-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Σε τέτοιες συνθήκες δεν θα επρεπε να υπάρχει μεγάλη ζήτηση... είναι παράδοξο!
Γιατί να μην υπάρχει? Η ζήτηση είναι ίδια (και λογικό, η ζωή συνεχιζεται, δεν σταματάει) και η παραγωγή πολύ μειωμένη.
Δεν θα επρεπε.. σε συνθήκες κρίσης ικανοποιείς βασικότερες αναγκες.. και φυλάς για να έχεις ...
Δεν είναι επενδυση οι ρόδεςΚαι για να γυρίσουμε στο θέμα μας δεν μπορεί να δίνεις 25000+ για ένα βασικό αμαξάκι πόλης με πλήθος ελλείψεων και ολοένα και χειρότερη συναρμογή (κάθε χρόνο και χειρότερα - ακόμα ειμαι σοκαρισμένος από το πόσο κουδούνι ήταν το γιαρις) .. οσο οικονομικό και να είναι..
Απλά δεν ..
Πεταμένα στο δρόμο λέφτα!
Με 25 χιλιάρικα επαιρνες ακόμα και κατηγορία D πριν λίγα χρόνια!Ειδικά η Τογιότα το έχει ξεφτιλίσει!
Δεν επιτρέπεται να κάνει τέτοιες αυξήσεις η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου!
Που ειναι οι οικονομίες κλιμακας;Τα φάγανε και αυτοί σε ποζεριές σαν τα GR Yaris και GR Corolla και τις συμμετοχές στα ράλι .. και μετακυλύουν τα κόστη στον κόσμο!
-
@spiros-0 said in Toyota Yaris Cross:
δεν υπαρχει καποια φουσκα, υπαρχει μεγαλη ζητηση & μικρη προσφορα. Το περιεργο θα ηταν να μην ανεβουν οι τιμες σε ολες τις εταιριες.
ακομη και οταν ομαλοποιηθει η παραγωγη (1-2 χρονια), δεν προκειται να δουμε μειωσεις τιμων, στη καλυτερη ισως δουμε καποιες προσφορες.
δεν ειναι παραδοξο. Τα κρατη μοιρασαν* πολλα δις τα τελευταια 2 χρονια. Ενα μερος αυτων καταληγει σε αγορες, απο bitcoin εως αυτοκινητα. Ταυτοχρονα λογω ελλειψης ημιαγωγων οι κατασκευαστες δεν μπορουν να καλυψουν τη ζητηση αυτη.
*αυτο δημιουργησε πληθωρισμο που με τη σειρα του ανεβαζει και αλλο τις τιμες αγαθων υπηρεσιων & μισθων.
Κρατας κανα φράγκο για την επόμενη περίοδο λιτότητας, δεν τα τρως σε λαμαρίνες ....
Αποταμίευση.. μια άγνωστη πια λέξη!Ενα μερος πηγε σε αγορες. Ενα αλλο οντως πηγε σε αποταμιευση.
Σημειωνω, πως με μηδενικα επιτοκια καταθεσεων & 8% πληθωρισμο, τα λεφτα στην τραπεζα χανουν την αξια τους, γιαυτο καποιοι τα επενδυουν αντι να τα μαζευουν εκει. Δεν εννοω αυτοκινητα, αλλες μορφες επενδυσης. -
Δεν θα επρεπε.. σε συνθήκες κρίσης ικανοποιείς βασικότερες αναγκες.. και φυλάς για να έχεις ...
Δεν είναι επενδυση οι ρόδεςΔεν συμφωνώ....δεν είμαι της λογικής να βάλω την ζωή μου στον πάγο για άγνωστο διάστημα. Γιατί να το κάνω? Και εαν γίνει 3ος ΠΠ του χρόνου, γιατί να μην έχω ζήσει καλά? Δεν είμαι της άποψης να περιορίζω την ζωή μου...το μέλλον είναι αβέβαιο ούτως ή άλλως!
-
Δεν είναι επενδυση οι ρόδεςΔεν συμφωνώ....δεν είμαι της λογικής να βάλω την ζωή μου στον πάγο για άγνωστο διάστημα. Γιατί να το κάνω? Και εαν γίνει 3ος ΠΠ του χρόνου, γιατί να μην έχω ζήσει καλά? Δεν είμαι της άποψης να περιορίζω την ζωή μου...το μέλλον είναι αβέβαιο ούτως ή άλλως!
