-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γενική παρακρουση του λαού; Τι τον οδήγησε να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ σε πρώτη φάση; Δεν είχαν πως να περάσουν την ώρα τους;
Απλό: ό,τι τον έκανε να ψηφίσει και Σύριζα το 2015 ή ξανά ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ. Το ψέμα, η ελπίδα, το τσάμπα (χωρίς κόπο) χρήμα και τέτοιες λοιπές μ@λ@κίες. Το 1980 και το "ονειρο" του σοασιαλισμού.
Την 2η φορα, γιατί έδωσε λεφτά ο ΑΓΠ ακριβώς για να βγει...εξαγόραζε ψήφους, γνωστό. Βεβαια ολοι οι πολιτικοί αυτό κάνουν. -
Γιατί τους κέρδισε το όραμα αυτό;
Γιατί δεν αντιστάθηκαν σε ένα όραμα αφού περνούσαν καλά και η Ελλάδα κάλπαζε;;;Φάνη γιατί πολύ απλά η προηγούμενη προοπτική δεν τους εξέφραζε, γιατί και τότε έβλεπαν τα λαμόγια, ( σου είπα παράδειγμα με σκάνδαλα δανειοδότησης επιχειρηματιών της εποχής με αποθεματικά ταμειων) γιατί και τότε δεν είχαν σωστά εργασιακά δικαιώματα, γιατί πολλοί ήταν αποκλεισμένοι από την οικονομική ζωή της χώρας, γιατί η επαρχία ήταν σαν άλλη χώρα πολύ πίσω, γιατί το αντίπαλο δέος τους πίεζε και αναγκάστηκαν να ψάξουν κάτι άλλο.
Άλλωστε είχαμε πασταρει εγραφο από δημοσιεύματα πως η οικονομία της χώρας κατέρρεε και ήταν έτοιμη για στήριξη στο ΔΝΤ πριν το 1980.
Όλα αυτά αν δεν τα βλέπεις εθελοτυφλεις Φάνη μου. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σταματήστε να προσπαθείτε να δημιουργήσετε διχασμούς σαν αυτούς που λέει ο Μητσοτάκης στον Αη Στράτη.
Αυτή τη στιγμή είναι στην ΕΡΤ1 ένας "μπάτσος", του χειρίστου είδους θα έλεγαν οι δεξιοί, δηλαδή Συνδικαλιστής, ο οποίος επιχειρηματολογεί "αντε και κάναμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό (δηλαδή να βγουν σε αναστολή), 18% είναι οι ανεμβολίαστοι, τί θα κερδίσει η κοινωνία;..."
-
Τελικά αυτοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας θα υποχρεωθούν σε εμβολιασμό;
Είναι μείζον πρόβλημα... Τι θα γίνει με την πατρίδα; Το έθνος;
Πραγματικά ανησυχώ...
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
οι αστυνομικοι και οι στρατιωτικοι επρεπε να προηγουνται.
μετα οι υγειονομικοι και επειτα ο υπολοιπος μηχανισμος του κρατους
και μετα ολοι
οχι με προστιμα κατοσταρικα, αλλα απολυσης και απωλεια εργασιακων δικαιωματωνσυμφωνω αλλα πρωτοι στη σειρα οι υγειονομικοι
σε αυτο τον πολεμο αυτοι πολεμανε αυτοι ειναι οι σημαντικότεροι
οι υπολοιποι ειναι βοηθητικοι -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γενική παρακρουση του λαού; Τι τον οδήγησε να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ σε πρώτη φάση; Δεν είχαν πως να περάσουν την ώρα τους;
Απλό: ό,τι τον έκανε να ψηφίσει και Σύριζα το 2015 ή ξανά ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ. Το ψέμα, η ελπίδα, το τσάμπα (χωρίς κόπο) χρήμα και τέτοιες λοιπές μ@λ@κίες. Το 1980 και το "ονειρο" του σοασιαλισμού.
