-
@jntaras said in CITROEN C4 III mod 2021:
@harisma23 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Δεν εμποδίζει κάτι να γίνει και τώρα αυτό πάντως, μιλώντας για προκαταβολές <1000
Εννοείται ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας μικρής προκαταβολής δεν εμποδίζει τους πάντες, αλλά σίγουρα αποθαρρύνει ένα πολύ μεγάλο μέρος (αν όχι όλους) από τους παραπάνω χασομέρηδες.
Εσύ πιστεύεις λοιπόν ότι κακώς παίρνουν οι έμποροι προκαταβολές;
'Οχι βέβαια, συμφωνώ απόλυτα, απλά διαφωνώ σε κάτι προκαταβολές τύπου πάνω απο 1k ή ακόμα χειρότερα και ύψους 50% με παράδοση τέλος έτους (και έχω παράδειγμα τέτοιας σε αμάξι 50k αυτή τη στιγμή-το θεωρώ καθαρά κοροιδία).
Ένα αυτοκίνητο τέτοιας αξίας πρέπει να πληρωθεί από τον έμπορο και πρέπει να εξασφαλίσει με κάποιο τρόπο ότι δεν θα μείνει με το πουλί στο χέρι σε περίπτωση που ο πελάτης υπαναχωρήσει της παραγγελίας.
Μην ξεχνάμε ότι δεν διάγουμε περίοδο "ΠΑΣΟΚ"όπου τα χιλιάρικα κόβανε βόλτες στα πεζοδρόμια και πουλούσαν σαν ζεστό ψωμί τα μερΤΣεντες. -
Το 2014 που βγήκα απ την Ελληνική αγορά εργασίας, είχε περάσει η περίοδος που οι εταιρείες πλήρωναν μετά από 90 μέρες, είχε περάσει η περίοδος που πλήρωναν μετά από μερικές βδομάδες, είχε περάσει η περίοδος που κατέθεταν εγγυητική επιστολή (γιατί κανείς δεν δεχόταν εγγυητική ελληνικής τράπεζας τότε) και είχε έρθει η περίοδος που έκαναν παραγγελία καραβιά βιομηχανικής πρώτης ύλης με μετρητά! (γι αυτό κι έκλεισαν, έστω προσωρινά, και την έκανα κι εγώ τότε...)
Δεν ξέρω τί ισχύει για τα αυτοκίνητα, αλλά φαντάζομαι έστω οι εγγυητικές επιστολές έχουν κάποιο κόστος, αν ας πούμε τα πάγια έξοδα πληρώνονται από προηγούμενα κέρδη... φαίνεται λογικό να δεσμεύονται κάποια μετρητά, αλλά μάλλον η Ελληνική αγορά αυτοκινήτου είναι ασύδοτη τελείως όπως λέει κι ο Στορμ, τίποτα δεν εγγυάται πως οι προκαταβολές μετρητών των πελατών δεν χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν ή μπορεί ακόμη και να κάνουν φτερά... δεν θα έπρεπε να είναι έτσι.
-
@teo-mak said in CITROEN C4 III mod 2021:
Δεν εμποδίζει κάτι να γίνει και τώρα αυτό πάντως, μιλώντας για προκαταβολές <1000
Εννοείται ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας μικρής προκαταβολής δεν εμποδίζει τους πάντες, αλλά σίγουρα αποθαρρύνει ένα πολύ μεγάλο μέρος (αν όχι όλους) από τους παραπάνω χασομέρηδες.
Εσύ πιστεύεις λοιπόν ότι κακώς παίρνουν οι έμποροι προκαταβολές;
'Οχι βέβαια, συμφωνώ απόλυτα, απλά διαφωνώ σε κάτι προκαταβολές τύπου πάνω απο 1k ή ακόμα χειρότερα και ύψους 50% με παράδοση τέλος έτους (και έχω παράδειγμα τέτοιας σε αμάξι 50k αυτή τη στιγμή-το θεωρώ καθαρά κοροιδία).
Ένα αυτοκίνητο τέτοιας αξίας πρέπει να πληρωθεί από τον έμπορο και πρέπει να εξασφαλίσει με κάποιο τρόπο ότι δεν θα μείνει με το πουλί στο χέρι σε περίπτωση που ο πελάτης υπαναχωρήσει της παραγγελίας.