Θα ζησεις μετα τον 3ΠΠ για να θυμάσαι αν έζησες καλα;
-
Ακριβώς!! Άρα να αποταμιεύσω για ποιό λόγο? Τα χρήματα είναι για να περνάμε καλά στην ζωή μας (όσο ζήσουμε) όχι μετά θάνατον!
-
δεν υπαρχει καποια φουσκα, υπαρχει μεγαλη ζητηση & μικρη προσφορα. Το περιεργο θα ηταν να μην ανεβουν οι τιμες σε ολες τις εταιριες.
ακομη και οταν ομαλοποιηθει η παραγωγη (1-2 χρονια), δεν προκειται να δουμε μειωσεις τιμων, στη καλυτερη ισως δουμε καποιες προσφορες.
δεν ειναι παραδοξο. Τα κρατη μοιρασαν* πολλα δις τα τελευταια 2 χρονια. Ενα μερος αυτων καταληγει σε αγορες, απο bitcoin εως αυτοκινητα. Ταυτοχρονα λογω ελλειψης ημιαγωγων οι κατασκευαστες δεν μπορουν να καλυψουν τη ζητηση αυτη.
*αυτο δημιουργησε πληθωρισμο που με τη σειρα του ανεβαζει και αλλο τις τιμες αγαθων υπηρεσιων & μισθων.
Κρατας κανα φράγκο για την επόμενη περίοδο λιτότητας, δεν τα τρως σε λαμαρίνες ....
Αποταμίευση.. μια άγνωστη πια λέξη!Ενα μερος πηγε σε αγορες. Ενα αλλο οντως πηγε σε αποταμιευση.
Σημειωνω, πως με μηδενικα επιτοκια καταθεσεων & 8% πληθωρισμο, τα λεφτα στην τραπεζα χανουν την αξια τους, γιαυτο καποιοι τα επενδυουν αντι να τα μαζευουν εκει. Δεν εννοω αυτοκινητα, αλλες μορφες επενδυσης.Δεν υπάρχει επενδυση για το μεσο ανθρωπο δυστυχως..
Ειδικά στην Ελλάδα!
Μόνο παράνομα βγάζεις λεφτά για να έχεις να χαλάς και "επενδύεις" σε επομενες παράνομες και αμφιλεγόμενες δραστηριότητες στην Ελλάδα!Για το μέσο Ελληνα ισχύει μόνο η αποταμίευση και ας χάνεις από τον πληθωρισμό!
-
Δέχομαι τα ακόλουθα :
έπαθε μεγάλη ζημιά το παλιό, ή σοβαρό τράκο, ή το κλέψανε, ή μετά από χρόνια η γυναίκα έπιασε π.χ. τρίδυμα, ή πχ έπιασε δουλειά το παιδί και δεν μπορείς να πας αλλιώς. Και γενικά τέτοιες απάλευτες περιπτώσεις. Σε άλλες περιπτώσεις απλά αναβάλλεις την αγορά γισ αργότερα, και βγαίνεις πολλαπλά κερδισμένος σε τομείς όπως: αποταμιεύσεις και κάνεις αγορά μετρητοίς ή με λιγότερο χρέος, ομαλοποιείται η αγορά, βελτιώνεται η ποικιλία , μειώνεται ο χρόνος αναμονής, κ.α. -
@dstou said in Toyota Yaris Cross:
Δέχομαι τα ακόλουθα :
έπαθε μεγάλη ζημιά το παλιό, ή σοβαρό τράκο, ή το κλέψανε, ή μετά από χρόνια η γυναίκα έπιασε π.χ. τρίδυμα, ή πχ έπιασε δουλειά το παιδί και δεν μπορείς να πας αλλιώς. Και γενικά τέτοιες απάλευτες περιπτώσεις. Σε άλλες περιπτώσεις απλά αναβάλλεις την αγορά γισ αργότερα, και βγαίνεις πολλαπλά κερδισμένος σε τομείς όπως: αποταμιεύσεις και κάνεις αγορά μετρητοίς ή με λιγότερο χρέος, ομαλοποιείται η αγορά, βελτιώνεται η ποικιλία , μειώνεται ο χρόνος αναμονής, κ.α.Να αγιάσει το πληκτρολόγιο σου!
-
Σε άλλες περιπτώσεις απλά αναβάλλεις την αγορά γισ αργότερα, και βγαίνεις πολλαπλά κερδισμένος σε τομείς όπως: αποταμιεύσεις και κάνεις αγορά μετρητοίς ή με λιγότερο χρέος, ομαλοποιείται η αγορά, βελτιώνεται η ποικιλία , μειώνεται ο χρόνος αναμονής, κ.α.
