-
Θα έρθει και με αυτόματο,αργότερα μέσα στην χρονιά
Θα έρθει και φουλ υβριδικό.Εγώ πάλι το βρίσκω όμορφο. Έχει καθαρές γραμμές. Είναι suv και το δείχνει, δεν προσπαθεί να είναι ούτε κουπέ ούτε τίποτα άλλο.
Η οθόνη είναι χάλια. Μόνο 9 άρα ταιριάζει στο ταμπλό. Αλλά για να την πάρεις πας στην glx έκδοση.Πάντως σε αυτά που μετράνε όπως πάτημα, στροφές, αίσθηση τιμονιού, αίσθηση κιβωτίου, επιδόσεις, κατανάλωση, τετρακίνηση είναι από τα καλύτερα όπως λέει και στο βίντεο.
Οκ έχει σκληρά πλαστικά κάτω από το ταμπλό και κάτω από το παρμπρίζ...πφφφφ
-
Εδώ η έκδοση glx. Σε αυτήν είναι μια χαρά το αυτοκίνητο.
https://www.blog-moteur.com/52096/essai-suzuki-s-cross-2-la-rationalite-incarnee.html
-
@lap said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Εδώ η έκδοση glx. Σε αυτήν είναι μια χαρά το αυτοκίνητο.
https://www.blog-moteur.com/52096/essai-suzuki-s-cross-2-la-rationalite-incarnee.html
Είπαμε. Αν θέλετε οθόνες, digital όργανα και τα λοιπά, να πάτε αλλού. Αν θέλετε δεν σπάει δεν χαλάει γιαπωνέζικο με 21.000 με όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια, αναδιπλουμενους καθρέπτες, θερμαινόμενους και και και, είπαμε. Σουτζουκακι.
-
Λοιποοόν, μετά απο 253,000χλμ ,μου πέταξε DPF Warning system, και έπεσε σε safe mode.Λαμπάκι μηχανής αναμμένο, γκάζι ψόφιο.
Ώπα λέω απο μέσα μου, το εργαλείο αναστενάζει.
Είχε αυξημένη κατανάλωση τα τελευταία 20-30,000χλμ. Εκοβε αρκετά σε κάθε αλλαγή ταχύτητας.Βασσάκος, Μοναστηρίου 250, Καθάρισε το dpf, μου λεει ειναι dead. Αλλαγή.
Δε θέλω να γράψω ποσό, αλλά καινούργιο μπήκε, κάτω απο 800 ευρώ.Να ναι καλά τα παιδιά, τα μαστόρια εκεί ειναι φουλ επαγγελματίες και κάνουν φοβερή δουλειά(άκουσα από γνωστούς και αγνώστους φοβερές εντυπώσεις).
Το αμάξι ανέπνευσε, έπεσε η κατανάλωση, ξαναπήρε τα πάνω του.
Δεν ήθελα να ακυρώσω το dpf, κοπρίτης ακόμα δεν έγινε και πιστεύω δε θα γίνω.Δε θέλω να βρίσκεται η μάνα με το καρότσι δίπλα στην εξάτμιση και να αναπνέει τα καυσαέριά μου.
Το diesel s-cross είναι one of a kind εργαλείο. Προσωπικά δεν έχω μετοχές στη suzuki,αλλά όπου το βρείτε μεταχειρισμένο βαρέστε το. Οκ μπορεί να μην εχει τζιβιτζιλιές και οθόνες, αλλά είναι τίμιο εργαλείο και αξίζει μέχρι και σέντς τα λεφτά του.
Αυτά.
-
Αυτά είναι. Δρυιδης κανονικος. Ήρθες, τα είπες, γυρίζεις πίσω στο δάσος.
Γιατί βγήκε τόσο φθηνό; Κάτι 1500 άρια ακούμε σε άλλες εταιρίες
Σωστός και εύγε για την ευαισθησία σου να μην καταργήσεις το φίλτρο
-
Ούτε 800 αλλαγή dpf και ακούς από τα παπαγαλάκια καταστροφολογους άμα σου κάτσει dpf θα χάσεις ότι κέρδιζες τόσα χρόνια από το καύσιμο! Πράγματι ! Σε 250Κ έχει κερδίσει 10000 και έδωσε 800! Καταστράφηκε! Και 10000 η τρέχουσα αξία μια χαρά!
