
-
Είδα και τις δύο εκδόσεις εκθεσιακό την βασική και την καλή προς παράδοση. Υπάρχει αρκετή διαφορά στην ποιότητα εσωτερικά στα πλαστικά σε ταμπλό και πόρτες μεταξύ των εκδόσεων πέρα από τις οθόνες , ενώ και η 18αρα ζάντα του δίνει στην εμφάνιση.
Από μπροστά σαν να βλέπεις οποιοδήποτε Ρενό από πλάι και πίσω όμως είναι εξαιρετικό.
Η Χ4 του φτωχού!
Ο χώρος αποσκευών του 12v πολύ καλός παρά το κουπέ τελείωμα.
Το φάρδος πίσω είναι μεγαλύτερο από μπροστά! Δεν το έχω συναντήσει ξανά! Κάθονται 3 πίσω με καλό χώρο και για κεφάλι παρά το κουπέ τελείωμα και για πόδια (2.72 μεταξόνιο).
Εξαιρετικές εντυπώσεις στην οδήγηση! Πολύ καλή ηχομόνωση.
Πολύ ψηλή θέση οδήγησης παρόλο το ύψος όμως το αμάξι είχε ελάχιστες κλίσεις.
Τα 140 άλογα αρκετά για τα κιλά του δεν ζοριστηκε ποτέ ενώ το αμάξωμα βγάζει ακαμψία που φαίνεται ότι σηκώνει πολλά περισσότερα.
Εξαιρετική ανάρτηση μακάρι να ήταν έτσι όλοι οι ημιακαμποι!
Στο πήγαινε στο κανονικό mode και στην ανηφόρα ήμουν στο 10 αλλά δεν είχα μηδενίσει εξαρχής στην επιστροφή και στην κατηφόρα με το εκο τελικά έγραψα 6.7 σύνολο με αρκετό ρολάρισμα στην κατηφόρα. Ο κινητήρας στο ρολάρισμα έσβησε αρκετές φορές.
Γενικά μου άρεσε πάρα πολύ το περπάτημα του.
Γενικά δεν είχα ξαναοδηγησει Ρενό ποτέ ξανά και οι οδηγικές εντυπώσεις από ένα Ρενό ήταν πολύ καλές και στο τιμόνι αλλά και στο φρένο πολύ ωραία αίσθηση λες και το είχα οδηγήσει πολλές φορές η απόκριση του.
Σύμμαχος για τις καλές επιδόσεις του 1.3 τα 1340 κιλά και τα 26 κιλά ροπής (24 έχει αντίστοιχα για κάποιο λόγο το κασκαι αντίστοιχα και με περισσότερα κιλά). -
Το θεωρούμε δλδ σχετικά αξιόπιστο;
Εγώ όχι, αλλά αυτή είναι δικιά μου άποψη. Νομίζω είναι πιο αξιόπιστο από τα ξηρά DSG...αλλά κάνεις δεν ξέρει να σου πει ακριβώς.
-
Έχω παραγγείλει το Arkana από τέλη Δεκέμβρη. Αρχικά μου είχαν πει Μάϊο με λίγες πιθανότητες για Απρίλη. Μετά με πήγαν έως μέσα Ιουνίου, και πλέον έχω πρόβλεψη για Ιούλιο (δίχως να προσδιορίζεται αν μιλάμε για αρχές, μέσα ή τέλος). Τρελή ξενέρα και πολλές σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού για το αν αξίζει μεγαλύτερη αναμονή (όχι μόνο για το συγκεκριμένο αλλά και για οποιοδήποτε νέο μοντέλο).
-
@saifer said in Renault Arkana 2019:
Έχω παραγγείλει το Arkana από τέλη Δεκέμβρη. Αρχικά μου είχαν πει Μάϊο με λίγες πιθανότητες για Απρίλη. Μετά με πήγαν έως μέσα Ιουνίου, και πλέον έχω πρόβλεψη για Ιούλιο (δίχως να προσδιορίζεται αν μιλάμε για αρχές, μέσα ή τέλος). Τρελή ξενέρα και πολλές σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού για το αν αξίζει μεγαλύτερη αναμονή (όχι μόνο για το συγκεκριμένο αλλά και για οποιοδήποτε νέο μοντέλο).
