-
This post is deleted! -
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ά πα πα έχω σκοτώσει τέτοιο στο Skyrim.. το περίεργο όμως είναι αυτά που λέει..
"Χρόνια δοξασμένα,να'ταν το 81', να'ρθει μια στιγμή"
Youtube Video -
Γιατρέ κάτσε να σε φτιάξω:
Τα μακαρόνια του Φίλη και κυρίως τα γεμιστά της Θεανώς ήταν (και είναι) σημαία. Για τα tax free φασολορεβυθια του (κόπρο)σκυλακάκη τι έχουν να πουν οι φανς; Τόσο χρήμα σκάμε για να γλιτώσουμε από το λιγνίτη και θα τη βρούμε από το μεθάνιο;
-
Μην ξεχάσουμε και τους συριζοφρουρούς της κυρά Τασίας...
Κάτι σαν τους ερυθρούς χμερ...Που λέει πόσο καλά τα πήγαν οι πρασινοφρουροί , για τους οποίους κάποιοι εδώ μέσα ΑΓΠ-λάγνοι , έκαναν ότι δεν υπήρχαν...
Α ναι ξέχασα κάθε κατακάθι , πρέπει να έχει δεξιά αντίληψη..
Ενώ το να βάζεις βόμβες στα σπίτια των άλλων που κάνουν οι ρουβίκωνες , επίσημα ή ανεπίσημα , είναι ακτιβιστική δράση...Δηλαδή τα έχει πάει τόσο χάλια ο Κούλης και παραμένει καβάλα στ΄ άλογο στις δημοσκοπήσεις, ενώ ο Αλέξης είναι ακόμα μπερδεμένος, παρ΄ ότι θα έπρεπε να είναι αν όχι πρώτος , κοντά στον Κούλη.
Ο Κούλης έχει μάθει από τα λάθη που έκανε ο πατέρας του.
Τώρα το έπαιξε καλά σε δύο σημεία. Εδωσε απαλλαγές φόρων στην αρχή , το άφησε στην μέση και θα δώσει και στο τέλος.
-
Ποιο πιθανό σενάριο είναι να ανεβάσει ποσοστά ο Μητσοτάκης.
Εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, το ΚΙΝΑΛ μετακόμισε Βρυξέλλες, το ΚΚΕ στην ναφθαλίνη, ο Βελόπουλος βελάζει και η Μέρα25 μάλλον πάει για διάλυση.
Τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια μάλλον διακοσμητικά. Ίσα-ίσα για να μαζεύονται τόνοι χαρτούρας.Νομίζω ότι αν ο Μητσοτάκης το παίξει πονηρά θα κάνει εκλογές φέτος, μετά τα μπάνια του λαού, μετά την ΔΕΘ και πριν την αλλαγή της ώρας.
-
Για τους θιασώτες του "φτηνού" λιγνίτη
H ελληνική αγορά ενέργειας είναι καταδικασμένη στις υψηλές τιμές λόγω της αυξημένης εξάρτησης από το φυσικό αέριο και τον λιγνίτη. Καθώς η χώρα δεν έχει τις επιλογές που έχουν χώρες της Βόρειας Ευρώπης με ανεπτυγμένες ΑΠΕ και πυρηνικά, δεν έχει την ευελιξία να αποφύγει τα αυξημένα κόστη του φυσικού αερίου και των ρύπων που συνοδεύουν τη λιγνιτική παραγωγή.
Εν τω μεταξύ, νέο ράλι στην τιμή της ενέργειας θα φέρει το νέο ιστορικό ρεκόρ που σημειώθηκε στην τιμή των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, η οποία βρίσκεται στα 94,69 ευρώ και φλερτάρει με τα επίπεδα των 100 ευρώ ο τόνος.
Υπενθυμίζεται ότι η μέση τιμή των δικαιωμάτων ρύπων από €5 ανά που ήταν το 2017, έφθασε τα €15 το 2018, τα €24 τη διετία 2019/2020 και τα €52 το 2021, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για 100 ευρώ το 2022.