Την 2η φορα, γιατί έδωσε λεφτά ο ΑΓΠ ακριβώς για να βγει...εξαγόραζε ψήφους, γνωστό. Βεβαια ολοι οι πολιτικοί αυτό κάνουν.Άρα αφού το κάνουν όλοι οι πολιτικοί πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι καταστράφηκε η χώρα μόνο από την μια πλευρά;
Έχεις διαβάσει για την κατάσταση της οικονομίας εκείνη την εποχή;
Έχω μια απορία γενική όχι για εσένα.
Όσοι θεωρείτε ότι σας κατέστρεψε η χώρα αυτήν την περίοδο που εξετάζουμε τα τελευταία 40 έτη εξαιρουμένων της κρίσης, γιατί δεν φύγατε εκείνη την περιοδο να πάτε κάπου που θα εκτιμήσουν την αξία της σκέψης σας και των ικανοτήτων σας;;; Να βγάλετε χρημα που να μην είναι τσάμπα. Να ζήσετε με δικές σας δυνάμεις χωρίς σπόνσορες αλλα και πελάτες από τσάμπα χρήματα που μοιραζε το κράτος σε τεμπέληδες πολίτες;
Και δεν μιλώ για θέσεις θυγατρικών κτλ. Μιλώ να πάρετε την τσανοτυλα σας, να αφήσετε την θαλπωρή του παιδικού δωματίου να βγείτε έξω και να χτυπήσετε ξένες πόρτες σε άλλες χώρες για να ανοίξετε τα φτερά σας. Σε χώρες που δεν είχαν ούτε ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και ΝΔ. Να ζήσετε με βάση την αξία και ικανότητα σας να βγάζετε χρηματα, και που σας την έφαγε η χώρα σας!
Απορία το έχω...
-
Τα λαμόγια δεν έχουν κόμματα και ιδεολογίες.
Το να βάζουμε όμως ένα φανταστικό σενάριο στο μυαλό μας
-
Σαφώς υπάρχουν λαμόγια...όταν όμως το ψάρι βρωμάει από την κορυφή και το 95% είναι λαμόγια, τότε κάτι συμβαίνει...
-
Από την στιγμή που έγινε σε άλλες χώρες (πολλές) τότε δεν είναι φανταστικό το σενάριο αλλά ρεαλιστικό. Απλά εδώ εφαρμόστηκε λάθος (σου έδωσα 2 παραδείγματα ήδη). Εσύ το ονομάζεις φανταστικό για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα του ΠΑΣΟΚ (και της ΝΔ εν μέρη).
Το πράγμα είναι απλό: πήραμε ΠΟΛΛΑ λεφτά για συκγκεριμένους σκοπούς και τα ΧΑΛΣΑΜΕ σε τελείως διαφορετικούς σκοπούς...οπότε η πορεία και το τέλος ήταν προδιαγεγραμένα. Σαν να σου δίνουν οι γονείς σου λεφτά στα 20 σου να πάρεις σπίτι και εσύ να τα τρως σε αμάξια, γκόμενες και εξόδους. Και μετά στα 40 σου να γκρινιάζεις γιατί δεν έχεις δικό σου σπίτι. Ακριβώς αυτό έγινε στην Ελλάδα την δεκαετία του '80. Λεφτά για να ΜΗΝ τους έχουμε μετά ανάγκη...μάντεψε τι τα κάναμε και τι έγινε...όλοι το ξέρουμε. Όταν τους χρειαστήκαμε ξανά, δικαίως μας γ@μήσανε!
Αυτό που δεν έχουμε είναι ο σεβασμός. Αυτό μου λείπει εμένα. Βλέπεις παντού γκράφιτι σε ξένες περιουσίες, βρωμιά χωρίς να σέβονται το δημόσιο χώρο. Δεν υπάρχει αυτοέλεγχος και όρια στην συμπεριφορά των πολιτών. Φωνασκιες και φασαρίες σε ώρες κοινής ησυχίας, μη σεβασμός των γυναικών κτλ
Αυτά είναι απόρεια του ΠΑΣΟΚ και της ασυδοσίας του και φυσικά έλλειψη παιδείας.
Απλά και κατανοητά...