-
Να σαι καλά φίλε Lap.
1500 για dpf? Κλέφτες υπάρχουν παντού.Περίπου 1850 ευρώ κοστίζει όλο το μοτέρ μεταχειρισμένο. Αν ψάξετε 1.6jtd στο google, θα το βρείτε και σε χαμηλότερη τιμή.
Το diesel αν προσέχεις το καύσιμο και το συντηρείς σωστά(στο μισό από όσα λέει ο κατασκευαστής), δεν το ταλαιπωρείς με γκάζια και το έχεις κυρίως για εθνικές οδούς, δε βγάζει προβλήματα. Αν το έχεις για να κουβαλήσεις μισό κιλό τυρί από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς και να για πας 150 μέτρα τα παιδιά σχολείο το πρωί, τότε εκτός απο ζημιές στο αμάξι θα πληρώσεις και ζημιές στο σώμα σου, σαλοσπίρ για όλες τις δουλειές τώρα και σε συσκευασία των 80mg.Tkin καλά, το παραμύθι που έχει ακουστεί για τα diesel δεν έχει όρια. Ο άλλος έχει ξηλώσει το μισό αμάξι(egr-dpf), έχει βγάλει εκτός προδιαγραφών το μοτέρ, και μετά κλαίγεται γιατί ρετάρει γιατί δεν τράβαει και άλλα τέτοια φίδια. Πολύ σωστά τα λέει ο Εμμανουήλ Τατούρης, μην πειράζετε τα μοτέρ αλλά ποιός τον ακούει.
Σας φιλώ σταυρωτά.
-
Σε νισσαν μια εποχή που πήγα να δω μήπως να αγοράσω νισσαν, νομίζω το Μίκρα ήταν, μέτριο αν και όμορφο, τεσπά, είχαν κάτι Τζιουκια εκεί και άλλαζαν το dpf.
Εγώ ως διακριτικός άνθρωπας μπουκαρα και ρώτησα να μάθω. Ήταν λέει από ανάκληση και τους άλλαζαν το dpf. Πόσο πάει το μαλλί ρώτησα. Κοιτάει το χαρτί κοντά στο 1500 μου είπε.
Τώρα αν ήταν και με τα εργαρικα δεν το θυμάμαι
-
Πρακτικά τιμή υλικού για το φίλτρο στο Σουζούκι βρίσκεις από 200 ως 300 ευρώ. Τα υπόλοιπα είναι το βγάλε βάλε.
-
@tkin73 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Ούτε 800 αλλαγή dpf και ακούς από τα παπαγαλάκια καταστροφολογους άμα σου κάτσει dpf θα χάσεις ότι κέρδιζες τόσα χρόνια από το καύσιμο! Πράγματι ! Σε 250Κ έχει κερδίσει 10000 και έδωσε 800! Καταστράφηκε! Και 10000 η τρέχουσα αξία μια χαρά!
Καλοπροαίρετα θα ήθελα μια ανάλυση το πως κέρδισε 10.000€ ....
-
@lemouz75 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Από την διαφορά καυσίμου. 2.5 λτ διαφορά μεταξύ βενζίνης και πετρελαίου με 1.7 (άσε τα 2.5 που έχει τώρα) για 250Κ δίνει 10000 λιγότερο σε καύσιμα τόσο απλά.
-
Από την διαφορά καυσίμου. 2.5 λτ διαφορά μεταξύ βενζίνης και πετρελαίου με 1.7 (άσε τα 2.5 που έχει τώρα) για 250Κ δίνει 10000 λιγότερο σε καύσιμα τόσο απλά.
Έχουν/είχαν και πολύ λιγότερα (ή καθόλου) τέλη κυκλοφορίας.
-
@dublin said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Έχουν/είχαν και πολύ λιγότερα (ή καθόλου) τέλη κυκλοφορίας.