Κάπου είχα διαβάσει ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας (ανεξαρτήτως κυβερνήσεων) προέβλεπε μέγιστη τιμή δικαιωμάτων "βαριά-βαριά" 60 ευρώ/τόνο!
Εν ολίγης αντίο φθηνό ρευματάκι των παρελθόντων ετών... Και εγώ να ξαναρωτήσω, γιατί η χώρα δεν έχει π.χ. ήδη περισσότερες ΑΠΕ και μας έμεινε ο μουτζούρης οέο; Γιατί πρέπει να πληρώνω εκτός από το αυξημένο ΦΑ των κακών ιδιωτών και τα δικαιωματα ρύπων της κρατικής ΔΕΗ που ουδείς φρόντισε να τα συμμαζέψει/περιορίσει;
#elefthera_bouna_apo_aiolika
#ftiaxte_lignitikes_monades -
Ο γαπ το 2011 έλεγε για πράσινη ανάπτυξη με απε. Μάλιστα η διάσημη φραησ λεφτά υπάρχουν ήταν σε ομιλία μπροστά στους εργάτες του λιγνιτικου εργοστασίου λέγοντας τους πως θα κλείσει τον λιγνίτη και θα πάει σε απε, και λεφτά υπάρχουν από σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα για να στηριχθούν οι οικογένειες και η μετάβαση. Στην συνεχεια της φράσης έλεγε " αρκεί να τα διεκδικήσεις" (από τα προγράμματα μετάβασης στην πράσινη ενέργεια). Γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε κάτι σοβαρό και ξαφνικά τρέχουμε;
Ταξιδευτή, εχεις ένα επίπεδο, μη το χάσεις και αυτο.
Κανείς δεν είπε ότι υποστηρίζει πράσινους φρουρους. Αλλά ούτε και μπλε και ότι χρώμα και αν είναι, ούτε και γενικότερα δεξιούς που υπήρχαν σε όλον τον κρατικό φορέα επί δεκαετίες. Όλοι οι ιστορικοί το αναφέρουν άλλωστε.
Η δράση έφερε αντίδραση, και οδηγήθηκαν και οι πράσινοι να κάνουν ότι και οι δεξιοί τόσα χρόνια. Και στο τέλος ζημιώθηκε η χώρα.Την αξιοκρατία υποστηρίζουμε ως πολιτες. Αυτό είναι το σωστό. Αλλά και το σωστό από την πλευρά των δημ υπαλλήλων.
Ούτε είμαστε λαγνοι όταν αναφέρουμε πως σε όλες τις μελέτες οι Έλληνες έχουν μυθοποιησει τις εποχές ΠΑΣΟΚ. Είναι η αλήθεια, αυτό πιστεύουν. Ούτε όταν γράφονται ακραία πράγματα που δεν ισχύουν μέσα από τα επίσημα στοιχεία του κράτους και τις μελέτες της εποχής
Αυτό που θα βοηθήσει τη χώρα είναι να σταματήσει αυτή η οπαδικη οπτική στα πάντα. Και των μεν και των δε.
Πριν λίγες μέρες κατηγορούσατε τα κτήνη αυτά των οπαδών. Τα ίδια είστε και εσείς, ακόμα και σε συζήτησεις βγάζετε μια απίστευτη απέχθεια και επιθετικότητα για τον αντίπαλο. Είστε οι εν κοινωνία "γονείς" αυτών.
