-
@netgeo said in Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? ):
Με το καλό, να μας πεις χρώμα και έξτρα όταν το αποφασίσεις!
Ευχαριστώ πολύ ! Το παρήγγειλα ήδη . Είχε ετοιμοπαράδοτο το χρώμα που ήθελα (magnetic tech) . Tον εξοπλισμό του τον θεωρούσα ήδη υπερπλήρη και θα έπρεπε να περιμένω έως το καλοκαίρι για να έβαζα ίσως το park asist και τη ρεζέρβα . Άλλωστε ήδη ήμουν πάνω απ τον οικονομικό προυπολογισμό .
-
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο. Παίρνεις ένα αυτοκίνητο κάπως μοναδικό και ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα της αγοράς. Εύχομαι να το χαρείς και να το ευχαριστηθείς.
-
@andya3 said in Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? ):
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο. Παίρνεις ένα αυτοκίνητο κάπως μοναδικό και ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα της αγοράς. Εύχομαι να το χαρείς και να το ευχαριστηθείς.
+1000
-
@bouzou said in Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? ):
Ευχαριστώ πολύ ! Το παρήγγειλα ήδη . Είχε ετοιμοπαράδοτο το χρώμα που ήθελα (magnetic tech) . Tον εξοπλισμό του τον θεωρούσα ήδη υπερπλήρη και θα έπρεπε να περιμένω έως το καλοκαίρι για να έβαζα ίσως το park asist και τη ρεζέρβα . Άλλωστε ήδη ήμουν πάνω απ τον οικονομικό προυπολογισμό .
Με γειά! Παραλαμβάνεις άμεσα;! Περιμένουμε εντυπώσεις.
Έτσι είναι, εσύ θα μπαίνεις μέσα, και συχνά, αν δεν γουστάρεις, δεν το χαίρεσαι!
Να το χαρείτε με υγεία και ασφάλεια.
-
@dublin said in Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? ):
Με γειά! Παραλαμβάνεις άμεσα;! Περιμένουμε εντυπώσεις.
Έτσι είναι, εσύ θα μπαίνεις μέσα, και συχνά, αν δεν γουστάρεις, δεν το χαίρεσαι!
Να το χαρείτε με υγεία και ασφάλεια.
Ευχαριστώ για τις ευχές πραγματικά !
Θα παραλάβω μέσα στο επόμενο 10ήμερο .
Θα επανέλθω για εντυπώσεις εδώ είτε στο νήμα "Cupra Formentor" ,όταν θα έχω γράψει μερικά χιλιόμετρα .
Θα ήθελα εδώ να πώ (κι ας φανεί ως διαφήμιση -καμία σχέση ) για την πολύ καλή αντιμετώπιση και ευγένεια από την Velmar Αργυρούπολης . Δεν ξέρω αν οφείλεται μόνο στον εξαιρετικό πωλητή Α.Κ ή γενικά στο κατάστημα αλλά έως τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένος . Επίσης εξαιρετική αντιμετώπιση και στη Hyundai Lamda στη Συγγρού απλά εκεί σε 2 test drive πάντα ερχόταν και κάποιος πωλητής μαζί ενώ στη Velmar μου είπε απ την πρώτη στιγμή πάρε το σαν να είναι δικό σου . Αντίθετα στη Ford στη Πέτρου Ράλλη περισσότερο σημασία και ευγένεια μου έδειξε η Κυρία που έτυχε να σφουγγαρίζει εκείνη τη στιγμή και ντράπηκα να πατήσω παρά ο πωλητής που με το ζόρι του πήρα 5 λέξεις .
Όλα μετράνε τελικά σε μία απόφαση έστω και στο υποσυνείδητο .Έχουν πάντως και τα καινούρια τις σκοτούρες τους ...
ήδη σκέφτομαι για το αν πρέπει να κάνω κεραμική επίστρωση ή όχι
και για το άν βάλω after market αισθητήρες μπροστά μπας γλιτώσω καμία απροσεξία λόγω ότι δεν θα έχω τον όγκο του στην αρχή . -
Καλοτάξιδο! Έκανες τη σωστή επιλογή, ακολουθώντας την καρδιά σου, μεταξύ δύο πολύ καλών αυτοκινήτων.
