-
Αντε ρε καταιγις παρτο να χαρουμε επιτελους κανονικο αμαξι, χορτασαμε οθονες
ΑρΕς
#kalotaxidos
Φίλε ευχαριστώ.
-
cruiser danke!!
-
Μπα, όπως και με το FABIA δεν πρόκειται να πειράξω κάτι. Δεν τα εμπιστεύομαι τα φόρουμς. Αν γινόταν κάτι στο συνεργείο καλοδεχούμενο.
-
Σε ευχαριστώ για την πληροφορία.
-
Καλοτάξιδο καταιγίδα!!!Πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχεις!!!
-
Storm πες μας εντυπώσεις...
-
Άστο ρε φίλε. Δεν είμαι καλός σε αυτά. Σόρυ.
-
Ας βγάλω από το σεντούκι το θέμα μπας και ξέρει κανείς να μου πει τι στην ευχή συμβαίνει.
LEON το δικό μου, σχεδόν αχρησιμοποίητο, κάτω από 2000χλμ.
Επί ένα χρόνο κανένα πρόβλημα. Τον Νοέμβριο το έβγαλα έξω με βροχή.
Υποχρεωτικά άνοιξα καθαριστήρες. Έβρεχε. Τι να κάνω; Έπρεπε να πάω νοσοκομείο.Από τότε ξεκίνησε κάτι περίεργα.
Κάποιες φορές μόλις έβαζα μπροστά και έφευγα οι καθαριστήρες (μπροστά) κουνιόντουσαν μόνοι τους. Έκαναν μικρή κίνηση σαν να πάνε να λειτουργήσουν. Φυσικά η κίνηση ακούγεται. Στις αρχές δεν το έκανε συνέχεια, τώρα όμως είναι μόνιμο. Κουνιούνται, πάνω ή κάτω σαν να πάνε να ξεκολλήσουν από το τζάμι.Μην μου πείτε για συνεργεία. Πήγα συνεργείο. Εντάξει, δίκτυο ΒΕΛΜΑΡ.
Ξέρει κανείς τι σκατά σύμπτωμα/πρόβλημα είναι αυτό;
υ.γ. έχω ρωτήσει και στο SeatClub μπας και έχει ασχοληθεί κάποιος, αλλά δεν βλέπω και πολύ κίνηση με αυτά τα θέματα.
-
@storm said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Ας βγάλω από το σεντούκι το θέμα μπας και ξέρει κανείς να μου πει τι στην ευχή συμβαίνει.
LEON το δικό μου, σχεδόν αχρησιμοποίητο, κάτω από 2000χλμ.
Επί ένα χρόνο κανένα πρόβλημα. Τον Νοέμβριο το έβγαλα έξω με βροχή.
Υποχρεωτικά άνοιξα καθαριστήρες. Έβρεχε. Τι να κάνω; Έπρεπε να πάω νοσοκομείο.Από τότε ξεκίνησε κάτι περίεργα.
Κάποιες φορές μόλις έβαζα μπροστά και έφευγα οι καθαριστήρες (μπροστά) κουνιόντουσαν μόνοι τους. Έκαναν μικρή κίνηση σαν να πάνε να λειτουργήσουν. Φυσικά η κίνηση ακούγεται. Στις αρχές δεν το έκανε συνέχεια, τώρα όμως είναι μόνιμο. Κουνιούνται, πάνω ή κάτω σαν να πάνε να ξεκολλήσουν από το τζάμι.Μην μου πείτε για συνεργεία. Πήγα συνεργείο. Εντάξει, δίκτυο ΒΕΛΜΑΡ.
Ξέρει κανείς τι σκατά σύμπτωμα/πρόβλημα είναι αυτό;
υ.γ. έχω ρωτήσει και στο SeatClub μπας και έχει ασχοληθεί κάποιος, αλλά δεν βλέπω και πολύ κίνηση με αυτά τα θέματα.
Έτσι κάνουν και σε άλλα αυτοκίνητα μην ανησυχείς. Διαβάζει ο αισθητήρας πολλες σταγόνες και ενεργοποιεί στην γρήγορη σκάλα τους υαλοκαθαριστήρες
-
Ρε συ LAP ποιες σταγόνες; Με ντάλα ήλιο που τις βλέπει τις σταγόνες;
Το κάνει χωρίς να βρέχει. Πριν καν βγω από την πυλωτή. Μόλις κάνω μερικά μέτρα το κάνει.
