-
@andya3 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Νομίζω υπονοείς ας πρόσεχαν και οι Ουκρανοί να μην παρασυρόντουσαν από τις ΗΠΑ.
Σωστό, στο βαθμό που κάποιος αποδέχεται ότι οκ, αφού είμαι ο αδύναμος (Ουκρανία) ας κάνω μόκο (μη ζητάω ΝΑΤΟ και τέτοια) για να μη με πηδήξει ο δυνατός (Ρωσία).Ρεαλιστικό? Ίσως ναι, αλλά εγώ δυσκολεύομαι να το καταπιώ. Κυρίως επειδή ζω στην Ελλάδα και έχω απέναντί μου την Τουρκία που ζητάει κάτι αντίστοιχο.
Όπως είπα ξανά, συμφωνώ σε αρκετά μαζί σου, όμως 2 σημειωσούλες (την μια την έχω ξαναγράψει):
-
Το λάθος της Ουκρανίας είναι ότι πίστεψε τις ΗΠΑ "προχώρα εσύ και εδώ είμαι εγώ"....δεν είναι θέμα αυτοδιάθεσης αλλά διπλωματίας. Η λογική λέει να έχεις καλές διπλωματικές σχέσεις με τον γίγαντα γείτονά σου, όχι με μια χώρα 10.000χλμ μακριά. Επέλεξε αντί για την διπλωματία να πάει στην hardcore λύση με τις υποσχόμενες πλάτες των ΗΠΑ που τελικά (όπως έχει διαβάσει λίγο ιστορία το ήξερε) ήταν φρούδες! Επίσης το ίδιο έγινε με την Κούβα και μπορούμε να πουμε το ίδιο, δεν είχε δικαίωμα αυτοδιάθεσης η Κούβα?
-
Ελλάς και Τουρκία είναι διαφορετικό γιατί είμαστε και οι 2 στο ΝΑΤΟ. Επίσης δεν ειναι καν συγκρίσιμη η κατάσταση, γιατί η Ουκρανία κάποτε ήταν ΕΣΣΔ, οι συνάδλεφοι που έχω στην Ρωσσία πάνω από τους μισούς έχουν γεννηθεί Ουκρανία...ήταν μια χώρα τότε που γεννήθηκαν.
-
-
@johanndelta said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εννοείται πως δε θα φάμε κουτοχορτο. Μη φάμε όμως και μολύβι, να το φάνε άλλοι πρώτα, πιο μεγάλοι παίκτες και να μη κρύβονται πίσω από τη γεωγραφία (κυρίως).
Σωστό, στο βαθμό που κάποιος αποδέχεται ότι οκ, αφού είμαι ο αδύναμος (Ουκρανία) ας κάνω μόκο (μη ζητάω ΝΑΤΟ και τέτοια) για να μη με πηδήξει ο δυνατός (Ρωσία).Οπότε τι συζητάμε τώρα για διεθνές δίκαιο, ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξαρτησίες, αυτοδιάθεση λαών, ελευθερία κλπ. Άστο τώρα. Σιγά μην αποφασίζει κάθε χώρα για τον εαυτό της. Ανάλογα με το που βρίσκεται στη γεωγραφία, θα αποφασίζει ο ισχυρός γείτονας για το πως θα ζει.
Ρεαλιστικό? Ίσως ναι, αλλά εγώ δυσκολεύομαι να το καταπιώ. Κυρίως επειδή ζω στην Ελλάδα και έχω απέναντί μου την Τουρκία που ζητάει κάτι αντίστοιχο. Και υπάρχουν και χώρες στην Ευρώπη που θα το ανεχόντουσαν μετά χαράς, γιατί έχουν πιο πολλά συμφέροντα στη Τουρκία και γιατί έχουν βαρεθεί να τους πρήζουμε με τα Ελληνοτουρκικά, έχουν άλλες έννοιες και δικές τους προτεραιότητες.
Και λάθος νομίζεις και λάθος συμπεράσματα βγάζεις.
Αρχικά, δεν έχω το δικαίωμα να μιλήσω εξ ονόματος των Ουκρανών. Δεν ζω εκεί, δεν γνωρίζω την κατάσταση τους. Το αν "την πάτησαν" ή όχι αφορά τους ίδιους και πιο συγκεκριμένα την ηγεσία τους.