-
-
Χαχαχα,
Που τον θυμήθηκες αυτόν;Το χρα χρα που πάει στο ότι όλοι οι πασοκτσηδες είναι λαμόγια και οι ΔΥ σκουπίδια τεμπέληδες;
-
Όσοι θεωρείτε ότι σας κατέστρεψε η χώρα αυτήν την περίοδο που εξετάζουμε τα τελευταία 40 έτη εξαιρουμένων της κρίσης, γιατί δεν φύγατε εκείνη την περιοδο να πάτε κάπου που θα εκτιμήσουν την αξία της σκέψης σας και των ικανοτήτων σας;;; Να ζήσετε με βάση την αξία και ικανότητα σας να βγάζετε χρηματα, και που σας την έφαγε η χώρα σας!
Απορία το έχω...
Γενικά δεν μπορώ να απαντήσω. Προσωπικά, τότε ήμουν 6 χρονών!! Όταν μπόρεσα όμως (στα 23 μου) το έκανα...ακριβώς ό,τι περιγράφεις.
-
Για να έφευγε κάποιος τις περιόδους του ΠΑΣΟΚ (Αντρέας & Σημίτης) δεν ήταν τόσο εύκολο. Δεν ήταν ανοιχτά τα σύνορα. Οι κοινωνίες τότε ήταν ποιο κλειστές και οι άλλες χώρες ήταν "πολύ μακρυά" αφού δεν υπήρχε ούτε καν σοβαρή τηλεφωνία.
Εγώ μέχρι την Κύπρο πήγα την εποχή του '80 και μας πέρασαν από 40 κύματα...
Άλλες εποχές.
-
Χαχαχα,
Που τον θυμήθηκες αυτόν;Το χρα χρα που πάει στο ότι όλοι οι πασοκτσηδες είναι λαμόγια και οι ΔΥ σκουπίδια τεμπέληδες;
Στο ότι με απλά λόγια σου εξηγεί κάποιος μια κατάσταση που εσύ δεν την έζησες χωρίς μπουρδοθεωρίες
-
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χαχαχα,
Στο ότι με απλά λόγια σου εξηγεί κάποιος μια κατάσταση που εσύ δεν την έζησες χωρίς μπουρδοθεωρίες
Δεν τις έζησα αλλά τις έζησαν μεγαλύτεροι μου. Είχα συζητήσεις μαζί τους. Εμαθα τα θετικα και τα αρνητικά της εποχης. Μάλιστα πολλά από αυτά τα μελέτησα στα ακαδημαϊκά μου έτη στο πλαίσιο εργασιών. Έχω κάνει αναλύσεις δεικτών, εχω κάνει συγκριτικές μελέτες κόστους ευκαιρίας με αναλύσεις πολιτικών για διάφορους δείκτες κτλ που κάνουν οι φοιτητές για την ελληνική οικονομία.
Είχα διαβάσει μελέτες άλλων για την κατάρτιση του θεωρητικού κομματιού των εργασιών μου. Δεν τα θυμάμαι πλέον όλα, αλλά κάτι θυμάμαι.Αυτό που δεν θέλετε να καταλάβετε είναι το λάθος πλαίσιο σύγκρισης που βάζετε χωρίς να εξετάσετε παράγοντες που οδηγούν στην χρόνικη περίοδο της αξιολόγησης που συζητούμε.
Για εσάς η Ελλάδα ξεκινά από τότε που αγοράσατε το πρώτο σας αυτοκίνητο ή τότε που βγήκατε στην αγορά εργασίας.
Εσύ που δεν τις έζησες ή ήσουν μικρός και δεν έκανες τις κατάλληλες αναλύσεις για περαιτέρω επιμόρφωση, γιατί αναφέρεις ως "μπουρδοθεωρίες" την άποψη μου;
-
Lap, το 1981 ήμουν 9 ετών. Έφαγα όλη τη 10ετία του Αντρίκου μέχρι να ενηλικιωθώ.