αν όντως το πάρεις τελος Ιουλίου θα μιλάμε για 7 μηνες αναμονή. Με τα 12 μηνα και 15 μηνα που ακουμε αλλου καλά είσαι. Το αν αξιζει μονο εσυ ξερεις τις ανάγκες σου.
Το ηπια ή το κανονικο υβριδικό παρήγγειλες? εκπτωση πήρες καθόλου?
Το αμαξι το οδηγησα είναι εξαιρετικό. -
Δεν ξέρω, 12 ή και 15 μήνες αναμονής είναι μαζοχισμός κατά την ταπεινή μου άποψη. Σε τόσο χρόνο υπάρχουν εταιρείες που βγάζουν νέα μοντέλα. Παρήγγειλα το κανονικό υβριδικό, προλαβαίνοντας την αύξηση της τιμής.
αν όντως το πάρεις τελος Ιουλίου θα μιλάμε για 7 μηνες αναμονή. Με τα 12 μηνα και 15 μηνα που ακουμε αλλου καλά είσαι. Το αν αξιζει μονο εσυ ξερεις τις ανάγκες σου.
Το αμαξι το οδηγησα είναι εξαιρετικό. -
Ρε παιδιά συνηθίστε το, τόσα χρόνια με τις Ferrari αυτά τραβάμε...
-
Δεν ξέρω, 12 ή και 15 μήνες αναμονής είναι μαζοχισμός κατά την ταπεινή μου άποψη. Σε τόσο χρόνο υπάρχουν εταιρείες που βγάζουν νέα μοντέλα. Παρήγγειλα το κανονικό υβριδικό, προλαβαίνοντας την αύξηση της τιμής.
Το αμαξι το οδηγησα είναι εξαιρετικό.σχετικο ειναι οτι υπάρχουν εταιρειες που βγαζουν σε ποιο συντομο χρονο. Ποιες ειναι αυτες και ποια μοντελα? οτι πουλαει εχει ελλειψη φετος. Μια χαρα επιλογη μου αρεσει το αμαξι. Το υβριδικο ειναι λιγο πιο ψοφιο απο το αλλο αλλα υποτιθεται για να πας σε αυτο εχεις και προτεραιοτητα την οικονομια προφανως στην πολη.
-
-
5.5 lt λέει σε μικτές συνθήκες 7 λτ και λίγο κάτω σε ανοικτό δρόμο με 130 για το υβριδικό.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Οι μήνες περνούν, με πάνε από μήνα σε μήνα για την παράδοση μετά την παραγγελία του Δεκεμβρίου (πιάσαμε τον Αύγουστο πλέον σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχα) και πλέον σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά την ακύρωση της παραγγελίας μιας και ο εμπαιγμός αλλά και η υπομονή μου έχουν όρια.Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής κάποιους μεγαλύτερους από εμένα γνώστες.
Renault Arkana etech hybrid (έκδοση dynamic - αυτόματο) Vs Kia Sportage 150 hp 2WD (μηχανικό) στην έκδοση Titanium.
Δεδομένα πρόκειται για επιλογές με συν και πλην, απλά θα ήθελα να ακούσω κι άλλες απόψεις. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
Δύο μήνες έμειναν....
Τι είναι;Πάνε και διακοπές και θα ξεχαστείς.
Ψηφίζω να περιμένεις εδώ που έφτασες. -
@lap said in Renault Arkana 2019:
Δύο μήνες έμειναν....
Ψηφίζω να περιμένεις εδώ που έφτασες.Δεν είναι έτσι φίλε. Ακριβώς επειδή έρχονται διακοπές έχω εξοργιστεί μιας και ο χρόνος κυλά και δεν γυρίζει πίσω. Ταξίδια που είχες σχεδιάσει, ονειρευτεί με νέο αυτοκίνητο κτλ. Όλα αυτά δεν επιστρέφουν. Στην αναμομή για δίμηνο είμαι από τον Φεβρουάριο. Και κάθε μήνα αυτό το δίμηνο ανανεώνεται. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο Αύγουστος δεν θα γίνει Σεπτέμβρης, Οκτώβρης κοκ.