Μετά αρχίζεις τα λάθος συμπεράσματα. Φυσικά και κάθε χώρα έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση της και φυσικά το διεθνές δίκαιο πρέπει να υπερισχύει των πάντων.
Αυτό όμως που (δολιως) κάνετε κάποιοι είναι να παίρνετε το """"αντικειμενικό γεγονός""""" που σας λεμε, δλδ ότι η Ρωσία δεν θα ανεχόταν τόσο "στρατηγικό στριμωγμα" και να το εκλαμβάνετε ως στήριξη της. Η πλάκα είναι ότι (τουλάχιστον) δύο πολυγραφότατοι δεξιοί έχουν ακριβώς την ίδια άποψη αλλά...δεν πειράζει γι'αυτους.Πιο επί της ουσίας, ακριβως επειδή έχουμε τους απέναντι πρέπει να ζυγίζουμε κάθε μας κίνηση. Πόσες και πόσες οι περιπτώσεις όπου οι καλοί μας σύμμαχοι μας λένε..."να τα βρούμε" και βέβαια κάνει μπαμ ότι...στο μπαμ δεν πρόκειται να μας βοηθήσουν αμεσα. Με βάση αυτά λοιπόν ας κάτσουμε στα αβγά μας και να μην κάνουμε τους έξυπνους, πέραν βέβαια της ανθρωπιστικής βοήθειας. Ελπίζω να είναι σαφές τώρα.
-
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Σωστό, στο βαθμό που κάποιος αποδέχεται ότι οκ, αφού είμαι ο αδύναμος (Ουκρανία) ας κάνω μόκο (μη ζητάω ΝΑΤΟ και τέτοια) για να μη με πηδήξει ο δυνατός (Ρωσία).Ρεαλιστικό? Ίσως ναι, αλλά εγώ δυσκολεύομαι να το καταπιώ. Κυρίως επειδή ζω στην Ελλάδα και έχω απέναντί μου την Τουρκία που ζητάει κάτι αντίστοιχο.
Επειδή τα έχεις ξαναπεί, είναι δίκαιο να απαντήσω:
Όπως είπα ξανά, συμφωνώ σε αρκετά μαζί σου, όμως 2 σημειωσούλες (την μια την έχω ξαναγράψει):
- Το λάθος της Ουκρανίας είναι ότι πίστεψε τις ΗΠΑ "προχώρα εσύ και εδώ είμαι εγώ"....δεν είναι θέμα αυτοδιάθεσης αλλά διπλωματίας. Η λογική λέει να έχεις καλές διπλωματικές σχέσεις με τον γίγαντα γείτονά σου, όχι με μια χώρα 10.000χλμ μακριά. Επέλεξε αντί για την διπλωματία να πάει στην hardcore λύση με τις υποσχόμενες πλάτες των ΗΠΑ που τελικά (όπως έχει διαβάσει λίγο ιστορία το ήξερε) ήταν φρούδες! Επίσης το ίδιο έγινε με την Κούβα και μπορούμε να πουμε το ίδιο, δεν είχε δικαίωμα αυτοδιάθεσης η Κούβα?
Είναι τελείως αυθαίρετο ότι οι Αμερικάνοι τους έταξαν και μετά τους πούλησαν. Τα γεγονότα δείχνουν το τελείως αντίθετο. Ο Τζο προειδοποιούσε ότι επίκειται Ρωσική επίθεση και δεν σκοπεύει να στείλει Αμερικάνους στρατιώτες. Οι Ρώσοι κορόιδευαν και καθησύχαζαν τους Ουκρανούς, λέγοντας επισήμως "ας μας πουν οι ΗΠΑ πότε θα επιτεθούμε για να κανονίσουμε τις διακοπές μας".
Με βάση τις προειδοποιήσεις των Αμερικάνων για επίθεση, οι Ουκρανοί μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να κάνουν πίσω. Και έκαναν την επιλογή τους. Αν διαφωνείς με την επιλογή τους και πιστεύεις ότι έπρεπε να φερθούν πιο διπλωματικά και να ανοίξουν τα πόδια στους Ρώσους, να αναρωτηθείς τι θα έκανες/ήθελες εσύ αν κάτι αντίστοιχο συνέβαινε μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.
