-
δεν εχει καμια σχεση με το προηγουμενο που ηταν αποτυχια.Τωρα ειναι σε κατηγορια σχεδον Golf σε διαστασεις.Αλλα και παλι δεν δικαιολογει την αυξηση.Τα παντα εχουν ακριβυνει το fabia θα ηταν φθηνο?
-
Ενώ αυτό θα είναι επιτυχία. Ok...
-
@storm said in Skoda Fabia MK4 2021:
15 χιλιάρικα τελική τιμή είχα πάρει το 2018 το TSi Style 110ps.
Τώρα έχει 19 χιλιάρικα και υποθέτω χωρίς μεταλλικό χρώμα.
Απίστευτη αύξηση για σούπερ μίνι και Skoda.
Δεν πάμε καλά....
-
@storm said in Skoda Fabia MK4 2021:
15 χιλιάρικα τελική τιμή είχα πάρει το 2018 το TSi Style 110ps.
Τώρα έχει 19 χιλιάρικα και υποθέτω χωρίς μεταλλικό χρώμα.
Απίστευτη αύξηση για σούπερ μίνι και Skoda.
Από την στιγμή που ανήκει στο group είναι premium,σωστά? Τι,όχι?
Παρεπιμπτόντως είναι πολύ πιο όμορφο από ότι περίμενα...μπράβο στους Τσέχους. -
Εντάξει, έχει έναν αέρα πολυτέλειας, αλλά δεν παύει να είναι το μικρό της Skoda και σίγουρα δεν είναι ούτε Polo, ούτε Golf.
Πάντως αν κρίνω από το Scala και την παρουσία τους στους δρόμους, δεν βλέπω να τσουλάει το Fabia. Το Scala μόνο σε έκθεση το έχω δει. Στο δρόμο ούτε μία φορά.
-
Η Skoda συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι με τους χώρους. Μα 380lt χώρο αποσκευών σαν το golf? Και μέσα υποθέτω εξίσου ευρύχωρο θα είναι. Άρα να μια κατηγορία αγοραστών στo πιάτο. Ακόμα και άνθρωποι που θα προτιμούσαν ένα C ή B-SUV αλλά δεν τους φτάνουν τα λεφτά, καλύπτονται άνετα με τέτοια νούμερα.
Ο αγοραστής του polo δεν θα πάρει ποτέ skoda, ή ibiza. Θέλει vw πάσει θυσία, το σήμα μετράει γι΄ αυτόν. Όπως και του 208 ή του yaris. Για τους υπόλοιπους παίζει ανοιχτά σαν μια επιλογή με πολλά πλεονεκτήματα. Αρκεί να είναι ανταγωνιστικό και σε τιμή, δεν ξέρω που κυμαίνονται οι τιμές στην κατηγορία.
-
Έχω δει ελάχιστα Scala στο δρόμο και πολύ καλά εξοπλισμένα (με ωραία Led φωτιστικά σώματα πίσω και μπροστά) ,πολύ ωραίο και μεγαλο c hatchback κατά την άποψη μου σβήνει εντελώς την επιλογή του Kamiq το οποίο δεν μοιάζει ούτε με crossover ,όχι με SUV.
Τώρα σε σχέση με το Fabia , θυμάμαι πως στο τέλος 2020 το βενζινοκίνητο Scala ξεκινούσε με 15000 1.0 tsi μέχρι 21.900 η style 1.5 DSG !!!
Δεν ξέρω τώρα που παίζει αλλά αν είναι εξίσου ανταγωνιστικό δημιουργείται ζήτημα με τις τιμές του νέου Fabia.
Βάλτε και στην εξίσωση το ibiza που έχει αν δεν κάνω λάθος τις ίδιες τιμές αλλά περισσότερες εκδόσεις.
Επίσης ... τι είναι αυτός ο mpi , μόνο για νοικιαρικα ή απλά μπήκε για να υπάρχει μια χαμηλή αρχική τιμή;
Edit: βλέπω τώρα τον τιμοκατάλογο της Skoda , υπάρχει μόνο 1.0tsi Scala style manual στα 20100 και ambition dsg στα 20950. Γιατί να δώσει κάποιος 19+ για το Fabia; -
Γιατί 19+ για το Fabia? Βλέπω στο τιμοκατάλογο το 1.0tsi 110 άλογα 17.5k. Δε μασάει το αμάξι μ' αυτό το μοτέρ, σφαίρα θα πηγαίνει.
Αν είναι και ανταγωνιστικό σε τιμή με κάτι C3, i20 κλπ, με τέτοιο μοτέρ και χώρους που έχει πιστεύω θα πουλήσει.