Μην ξεχνάμε ότι δεν διάγουμε περίοδο "ΠΑΣΟΚ"όπου τα χιλιάρικα κόβανε βόλτες στα πεζοδρόμια και πουλούσαν σαν ζεστό ψωμί τα μερΤΣεντες.Αν όντως πρέπει να προπληρωθεί από την ημέρα παραγγελίας από τον έμπορο πάσο. Πιο λογικό θα μου φαινόταν να 'εσπαγε' χρονικά η προκαταβολή σε ημέρα παραγγελίας-στο μισό χρόνο απο την συνολική αναμονή- 1 μήνα πριν τη παραλαβή και εξόφληση. 50% μπαμ είναι και λίγο σαν να παίρνει το μεγαλύτερο ρίσκο ο αγοραστής και όχι ο επιχειρηματίας οπού και αυτή είναι η δουλειά του.
-
This post is deleted! -
@piliourits said in CITROEN C4 III mod 2021:
φαίνεται λογικό να δεσμεύονται κάποια μετρητά, αλλά μάλλον η Ελληνική αγορά αυτοκινήτου είναι ασύδοτη τελείως όπως λέει κι ο Στορμ, τίποτα δεν εγγυάται πως οι προκαταβολές μετρητών των πελατών δεν χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν ή μπορεί ακόμη και να κάνουν φτερά... δεν θα έπρεπε να είναι έτσι.
Εγώ βρίσκω τρία σημεία που χωλαίνει το σκεπτικό σου:
α) Ιστορικά, όσες φορές χρεοκόπησε κάποιος εξουσιοδοτημένος έμπορος, οι προκαταβολές (και οι παραγγελίες) των πελατών καλύφθηκαν από τον εκάστοτε εισαγωγέα.
β) Πολύ πιο πιθανό είναι να καταρρεύσει όλο το σύστημα από τον όγκο των "κούφιων" παραγγελιών που θα μπουν χωρίς προκαταβολή από χασομέρηδες, κερδοσκόπους κτλ, παρά να χαθούν οι προκαταβολές των πελατών.
γ) Το εμπόριο έχει τα καλά του και τα κακά του. Στα καλά προσμετράται και η αύξηση της ρευστότητας των εμπόρων από τη λήψη προκαταβολών, για το διάστημα μέχρι την παράδοση των αυτοκινήτων. Δεν μπορούμε να μιλάμε και για κερδοσκοπία με μηδενικά επιτόκια...Συμπερασματικά, θεωρώ ότι η απαίτηση μικρών προκαταβολών είναι απόλυτα λογική για τη λειτουργία της αγοράς. Ωφελεί δε, όχι μόνο τους εμπόρους, αλλά και τους αγοραστές, όταν με αυτό τον τρόπο κλειδώνουν οι τιμές, σε μια έντονα πληθωριστική αγορά.
-
@storm said in CITROEN C4 III mod 2021:
Πριν λίγες μέρες συνάδελφός μου πήρε άμεσα καινούριο αυτοκίνητο (που συζητιέται ασύστολα εδώ μέσα) και υποτίθεται δεν υπάρχει σε διαθεσιμότα. Η ατάκα: "Άσε θα σε φτιάξω εγώ. Ο μπάρμπας μπορεί να περιμένει αν θέλει. Περίμενε ήδη 8 μήνες. Το πολύ-πολύ ας πάρει πίσω την προκαταβολή."
Πολύ λογικό να γίνεται, δεδομένου ότι ο μπάρμπας είχε κλείσει και σε τιμή 2-3.000 κάτω λογικά.
-
Το 2014 που βγήκα απ την Ελληνική αγορά εργασίας, είχε περάσει η περίοδος που οι εταιρείες πλήρωναν μετά από 90 μέρες, είχε περάσει η περίοδος που πλήρωναν μετά από μερικές βδομάδες, είχε περάσει η περίοδος που κατέθεταν εγγυητική επιστολή (γιατί κανείς δεν δεχόταν εγγυητική ελληνικής τράπεζας τότε) και είχε έρθει η περίοδος που έκαναν παραγγελία καραβιά βιομηχανικής πρώτης ύλης με μετρητά! (γι αυτό κι έκλεισαν, έστω προσωρινά, και την έκανα κι εγώ τότε...)
Δεν ξέρω τί ισχύει για τα αυτοκίνητα, αλλά φαντάζομαι έστω οι εγγυητικές επιστολές έχουν κάποιο κόστος, αν ας πούμε τα πάγια έξοδα πληρώνονται από προηγούμενα κέρδη... φαίνεται λογικό να δεσμεύονται κάποια μετρητά, αλλά μάλλον η Ελληνική αγορά αυτοκινήτου είναι ασύδοτη τελείως όπως λέει κι ο Στορμ, τίποτα δεν εγγυάται πως οι προκαταβολές μετρητών των πελατών δεν χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν ή μπορεί ακόμη και να κάνουν φτερά... δεν θα έπρεπε να είναι έτσι.
