-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καλημέρα @fiverg και όλους τους φίλους που περνάνε καλύτερα, χαιρόμαστε γι αυτούς!
Συρρίκνωση της κατανάλωσης σε όλους τους κλάδους
Την ίδια στιγμή, συρρίκνωση της κατανάλωσης καταγράφεται για επτά στους δέκα καταναλωτές σε ένδυση-υπόδηση, διασκέδαση, ταξίδια και διακοπές. Πρόσφατη έρευνα της Focus Bari επιβεβαιώνει πως το 75% των καταναλωτών έχει μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, το 73% στο σούπερ-μάρκετ, το 70% στα καύσιμα, το 69% στα τρόφιμα-ποτά, το 56% στην ένδυση-υπόδηση αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης και το 51% έχει περιορίσει τις εξόδους εκτός σπιτιού.
Μάλιστα, ο κυριότερος λόγος για τον οποίο έχουν περικόψει ή σταματήσει εντελώς συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών είναι η ανεπάρκεια εισοδημάτων.
Οι Έλληνες γυρνούν την πλάτη στο σουβλάκι, «πάτωσε» το delivery
BZIIIIIIINNNNNNN, BZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNN
Αυτά είναι μόνο καλά νέα.
Αν την ώρα που μειώνεται η ανεργία και εργάζονται περισσότερο, κόβουν και το φαγητό για να τη βγάλουν, οι κάτοικοι της χώρας, έρχονται χρυσές μέρες για τη χώρα και η Κυβέρνηση θα δοξαστεί που τα κατάφερε έτσι. -
E, όταν υπάρχει τόση ζήτηση απ' έξω λογικό είναι να ανεβαίνουν οι τιμές... Το ίδιο ισχύει για όλα τα προϊοντα. Και την φέτα θα την αγοράσεις στην διεθνή τιμή, όχι στην "local". Το λάδι το ίδιο, τα ροδάκινα κλπ.
ΥΓ: Είσαι τόσο προβλέψιμος, που και να βρέχει θα ποστάρεις για τον Μητσοτάκη. Δεν μπορώ να μην τρολλάρω που και που. Καλημέρες...
-
Άμα σταματήσω να είμαι προβλεψιμος θα κεράσεις σουβλάκι;
Εγώ είμαι προβλεψιμος, αλλά όχι η έκβαση του ΒΖΙΙΙΙΝ, που θα κάνει ένα μπρεηκ με κατακόρυφη άνοδο και θα αγγίξει τη στρατόσφαιρα σαν Ραφαλ... -
Είπε και αυτό η Eurostat:
Kαλα, με βενζινη κοντά στα 3€ και πολύ κόσμο δίχως διακοπές λόγω των υψηλων τιμών οπότε να τα σκάει στην αντλία για να πάει Ψαθα/Σαρωνίδα/Μαραθώνα και να τον περιποιηθούν οι ομπρελαδες, οι εκλογές τον Σεπτέμβρη είναι μια... εξαιρετική ιδέα!
-
Πουθενά, αυτό είπα και εγώ. Σε κάτι συγγενείς έτσι για χαβαλε και μετά μπαλκόνι, μπύρες από τα Λίντλ και άγιος ο θεός.
Το θηλυκό του σπιτιού είπε γιατί να μην πάμε και εμείς κάπου φέτος. Να πάμε εκεί. Βγάλαμε τα κόστη συν κατι αλλά ψηλομεγαλα έξοδα που έχουμε....και τελικά άνοιξε το φυλλάδιο του λιντλ
-
Αν η δημοσκοπική διαφορά παραμένει στις 8+ μονάδες, τα δημοσιεύματα μιλάνε για εκλογές το Φθινόπωρο.
Όσο για τους συνέλληνες που θα κλειστούν και δεν θα κάνουν διακοπές, ας το ξαναδούμε τον 15αυγουστο που θα παίζουμε μπάλα στην Παν/μίου όπως συνήθως (ακόμη και εν μέσω μνημονίων). Θα δούμε τι θα γίνει και στο προσεχές 3ημερο. Και το διαχρονικό ερώτημα, οκ, εγώ δεν θα πάω, ο lap δεν θα πάει, ο Piliou δεν θα πάει, ο johan δεν θα πάει, ποιοί σκ@τά είναι αυτοί που πηγαίνουν 3ημερα και γεμίζουν τους προορισμούς; Πως τους περισσεύουν;
-
Έλα ντε...αυτό ρωτάμε και εμείς.
Και όχι μόνο αυτό...με τι λεφτά;
Πραγματικά απορούμε. Βλέπαμε αυτούς που φεύγουν για τα νησιά; Που τα βρήκατε ρε φίλε; -
Μένω σε ένα χωριό. Το σπίτι μου είναι 2 χιλιόμετρα από την θάλασσα στο χωριό Βελίκα και κάθε μέρα μετά τη δουλειά πάω για μπανάκι. Όλη μου την άδεια την τρώω στο χωριό, λίγο έξω από την Καλαμάτα. Μπανάκι, σπίτι κοντά στη παραλία. Με τα πόδια πάω, 2 χιλιόμετρα.
