-
Το dsg του e-tsi είναι ξηρού τύπου και δεν μπορεί να σηκώσει τις απαιτήσεις των βαρύτερων οχημάτων. Για αυτό ίσως δεν μπαίνει στα formentor και tiguan που διαθέτουν πιο ισχυρό, υγρού τύπου, DSG στα 150 άλογα. Στο Q3 μπαίνει ο e-tsi;
-
Ο 1.5 etsi με dsg μπαίνει και στο golf και στο leon και στο Q3. Δεν τον βάζουν στο Formentor?
-
Από όσο ξέρω δεν μπαίνει σε κανένα crossover/suv του ομίλου με εξαίρεση το Q3.
-
@lapin said in Cupra Formentor:
Από όσο ξέρω δεν μπαίνει σε κανένα crossover/suv του ομίλου με εξαίρεση το Q3.
Τότε είναι θέμα εμπορικής πολιτικής, όχι τεχνικό.
-
Το πήρα σημερα για 3-4 ωρες για να κανω δοκιμή και στο parking που ειναι "δυσκολο" στην οικοδομή, και όλα μια χαρά.
Οπότε μάλλον θα το παραγγείλω σε αυτόματο με το PACK.
Αυτο που με προβλημάτισε είναι ότι ενω έγινε γρηγορα το Android Auto mirror, το σημα του gps χανοταν συνέχεια. Το γυρνούσα σε όλες τις θέσεις και σε διαφορα σημεία δίπλα στον επιλογέα του αυτόματου αλλα τιποτα, μια το έβρισκε 5 το έχανε.
Το ίδιο κινητο με το Μοκκα αλλα με απευθειας το κινητο Samsung S21 (χωρίς android auto) παίζει μια χαρα το GPS του.
Οποτε το μονο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως εχει φίλτρα ακτινοβολίας στο παμπριζ που δυσκολεύουν τη λήψη του σήματος.
και εχω αρχίσει να σκέφτομαι να βάλω και το Navigation στην παραγγελία.
-
@manast said in Cupra Formentor:
@cirus said in Cupra Formentor:
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Το lane assist πχ μπορεί να γίνει και επικύνδυνο αν ο δρόμος δεν είναι καλός και δεν καταλάβει το σύστημα καλά την λωρίδα. Σε επαρχιακούς δρόμους το έχω δοκιμάσει από περιέργεια και σου λέω ότι δεν λειτουργεί πολύ καλά. Μονο για εθνική είναι. Οπότε θα ήταν ΚΑΚΟ να μην μπορείς να το απενεργοποιήσεις.
Για τα φλας +10000. ειναι πάρα πολύ σπαστικό που δεν τα χρησιμοποιούν με εκνευρίζει αφάνταστα
Συμφωνώ! Σε προσωπική μου πάντως εμπειρία, ΕΓΙΝΕ επικίνδυνο, όταν οδηγώντας δοκιμαστικά νέο αυτοκίνητο δεν με άφηνε να αποφύγω ερχόμενο αντίθετα -στο ρεύμα μου- αυτοκίνητο και να κάνω πιο δεξιά!
Σε ιδανικούς δρόμους δεν ξέρω. Στους υφισταμένους θα έπρεπε να απαγορεύεται. Είναι γνωστό ότι τα μεταξωτά βρακιά έχουν ...προδιαγραφές. Ευτυχώς στα δικά μου αυτοκίνητα απενεργοποιήτε μόνιμα.Σημερα περασα απο το MALL. Μπροστά υπαρχουν 2 λωρίδες κυκλοφοριας. Στην δεξια προς το OAKA ειναι μονιμα περα για περα παρκαρισμένα παράνομα αυτοκινητα. Όποιος πάει προς τα εκει εχει βάλει το μισο αμαξι στην άλλη λωρίδα, ο απεναντι εχει παει οσο ακρη μπορει και οι καθρεφτες ειναι ισα ισα,
αν ενεργοποιηθει κατι τετοιο και τραβήξει τιποτα προς μια κατευθυνση, οι καθρεφτες θα βρουν.
Δεν λεω για εθνικη με εργα που ξαφνικα εφανιζονται ασπρες, μαυρες, κιτρινες γραμμες που ουτε και εσυ δεν ξερεις που να πας και απλα υπολογίζεις τη λωριδα σου κρατοντας σταθερη αποσταση απο το πλάι του δρομου.
καλα τα συστηματα αυτά αλλα κατα τη γνώμη μου θέλουν και κουμπι ευκολης απενεργοποιησης στο ταμπλο.