-
Α γράψε λάθος. Ίσως το κάνει για να σου καθαρίσει το παρμπρίζ από σκόνες. Δεν νομίζω να είναι κάποια βλάβη
-
@lap said in SEAT León Mk3 (2013-2020):
Α γράψε λάθος. Ίσως το κάνει για να σου καθαρίσει το παρμπρίζ από σκόνες. Δεν νομίζω να είναι κάποια βλάβη
Μα δε κάνουν πλήρη κίνηση από ότι γράφει ο συμφορουμιτης.
Εμενα δε μου φαίνεται φυσιολογικό.
Στο συνεργείο μπροστά τους δε το έκανε;
Τι σου είπαν; -
2/2 ταπωμα...
Αποσύρομαι....Βρείτε το μόνοι σας με τα vag που μπλέκετε!!!
-
Έλα τώρα βρε lap με το vag, λες και οι άλλοι είναι καλύτεροι, μη φταρνιστεί κάνα vag-άμαξο, πέφτετε να το φάτε...
Μία εξήγηση είναι κάτι απλό και κουφό, π.χ. κάποια ρύθμιση σε κάποια παράμετρο του software που βάζει τους υαλοκαθαριστήρες να κάνουν κάποιον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο κάθε φορά που βάζεις μπρος το αυτοκίνητο.
Αν είναι βλάβη, είναι προφανώς ηλεκτρολογικής φύσεως. Γα κάποιο λόγο περνάει στιγμιαία ρεύμα στο μοτέρ τους και τους κουνάει λίγο. Ή διαρροή ρεύματος στο κύκλωμα είναι, ή ψευδή εντολή από αισθητήρα/διακόπτη/πλακέτα.
Ή τους πιέζεις στην αντιπροσωπία αν είσαι σε εγγύηση ή συμβουλεύεσαι κι έναν ηλεκτρολόγο έξω. -
Για βαλε-βγάλε την επιλογή αυτόματης λειτουργίας των καθαριστηρων, παίξε λίγο με τον μοχλό στο off και int και την ευαισθησία στο μοχλο με τις σταγονιτσες.
Ρίξε λίγο νεράκι στον αισθητήρα στο αυτόματο να δεις πως συμπεριφέρεται, νερό από τα πιτσιληστηρια κλπ.
Βασικά στο off δεν έπρεπε να ακούγεται τίποτα από το μοτέρ των καθαριστήρων αφού δεν κάνει κανένα έλεγχο για νερό. -
Υπάρχει πάντα και η λύση του hard reset (βγάζουμε τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας για 5 λεπτά), για πάσης φύσης ηλεκτρονικών/ηλεκτρολογικών προβλημάτων.
-
Έχεις τους υαλοκαθαριστήρες στην αυτόματη λειτουργία, όταν μπαίνουν σε αυτή την λειτουργία, μετακινούνται ελαφρώς για να σε ενημερώσουν ότι τους έχεις ενεργοποιήσει. Καλό είναι να τους έχεις στο off, για να μην γίνει καμία στραβή σε κανένα βενζινάδικο εάν πάνε να σου καθαρίσουν το παρμπρίζ και έχεις αναμμένη την μηχανή
-
Παιδιά δεν έχω αυτόματες λειτουργίες και αισθητήρες βροχής.
Για κάποιο λόγο μόλις το αυτοκίνητο κάνει μερικά μέτρα οι καθαριστήρες πάνε να λειτουργήσουν.
Κουνιούνται μερικά χιλιοστά.
Δεν έχω καταλάβει αν κουνιούνται προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Απλά τους ακούω και τους βλέπω που κουνιούνται.Επίσης ο μοχλοδιακόπτης είναι στο off.
Στο συνεργείο δεν ανέφερα τίποτα, γιατί στο seatclub θεωρούν ότι είναι έξτρα λειτουργία (επαναφορά καθαριστήρων στη σωστή θέση) που έχουν τα VW, οπότε θεώρησα ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πλέον αμφισβητώ ότι είναι αυτό το πράγμα αφού έχει γίνει μόνιμο και θεωρώ ότι πολλοί έχουν αυτό το πρόβλημα και νομίζουν ότι είναι φυσιολογική λειτουργία.
Υπάρχει κανείς άλλος εδώ με το ίδιο σύμπτωμα;
-
Φυσιολογικο ειναι. Με ενα απλο γκουγκλαρισμα μπορει να βρει κανεις γιατι συμβαινει.
-
Στο google δεν έχω βρει κάτι επίσημο.
Σε κάποια φόρουμ (της VW) κάποιοι με διάφορες θεωρίες δικαιολογούν το σύμπτωμα. Δεν ξέρω από που αντλούν αυτές τις θεωρίες.
SEAT León Mk3 (2013-2020)