Είναι διαφορετικός τρόπος σκέψης απλά....και τον ακούω. Εγώ σκέφτομαι τελείως διαφορετικά. Δεν θα μοιζεριάσω με κάτι που δεν θέλω πια (γιατί δεν με εξυπηρετεί) για να περιμένω κάτι τελείως αβέβαιο στο μέλλον. Θα κάνω αυτό που θέλω για να περνάω καλύτερα σήμερα...είμαι αυτής της λογικής.
-
Σε άλλες περιπτώσεις απλά αναβάλλεις την αγορά γισ αργότερα, και βγαίνεις πολλαπλά κερδισμένος σε τομείς όπως: αποταμιεύσεις και κάνεις αγορά μετρητοίς ή με λιγότερο χρέος, ομαλοποιείται η αγορά, βελτιώνεται η ποικιλία , μειώνεται ο χρόνος αναμονής, κ.α.
Είναι διαφορετικός τρόπος σκέψης απλά....και τον ακούω. Εγώ σκέφτομαι τελείως διαφορετικά. Δεν θα μοιζεριάσω με κάτι που δεν θέλω πια (γιατί δεν με εξυπηρετεί) για να περιμένω κάτι τελείως αβέβαιο στο μέλλον. Θα κάνω αυτό που θέλω για να περνάω καλύτερα σήμερα...είμαι αυτής της λογικής.
Που διαφέρει ρε συ Φάνη η λογική αυτή από τη λογικη του μέσου νεοελληνα που χορεύει στο Συνταγμα πουλώντας ανέξοδα "επανάσταση" με το iphone, το νύχι και μαλλί κομμωτηρίου, τα επώνυμα ρουχα, το φρέντο και την κλάιν νοοτροπία, περιμένοντας το επίδομα του κράτους ή του μπαμπά....
Fuck logic!
-
Που διαφέρει ρε συ Φάνη η λογική αυτή από τη λογικη του μέσου νεοελληνα που χορεύει στο Συνταγμα πουλώντας ανέξοδα "επανάσταση" με το iphone, το νύχι και μαλλί κομμωτηρίου, τα επώνυμα ρουχα, το φρέντο και την κλάιν νοοτροπία, περιμένοντας το επίδομα του κράτους ή του μπαμπά....
Στο ότι δεν περιμένω κανένα επίδομα, αλλά γ@μιέμαι στην δουλειά. Οπότε με τα χρήματα που βγάζω θέλω να περνάω καλά στην ζωή μου και δεν θα τα κάνω μασούρι για να τα πάρει κάποιος όταν πεθάνω. Φυσικά 1ο μέλημα να εξασφαλίσω το παιδί μου....εφόσον το έχω κάνει αυτό, δεν βρίσκω το λόγω να μαζεύω λίρες στο σεντούκι και να μην χαίρομαι την ζωή μου. Αυτό που περιγράφεις εσύ είναι ένας τεμπέλης άνθρωπος που τα θέλει όλα έτοιμα...μεγάλη διαφορά.
Είχα πολλούς συγγενείς που ζούσαν μίζερα (ούτε θέρμανση στο σπίτι) ώστε να πάρουν κάτι στο μέλλον (ποτέ δεν ερχόταν αυτό το μέλλον...πάντα έλεγαν άλλο 1 χρόνο)...τελικά πέθαναν και δεν πρόλαβαν τίποτα και έζησαν και μια ζωή στερημένη - χωρίς λόγο. Και είχα και άλλους που έζησαν σούπερ και έφυγαν ευχαριστημένοι από την ζωή τους.
-
Fuck logic!
δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει ενας ανθρωπος που υπολογιζει τα οικονομικα του και αποφασιζει να παρει νεο αυτοκινητο με αυτον που χορευει στο Συνταγμα και ζηταει να ανθισει το λεφτοδεντρο
-
Ακριβώς!! Άρα να αποταμιεύσω για ποιό λόγο? Τα χρήματα είναι για να περνάμε καλά στην ζωή μας (όσο ζήσουμε) όχι μετά θάνατον!
Σύμφωνα και με τον Επίκουρο!
