-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
...και αυτό βέβαια "γυρνάει", απλα θέλει έξτρα πέτσα το γιαούρτι
στα μούτρα των απανταχού Βουλτεψωειδωνοπότε γίνεται άνετα μετα..."επιτυχια του ΤζεϊσονΑντιγονηΠιπινη"!#U_Mad(uro)_bro?
To πετρελαιάκι του μαδούρο "θέλουμε" για εισαγωγή, όχι το καθεστώς του. Το αυτόν π.χ. και για τους σαουδάραβες... Μην τα μπλέκεις...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κανείς ένα λάθος άντυα. Δεν εξετάσεις τον ύψος των εισοδημάτων και των φόρων. Και τι αγοραστική δύναμη έχουν οι πολίτες σε αυτές τις χώρες.
Μπορεί ο φόρος στην ενέργεια να είναι το 62% αλλά η απόλυτη τιμή του να είναι το 5% του μηνιαίου μισθού και εδώ να είναι το 35-40% του μηνιαίου μισθού με σκοπό να παρέχονται κοινωνικές πολιτικές.Οπότε έχουμε δυο δεδομένα.
Ειτε κάποιοι δεν πληρώνουν φόρους ή πληρώνουν λίγους.
Είτε οι φόροι στους μη έχοντες αναλογικά με το εισόδημα τους είναι υψηλοι.Άρα καλά κάνουν οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται. Δεν ζητούν ξένα λεφτά, ζητούν ίδια ποσόστωση βαρών με τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης
Όπως βλέπεις η ζωή δεν είναι τόσο απλη όσο καποιες απλουστευμένες υποθέσεις
Σας είχα βάλει παράδειγμα, dacia sandero με όλα τα έξτρα θέλει 10 κατώτατους μισθούς. Εδώ θελει 25.
Απλά τα πράγματα. Θα ήταν κρατική η ΔΕΗ και θα έτρωγε όλο το κόστος των αυξήσεων μην αφήνοντας τους υπόλοιπους παραγωγούς να αυξήσουν τις τιμές αφού θα είχε χαμηλή τιμή. Στο μεταξύ κάποιοι πάροχοι πιθανόν θα έκλειναν αφού δεν θα "έβγαιναν" με αποτέλεσμα ολίγες διακοπές ρεύματος.
Το έλλειμα αυτό της ΔΕΗ θα πλήρωνε κατόπιν ο φορολογούμενος δια του προυπολογισμού. Δεν ξέρω αν στέκει ή δεν στέκει αυτό και πόσο λιγότερο ή περισσότερο θα κόστιζε σε σχέση με την σημερινή επιδότηση. Ξέρω ομως όπως κι εσύ ότι πλησιάζει ο καιρός των φορολογικών δηλώσεων. Και όλοι οι κοινωνικά ευαίσθητοι/αναξιοπαθούντες/μη έχοντες κλπ. παραδόξως αυτό τον καιρό εξαφανίζονται. Και μένει το γνωστό 10% ανάλγητων κορόιδων να πρέπει να πληρώσει το 90% των φόρων κατά τα συνήθη. -
Πληρώστε τώρα μ@λ@κες τα μαλλιά της κεφαλής σας για να βγαίνουν οι πάροχοι που η ύπαρξή τους επιβλήθηκε με το ζόρι, σε «ένα νόμο με ένα άρθρο»...
Υπεράνω όλων, οι Πάροχοι, μετά οι μικρομεσαίες επιχειρίσεις, τα σπίτια, τα μαγαζιά, τα παιδιά σας. Άλλωστε ο Φάηβερ δεν ζορίζεται αυτόν τον καιρό, κονομάει...Θα είμαι εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ και για το πείσμα σας κουφάλες θα σώζω παρόχους, τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, διαχειριστές διοδίων και όλους αυτούς τους μάγκες που βάζουν φρένο στις αριστερές εμμονές...
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
...και αυτό βέβαια "γυρνάει", απλα θέλει έξτρα πέτσα το γιαούρτι
στα μούτρα των απανταχού Βουλτεψωειδωνοπότε γίνεται άνετα μετα..."επιτυχια του ΤζεϊσονΑντιγονηΠιπινη"!#U_Mad(uro)_bro?