Δεν ξέρω αν σε άλλες χώρες είναι έτσι οι μεσήλικες και οι μικρότεροι αλλά στην Ελλάδα είναι εμφανές από τις συζητήσεις για όλα τα πολιτικά θέματα πόσο μίσος έχετε μεταξύ σας. Έχετε ανάγκη να προσβάλετε. Σκέψου .... Να έχει καποιος ανάγκη να προσβάλει για να ηρεμήσει τα νεύρα του; Πόσο άρρωστη ψυχή έχει;
Εκεί λοιπόν είναι το πρόβλημα γιατρέ μου. Στην κοινωνία. Όχι στην πολιτική.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο γαπ το 2011 έλεγε για πράσινη ανάπτυξη με απε. Μάλιστα η διάσημη φραησ λεφτά υπάρχουν ήταν σε ομιλία μπροστά στους εργάτες του λιγνιτικου εργοστασίου λέγοντας τους πως θα κλείσει τον λιγνίτη και θα πάει σε απε, και λεφτά υπάρχουν από σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα για να στηριχθούν οι οικογένειες και η μετάβαση. Στην συνεχεια της φράσης έλεγε " αρκεί να τα διεκδικήσεις" (από τα προγράμματα μετάβασης στην πράσινη ενέργεια). Γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε κάτι σοβαρό και ξαφνικά τρέχουμε;
Κανείς δεν είπε ότι υποστηρίζει πράσινους φρουρους. Αλλά ούτε και μπλε και ότι χρώμα και αν είναι, ούτε και γενικότερα δεξιούς που υπήρχαν σε όλον τον κρατικό φορέα επί δεκαετίες. Όλοι οι ιστορικοί το αναφέρουν άλλωστε.
Η δράση έφερε αντίδραση, και οδηγήθηκαν και οι πράσινοι να κάνουν ότι και οι δεξιοί τόσα χρόνια. Και στο τέλος ζημιώθηκε η χώρα.Την αξιοκρατία υποστηρίζουμε ως πολιτες. Αυτό είναι το σωστό. Αλλά και το σωστό από την πλευρά των δημ υπαλλήλων.
Ούτε είμαστε λαγνοι όταν αναφέρουμε πως σε όλες τις μελέτες οι Έλληνες έχουν μυθοποιησει τις εποχές ΠΑΣΟΚ. Είναι η αλήθεια, αυτό πιστεύουν. Ούτε όταν γράφονται ακραία πράγματα που δεν ισχύουν μέσα από τα επίσημα στοιχεία του κράτους και τις μελέτες της εποχής
Αυτό που θα βοηθήσει τη χώρα είναι να σταματήσει αυτή η οπαδικη οπτική στα πάντα. Και των μεν και των δε.
Πριν λίγες μέρες κατηγορούσατε τα κτήνη αυτά των οπαδών. Τα ίδια είστε και εσείς, ακόμα και σε συζήτησεις βγάζετε μια απίστευτη απέχθεια και επιθετικότητα για τον αντίπαλο. Είστε οι εν κοινωνία "γονείς" αυτών.
Δεν ξέρω αν σε άλλες χώρες είναι έτσι οι μεσήλικες και οι μικρότεροι αλλά στην Ελλάδα είναι εμφανές από τις συζητήσεις για όλα τα πολιτικά θέματα πόσο μίσος έχετε μεταξύ σας. Έχετε ανάγκη να προσβάλετε. Σκέψου .... Να έχει καποιος ανάγκη να προσβάλει για να ηρεμήσει τα νεύρα του; Πόσο άρρωστη ψυχή έχει;
Πολιτική και (πολιτικοί) = σημαντικό τμήμα της κοινωνίας.
Εξ'άλλου η ελληνική κοινωνία από νοοτροπία είναι ότι χειρότερο υπάρχει τα τελευταία 70-75 χρόνια. -
Εχουν δώσει εξήγηση ανθρωπολόγοι. Ως λαός με ορθόδοξη κουλτούρα, δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στα σύμβολα (δεξιοί και αριστεροί εννοείται).
Το ίδιο και σέρβοι, ρώσοι κλπ. Οι με καθολική κουλτούρα λαοί,
είναι περισσότερο ορθολογιστές.