Με κοινή λογική, είναι μεγάλη αμαρτία να περνάς μιζερα την ζωή σου. Οι περισσότερο φίλοι που τόλμησαν να αγοράσουν τώρα βγήκαν όλοι οφελιμενοι. C3 Aircross, Vitara, Stonic έχουν και τα χαίρονται με τις παλιές τιμές (το Stonic παρελήφθην πριν μερικές εβδομάδες και ήδη πήρε πάνω!).
Κάνα 2 που δεν έπεισα επειδή το καθυστέρησαν τόσο που έφτασαν στο τώρα, θα μείνουν με αμάξια 20ετιας για λίγο ακόμη, και τώρα έπεσαν στο χάος των μεταχειρισμένων (ευτυχώς έσωσα έναν στο παρά πέντε, άλλη ιστορία αυτή).
Έχουν ανέβει και τα μεταχειρισμένα επίσης..
Όποιος νομίζει ότι η κρίση είναι υπόθεση 1-2 ετών, έχει το κεφάλι στην άμμο. Κάθε πέρυσι και καλύτερα.
Φάνη μαζί σου!
-
Δέχομαι τα ακόλουθα :
έπαθε μεγάλη ζημιά το παλιό, ή σοβαρό τράκο, ή το κλέψανε, ή μετά από χρόνια η γυναίκα έπιασε π.χ. τρίδυμα, ή πχ έπιασε δουλειά το παιδί και δεν μπορείς να πας αλλιώς. Και γενικά τέτοιες απάλευτες περιπτώσεις. Σε άλλες περιπτώσεις απλά αναβάλλεις την αγορά γισ αργότερα, και βγαίνεις πολλαπλά κερδισμένος σε τομείς όπως: αποταμιεύσεις και κάνεις αγορά μετρητοίς ή με λιγότερο χρέος, ομαλοποιείται η αγορά, βελτιώνεται η ποικιλία , μειώνεται ο χρόνος αναμονής, κ.α.Καλά τα λες, αλλά σήμερα αποταμίευση με επιτόκια κοντά στο 0.x% και πληθωρισμό στο 8-9% δεν είναι αποταμίευση όμως, είναι χάσιμο χρήματος.
Τιμές '20-'21 δύσκολα θα ξαναδούμε νομίζω.
(εγώ πάντως πήρα λόγω μπέμπη)
-
Fuck logic!
δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει ενας ανθρωπος που υπολογιζει τα οικονομικα του και αποφασιζει να παρει νεο αυτοκινητο με αυτον που χορευει στο Συνταγμα και ζηταει να ανθισει το λεφτοδεντρο
Στο ότι βαφτίζεται "ανάγκη" χωρις να υπάρχει πραγματική αναγκη ένα καταναλωτικό προϊον.. μια καύλα συνήθως, εργαλείο επίδειξης - λεφτά πεταμένα στο δρόμο όπως το νέο αμάξι...
-
Καλά τα λέτε, για μένα το σοβαρότερο κίνητρο ήταν οι αριθμοί, άμα βάλουμε το μέσο όρο 10.000χλμ το χρόνο ένα αμάξι που καίει 10 λίτρα στα 100 θα πληρώσεις βενζίνες 2000 ευρουλάκια με 5 λίτρα κατανάλωση πας 1000, μετά έχουμε τέλη (0 το cross), συν μαστόρους που ένα γερμανικό 10ετίας έχει τον αμάζευτο σε μια 10ετία έχω αποσβέσει τα 25000 και άμα θέλω να το δώσω πιάνω καλή τιμή, για ρίξε μια ματιά στο car.
-
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
Δέχομαι τα ακόλουθα :
έπαθε μεγάλη ζημιά το παλιό, ή σοβαρό τράκο, ή το κλέψανε, ή μετά από χρόνια η γυναίκα έπιασε π.χ. τρίδυμα, ή πχ έπιασε δουλειά το παιδί και δεν μπορείς να πας αλλιώς. Και γενικά τέτοιες απάλευτες περιπτώσεις. Σε άλλες περιπτώσεις απλά αναβάλλεις την αγορά γισ αργότερα, και βγαίνεις πολλαπλά κερδισμένος σε τομείς όπως: αποταμιεύσεις και κάνεις αγορά μετρητοίς ή με λιγότερο χρέος, ομαλοποιείται η αγορά, βελτιώνεται η ποικιλία , μειώνεται ο χρόνος αναμονής, κ.α.Καλά τα λες, αλλά σήμερα αποταμίευση με επιτόκια κοντά στο 0.x% και πληθωρισμό στο 8-9% δεν είναι αποταμίευση όμως, είναι χάσιμο χρήματος.