To πετρελαιάκι του μαδούρο "θέλουμε" για εισαγωγή, όχι το καθεστώς του. Το αυτόν π.χ. και για τους σαουδάραβες... Μην τα μπλέκεις...
Άσχετα με τα όποια αρνητικά στο καθεστώς του Μαδούρο τώρα τον έχει ξεχάσει ακόμα και ο ίδιος ο Μητσοτάκης.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πληρώστε τώρα μ@λ@κες τα μαλλιά της κεφαλής σας για να βγαίνουν οι πάροχοι που η ύπαρξή τους επιβλήθηκε με το ζόρι, σε «ένα νόμο με ένα άρθρο»...
Υπεράνω όλων, οι Πάροχοι, μετά οι μικρομεσαίες επιχειρίσεις, τα σπίτια, τα μαγαζιά, τα παιδιά σας. Άλλωστε ο Φάηβερ δεν ζορίζεται αυτόν τον καιρό, κονομάει...Θα είμαι εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ και για το πείσμα σας κουφάλες θα σώζω παρόχους, τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, διαχειριστές διοδίων και όλους αυτούς τους μάγκες που βάζουν φρένο στις αριστερές εμμονές...
Όπως έγραψα και παλαιότερα, ο εκκαθαριστικος μου ήρθε 47 ολόκληρα ευρώ. Οπότε όχι, δεν θα πεινάσουν τα παιδιά μου από αυτό και υπό αυτή την έννοια "κονομαω" και δεν ζοριζομαι. Σπίτι πάντως των 450k που λέμε παραδίπλα που τα αγοράζουν όλοι αυτοί που ζοριζονται (οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ντε) δεν μπορώ να πάρω. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά μια αύξηση στο ρεύμα 100% μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακή, αλλά πάντα πρέπει να βλέπεις σε τι ποσοστό των συνολικών εξόδων αντιστοιχεί.
Επειδή βέβαια είμαι μάλλον περισσότερα έτη φορολογούμενος κάτσε να θυμηθώ κι εγώ πόσες φορές έσωσα παρόχους (ΔΕΗ και ΟΤΕ), τράπεζες (Αγροτική), αεροπορικές εταιρίες (Ολυμπιακή), διαχειριστές διοδίων ("εθνικές οδούς") υπό το πρόσχημα ότι ήταν "περιουσία μου". Και το μόνο που "απολάμβανα" ήταν ο λογαριασμός από τις τρύπες που δημιουργούσαν οι κομματικοί "διοικητές" και οι κολλητοί τους μαζί με τους εθνικούς εργολάβους και το πανταχού παρόν συνδικαλιστικό κίνημα ... Βέβαια, την πρώτη φορά που πήγα να ταξιδέψω με την "περιουσία" μου Αθήνα Χανιά το 2000 πλερωκα τότε πήγαινε έλα 55 χιλιάρικα. Οπότε έβγαινα στην "εθνική" για Πάτρα έκανα το σταυρό μου. Και τηλέφωνο είχα κάνει αίτηση ως πρωτοετής φοιτητής και το πήρα (δώρο;) στην αποφοίτηση. Εγώ όμως εκεί, έσωζα, έσωσα, έσωζα ... Από αριστερές εμμονές χορτάσαμε και χρυσοπληρωσαμε. Και θα συνεχίζαμε (υποθετικά μιλώντας, αν είχαμε κρατική Ολυμπιακή μέσω καραντίνας θα την κλείναμε, η μήπως την επιδοτουσαμε κι αυτήν; Αλλά ξέχασα, θα ήταν περιουσία του λαού βρε, ασημικο και τεφαρικι πραμα...). Πόσα σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεια κλπ μας στοίχισαν η Ολυμπιακή, η αγροτική, οι κρατικοί δρόμοι (έτσι για να θέσω κι εγώ το διαχρονικό αριστερό ερώτημα). -
-
χα! καλό! ήδη βλέπω μπροστά μου, σαν εικόνα από το μέλλον, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπούς αριστερούς να ξεσηκώνονται ενάντια σε αυτό το μέτρο...
Στάνταρ έτσι θα γίνει και εννοείται ότι θα καταψηφιστεί.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
χα! καλό! ήδη βλέπω μπροστά μου, σαν εικόνα από το μέλλον, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπούς αριστερούς να ξεσηκώνονται ενάντια σε αυτό το μέτρο...