Mιλαμε για το συγκεκριμενο αυτοκινητο το οποιο ειχε τελη κυκλοφοριας και το αντιστοιχο σε βενζινη....
-
Να υπολογισουμε την διαφορα σε τιμη αγορας σε ιδιο παντα μοντελο σε βενζινη, επισης οτι στο ενα βαζεις premium καυσιμο ενω το αλλο βαζεις την απλη βενζινη συν οτι το αγχος μην μου παθει τιποτα με μουφα καυσιμο μην μου βγαλει dpf μην το σβησω ενω κανει αναγγενηση το dpf μην παθουν ζημια τα μπεκ κλπ. Ο φιλος japanese αλλαζεi πολυ πιο συχνα τα λαδια φιλτρα (οποτε ανεβαινει το κοστος χρησης) συν τα προσθετα καυσιμου που βαζεις και να ζεις με τον φοβο μην ξυπνησεις καποια μερα και σου πουν Τελος τα diesel απο Αθηνα και Θεσσαλονικη....Για μενα που τα δοκιμασα και τα 2 το μονο που εχει αξια ειναι η λιγοτερη καταναλωση και η διαφορα σε καυσιμο ΤΙΠΟΤΑ αλλο και θα συμφωνησω οτι το diesel ειναι μονο αν κανεις πανω απο 15.000+ χλμ το χρονο...Εγω το εδωσα και ησυχασα απο το αγχος μην παθει τιποτα ΑΝ και σταθηκα τυχερος και οι βλαβες που μου εβγαλε τις καλυψε η εγγυηση.....
Στο συγκεκριμενο αυτοκινητο θα μου λειψει ΜΟΝΟ το all grip και τιποτα αλλο, ουτε ο κινητηρας με τις διαρροες του και τις βλαβες του (αντλια που χωρις λογο πεθανε ξαφνικα ενα πρωι, σασμαν που με αφησε σε διακοπες) ουτε το εσωτερικο του που ειχε τριγμους απο την 1η μερα....Καλη συνεχεια σε ολους και να ζουμε χωρις αγχος για τις λαμαρινες..... -
..και πυρηνικός πόλεμος μπορεί να γίνει, δεν βλέπω να σκάβουμε καταφύγια..
Μετά από τόσα πετρέλαια, καινούρια και μεταχειρισμένα, και μηδαμινές βλάβες, λέω ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ. Κανένα πρόσθετο δεν έβαλα ποτέ επίσης, κανένα άγχος δεν είχα, και επίσης δεν φημίζομαι για την "τύχη" μου, ώστε να είμαι εγώ ο τυχερός..
Αποκλείεται το αντίστοιχο βενζίνης να είχε ίδια τέλη με το diesel. Στην αρχή δεν πληρώναμε καν στα κάτω από 100 co2..η διαφορά με αντίστοιχο 1.4 ήταν συγκεκριμένη και μετρήσιμη (240€, αν θυμάμαι καλά) για τις δικές μου αγορές.
-
To 1.4 allgrip, manual του 2017 πληρώνει -και πλήρωνε- ετησίως 152 ευρώ τέλη κυκλοφ.
Για το αντίστοιχο diesel δεν ξέρω. -
Να υπολογισουμε την διαφορα σε τιμη αγορας σε ιδιο παντα μοντελο σε βενζινη, επισης οτι στο ενα βαζεις premium καυσιμο ενω το αλλο βαζεις την απλη βενζινη συν οτι το αγχος μην μου παθει τιποτα με μουφα καυσιμο μην μου βγαλει dpf μην το σβησω ενω κανει αναγγενηση το dpf μην παθουν ζημια τα μπεκ κλπ. Ο φιλος japanese αλλαζεi πολυ πιο συχνα τα λαδια φιλτρα (οποτε ανεβαινει το κοστος χρησης) συν τα προσθετα καυσιμου που βαζεις και να ζεις με τον φοβο μην ξυπνησεις καποια μερα και σου πουν Τελος τα diesel απο Αθηνα και Θεσσαλονικη....Για μενα που τα δοκιμασα και τα 2 το μονο που εχει αξια ειναι η λιγοτερη καταναλωση και η διαφορα σε καυσιμο ΤΙΠΟΤΑ αλλο και θα συμφωνησω οτι το diesel ειναι μονο αν κανεις πανω απο 15.000+ χλμ το χρονο...Εγω το εδωσα και ησυχασα απο το αγχος μην παθει τιποτα ΑΝ και σταθηκα τυχερος και οι βλαβες που μου εβγαλε τις καλυψε η εγγυηση.....