Για αυτό και ακόμη δεν έχουμε ξεπεράσει τον εμφύλιο ενώ από αυτούς που πολέμησαν τότε, ανάθεμα κι αν ζει πια κανείς... -
Πολύ ενδιαφέρον. Δεν είχα τέτοια σκέψη. Θα ήθελα να το ψάξω. Μπορεί να έχεις δίκιο. Διότι πραγματικά ψάχνω να βρω τον λόγο γιατί είμαστε ότι είμαστε ενώ ως μονάδες είμαστε πλήρως ανταγωνιστικοί.
Φτάνει πια με τα σύμβολα άλλων γενεών. Ας φτιάξουμε νέα δικά μας. Νέες προτάσεις, νέες πολιτικές.
Έχουμε κολλήσει στο παρελθόν. Εδώ ακόμα και σήμερα η προσωπικότητά μας ψάχνει να βρει πατήματα με το τι έκαναν κάποιοι Έλληνες πριν 2000 έτη.
Οκ, είναι σημαντικό, πολύ μάλιστα για τον δυτικό πολιτισμό το αναγνωρίζουν ολοι, και ναι είναι τόσο μακρυά από εμάς όσο 20 αιωνόβιοι πολίτες. Δεν είναι δηλαδή και πααααρα πολύ παλιά αλλά, ως έναν βαθμό, είναι.
Φτάνει πια. -
Μάλιστα κ. Ανδρουλάκη...
-
Ναι καλά κρασα...
Αλλά κάτσε αν το θέλεις έτσι....
Να με έχεις στα ώπα ώπα αν θες κυβέρνηση. Στο λέω...θέλω διθυράμβους και θαυμασμό....και σαν τον Θεόφραστου...θα το σκεφτώ....
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για τους θιασώτες του "φτηνού" λιγνίτη
H ελληνική αγορά ενέργειας είναι καταδικασμένη στις υψηλές τιμές λόγω της αυξημένης εξάρτησης από το φυσικό αέριο και τον λιγνίτη. Καθώς η χώρα δεν έχει τις επιλογές που έχουν χώρες της Βόρειας Ευρώπης με ανεπτυγμένες ΑΠΕ και πυρηνικά, δεν έχει την ευελιξία να αποφύγει τα αυξημένα κόστη του φυσικού αερίου και των ρύπων που συνοδεύουν τη λιγνιτική παραγωγή.
Εν τω μεταξύ, νέο ράλι στην τιμή της ενέργειας θα φέρει το νέο ιστορικό ρεκόρ που σημειώθηκε στην τιμή των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, η οποία βρίσκεται στα 94,69 ευρώ και φλερτάρει με τα επίπεδα των 100 ευρώ ο τόνος.
Υπενθυμίζεται ότι η μέση τιμή των δικαιωμάτων ρύπων από €5 ανά που ήταν το 2017, έφθασε τα €15 το 2018, τα €24 τη διετία 2019/2020 και τα €52 το 2021, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για 100 ευρώ το 2022.
Κάπου είχα διαβάσει ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας (ανεξαρτήτως κυβερνήσεων) προέβλεπε μέγιστη τιμή δικαιωμάτων "βαριά-βαριά" 60 ευρώ/τόνο!
Εν ολίγης αντίο φθηνό ρευματάκι των παρελθόντων ετών... Και εγώ να ξαναρωτήσω, γιατί η χώρα δεν έχει π.χ. ήδη περισσότερες ΑΠΕ και μας έμεινε ο μουτζούρης οέο; Γιατί πρέπει να πληρώνω εκτός από το αυξημένο ΦΑ των κακών ιδιωτών και τα δικαιωματα ρύπων της κρατικής ΔΕΗ που ουδείς φρόντισε να τα συμμαζέψει/περιορίσει;
#elefthera_bouna_apo_aiolika
#ftiaxte_lignitikes_monadesΔεν αμφιβάλλω καθόλου, πως αν είχαμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη (ίσως παγκόσμια) με Σύριζα σημερινή κυβέρνηση, θα ήταν ακριβώς αυτή η ανάλυσή σου, πως τώρα έχει ΚΑΝΟΝΙΚΉ τιμή το ρεύμα, ενώ πριν ήταν ... φτηνό.