Στάνταρ έτσι θα γίνει και εννοείται ότι θα καταψηφιστεί.
Αχαχαχα!!
Εμείς θα το κάνουμε ανάποδα, 100% εργασία με 80% μισθό!
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κανείς ένα λάθος άντυα. Δεν εξετάσεις τον ύψος των εισοδημάτων και των φόρων. Και τι αγοραστική δύναμη έχουν οι πολίτες σε αυτές τις χώρες.
Μπορεί ο φόρος στην ενέργεια να είναι το 62% αλλά η απόλυτη τιμή του να είναι το 5% του μηνιαίου μισθού και εδώ να είναι το 35-40% του μηνιαίου μισθού με σκοπό να παρέχονται κοινωνικές πολιτικές.Οπότε έχουμε δυο δεδομένα.
Ειτε κάποιοι δεν πληρώνουν φόρους ή πληρώνουν λίγους.
Είτε οι φόροι στους μη έχοντες αναλογικά με το εισόδημα τους είναι υψηλοι.Άρα καλά κάνουν οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται. Δεν ζητούν ξένα λεφτά, ζητούν ίδια ποσόστωση βαρών με τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης
Όπως βλέπεις η ζωή δεν είναι τόσο απλη όσο καποιες απλουστευμένες υποθέσεις
Σας είχα βάλει παράδειγμα, dacia sandero με όλα τα έξτρα θέλει 10 κατώτατους μισθούς. Εδώ θελει 25.
Απλά τα πράγματα. Θα ήταν κρατική η ΔΕΗ και θα έτρωγε όλο το κόστος των αυξήσεων μην αφήνοντας τους υπόλοιπους παραγωγούς να αυξήσουν τις τιμές αφού θα είχε χαμηλή τιμή. Στο μεταξύ κάποιοι πάροχοι πιθανόν θα έκλειναν αφού δεν θα "έβγαιναν" με αποτέλεσμα ολίγες διακοπές ρεύματος.
Το έλλειμα αυτό της ΔΕΗ θα πλήρωνε κατόπιν ο φορολογούμενος δια του προυπολογισμού. Δεν ξέρω αν στέκει ή δεν στέκει αυτό και πόσο λιγότερο ή περισσότερο θα κόστιζε σε σχέση με την σημερινή επιδότηση. Ξέρω ομως όπως κι εσύ ότι πλησιάζει ο καιρός των φορολογικών δηλώσεων. Και όλοι οι κοινωνικά ευαίσθητοι/αναξιοπαθούντες/μη έχοντες κλπ. παραδόξως αυτό τον καιρό εξαφανίζονται. Και μένει το γνωστό 10% ανάλγητων κορόιδων να πρέπει να πληρώσει το 90% των φόρων κατά τα συνήθη.Δεν καταλαβα τι εννοείς; Άλλο πράγμα το κόστος από τα co2 άλλο πράγμα η ρήτρα αναπροσαρμογής. Αυτή επηρεάζει τον παραγωγό αναλόγως του μίγματος πόρων που έχει για να παράξει ενέργεια.
Η ραε αναφέρει πως η ρήτρα είναι προς τους παραγωγούς με σκοπό τον ανταγωνισμό προς όφελος του καταναλωτή. Δηλαδή είναι μεταβλητά κόστη του παραγωγού. -
Lap, το έχω ξαναγράψει, το 2018 είχαμε το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής kwh στην Ευρώπη. Η ΔΕΗ πούλαγε με ζημιά και συσσώρευσε κάπου 900 εκ ζημιές (με κόστη σε φα και τέλη που δεν είχαν καμία σχέση με τα σημερινά). Οι συνφορουμιτες απ' ότι έχω καταλάβει προκρίνουν μια παρόμοια λύση που θα επέφερε ακόμη μεγαλύτερες ζημιές. Είναι ρεαλιστικό αυτό; Δεν το γνωρίζω, αλλά κάπου οσμιζομαι ότι (επειδή η ΔΕΗ λειτουργεί μέσα στο συγκεκριμένο οικονομικό σύστημα με αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας, EBITDA και αλλά που δεν κατεω), ότι δεν θα μπορούσε να παράγει ζημιές επ άπειρον χωρίς να χρεωκοπησει.
-
Τι λες ρε ανθρωπάκι, όλο χαζομάρες γράφεις....