Γιατί ποιος εγγυάται ότι αν κάποιος παραγγείλει με προκαταβολή και άγνωστη ημερομηνία παράδοσης ότι τελικά το αυτοκίνητο που παρήγγειλε δεν θα καταλήξει σε άλλον πελάτη; Ένα γνωστό να έχει κάποιος μέσα σε εμπορία και όλα γίνονται.
Πριν λίγες μέρες συνάδελφός μου πήρε άμεσα καινούριο αυτοκίνητο (που συζητιέται ασύστολα εδώ μέσα) και υποτίθεται δεν υπάρχει σε διαθεσιμότα. Η ατάκα: "Άσε θα σε φτιάξω εγώ. Ο μπάρμπας μπορεί να περιμένει αν θέλει. Περίμενε ήδη 8 μήνες. Το πολύ-πολύ ας πάρει πίσω την προκαταβολή."
Την περίοδο αυτή οι πελάτες δίνουν προκαταβολή για αέρα κοπανιστό και ονειρεύονται ότι κάποια στιγμή, άγνωστη, κάτι θα παραλάβουν.
Τι γκρίνια τη διαβάζουμε. Η λύση που προτείνεις ποια είναι; Να μη δίνονται προκαταβολές; Κάτι άλλο; Εισαγγελέας ίσως;
-
@antonakis said in CITROEN C4 III mod 2021:
Πολύ λογικό να γίνεται, δεδομένου ότι ο μπάρμπας είχε κλείσει και σε τιμή 2-3.000 κάτω λογικά.
Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση μου κι αυτό ακριβώς φοβάμαι οτι γίνεται. Όχι τόσο λόγω γνωριμίας να παίρνει κάποιος τη θέση άλλου, όσο το ότι αυτός που θα προηγηθεί θα καταβάλει περισσότερα κι άρα η εταιρεία θα εισπράξει περισσότερα.
-
@famas said in CITROEN C4 III mod 2021:
@antonakis said in CITROEN C4 III mod 2021:
Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση μου κι αυτό ακριβώς φοβάμαι οτι γίνεται. Όχι τόσο λόγω γνωριμίας να παίρνει κάποιος τη θέση άλλου, όσο το ότι αυτός που θα προηγηθεί θα καταβάλει περισσότερα κι άρα η εταιρεία θα εισπράξει περισσότερα.
Αν υποθέσουμε πως όντως θα δώσουν το αμάξι σου σε άλλον, έσυ τελικα ποιο θα παραλάβεις; Λογικά κάποιο με την αυξημένη τιμη, άρα πού θα κερδίσει η εταιρεία;
-
Αν υποθέσουμε πως όντως θα δώσουν το αμάξι σου σε άλλον, έσυ τελικα ποιο θα παραλάβεις; Λογικά κάποιο με την αυξημένη τιμη, άρα πού θα κερδίσει η εταιρεία;
Νομίζω ότι ποντάρουν στο ότι ΔΕΝ θα παραλάβεις... π.χ. αν έχεις παράδοση σε 6 μήνες και έχουν φτάσει 10 αναμονής τι κάνεις?
-
Γιατί συζητάμε σαν να είναι ένα θέμα, δύο διαφορετικά πράγματα; Άλλο θέμα είναι η προκαταβολή στην παραγγελία και άλλο η υπερπήδηση της σειράς προτεραιότητας. Η ύπαρξη (ή μη) της πρώτης δεν καθορίζει το αν θα συμβεί η δεύτερη.
-
This post is deleted! -
Στους λόγους όμως που σου έγραψα γιατί χρειάζεται η προκαταβολή, ΔΕΝ απάντησες, εκτός από το ότι αναγνώρισες ότι είναι ένας τρόπος δέσμευσης του πελάτη.
Αντ' αυτού έγραψες ένα λογύδριο για τα δικαιώματα των καταναλωτών γενικώς, ενώ γνωρίζεις ότι μιλάμε για μια ανώμαλη περίοδο της αγοράς για υπαρκτούς και γνωστούς λόγους.
Συν τοις άλλοις ΔΕΝ πρότεινες και λύσεις. Γιατί σίγουρα ΔΕΝ είναι εφικτή πρόταση αλλά όνειρο καλοκαιρινής νυχτός η παροχή μερικών δεκάδων ή εκατοντάδων αυτοκινήτων αντικατάστασης από κάθε έμπορο για το διάστημα της αναμονής των 6-12-18 μηνών σε κάθε αγοραστή.