Τιμές '20-'21 δύσκολα θα ξαναδούμε νομίζω.
(εγώ πάντως πήρα λόγω μπέμπη)
Καλλιο 5 και στο χέρι ...
Τα λεφτά στην ακρη έχουν πάντα αλλη δυναμη από ευρώ σε υπερτιμημενους "κουβάδες" πεταμενους στο δρόμο!
Πόσο μάλλον τώρα που οι "κουβάδες" ειναι υπερβολικά ακριβοί και με μακρινές αναμονές, καιτοι εντελώς πια καταναλωτικό προϊόν. -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Καλά τα λέτε, για μένα το σοβαρότερο κίνητρο ήταν οι αριθμοί, άμα βάλουμε το μέσο όρο 10.000χλμ το χρόνο ένα αμάξι που καίει 10 λίτρα στα 100 θα πληρώσεις βενζίνες 2000 ευρουλάκια με 5 λίτρα τα 1000, μετά έχουμε τέλη (0 το cross), συν μαστόρους που ένα γερμανικό 10ετίας έχει τον αμάζευτο σε μια 10ετία έχω αποσβέσει τα 25000 και άμα θέλω να το δώσω πιάνω καλή τιμή, για ρίξε μια ματιά στο car.
Ολες αυτές οι παραμετροι που προσπάθησες εσυ να βάλεις σε σειρά και λογική αλλάζουν οποτεδήποτε!
Αυριο ανετα βάζουν τέλη κυκλοφορίας και στα υβριδικά, αφηνοντας μόνο τα phev και τα ηλεκτρικά χωρις, αυξάνουν καύσιμα κλπ
Το να χαλάς λεφτά για να κάνεις οικονομία ειναι από τις μεγαλυτερες σπατάλες (το έχω κανει και ξέρω) -
Στο ότι βαφτίζεται "ανάγκη" χωρις να υπάρχει πραγματική αναγκη ένα καταναλωτικό προϊον.. μια καύλα συνήθως, εργαλείο επίδειξης - λεφτά πεταμένα στο δρόμο όπως το νέο αμάξι...
Η κατανάλωση είναι ανάγκη, βασικό συστατικό του καπιταλιστικού συστήματος. Επίσης ανάγκη είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής (από σαπάκι 20ετίας που όλο χαλάει και είναι ανασφαλές σε σύγχρονο όχημα), η ανετότερη μετακίνηση και πολλά άλλα. Το αυτοκίνητο είναι όπως κάθε προϊόν...με την δικιά σου λογική δεν πρέπει να αλάζουμε ρούχα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, σπίτια, παπούτσια κλπ.
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Καλά τα λέτε, για μένα το σοβαρότερο κίνητρο ήταν οι αριθμοί, άμα βάλουμε το μέσο όρο 10.000χλμ το χρόνο ένα αμάξι που καίει 10 λίτρα στα 100 θα πληρώσεις βενζίνες 2000 ευρουλάκια με 5 λίτρα τα 1000, μετά έχουμε τέλη (0 το cross), συν μαστόρους που ένα γερμανικό 10ετίας έχει τον αμάζευτο σε μια 10ετία έχω αποσβέσει τα 25000 και άμα θέλω να το δώσω πιάνω καλή τιμή, για ρίξε μια ματιά στο car.
Ολες αυτές οι παραμετροι που προσπάθησες εσυ να βάλεις σε σειρά και λογική αλλάζουν οποτεδήποτε!
Αυριο ανετα βάζουν τέλη κυκλοφορίας και στα υβριδικά, αφηνοντας μόνο τα phev και τα ηλεκτρικά χωρις, αυξάνουν καύσιμα κλπ
Το να χαλάς λεφτά για να κάνεις οικονομία ειναι από τις μεγαλυτερες σπατάλες (το έχω κανει και ξέρω)Συμφωνώ εν μέρει, το αμάξι όπως λένε είναι τρύπιος κουμπαράς, αλλά μέχρι στιγμής με τις αυξήσεις της βενζίνης και την αύξηση που έχει πάρει το αμάξι, είμαι κερδισμένος. Εννοείται όπως βγήκε το euro6 θα βγει και θα βγει και euro 7,8,9... και κάποια στιγμή θα πληρώσουν και τα υβριδικά. Για τα ηλεκτρικά δυστυχώς δεν διαθέτω βίλα με κλειστό γκαράζ και φορτιστή ίσως αν πιάσω το τζόκερ θα αγοράσω
Toyota Yaris Cross