-
@lap said in Renault Arkana 2019:
Δύο μήνες έμειναν....
Ψηφίζω να περιμένεις εδώ που έφτασες.Δεν είναι έτσι φίλε. Ακριβώς επειδή έρχονται διακοπές έχω εξοργιστεί μιας και ο χρόνος κυλά και δεν γυρίζει πίσω. Ταξίδια που είχες σχεδιάσει, ονειρευτεί με νέο αυτοκίνητο κτλ. Όλα αυτά δεν επιστρέφουν. Στην αναμομή για δίμηνο είμαι από τον Φεβρουάριο. Και κάθε μήνα αυτό το δίμηνο ανανεώνεται. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο Αύγουστος δεν θα γίνει Σεπτέμβρης, Οκτώβρης κοκ.
Είμαι σε παραπλήσια θέση και σε καταλαβαίνω απολύτως. Παραγγελία της 116i από το Νοέμβριο, ο Απρίλιος έγινε Ιούνιος, ο Ιούνιος, Ιούλιος και τώρα έχουμε φτάσει τέλη Αυγούστου δηλαδή Σεπτέμβρη. Χώρια που τσίμπησε και ένα χιλιαρικάκι. Το ότι δεν θα το έχω στις διακοπές με έχει απογοητεύσει. Και εγώ σκέφτομαι σοβαρά να ακυρώσω την παραγγελία και να βγω στη γύρα για ετοιμοπαράδοτο.
-
Να σας πω δεν με πείραξε καθόλου πέρυσι που δεν πήγα διακοπές με το καινούριο μου αμάξι , γλύτωσα τα αγριόχορτα / χώματα/ πέτρες/ άμμο και νερό απο τα μαγιό στα καθίσματα / τους μλκς που κουβαλάνε ομπρελοκαθίσματα και τα σέρνουν στα πλαινά των αυτοκινήτων / τις γιαγιάδες που ακουμπάνε την τσάντα θαλάσσης πάνω στο καπό για να βρούνε τα χάπια τους...
Τώρα που χρόνισε δεν θα με πειράξει αλλά πέρυσι με έτρωγε ! -
Έχετε μπροστά σας πολλά καλοκαίρια να απολαύσετε. Το να χάσετε ένα με το καινούργιο σας αμάξι...κλαιν. Θα πάτε βόλτα μαζί του το φθινόπωρο σε κάνα βουνό.
-
Best Hybrid Car 2022
https://www.autotrader.co.uk/content/news/best-hybrid-car-2022-renault-arkana
-
Αγαπώ το Arkana αλλά να πω την αμαρτία μου το φοβάμαι το hybrid. Δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά στα μοντέλα της Renault ενώ με φοβίζει και η πολυπλοκότητα του κιβωτίου ταχυτήτων...
-
Τα αυτοκίνητα είναι πολύπλοκα μηχανήματα μαζικής παραγωγής. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί μια βλάβη 1-1,5k. Ένα απλό service κοστίζει 250€.
Γι' αυτό κανείς δεν πρέπει να παίρνει αυτοκίνητο που πιθανόν να δυσκολευτεί να υποστηρίξει οικονομικά.
Οι εταιρείες όταν βγάλουν μια καινούργια τεχνολογία τη βάζουν στο αυτοκίνητο. Δεν μπορούν να περιμένουν χρόνια ολόκληρα να την τεστάρουν, πάει πέταξε το πουλάκι μετά. -
Όταν θελεις υβριδικό θα πάρεις toyota
Όταν θέλεις ντίζελ θα πάρεις VW
Όταν θέλεις μεταχειρισμένο για να το μετατρέψεις σε αέριο θα πάρεις ιταλικό
ΝΟΜΟΣ!
Renault Arkana 2019