-
Τουλάχιστον μίλα για θιασώτες του "φθηνού" λιγνίτη ο fiverg και είναι μια πρόοδος από το να με ξεχεζε απλώς και μόνο επειδή είμαι γιος του πατέρα μου.
Όπως και να έχει από την πρώτη στιγμή εγώ τουλάχιστον βαραγα καμπάνες 4 τόνων για το τι θα συμβεί. Δεν πέρασε ούτε μήνας. "Μα είναι παγκόσμιο κύριε" μου αναφώνησε αγανακτισμένη η υπάλληλος της Volton με το άψογο νύχι και τους φακούς που είναι περισσότερο χτυπητοι από τα angel eyes φανάρια του αμαξιού μου. Προσπαθούσε δε να μου δείξει ότι απο τα 232€ έναντι για σπίτι τριάρι -σημειωτεον, με 53€ πίστωση από τον προηγούμενο μηνα- τα 197 είναι "οι βιασύνες του Κούλη", συγνώμη τα τέλη προσαρμογής επειδής είμαστε απροσαρμοστοι.
Η πλάκα είναι ότι μου μιλούσε σαν να απευθύνεται σε 70χρονο θαμώνα καφενείου της ευρύτερης περιοχής του Δομοκού ο οποίος έχει κατεβάσει τα τσιπουρακια του και "πάει και δεν πάει". Αυτά τα περιμενα από ΔΕΚΟτζηδες ξύστες όμως, όχι από φαπα boys/girls του βασικου μισθου.
Τι να κάνει η κοπέλα βέβαια, θα έχει βαρεθεί να έρχονται μέσα θυμωμένοι πελάτες γιατί είμαστε πρωταθληταραδες των αυξησεων. Οπότε όταν απλώς την ρώτησα πότε λήγει το συμβόλαιο έβαλε την κασέτα.
Ξέρω, πώς εγώ έχω ιδιωτικό ρεύμα; Μα φυσικά όταν έφτιαξα συμβόλαιο ειχε επέλθει η μεγάλη νίκη και ήθελα να αποδείξω στη σύζυγό και στον ιδιοκτήτη του σπιτιού πόσο λάθος είχαν.
(Τα δικά μου ρολόγια φυσικά και είναι ΕΗ, αν και ουδεμία σημασία έχει πχια. Όποιος τυχόν χαίρεται γιατί "σκουζω" να ξέρει πώς εγώ γελάω περισσοτερο που πληρώνει 5 φορές πάνω την πραγματική συντεχνία του διακόπτη... ) -
Το ρεύμα εγώ το έχω παντού στην ΔΕΗ, γιατί είναι φίλος ο Γιόχαν.
Παντού ήρθε περί το διπλάσιο πάνω κάτω, εκτός από το γραφείο που ήλθε 4πλάσιο.
Εχω μηνιαίους λογαριασμούς παντού.Ο λόγος είναι ότι οι μάγκες παρ΄ ότι το ρολόι είναι σε εξωτερικό χώρο, ήρθαν μέτρησαν τον Μάρτιο του 20 και μετά ήλθαν 234 μέρες μετά.
Θα τους πάρω να τους πω να ξανακάνουν μέτρηση, αφού η αυξημένη τιμή είναι για το τελευταίο 4μηνο.