Πάω και για ψάρεμα. Βγαίνω και για τρέξιμο στο σούρουπο. Κάνω και ποδήλατο σε ερημικούς δρόμους.
Τα Σαββατοκύριακα; Μεγάλη πίκρα. Μπύρες στην θάλασσα με την παρέα, άντε και κανά μπαράκι έτσι για τα γούστα.
Η δουλειά; Κοντά στο σπίτι. Στην Καλαμάτα. Ευχαριστιέμαι και την οδήγηση. 22 χιλιόμετρα μέσα στη φύση, στο 20λεπτο έχω φθάσει.Α ρε Κούλη. Σκατά τα έχεις κάνει όλα. Ούτε φέτος διακοπές... Ζωή είναι αυτή; Μαυρίλα...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έλα ντε...αυτό ρωτάμε και εμείς.
Και όχι μόνο αυτό...με τι λεφτά;
Πραγματικά απορούμε. Βλέπαμε αυτούς που φεύγουν για τα νησιά; Που τα βρήκατε ρε φίλε;Αυτά βλέπει το ΤσιπροχουντιΚουλη και σου λέει έχουν ακόμη ψωμί,βαράτε!
Ίσως κόψει ρυθμό όταν σε κάθε κάδο σκουπιδιών,υπάρχει συνωστισμός....... -
Πουθενά, αυτό είπα και εγώ. Σε κάτι συγγενείς έτσι για χαβαλε και μετά μπαλκόνι, μπύρες από τα Λίντλ και άγιος ο θεός.
Το θηλυκό του σπιτιού είπε γιατί να μην πάμε και εμείς κάπου φέτος. Να πάμε εκεί. Βγάλαμε τα κόστη συν κατι αλλά ψηλομεγαλα έξοδα που έχουμε....και τελικά άνοιξε το φυλλάδιο του λιντλ
Άσχημα είναι Βουλιαγμένη για μπανακι ή Καβούρι;
Που θέτε να πάτε δηλαδή;
Κι εγώ μέχρι Αγριά κι Αλυκές...
Ζάχαρη θα την περάσουμε.
Το Σάββατο πήγα μέχρι την πρώην "πλαζ Αλυκών" να βρω ένα φίλο, τσι ποτ@νας γινόταν στο πάρκινγκ, μπήκαμε κι είδαμε τα teens με τα μπραζιλ να λικνίζονται ολουθε 3-3 σε κάθε ξαπλώστρα, ξεροκατάπιαμε, κάναμε μεταβολή και φύγαμε... ΑΡΑ;
ΠΟΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣ ΚΙ ΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΣ;
ΥΠΟΥΜΟΥΝΗ!... -
Οι εξορμήσεις σε παραλίες για καλοκαιρινό μπάνιο είναι στο πρόγραμμα. Τα ταξίδια σε ωραία νησιά είναι το δύσκολο.
Όποιος έχει εξοχικό πάει, αλλά θέλει χρόνο διότι η μία μέρα χάνεται να τπ καθαρίσεις τη δεύτερη το χαίρεσαι με ένα άγχος ομως και το πρωι της τρίτης μέρας πρέπει να γυρίσεις στην δουλειά. Οπότε είτε φεύγεις βράδυ της δεύτερης είτε ξημερώματα της τριτης. Οπότε πας μόνο στην άδεια προς Αυγουστο.
Για αυτό τα εξοχικά έχουν ως απαραίτητο εξοπλισμό τους συνταξιούχους. Στο έχουν έτοιμο και ωραίο και φαγητό στην ώρα του.
Τουλάχιστον αυτό, όποιος έχει εξοχικό ως κληρονομιά απο τις καλυτερες μέρες την βγάζει χωρίς ταξίδια.
Αυτός που δεν χει τίποτα, και ειναι πολλοί πραγματικά, θα περάσει δύσκολα. Μόνο οι βόλτες σε μια άδεια πόλη να του αλλάξει το τοπίο
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν η δημοσκοπική διαφορά παραμένει στις 8+ μονάδες, τα δημοσιεύματα μιλάνε για εκλογές το Φθινόπωρο.