Κάτσε να σου πω.Δεν ξέρω ακριβώς τι έχει γίνει με τη ΔΕΗ αλλά έχω την αίσθηση πως είχε μπει μέσα λόγω των ρύπων αλλά και του μεγάλου προγράμματος μετάβασης στις ΑΠΕ. Δηλαδή η χασουρα δεν θα ήταν συνεχόμενη. Μάλιστα θυμάμαι πως ο τελευταίος ισολογισμός τους αν δεν κάνω λάθος είχε μείωση των χρεών και λειτουργικά κέρδη επί ζαιων. Έτσι τουλάχιστον έλεγαν σε κάτι συνέντευξεις που άκουσα.
Το θέμα με τη ρήτρα είναι κάτι διαφορετικό. Έχει να κάνει από όσο κατάλαβα με την ύπαρξη ενός μηχανισμού που οδηγεί τους παρόχους να εξελιχθούν σε ΑΠΕ, να κάνουν ανταγωνιστικές συμφωνίες για πρώτη ύλη, τεχνολογία κτλ με συνέπεια τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και όφελος στον τελικό καταναλωτή. Πως αυτό τώρα μεταφέρθηκε και έγινε ο φόβος του καταναλωτή είναι κάτι το εντυπωσιακό.
Κάποια άρθρα λένε πως το 21 πέρασε στα τιμολόγια της ΔΕΗ η ρήτρα. Ως τότε ήταν θέμα της εταιρίας στα δικά της βιβλία. -
Ε ναι, και λόγω των ρύπων ήταν οι ζημιές (500 εκ σύνολο, 140 από αυξημένος ρύπους). Αναγράφονται στον επίσημο ισολογισμό της εταιρίας του 18.
Οπότε μουμπλε, μουμπλε, με ρύπους σήμερα που έχουν τετραπλάσια (μόνο;) τιμή από τότε (άντε, χαρίζω την αύξηση στο φα) τι ζημιές θα είχε σήμερα αν κρατούσε την τιμή σταθερή κοντα σε αυτή π.χ του 20?ΥΓ: το ύφος αυτό δεν το έχω συνηθίσει, μπας και απαντάς σε άλλον;
-
Το θέμα είναι αν έχω καταλάβει σωστά, πως το ίδιο το πλαίσιο είναι λάθος σε εμάς.
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, το φ.α έχει τάδε κόστος και αν ο πάροχος παράγει ενέργεια όπου στο μίγμα αυτής έχει τιμες από φ.α και ΑΠΕ κρατάμε ως τιμή όλου του συνόλου την τιμή του ακριβότερου. Και δεν κάνουμε επιμερισμό κόστους ανάλογα το ποσοστό του μίγματος.
Αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε όταν θεσπίστηκε η ρήτρα το 2013 τότε αποφασίστηκε αυτός ο τρόπος κοστολόγησης;
Υ.γ Ναι βρε fiverg με έχεις για τέτοιο συνομιλητή; Απλά έτυχε σε εσένα να δοκιμάσω να δω αν είναι αποδεκτός αυτός ο τρόπος εδώ στο forum... Τέσπα
-
Τι λες ρε ανθρωπάκι, όλο χαζομάρες γράφεις....
Σεμνά φίλε.
Αυτή η έκφραση δεν χρειαζόταν. Έκανες αυτό που κατακρίνεις σε άλλο θέμα. -
Καλά βάλτοι είστε όλοι σήμερα;..... Δοκίμαζα να δω πως αντιδρά το forum.... Είναι δυνατόν να έγραφα έτσι απέναντι στον fiverg;
Είδα πως ειναι αποδεκτός αυτός τρόπος σε άλλα τοπικα και δεν υπάρχει κάποια επίπληξη από τη διαχείριση και είπα να δω αν τον αντέχετε και οι υπόλοιποι
Θα φάω και Μπαν στο τέλος....να το δείτε....χαχαχα
-
Καλά βάλτοι είστε όλοι σήμερα;..... Δοκίμαζα να δω πως αντιδρά το forum.... Είναι δυνατόν να έγραφα έτσι απέναντι στον fiverg;
Θα φάω και Μπαν στο τέλος....να το δείτε....χαχαχα
Ούτε μπαν θα φας, ούτε τίποτα. Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι. Αν κάτι σε χαλάει, απλά αδιαφόρησε και πάτα φρένο σε διαλόγους όταν δεν βγαίνει άκρη. Τόσο απλά.