-
@piliourits
Ως μηχανικός (έστω και τζουφιος, Η/Υ) πάντα ψάχνω τον ορθολογισμό και την λογική. Το τι άποψη έχεις για το τι θα είχα γράψει, έχε την. Κι εγώ έχω άποψη για εσένα, αφού θελεις να λέγεσαι ουδέτερος και ακομμάτιστος αλλά κάθε πρωί ξεκινάς αναπαράγοντας ειδήσεις αποκλειστικά σχεδόν από συριζαίικα μέσα γράφοντας χαριτωμενιές για αναρχοάπλυτους, μην σε παρεξηγήσουμε...Το άρθρο αυτό αναφέρει αρκετά ορθολογιστικά κατά την άποψή μου το γιατί έχουμε ακριβό ρεύμα. Υπάρχει αντίρρηση επί του άρθρου; Έχεουμε ή δεν έχουμε σαν κύρια μέσα παραγωγής λιγνίτη και ΦΑ που έχουν πάει στα ύψη;
Χτες άκουσα όμως το ΜΕΡΑ25 να λέει ότι οι παραγωγοί κερδοσκοπούν. Δλδ ναι μεν έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα κόστη παραγωγής αλλά πάνω σε αυτό έχουμε και καπέλο. Δεν αντιλέγω σε αυτά που λέει, θα ήθελα όμως να καταθέσει και τα σχετικά στοιχεία και να κολλήσει την κυβέρνηση στον τοίχο. Και πόσο είναι αυτό το καπέλο; 10%, 20%? Και αν κόψουμε το υποτιθέμενο καπέλο θα έχουμε τις τιμές ρεύματος που είχαμε π.χ. το '18?
Γιατί λοιπόν σαμποτάρουμε/συκοφαντούμε/λοιδορούμε κάθε εγκατάσταση ΑΠΕ; Γιατί η ΔΕΗ δεν επένδυσε σε περισσότερες ΑΠΕ; Γιατί ακούμε πυρηνική ενέργεια και χοροπηδάμε ενώ θα έχουμε σε κάποια χρόνια πυρηνικό αντιδραστήρα απέναντι στο Ακούγιου (εκτός από αυτον στο Κοζλοντούι) Όλα καλά είχαν γίνει πριν και τώρα γίνονται όλα λάθος; Υπ' όψιν όπως λένε και κάποιοι ότι τα δικαιώματα ρύπων έγιναν για να αναγκαστούν οι παραγωγοί να γίνουν πιο "πράσινοι", όχι για να τα φορτώνουν ελαφρά τη καρδία στους καταναλωτές...
-
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις, με Νο1 όποιους έχουν ψυγεία. Μιλάμε για το θάνατο της αλεπούς.
-
Και εγώ με νύχια και δόντια κρατάω τη ΔΕΗ διότι ηθελα να τη στηρίξω. Σε άλλα κτήρια δοκίμασα ιδιώτες...
Η ΔΕΗ μου φαινεται πιο φθηνή αλλά θέλει ψάξιμο γιατί είναι αλλα τα μεγέθη. -
Και εγώ με νύχια και δόντια κρατάω τη ΔΕΗ διότι ηθελα να τη στηρίξω. Σε άλλα κτήρια δοκίμασα ιδιώτες...
εγω εχω παντου δεη.
επειδη δεν εχω δει διαφορες, τρομαζω με τη πιθανοτητα να μην εχουν μετρησει... #ksisto_ksisto
ομως πονεσα με τα κοινοχρηστα.
περσι πληρωνα καπου 200-250max με θερμανση κεντρικη, φα.
σημερον ηρθε ο μηνας 575.
ο προηγουμενος 430.
επονεσα, -
Και εγώ κεντρική αλλά με ατομικό θερμιδομετρητή, ή όπως λέγονται αυτά δεν τα ξέρω και καλά. 350 ευρώ τον προηγούμενο μήνα και νομίζω κάτι άκουσα πως 400 αυτόν τον μήνα.
Όταν μου το έλεγε η κυρά έφευγα γρήγορα και έκλεισα την πόρτα για να μην ακούσω. Θα το πληρώσει αυτή φωναξε πίσω από τη πόρτα...
.χεχεχε βρήκα κολπακι... Θα φεύγω για ψώνια όταν έρχονται λογαριασμοί.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2