-
και για το άν βάλω after market αισθητήρες μπροστά μπας γλιτώσω καμία απροσεξία λόγω ότι δεν θα έχω τον όγκο του στην αρχή .Είμαι μεγάλος υπέρμαχος του κεραμικού. Εάν πιάνουν τα χέρια σου και εφόσον μιλάμε για καινούριο αυτοκίνητο που δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο από διόρθωση, είναι κάτι που το κάνεις άνετα και μόνος σου. Προσωπικά απέρριψα μεγάλα ονόματα του χώρου που ζητούσαν 1500+ για ολοκαίνουριο αμάξι και με την παρέα φίλου κι ένα καλό αλοιφαδόρο το κάναμε μαζί και το ανανέωσα στον 1.5 χρόνο λόγω του ότι πλένω κάθε 10 μέρες και κυρίως σε βούρτσα που υποτίθεται απαγορεύεται.
Υλικά μπορείς να βρεις πολλά (εγώ εχω χρησιμοποιήσει το cQuartz 3.0 της Carpro) και μπορείς να βρεις κι Ελληνικά προϊόντα εξίσου καλά.
Πχ Μεϊντάνης
Εγώ είμαι σούπερ happy με τα προϊοντα του και πλέον τα χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για πλύσιμο στο χέρι.
Σε περίπτωση που δεν είσαι του DIY τότε υπάρχουν πολλοί detailers χωρίς μαγαζί που κάνουν τέτοιες δουλειές σε δικό τους χώρο με αρκετά ποιοτική δουλειά και νορμάλ τιμές (400-500€). Ξέρω τουλάχιστον 2 τέτοιους στα Ν. Προάστια.
Σε ότι αφορά του αισθητήρες μπροστά δεν υπάρχει κανένας λόγος για aftermarket όταν είναι τόσο εύκολη η τοποθέτηση των OEM.
Εντελώς εργοστασιακό αποτέλεσμα, με ενδείξεις στην οθόνη κτλ. To παραπάνω link είναι ενδεικτικό. Πιθανότατα μπορείς να βρεις τα parts σε κλάσμα του κόστους με σωστό ψάξιμο.
-
@bouzou συγχαρητήρια φίλε μου για την επιλογή σου πολυ όμορφο αυτοκίνητο, με το καλό να το παραλάβεις και να το απολαύσεις!
Ήθελα να σε ρωτήσω μήπως γνωρίζεις αν εχει ηλεκτρονικό άνοιγμα του πορτμπαγκάζ καθώς και υποβοήθηση νεκρού σημείου.Οσο και αν έψαξα στο site της εταιρίας δεν βρήκα κάποια πληροφορία.
Ευχαριστώ! -
@arma13 said in Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? ):
@bouzou συγχαρητήρια φίλε μου για την επιλογή σου πολυ όμορφο αυτοκίνητο, με το καλό να το παραλάβεις και να το απολαύσεις!
Ήθελα να σε ρωτήσω μήπως γνωρίζεις αν εχει ηλεκτρονικό άνοιγμα του πορτμπαγκάζ καθώς και υποβοήθηση νεκρού σημείου.Οσο και αν έψαξα στο site της εταιρίας δεν βρήκα κάποια πληροφορία.
Ευχαριστώ!To ηλεκτρινό άνοιγμα έχει 410€ προ φόρων ως έξτρα και δεν ειναι στάνταρ σε καμία έκδοση.
Το side assist μπορείς να το πάρεις ως μέρος των:
PDH Safe & Driving Pack L : Side Assist and Exit Asssist. 550 €
PDI Safe & Driving Pack L : Side Assist and Exit Asssist. (Προυποθέτει Navi) 550 €
PDN Safe & Driving Pack XL: Side Assist, Exit Warning, Exist Assist, Travel Assist (Traffic Jam Assist + Lane Assist Plus με lane central guidance). Μόνο με DSG. Δεν συνδυάζεται με Navi, προυποθέτει PLH 550 €
WDL Safe & Driving Pack XL: Side Assist, Exit Warning, Exist Assist, Travel Assist (Traffic Jam Assist + Lane Assist Plus με lane central guidance), ACC preditictive, traffic sign recognition.Μόνο με DSG Προυποθέτει Navi & PLH. Std για 310hp/390hp. 550 €Και είναι στανταρ μόνο στο 2λτ με τα 310hp.