Το 2003 (4-5 έτη μετά την επιστροφή μου εδώ και μόλις είχα τελειώσει στρατό και αγροτικό) είχα μια καλή πρόταση για εξωτερικό (σε τυχαία συνάντηση ξένων συναδέλφων σε συνέδριο,μου πρότειναν να πάρω ειδικότητα πιο γρήγορα και να συνεχίζω ως ειδικευμένος εκεί). Βρέθηκα σε ζόρικο δίλημμα γιατί θα πήγαινα σε ήδη γνωστά κατατόπια άρα και μηδενικός χρόνος προσαρμογής,αλλά ήταν λιγότερο από χρόνο που ο πατέρας μου είχε πάθει έμφραγμα,είχε κάνει bypass και μέσα σε 8-9 μήνες χειρουργήθηκε και ξεκίνησε θεραπείες και για τον πρώτο καρκίνο.Δύσκολη απόφαση για κάποιον που είναι γιος και γιατρός... (δε μετάνιωσα μια κι ήμουν δίπλα στον πατέρα μου μέχρι την τελευταία στιγμή του,κάτι που αν είχα φύγει μπορεί να το είχα λίγο κι ως τύψεις,παρότι κι οι δύο γονείς μου με ενθάρρυναν να κοιτάξω την καριέρα μου). -
Όσοι θεωρείτε ότι σας κατέστρεψε η χώρα αυτήν την περίοδο που εξετάζουμε τα τελευταία 40 έτη εξαιρουμένων της κρίσης, γιατί δεν φύγατε εκείνη την περιοδο να πάτε κάπου που θα εκτιμήσουν την αξία της σκέψης σας και των ικανοτήτων σας;;; Να ζήσετε με βάση την αξία και ικανότητα σας να βγάζετε χρηματα, και που σας την έφαγε η χώρα σας!
Απορία το έχω...
Γενικά δεν μπορώ να απαντήσω. Προσωπικά, τότε ήμουν 6 χρονών!! Όταν μπόρεσα όμως (στα 23 μου) το έκανα...ακριβώς ό,τι περιγράφεις.
Για αυτό εξαίρεσα εσένα επειδή το έχεις ξαναπεί. Και είναι στα συν σου αυτό. Και μπράβο σου!
Αλλά γενικότερα αυτή η άποψη κυριαρχεί παντού σε όσους δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στην ζωή τους. Όταν ψάξεις ποιοι είναι αυτοί και τι είναι βλέπεις πως αρκετοί είναι επιχειρηματίες μπακαλόγατοι με ψηλικατζιδικα και ζουν με λεφτά των γονιών τους είτε αποτυχημένα τυπακια με τουπε.
Όχι ότι δεν υπάρχουν και ζωαδια πασοκτσηδες και λουζεραδες. Απλά το αναφέρω για να δείτε και την άλλη πλευρά
Φορτώνουν την αποτυχία τους σε κάθε τι ξένο από τον εαυτό τους. Αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ και ήταν η ΝΔ θα τα φόρτωναν εκεί.
Έχω συγγενείς που σαν εσένα έφυγαν έξω και έκαναν αυτό που έκανες και εσύ, με την αξία τους καθαρά χωρίς τις πλάτες των πατεράδων τους κτλ.
Και ανθρωποι τέτοιοι για εμένα αξίζουν να εκφέρουν αντίλογο, οι υπόλοιποι είναι λουζερομακακες που πάντα τους φταίει κάποιος άλλος.Και εγώ έμεινα μέσα και εγώ επωφεληθηκα από τα χρήματα εποχής αφθονίας του ΠΑΣΟΚ που δεν φαγώθηκαν σε μπουζούκια αλλά επενδύθηκαν σωστά. Δεν βγάζω απ' έξω τον εαυτό μου.
Άλλωστε έχω πει στο ιδιωτικό τομέα ειμασταν όλοι αλλά και τα χρήματα που έβγαζε ο ιδιωτικός τομέας ήταν από πελάτες ΚΑΙ κάποιοι ήταν και πασοκτσηδες -
Μην ασχολείστε με τα παλιά.