Στο MOKKA εχω κουμπι απενεργοποιησης του antispin που δεν καταλαβαινω το λογο υπαρξης του.
Για αυτό δεν εχουν βάλει κάτι ευκολο ?
-
Θα το απενεργοποιησεις με το OBD, αν το θες για κάνα μακρι ταξίδι το ξαναβαζεις. Ψάχνεις για πολιτισμό στο Μαρούσι;
-
@eco said in Cupra Formentor:
@k-m said in Cupra Formentor:
@kapa-0 said in Cupra Formentor:
Το android auto παίζει σωστά ?
Περισσότερο για το Ναvi ρωτάω ώστε να μην το βαλω στην παραγγελία.
στο store δεν βλέπω την εφαρμογή, την κατεβάζω απο καπου αλλου ?
Το Android auto κατεβαίνει στο κινητό αυτόματα με το που συνδέσεις το κινητό με το αυτοκίνητο.
Ευχαριστώ. Το εχει δοκιμάσει κανεις ως navigation ?
Ναι, το χρησιμοποιώ από το Google maps του κινητού.
Το κινητο σε ποια θεση το εχεις και με ποια κατευθυνση/πλευρα για να πιάνει GPS σήμα ?
-
Το πήρα σημερα για 3-4 ωρες για να κανω δοκιμή και στο parking που ειναι "δυσκολο" στην οικοδομή, και όλα μια χαρά.
Αυτο που με προβλημάτισε είναι ότι ενω έγινε γρηγορα το Android Auto mirror, το σημα του gps χανοταν συνέχεια. Το γυρνούσα σε όλες τις θέσεις και σε διαφορα σημεία δίπλα στον επιλογέα του αυτόματου αλλα τιποτα, μια το έβρισκε 5 το έχανε.
Το ίδιο κινητο με το Μοκκα αλλα με απευθειας το κινητο Samsung S21 (χωρίς android auto) παίζει μια χαρα το GPS του.
Οποτε το μονο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως εχει φίλτρα ακτινοβολίας στο παμπριζ που δυσκολεύουν τη λήψη του σήματος.
Αυτό δεν παίζει για τον απλούστατο λόγο του ότι και το built in navi έχει την κεραία του στο πάνω μέρος του ταμπλό, εκεί που μπαίνει και το κεντρικό ηχείο σε περίπτωση που υπάρχει το beats ηχοσύστημα. Οπότε έχει γίνει πρόβλεψη να μην επηρεάζει τίποτα το gps σήμα.
Μάλλον πρόκειται για κάτι άλλο. Δε φταίει ούτε το αμάξι και σίγουρα ούτε το παρμπρίζ. Πιο πιθανό να φταίει το μούφα λογισμικό που έχει αυτό το infotainment. Σιγά σιγά βγαίνουν updates απ ότι διαβάζω και λογικά θα φτιάξει κι αυτό λίγο.
Πάντως ακρίβως λόγω του UI εγώ δε θα έβαζα με τίποτα με το built in navi γιατί όσο λιγότερο έχεις interaction με αυτή την οθόνη τόσο το καλύτερο. Με τα ίδια λεφτά βάζεις ηλιοροφή. Ή το ηλεκτρικό άνοιγμα πορτ μπαγκαζ που είναι σοβαρή ευκολία.
-
@stefan147 said in Cupra Formentor:
Αυτό δεν παίζει για τον απλούστατο λόγο του ότι και το built in navi έχει την κεραία του στο πάνω μέρος του ταμπλό, εκεί που μπαίνει και το κεντρικό ηχείο σε περίπτωση που υπάρχει το beats ηχοσύστημα. Οπότε έχει γίνει πρόβλεψη να μην επηρεάζει τίποτα το gps σήμα.
Μάλλον πρόκειται για κάτι άλλο. Δε φταίει ούτε το αμάξι και σίγουρα ούτε το παρμπρίζ. Πιο πιθανό να φταίει το μούφα λογισμικό που έχει αυτό το infotainment. Σιγά σιγά βγαίνουν updates απ ότι διαβάζω και λογικά θα φτιάξει κι αυτό λίγο.
Πάντως ακρίβως λόγω του UI εγώ δε θα έβαζα με τίποτα με το built in navi γιατί όσο λιγότερο έχεις interaction με αυτή την οθόνη τόσο το καλύτερο. Με τα ίδια λεφτά βάζεις ηλιοροφή. Ή το ηλεκτρικό άνοιγμα πορτ μπαγκαζ που είναι σοβαρή ευκολία.