Τι σχέση έχει η Κούβα? Πήγαν οι ΗΠΑ προκαταβολικά να καταστρέψουν την Κούβα όταν έμαθαν ότι θέλουν οι Ρώσοι να βάλουν πυραύλους? Τι λέτε τώρα ρε παιδιά. Μία διαπραγμάτευση με τους Ρώσους έγινε για να αποφευχθεί το γεγονός.- Ελλάς και Τουρκία είναι διαφορετικό γιατί είμαστε και οι 2 στο ΝΑΤΟ. Επίσης δεν ειναι καν συγκρίσιμη η κατάσταση, γιατί η Ουκρανία κάποτε ήταν ΕΣΣΔ, οι συνάδλεφοι που έχω στην Ρωσσία πάνω από τους μισούς έχουν γεννηθεί Ουκρανία...ήταν μια χώρα τότε που γεννήθηκαν.
Ελλάς και Τουρκία είναι ακριβώς το ίδιο με Ρωσία-Ουκρανία. Ο αναθεωρητής ισχυρός προσπαθεί να επιβάλει το συμφέρον του στον αδύναμο γείτονα. Απλώς δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά ισχύος και η συνύπαρξη στο ΝΑΤΟ δεν δημιουργεί τις προυποθέσεις για πιο επιθετική στάση της Τουρκίας. Γιατί σφυρίζει φάουλ ο διαιτητής (ΗΠΑ) και διακόπτεται το ματς πριν καν αρχίσει. Μην είσαι σίγουρος για τίποτα όμως στο μέλλον, όλα αλλάζουν, ο κόσμος είναι δυναμικός.
Τι θα πει αδελφοί και μία χώρα? Απάντησε ο storm σε άλλο post παραπάνω πόσα χρόνια ζουν χώρια και τι σημαίνει αυτό. Δηλαδή εσύ το βλέπεις για εμφύλιο αυτό που γίνεται τώρα? Ίσα ίσα που αν ισχύει, ακόμα μεγαλύτερη η ντροπή για τους Ρώσους που σκοτώνουν τα αδέλφια τους. Και που τους γύρισαν την πλάτη οι Ουκρανοί και τους φτύνουν κατάμουτρα και προτιμούν τη Δύση.
Τώρα αυτό για τους συναδέλφους σου είναι επιχείρημα που υπονοεί τι ακριβώς? Κι εγώ όταν δούλευα Γερμανία είχα αρκετούς συναδέλφους Γερμανούς που είχαν παντρευτεί Τουρκάλες και τα παιδιά τους ήταν μεικτά. Σημαίνει κάτι αυτό για τις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας? Είναι αδελφοί λαοί και τι ακριβώς, δεν καταλαβαίνω, τι σχέση έχει μ' αυτά που συζητάμε.
-
Επίσης ξεχνάμε κι άλλα.
Πως η σχέση Ουκρανων - Ρώσων είναι εθνικά κι ως καταγωγή περίπου σαν Έλληνες - Κύπριοι να έχουν αντίπαλες ηγεσίες που κοντράρονται ποιανού ο ολιγάρχης δικτάτορας είναι ο καλύτερος και πιο δυνατός.
Υπάρχουν στην Ουκρανία, βαθιά διεφθαρμένη χώρα, ολιγαρχες στο άρμα του Πούτιν κι ολιγαρχες κόντρα στον Πούτιν, που προσεταιρίζονται το ΝΑΤΟ για να χουν κι αυτοί ισχύ.
Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να στηρίξει και νομιμοποιήσει φυσικα την πλευρά κόντρα στον Πούτιν.
Το να υποκρινομαστε εμείς σαν Έλληνες, πως "είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας" και οι από δω διεφθαρμένοι ολιγαρχες με τους δικούς τους παραστρατιωτικούς τρομοκράτες (που στεναχωριούνται μερικοί αν τους λέμε νεοναζί, ενώ οι ίδιοι περήφανα φοράνε σβάστικες και ρούνους) είναι καλύτεροι απ τους από κει ολιγαρχες με τους δικούς τους παραστρατιωτικούς (και Ναζί κάποιοι κι από κει, και Τσετσένοι κλπ.) είναι και γελοίο και ηλιθιο και ανέντιμο και εθνικά επιζήμιο. -
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Το λάθος της Ουκρανίας είναι ότι πίστεψε τις ΗΠΑ "προχώρα εσύ και εδώ είμαι εγώ"....