-
Το θέμα είναι αν έχω καταλάβει σωστά, πως το ίδιο το πλαίσιο είναι λάθος σε εμάς.
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, το φ.α έχει τάδε κόστος και αν ο πάροχος παράγει ενέργεια όπου στο μίγμα αυτής έχει τιμες από φ.α και ΑΠΕ κρατάμε ως τιμή όλου του συνόλου την τιμή του ακριβότερου. Και δεν κάνουμε επιμερισμό κόστους ανάλογα το ποσοστό του μίγματος.
Αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε όταν θεσπίστηκε η ρήτρα το 2013 τότε αποφασίστηκε αυτός ο τρόπος κοστολόγησης;
Υ.γ Ναι βρε fiverg με έχεις για τέτοιο συνομιλητή; Απλά έτυχε σε εσένα να δοκιμάσω να δω αν είναι αποδεκτός αυτός ο τρόπος εδώ στο forum... Τέσπα
Δεν είμαι ειδικός αλλά γιατί έγινε; Γιατί αν δεν γίνει αυτό, αυτομάτως η ακριβότερη μονάδα θα βγει εκτός παραγωγής και δεν θα μπορείς να καλύψεις την ζήτηση. Δλδ διακοπές ρεύματος...
Ας γράψει κάποιος πιο ειδικός επί του θέματος. -
Γιατί; Αφού θα είναι επιμερισμενο επί του ποσοστού συμμετοχής.
Αυτό δεν έχω καταλάβει αν όντως ισχύει. Δεν μπορώ να βρω κάτι αντικειμενικό και καθαρά γραμμένο -
Γιατί κάποιοι ιδιώτες πάροχοι έχουν νομίζω αποκλειστικά μοναδες φα, άντε ίσως και πετρελαίου. Τι να επιμερισουν; Fix κόστος έχουν, πρώτη ύλη στα ύψη. Μπορείς να τους αποκλείσεις ως ακριβούς; Πιθανόν ναι και να δεχτείς διακοπές ρευματος. Μπορείς να τους εξαναγκάσεις να δουλέψουν επί μακρόν με ζημιά; Δεν ξέρω, ίσως να υπάρχουν χρηματοοικονομικά εργαλεία.
Επιμερισμό μπορεί να κάνει μόνο η ΔΕΗ που έχει και ηδροηλεκτρικα, ΑΠΕ κλπ. Λογικά οι μεγάλοι ωφελημένοι είναι όσοι έχουν μόνο ΑΠΕ. -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ορισμένοι πιάνεστε από συμπτώσεις για να βγάλετε άστοχα συμπεράσματα. Δεν έχει σχέση η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με την τιμή ρεύματος, απλό είναι.
Είναι σαν να λέτε ότι την ώρα που τρώγατε τυρόπιτα έγινε σεισμός και άρα για τον σεισμό φταίει η τυρόπιτα!!
Ρώτησα τις προάλλες έναν φίλο μου, του οποίου η δουλειά είναι ακριβώς η διαμόρφωση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας που προσφέρει καθημερινά η εταιρεία του (προφανώς δουλεύει σε κάποιον πάροχο) εάν ισχύει το ότι έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Μου έδειξε από το κινητό του τον χάρτη με τις τρέχουσες τιμές. Κάποιες χώρες ήταν ανοιχτοχρωμες κάποιες πιο σκούρες. Η Ελλάδα είχε μπλαβιασει. Το ίδιο και η Ιταλία γιατί αν κατάλαβα καλά αυτό που μου μετέφερε, επιρρεαζουμε την τιμη της λόγω διασύνδεσης.
Στην Ελλάδα, 4+1(ΔΕΗ) νταβατζηδες, καθορίζουν την τιμη της ηλεκτρικής ενέργειας. Αν η ΔΕΗ δεν ήταν ιδιωτική θα μπορούσε να κρατήσει τις τιμές χαμηλότερα (όχι φυσικά χαμηλότερα του κόστους).
Αυξήσεις με ΑΥΞΗΣΕΙΣ έχουν διαφορά. Δεν φταίει για όλα ο covid και ο Πούτιν. Απλώς ο λυΚούλης στην αναμπουμπουλα χαίρεται.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2