-
@stefan147 said in Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? ):
και για το άν βάλω after market αισθητήρες μπροστά μπας γλιτώσω καμία απροσεξία λόγω ότι δεν θα έχω τον όγκο του στην αρχή .Είμαι μεγάλος υπέρμαχος του κεραμικού. Εάν πιάνουν τα χέρια σου και εφόσον μιλάμε για καινούριο αυτοκίνητο που δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο από διόρθωση, είναι κάτι που το κάνεις άνετα και μόνος σου. Προσωπικά απέρριψα μεγάλα ονόματα του χώρου που ζητούσαν 1500+ για ολοκαίνουριο αμάξι και με την παρέα φίλου κι ένα καλό αλοιφαδόρο το κάναμε μαζί και το ανανέωσα στον 1.5 χρόνο λόγω του ότι πλένω κάθε 10 μέρες και κυρίως σε βούρτσα που υποτίθεται απαγορεύεται.
Υλικά μπορείς να βρεις πολλά (εγώ εχω χρησιμοποιήσει το cQuartz 3.0 της Carpro) και μπορείς να βρεις κι Ελληνικά προϊόντα εξίσου καλά.
Πχ Μεϊντάνης
Εγώ είμαι σούπερ happy με τα προϊοντα του και πλέον τα χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για πλύσιμο στο χέρι.
Σε περίπτωση που δεν είσαι του DIY τότε υπάρχουν πολλοί detailers χωρίς μαγαζί που κάνουν τέτοιες δουλειές σε δικό τους χώρο με αρκετά ποιοτική δουλειά και νορμάλ τιμές (400-500€). Ξέρω τουλάχιστον 2 τέτοιους στα Ν. Προάστια.
Σε ότι αφορά του αισθητήρες μπροστά δεν υπάρχει κανένας λόγος για aftermarket όταν είναι τόσο εύκολη η τοποθέτηση των OEM.
Εντελώς εργοστασιακό αποτέλεσμα, με ενδείξεις στην οθόνη κτλ. To παραπάνω link είναι ενδεικτικό. Πιθανότατα μπορείς να βρεις τα parts σε κλάσμα του κόστους με σωστό ψάξιμο.
stefan σ ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές . Πιθανόν να σε ενοχλήσω στο κοντινό μέλλον για περαιτέρω καθοδήγηση καθώς έχεις πολύ περισσότερο γνώση απο εμένα .
-
Να σαι καλά @stefan147 σε ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες!
-
ο Α.Κ. ειναι εξαιρετικος πωλητης. 2 αυτοκινητα εχω παρει απο εκεινον, και γενικα η αντιπροσωπεια εκει κατω εχει συμπεριφερθει αψογα απο 9/2020.
Οδηγησα και το 2.0-310hp Formentor το οποίο ειναι προσανατολισμενο για Πραγματικους Οδηγους, από ήχο μεχρι στησιμο, ειμαι κατοχος του 1.5 DSG με μεγαλο επιπεδο εξοπλισμου (παντου αισθητηρες, park assist, ζαντες αλλου σχεδιασμου κτλ). Εξαιρετικα ικανοποιημενος, 25.000χλμ σε ενα χρονο, 0 προβληματα μεχρι στιγμης.
Το επόμενο μου μαλλον θα ειναι μια Giulia, σε 2-3 χρονια απο τωρα. Δεν μπορεις να πας πισω οδηγικα πλεον.
-
Formentor, σωστή επιλογή! Η ζωή θέλει και λίγη καύλα, και είναι το μόνο SUV για μένα που τη δίνει. Άριστα έπραξες!
-
Σου φτάνουν τα λεφτά για να κάνεις το κέφι σου κι όχι απλά τη δουλειά σου; Αν ναι, κάνε το κέφι σου.
Καρδιά ή Λογική ; (aka Formentor or Tuscon ? )