γι αυτο υπαρχει καποια αποδειξη?καποιο ντοκουμεντο. λινκ κατι?
-
Εμένα μου αρέσει πάντως το ότι κάνουμε αναλύσεις και τους Ουκρανούς που πολεμούν για 8η μέρα τους ρώτησε κανείς για τι το κάνουν; Για το μεγαλείο του ΝΑΤΟ και του Μπάιντεν; Είναι τόσο συλλογικά ηλίθιοι και παραπλανημένοι; Πόσο λογικό είναι να πιστεύουμε κάτι τέτοιο;
-
βλεπω μια δεξα αναγνωση των καταστασεων επιπεδου λολα να ενα μηλο. κατι που παραπεμπει ή σε καλληματα ή μάικροσυμφεροντα ή στη χειροτερη, θεση δορυφορικη της οικογενειας ή μια καποια ελπίδα για αποκτηση της.
-
Έχουμε βλέψεις για bussiness στο USA και είπαμε να προπαγανδίσουμε υπέρ τους στα άξαφνα!
-
Αφού οι δεξιοί είναι πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, όχι μόνο το αγαπάνε, τους πνίγει το δίκιο του cnn δεκαετίες τώρα.
-
αν ειχαμε την ικανοτητα για βαθια αναλυση δε θα μασταν δεξιοι αλλα αριστεροι
και phevgatoi -
Η αναγνώριση του που υστερείς, είναι το πρώτο βήμα για να μάθεις.
-
το επόμενο? τα ναρκωτικα ε?
-
Η Ουκρανία σβήνει από το χάρτη. Διαγράφηκε. Τέλος.
Όταν λέει ο Μακρόν ότι ο Πούτιν θέλει να καταλάβει όλη την Ουκρανία αυτό σημαίνει ότι η χώρα Ουκρανία τελείωσε. Οι Δυτικοί την παράτησαν, οι φασίστες της Ρωσίας πάνε για αιματοχυσία και ένας λαός 40 εκατομμυρίων θα παλέψει μόνος του και στο τέλος θα παραδοθεί στα χέρια των φονιάδων Ρώσων.
Φυσικά αναβιώνει το όνειρο της σύγχρονης Σοβιετικής Αυτοκρατορίας, οπότε πολλοί θα χασκογελάνε χαιρέκακα τώρα. Ειδικά στην Ελλάδα πιθανά να γίνουν και πορείες για την νίκη των Ρώσων.
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Φυσικά αναβιώνει το όνειρο της σύγχρονης Σοβιετικής Αυτοκρατορίας
στην οποια κανεις δε θα θελει να ζησει
και γαμω τις αυτοκρατοριες -
Μην το λες. Υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να ζήσουν σε ένα κομουνιστικό καθεστώς, αλλά θέλουν να είναι στην Ελλάδα, ώστε η λαϊκή επανάσταση να γίνει πραγματικότητα.
-
δεν αναφερομαι στους γιαλαντζι (νταξει-πλεονασμος) κομμουνιστες μας - αριστερους
αναφερομαι σε αυτους που ηδη ζουν στην 'αυτοκρατορια'
θα θελουν να φυγουν απο κει
οπως μετα την καταρρευση της εσσδ -
Τα ναρκωτικά απ ότι φαίνεται καλό είναι να κοπούν.
-
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
και phevgatoi
Επιτέλους ευστοχησες
-
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
δεν αναφερομαι στους γιαλαντζι (νταξει-πλεονασμος) κομμουνιστες μας - αριστερους
αναφερομαι σε αυτους που ηδη ζουν στην 'αυτοκρατορια'
θα θελουν να φυγουν απο κει
οπως μετα την καταρρευση της εσσδΓιατί να φύγουν; 7 εκατομυριάκα δίνει ο Πούτιν σε όποια οικογένεια χάνει κάποιον στο πόλεμο.
Έτσι γίνονται οι μπίζνες...
-
γιατι η οικονομια πηγαινει κατα διαολου
σαν αλλοτε
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]