Όσο για τους συνέλληνες που θα κλειστούν και δεν θα κάνουν διακοπές, ας το ξαναδούμε τον 15αυγουστο που θα παίζουμε μπάλα στην Παν/μίου όπως συνήθως (ακόμη και εν μέσω μνημονίων). Θα δούμε τι θα γίνει και στο προσεχές 3ημερο. Και το διαχρονικό ερώτημα, οκ, εγώ δεν θα πάω, ο lap δεν θα πάει, ο Piliou δεν θα πάει, ο johan δεν θα πάει, ποιοί σκ@τά είναι αυτοί που πηγαίνουν 3ημερα και γεμίζουν τους προορισμούς; Πως τους περισσεύουν;
Ο Γιόχαν τουλάχιστον όπως έχει δηλώσει πάει διακοπες, μετά από ενδελεχή έρευνα ομως και "σε κατάλληλο χρόνο". Αυτός που μπορεί μονο Αύγουστο έχει το προβλημα. Ήδη πάντως βλέπω ότι το ~100€/μέρα σε 4αστερο με ημιδιατροφη (εννοείται σε μη "in" προορισμό και mid season) θα φάει μια κουλοπληθωριστικη φαπα προς τα πάνω...
-
Μα ήταν προβλέψιμο...
Κάποιοι όμως τώρα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο να το σπάσουν, σαν αυγό σε ομελέτα του Χατζηδάκη.
-
Οι εξορμήσεις σε παραλίες για καλοκαιρινό μπάνιο είναι στο πρόγραμμα. Τα ταξίδια σε ωραία νησιά είναι το δύσκολο.
Όποιος έχει εξοχικό πάει, αλλά θέλει χρόνο διότι η μία μέρα χάνεται να τπ καθαρίσεις τη δεύτερη το χαίρεσαι με ένα άγχος ομως και το πρωι της τρίτης μέρας πρέπει να γυρίσεις στην δουλειά. Οπότε είτε φεύγεις βράδυ της δεύτερης είτε ξημερώματα της τριτης. Οπότε πας μόνο στην άδεια προς Αυγουστο.
Για αυτό τα εξοχικά έχουν ως απαραίτητο εξοπλισμό τους συνταξιούχους. Στο έχουν έτοιμο και ωραίο και φαγητό στην ώρα του.
Τουλάχιστον αυτό, όποιος έχει εξοχικό ως κληρονομιά απο τις καλυτερες μέρες την βγάζει χωρίς ταξίδια.
Αυτός που δεν χει τίποτα, και ειναι πολλοί πραγματικά, θα περάσει δύσκολα. Μόνο οι βόλτες σε μια άδεια πόλη να του αλλάξει το τοπίο
Ποιες εξορμήσεις ρε συ LAP; Η ώρα είναι 18.40 και στο σπίτι μπήκα πριν από 20 λεπτά. Αμέσως μπάνιο (στη μπανιέρα φυσικά) ένα μπουκάλι νερό και λίγη ξεκούραση πριν σηκωθώ πάλι για δουλειές. Κλειδωμένος φυσικά μέσα στο κοινόβιο, με 30 βαθμούς μέσα στο βρωμόσπιτο.
Όλη την μέρα με δύο καφέδες και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κωπηλασία στη γαλέρα. Κατά τις 9 το βράδυ θα πάρω την συλλογή χαπιών που με ρίχνουν σε νιρβάνα και θα πέσω σαν το κούτσουρο στο κρεβάτι για να σηκωθώ στις 4 το πρωί... Και ξανά μανά τα ίδια κάθε μέρα...
Ωραία ζωή...
υ.γ. αν είχα παιδιά (ευτυχώς με φώτισε ο καλός θεούλης να μην μπλέξω και με αυτά τα θέματα) θα τα είχα διώξει προ πολλού από Ελλάδα.
-
Εξορμήσεις λέω για τα σαββατοκύριακα το πρωί για κάνα μπανάκι... Μια ώρα το πολύ σε απόσταση.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κομμουνισταί θα είναι για αυτό δεν τους αρέσουν....δεν πειράζει, ασ πρόσεχαν να δούλευαν όταν είχαν διοριστεί στο δημόσιο και στις δεκο.
-
Τις τρεις τελευταίες μέρες με καλούνε διαρκώς από μία τέτοια εταιρεία δημοσκοπήσεων για έρευνα. Τους λέω ότι δεν έχω χρόνο για χάσιμο και αυτοί επιμένουν να με καλούνε συνέχεια. Μόνο σήμερα με έχουν καλέσει 4 φορές. Έλεος δηλαδή. Δεν υπάρχουν ξύστες, που να τα έχουν ματώσει, να καλέσουν για να πάρουν και τις απαντήσεις που θέλουν;;;;;
-
Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα ελεύθερη δημοσιογραφία και μας δείχνει πως περνάνε δύσκολες ώρες οι γείτονες . Αυτά να τα βλέπετε οι εδώ αχάριστοι που δεν θέλουν τον Κούλη που μας έχει βάλει στον ίσιο δρόμο της αφθονίας , τα σκ@τωσε ο Έρντη
-
Έχουμε καταλάβει κανείς γιατί δεν στέλνει τανκς η Γερμανία στην Ουκρανία και βάζει την μπανανία της Ευρώπης να το κάνει και της λέει ότι θα τους δώσει όσα στείλουν μετά;
-
Γιατί η Γερμανία δεν έχει σοβιετικά όπλα πλέον,τα μοίρασε όλα στις αποικίες της…
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2