Στο συγκεκριμενο αυτοκινητο θα μου λειψει ΜΟΝΟ το all grip και τιποτα αλλο, ουτε ο κινητηρας με τις διαρροες του και τις βλαβες του (αντλια που χωρις λογο πεθανε ξαφνικα ενα πρωι, σασμαν που με αφησε σε διακοπες) ουτε το εσωτερικο του που ειχε τριγμους απο την 1η μερα....Καλη συνεχεια σε ολους και να ζουμε χωρις αγχος για τις λαμαρινες..... -
Μετά από τόσα πετρέλαια, καινούρια και μεταχειρισμένα, και μηδαμινές βλάβες, λέω ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ. Κανένα πρόσθετο δεν έβαλα ποτέ επίσης, κανένα άγχος δεν είχα, και επίσης δεν φημίζομαι για την "τύχη" μου, ώστε να είμαι εγώ ο τυχερός..
Αποκλείεται το αντίστοιχο βενζίνης να είχε ίδια τέλη με το diesel. Στην αρχή δεν πληρώναμε καν στα κάτω από 100 co2..η διαφορά με αντίστοιχο 1.4 ήταν συγκεκριμένη και μετρήσιμη (240€, αν θυμάμαι καλά) για τις δικές μου αγορές.
Το αντίστοιχο δεν σημαίνει ότι είχαν ιδια Τέλη κυκλοφορίας απλά ότι είχε και το diesel και μιλάμε Πάντα για το S cross ΟΧΙ για άλλο αυτοκίνητο...Τα υπόλοιπα περί πολέμου δεν τα σχολιάζω καν....
-
ρε συ δουβλη εισαι και εσυ στη μισθοδοσια της στελλας οπως ο κριου? με μπλοκακι ή ικα?
τι λες?
ειδικα οτι εχει αντπλου εχει ρημαξει κοζμο στις βλαβες.
του γιου μου μενει καθε φορα που παει σχολη, θα χασει ετος με τη μαλακια, τα 3008 εχουν αποκτησει διαιρετη στο 3008 απο τις μερες που μενουν συνεργειο, τα 2008 το αυτο, το 208 μου εχει κατσει 2 μηνες συνεργειο.... χρεπια με μαζουτ. δεν δικαιουνται τα πσα να ομιλουν. τα φιατοβιταρα ειναι αλλη κλαση απο τα γαλλικορημαδια. -
@panormus772 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
To 1.4 allgrip, manual του 2017 πληρώνει -και πλήρωνε- ετησίως 152 ευρώ τέλη κυκλοφ.
Για το αντίστοιχο diesel δεν ξέρω.ντιζελ 112 πληρωνω απο το 2015 σταθερα...διαβαζω για κινητηρα ντιζελ ...με διαρροες και βλαβες!!! σιγουρα για το ιδιο αμαξι μιλαμε?....
Οτι και να λεμε το ντιζελ ες κρος ηταν και ειναι το οικονομικοτερο και αποδοτικότερο ντιζελακι στο μεγεθος του...με 5-5.5 λτ καταναλωση βαρας 130-140 με θαυμαστη ευθυβολια φορτωμενος....ο κινητηρας φιατ που φοραει εχει βαρβατηλα και θορυβο αλλα ειναι σκυλι και σε συνδυασμο με το ελαφρυ σκαρι της σουζουκι ηταν κουφετο...οι αναβάσεις του αμαξιου σε δυσκολα στροφιλικια κατακαλοκαιρο ( βλεπε πήλιο από Αγ. Ιωάννη προς τα πανω) ειναι ενδεικτικες...
SUZUKI SX4 SCROSS