Τουλάχιστον τώρα έχουμε μια σοβαρή κυβέρνηση (ως "Κυβερνησάρα" την επαινούν κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού σε φίλους τους Υπουργους) που ανοίγει πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές κι επιτέλους αρχίζουν να επιστρέφουν στον τόπο τους, όσοι έχουν εργοστάσια οι γονείς τους.
Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό, νισάφι πια με τον πεσιμισμό. -
Τουλάχιστον τώρα έχουμε μια σοβαρή κυβέρνηση (ως "Κυβερνησάρα" την επαινούν κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού σε φίλους τους Υπουργους) που ανοίγει πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές κι επιτέλους αρχίζουν να επιστρέφουν στον τόπο τους, όσοι έχουν εργοστάσια οι γονείς τους.Αχαχαχα.....πολύ καλό!! Άθλια κυβέρνηση, απλά καλύτερη από την ακόμα αθλιότερη προηγούμενη. Η Ελλάδα έχει να δει καλή κυβέρνηση πάνω από 50 χρόνια.....μπορεί και παραπάνω!
-
Προσοχή με τα 50 χρόνια, αγαπητοί συμφορουμήτες!!! Το 1972 ξέρουμε όλοι τι κυβέρνηση είχαμε!!!
-
Εσύ που δεν τις έζησες ή ήσουν μικρός και δεν έκανες τις κατάλληλες αναλύσεις για περαιτέρω επιμόρφωση, γιατί αναφέρεις ως "μπουρδοθεωρίες" την άποψη μου;
Μα δεν είπα την άποψη σου μπουρδοθεωρία, εσύ ταυτίζεσαι
Αν υποθέσουμε ότι τη θεωρώ μιάς και το θέτεις έτσι, θα βαριόμουν αφόρητα να εξηγώ (πάλι) τα αυτονόητα..
Στο κάτω κάτω μπορώ να σκεφτώ πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω στον λιγοστό πχια ελεύθερο χρόνο μου.
Άσχετο.. παρατηρείται συχνά στα ίντερνετς η τάση ανθρώπων χωρίς εμπειρίες, χωρίς εικόνες, χωρίς επιτεύγματα, χωρίς γνώσεις αλλά με περίσσιο θράσσος και κόμπλεξ να νομίζουν ότι το "κατέχουν" επί παντώς επιστητού. Οκ, όπως τη βρίσκει ο καθένας, βοηθάει και η διαδικτυακή ανωνυμία, αλλά είναι λίγο κουραστικό όταν γκαρίζουν κάθε τρείς και λίγο χωρίς να κοιτάνε την καμπούρα τους και τις αδυναμίες τους..
Καλό λοιπόν είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας ώστε να μην ανήκουμε στην παραπάνω κατηγορία
-
Τουλάχιστον τώρα έχουμε μια σοβαρή κυβέρνηση (ως "Κυβερνησάρα" την επαινούν κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού σε φίλους τους Υπουργους) που ανοίγει πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές κι επιτέλους αρχίζουν να επιστρέφουν στον τόπο τους, όσοι έχουν εργοστάσια οι γονείς τους.Αχαχαχα.....πολύ καλό!! Άθλια κυβέρνηση, απλά καλύτερη από την ακόμα αθλιότερη προηγούμενη. Η Ελλάδα έχει να δει καλή κυβέρνηση πάνω από 50 χρόνια.....μπορεί και παραπάνω!
Αλήθεια ποια κυβέρνηση θεωρείς καλή;
Ιστορικά -
Αλήθεια ποια κυβέρνηση θεωρείς καλή;
ΙστορικάΣτην Ελλάδα?? Του Περικλή και κάτι τις του Βενιζέλου...αααα και τον Ολυμπιακό του Σιδέρη. Από τα λίγα που γνωρίζω γιατί είμαι και ανιστόρητος, μόνο από ό,τι έχω βιώσει μπορώ να έχω άποψη.
Εξάλλου, ως αριστερός φιλοβασιλικός, ακόμα δεν έχω δει κυβέρνση που να με εκφράζει.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2