Και γιατί σίγουρα ΔΕΝ μπορείς να πιστεύεις πραγματικά ότι ο πελάτης μπορεί να "δεσμεύσει τον αντιπρόσωπο/πωλητή για να κινηθεί η παραγγελία και για να υπάρξει ορατή πρόοδος στη διαδικασία." Θα σηκώσει δηλαδή το τηλέφωνο ο πρώην μαστρο-Μήτσος και νυν έμπορος της τάδε μάρκας στην χ επαρχιακή πόλη και θα πάρει τον υπεύθυνο παραγωγής (ή γιατί όχι και τον CEO;) της εταιρίας για να του ζητήσει (ή μήπως απαιτήσει;) να τρέξει την παραγγελία του πελάτη του, μπαρμπα-Γιώργου;
-
Ok. Τα έσβησα. Λογύδριο; Άι και σιχτίρ στο φινάλε.
Εγώ φταίω ο μαλάκας που κάθομαι και γράφω ακόμη εδώ μέσα.
-
Guyz, ο λόγος που μπαίνουμε όλοι εδώ είναι να γράψει ο καθένας την εμπειρία του και να πληροφορηθούμε μέσω διάφορων απόψεων.
Ούτε οι χαρακτηρισμοί βοηθάνε, ούτε μπαίνει κάποιος εδώ για να υποστηρίξει εμπόρους, καταναλωτές, κλπ επειδή τα παίρνει από κάποιον. Κάθε άποψη είναι δεκτή...
Τεσπα, το θέμα έχει ξεφύγει από τον πραγματικό λόγο ύπαρξής του.Φιλικά!
-
Ok. Τα έσβησα. Λογύδριο; Άι και σιχτίρ στο φινάλε.
Εγώ φταίω ο μαλάκας που κάθομαι και γράφω ακόμη εδώ μέσα.
Όχι ρε γμτ, χάσαμε τέτοιο λογυδριο;
Πέρα από το χιούμορ, μάλλον πρέπει να μάθεις να συζητάς. Οποιοσδήποτε έχει διαφορετική γνώμη από σένα, δε σημαίνει ότι σου κάνει και προσωπική επίθεση. Πόσο μάλλον όταν παραθέτει επιχειρήματα...
-
@gnikolas82 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Ούτε οι χαρακτηρισμοί βοηθάνε, ούτε μπαίνει κάποιος εδώ για να υποστηρίξει εμπόρους, καταναλωτές, κλπ επειδή τα παίρνει από κάποιον. Κάθε άποψη είναι δεκτή...
Εγώ δεν είχα κάποιον άλλο χαρακτηρισμό εδώ μέσα, πέρα από την αυτοκριτική περιγραφή που έκανε ο καταιγίδας για τον ίδιο.
Υ.Γ.: Επίσης θέλω να διευκρινίσω ότι θεωρώ ότι ο καταιγίδας αδικεί τον εαυτό του, αυτοχαρακτηριζόμενος ως μαλάκας. Σίγουρα δεν είναι μαλάκας. Απόλυτα σοβαρά, το λέω.
-
@gnikolas82 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Εγώ δεν είχα κάποιον άλλο χαρακτηρισμό εδώ μέσα, πέρα από την αυτοκριτική περιγραφή που έκανε ο καταιγίδας για τον ίδιο.
Δεν το είπα προσωπικά για σένα, γενική τοποθέτηση έκανα. Είναι κρίμα να χαλάμε τη διάθεσή μας τέτοιες εποχές... Αρκετά μας την χαλάνε οι εταιρείες που καθυστερούν τις παραδόσεις
-
Πάντως φίλος σήμερα μου είπε πως το Τουκσον που παράγγειλε Γενάρη, έφτασε τελωνείο 3 μήνες νωρίτερα και έβαλε χρήματα για εκτελωνισμό.
Του είχαν πει Ιούνιο. -
Πάντως φίλος σήμερα μου είπε πως το Τουκσον που παράγγειλε Γενάρη, έφτασε τελωνείο 3 μήνες νωρίτερα και έβαλε χρήματα για εκτελωνισμό.
Του είχαν πει Ιούνιο.Το Stonic του κουμπάρου ήρθε στην ώρα του.
Του έστειλαν μήνυμα ότι έφτασε και λογικά την άλλη εβδομάδα θα παραλάβει (επαρχία). Οι Κορεάτες τα πάνε πολύ καλά στους χρόνους παράδοσης. Με κάτι φωτιτσες και κάτι τέτοια έχουν κάτι θέματα τελευταία..
CITROEN C4 III mod 2021