Απλα θεωρουσα οτι αφου εχει αναλαβει το κινητο και το GPS του δεν θα μου ελεγε "Το σημα GPS χάθηκε" λογω της αλληλεπιδρασης με το infotainment
αλλα βεβαια τωρα που το σκεφτομαι στο μισο της διαδρομής πριν το συνδεσω με καλωδιο, ειχα το κινητο στο ιδιο σημειο και εβλεπα στην οθονη του κινητου τη διαδρομη χωρις προβλημα. Οπότε ενισχυει αυτο που λες
-
Όσοι το έχετε, βάλετε εργοστασιακό συναγερμό ή της αντιπροσωπίας ?
Το μόνο θετικό της αντιπροσωπίας ειναι αν κατάλαβα καλά ότι αν χτυπήσει έρχεται μήνυμα στην εφαρμογή στο κινητό μέσω του Connect. Αλλα ειναι και 220+φορους ενω το άλλο το βαζει ως δωρο η αντιπροσωπία.
-
Το μόνο θετικό της αντιπροσωπίας ειναι αν κατάλαβα καλά ότι αν χτυπήσει έρχεται μήνυμα στην εφαρμογή στο κινητό μέσω του Connect. Αλλα ειναι και 220+φορους ενω το άλλο το βαζει ως δωρο η αντιπροσωπία.
Της αντιπροσωπείας είναι συναγερμός του 50αρικού γι΄ αυτό και είναι δώρο. Μόνο μπίου μπίου κάνει. Ο μαμίσιος έχει αισθητήρα χώρου και κλίσης και έχει και ένα "κλωβό ασφαλείας" και για την ecu ώστε να μην είναι προσβάσιμη. Επίσης δεν ξέρω εάν δουλεύει και ως gps tracker μέσω της εφαρμογής. Αυτό θέλει ψάξιμο.
Τίποτα από τα δύο βέβαια δε θα σε σώσει εάν το βάλει στο μάτι σοβαρός επαγγελματίας κλέφτης. Θα δει το vin σου παρμπριζ, θα μπει στο ODIS, θα φτιάξει μιά κόπια του κλειδιού σου και θα το πάρει και θα φύγει κύριος.
-
Δε θα έβαζα σε καμια περίπτωση συναγερμό αντιπροσωπείας σε τέτοιο αυτοκίνητο, όσο λιγότερο "χερι" μπαίνει τόσο καλύτερα.
-
Της αντιπροσωπείας είναι συναγερμός του 50αρικού γι΄ αυτό και είναι δώρο. Μόνο μπίου μπίου κάνει. Ο μαμίσιος έχει αισθητήρα χώρου και κλίσης και έχει και ένα "κλωβό ασφαλείας" και για την ecu ώστε να μην είναι προσβάσιμη. Επίσης δεν ξέρω εάν δουλεύει και ως gps tracker μέσω της εφαρμογής. Αυτό θέλει ψάξιμο.
Τίποτα από τα δύο βέβαια δε θα σε σώσει εάν το βάλει στο μάτι σοβαρός επαγγελματίας κλέφτης. Θα δει το vin σου παρμπριζ, θα μπει στο ODIS, θα φτιάξει μιά κόπια του κλειδιού σου και θα το πάρει και θα φύγει κύριος.
το GPS λεει στελνει στιγμα κλεισιματος κινητηρα για να ξερεις που παρκαρες. Αλλα λεει αρκει να μην ειναι υπογειο κτλ για να εχεις και GPS και 4G σημα.
Επίσης υποθετω θέλει και Navi για να εχεις GPS στιγμα.
-
Μήπως δουλεύει με ξεχωριστή sim? Διαφορετικά θα είχε το navi ως προαπαιτούμενο στα options.
-
Μήπως δουλεύει με ξεχωριστή sim? Διαφορετικά θα είχε το navi ως προαπαιτούμενο στα options.
μα δεν στο δινει ετσι. δεν λεει κατι στο συναγερμο.