Έχει και πιο hatchback design απ' ότι βλέπω σε σχέση με Scala, Kamiq που έχουν ένα περίεργο σχήμα, κάτι σαν SW, δεν ξέρω, είναι περίεργο, δεν νομίζω ότι αρέσει στον κόσμο παρά την καλή τιμή τους. -
Αν ομαλοποιηθει η κατάσταση με τιμές και διαθεσιμότητα, θα πάει πολύ καλά.
Έχει πιστεύω ένα κλασικό και γενικότερα αποδεκτο σχήμα ενώ παράλληλα λόγω χωρών δε παίζει μόνο στα b hatch, αλλά οριακά και στα c. -
@georgemit said in Skoda Fabia MK4 2021:
Αν ομαλοποιηθει η κατάσταση με τιμές και διαθεσιμότητα, θα πάει πολύ καλά.
Έχει πιστεύω ένα κλασικό και γενικότερα αποδεκτο σχήμα ενώ παράλληλα λόγω χωρών δε παίζει μόνο στα b hatch, αλλά οριακά και στα c.Αν επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα οι τιμές ίσως γίνει κάτι, γιατί 19κ για την Style χωρίς led και σίγουρα άλλες έλλειψης είναι πολλά!
-
Σίγουρα δεν έχει led τουλάχιστον η style? Ρωτάω γιατί τα scala και kamiq έχουν όλα led από τις βασικές τους εκδόσεις. Θα περιμενα το ίδιο για τη fabia ως νεότερο μοντέλο.
-
Σίγουρα δεν έχει led τουλάχιστον η style? Ρωτάω γιατί τα scala και kamiq έχουν όλα led από τις βασικές τους εκδόσεις. Θα περιμενα το ίδιο για τη fabia ως νεότερο μοντέλο.
Εγώ θυμάμαι ότι κανένα Skoda στην style έκδοση δεν έχει full LED. Μακάρι να κάνω λάθος ή να έχουν αλλάξει εξοπλισμό.
-
Το scala έχει led στη μεσαία σκάλα σε όλες τις εκδόσεις.
Το kamiq και η octavia led σε μεσαία και μεγάλη, σε όλες τις εκδόσεις.
Μόνο το karoq έχει αλογόνου παντού και παίρνει led εξτρα.
-
Έχω δει scala. Μ αρεσε πάρα πολύ σαν σχέδιο. Πάρα πολύ όμως. Έχει κάτι το "λιμουζινε" στη μούρη του.
Τώρα ανάμεσα σε αυτο και το νεο 308, οκ χάνει!
-
Είναι κανονικά led ή eco led (λιγότερα lumens) ?
-
@lap said in Skoda Fabia MK4 2021:
Έχω δει scala. Μ αρεσε πάρα πολύ σαν σχέδιο. Πάρα πολύ όμως. Έχει κάτι το "λιμουζινε" στη μούρη του.
Τώρα ανάμεσα σε αυτο και το νεο 308, οκ χάνει!
Οριακός ο 1.0tsi για αυτοκίνητο που θα φάει γερό φόρτωμα και πλέον εκτός από τον diesel αφαίρεσαν και τον 1.5 tsi.
-
το scala μπροστά τρώγεται , το πίσω έχει θέμα . Κόντρα στο 308 - astra - leon σχεδιαστικά δεν συγκρίνεται .
-
Βγήκε νέο μοντέλο ως fl, ίσως για αυτό υπάρχουν λίγες επιλογές σε κινητήρες διότι περιμένουν να πουλήσουν τα στοκ.
Με μικρές αλλαγές ομόρφυνε. Σαν audi μοιάζει. Αν βγάλεις το skoda,βάλεις το σήμα από audi και του βάλεις φαρδύ ελαστικό, σε μπερδεύει
https://www.wyborkierowcow.pl/skoda-scala-2022-cena-wersje-cennik/
-
@vdx said in Skoda Fabia MK4 2021:
Είναι κανονικά led ή eco led (λιγότερα lumens) ?
Τα απλά Led με κάτοπτρο. Υπάρχουν ως έξτρα τα adaptive που κοστίζουν γύρω στα 700€.
-
Ξέρω ότι το FORUM αποτελείται κυρίως από αντιvagιτες αλλά θα πω ότι το scala είναι εξαιρετικό για τα λεφτά που ζητάει και πολύ βολικό για οικογένεια.
Οι χώροι απλά τεράστιοι, κινητήρες οικονομικοί σχετικά και ποιότητα άνω του μέσου όρου.
Επιπλεον 2 χρόνια τώρα δε μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό.
Όντως θυμίζει audi a3 περασμένης γενιάς. Είχα οδηγήσει νοκιαρικο του 15 και ήταν το ίδιο αυτοκίνητο.
Θα το δώσω όμως όταν ομαλοποιηθει η κατάσταση. Έκανα λάθος επιλογή καυσίμου και μάλλον θέλω και λίγο ύψος ακόμα για εκδρομές σε θάλασσα και βουνό.
Skoda Fabia MK4 2021