λεει στα "plus" του Connect υπενθυμιση παρκαρισματος, και λεει αυτα που ειπα.
sim εχουν ολα για να ενεργοποιησεις το connect (1 χρονο τζαπα και μετα 120 το χρόνο)
-
Εδω το εχει μονο
https://www.cupraofficial.gr/owners/connect.html
-Βρείτε τη θέση στάθμευσής σας
Ξεχάσατε πού παρκάρατε; Πλοηγηθείτε προς το αμάξι σας. Το CUPRA CONNECT αποθηκεύει την τελευταία θέση στάθμευσης αυτόματα
-Γιατί δεν μπορώ να δω την τελευταία Θέση Στάθμευσης; / Γιατί η Θέση Στάθμευσης δεν εμφανίζει τη σωστή τοποθεσία του αυτοκινήτου μου;
Εάν το αυτοκίνητό σας βρισκόταν σε περιοχή με χαμηλή κάλυψη δικτύου, όπως υπόγειο πάρκινγκ, μπορεί να απέτυχε η αποστολή στοιχείων στον διακομιστή. Υπό κανονικές συνθήκες, η τελευταία θέση στάθμευσης του αυτοκινήτου σας αποστέλλεται στον διακομιστή αμέσως μόλις σβήσει η μηχανή.
-
Εχω παραγγειλει το 310 , το παραλαμβανω μεσα Ιουνιου, μια διευκρινιση, τα τελη κυκλοφοριας ειναι 163 ευρω οχι 400-500 που εχει ειπωθει, η φοροεισφρα πολυτελειας ειναι οπως για ολα τα διλιτρα 440 ευρω για τα πρωτα 5 χρονια και 308 για τα αλλα 5, φυσικα ολα αυτα μεχρι νεωτερας.
Και ναι, τα καθισματα δεν εμπνεουν πολυτελειαα για ενα υτοκινητο των 50 χιλιαδων, ειναι ομορφα αλλα δεν εχουν την αναμενομενη ποιοτητα, ουτε τα σκληρα πλαστικα, θα επρεπε σε αυτα τα λεφτα αυτα τα ecoπλαστικα να ειναι καλυτερα η να προσφερονταν στανταρντ με δερματινα οπως στην Αγγλια. Ασ οψεται οτι στην πραγματικοτητα παρνεις ενα SQ3, απλα περιπου 20 χιλιαδες φτηνοτερα, αν και ακομα και το Q3 μεσα δεν ειναι οπως τα προηγουμενα και το λεω επειδη εχω ενα προηγουμενο tfsi quattro stronic, και μπορω να κανω τη συγκριση ειδικα ως προς την ποιοτητα των πλαστικων, αλλα και την ποιοτητα των καθισματων. -
@pantelis-kapsalakis said in Cupra Formentor:
Εχω παραγγειλει το 310 , το παραλαμβανω μεσα Ιουνιου, μια διευκρινιση, τα τελη κυκλοφοριας ειναι 163 ευρω οχι 400-500 που εχει ειπωθει, η φοροεισφρα πολυτελειας ειναι οπως για ολα τα διλιτρα 440 ευρω για τα πρωτα 5 χρονια και 308 για τα αλλα 5, φυσικα ολα αυτα μεχρι νεωτερας.
Και ναι, τα καθισματα δεν εμπνεουν πολυτελειαα για ενα υτοκινητο των 50 χιλιαδων, ειναι ομορφα αλλα δεν εχουν την αναμενομενη ποιοτητα, ουτε τα σκληρα πλαστικα, θα επρεπε σε αυτα τα λεφτα αυτα τα ecoπλαστικα να ειναι καλυτερα η να προσφερονταν στανταρντ με δερματινα οπως στην Αγγλια. Ασ οψεται οτι στην πραγματικοτητα παρνεις ενα SQ3, απλα περιπου 20 χιλιαδες φτηνοτερα, αν και ακομα και το Q3 μεσα δεν ειναι οπως τα προηγουμενα και το λεω επειδη εχω ενα προηγουμενο tfsi quattro stronic, και μπορω να κανω τη συγκριση ειδικα ως προς την ποιοτητα των πλαστικων, αλλα και την ποιοτητα των καθισματων.πότε μπήκε η παραγγελία ? (αν και τα VZ ακουσα οτι αργουν παραπανω λογω εξοπλισμου που εχουν)
-
Απλα θεωρουσα οτι αφου εχει αναλαβει το κινητο και το GPS του δεν θα μου ελεγε "Το σημα GPS χάθηκε" λογω της αλληλεπιδρασης με το infotainment
αλλα βεβαια τωρα που το σκεφτομαι στο μισο της διαδρομής πριν το συνδεσω με καλωδιο, ειχα το κινητο στο ιδιο σημειο και εβλεπα στην οθονη του κινητου τη διαδρομη χωρις προβλημα. Οπότε ενισχυει αυτο που λες
Καλημέρα. Εκ πείρας μπορώ να σου πω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις φταίει το καλώδιο. Δοκίμασε και με άλλο καλώδιο η πάρε ένα που είναι για data transfer.
Cupra Formentor