-
Καλησπέρα σε όλους,
Σε λίγους μήνες περιμένουμε το 1ο μας παιδί οπότε δειλά δειλά ψάχνω το επόμενο αυτοκίνητο. Έχω βολευτεί με την επιλογή του leasing. Από τα λίγα που έχω δει μέχρι τώρα, έχω ξεχωρίσει το νέο Leon. Μένω επαρχία, κινούμαι εντός πόλης και λίγες φορές το μήνα θα βγω Εθνική. Χιλιόμετρα περίπου 15.000 ετησίως. Πρωτίστως λοιπόν με ενδιαφέρει η ασφάλεια και οι χώροι του νέου αυτοκινήτου να καλύπτουν τις νέες μου ανάγκες. Οι φίλοι μου μου προτείνουν να κινηθώ σε επιλογή SUV αλλά το θεωρώ υπερβολή για τα δεδομένα μου.
Θα χαρώ κάποιος να μου δώσει την συμβουλή του.
Ευχαριστώ.
-
Τα πρώτα χρόνια είναι μανίκι το τι πρέπει να κουβαλάς. Το πρώτο τεστ είναι να πάρεις ένα παιδικό καρότσι με όλα τα συμπράγαλα, να το βάλεις στο πορτ-μπαγκάζ, και να δεις τι χώρος απομένει. Πάρε μια φίλη που έχει ήδη ένα (με παιδί και συμπράγκαλα) και κάντε το τεστ. Αργότερα θα φύγει το καρότσι, αλλά θα έρθει το ποδηλατάκι. Και τα παιχνίδια για τη θάλασσα. Και τώρα που μεγάλωσαν και τα ποδήλατα κρεμιούνται απ' έξω, έχω να χωράω το iSUP με την τρόμπα!
Μπορείς βέβαια να ρίξεις το μισό κάθισμα για το ταξίδι στο χωριό και να ξεμπερδέψεις. Εκτός αν έρθει το δεύτερο παιδί σύντομα, και πρέπει να κουβαλάς τα διπλά.
Δυστυχώς ο όγκος στα χαρτιά δεν λέει όλη την αλήθεια, γιατί αλλιώς είναι το σχήμα κάθε μοντέλου, πρέπει να το δεις στην πράξη τι είναι πιο βολικό. Ένα άλλο που πρέπει να δεις, είναι το ύψος της πίσω πόρτας. Πόσο σκύψιμο θέλει για να το βάλεις στο καθισματάκι και να δέσεις τη ζώνη; Πόσο εύκολα μπορείς να κάνεις μανούβρες εκεί πίσω;
Στο SUV κερδίζεις στο ύψος του χώρου και χάνεις στο βάθος. Το αυτοκίνητο όμως κονταίνει για τον ίδιο χώρο, που μπορεί να είναι πολύ πιο βολικό στην καθημερινή χρήση. Για παράδειγμα το 2008 έχει 10% μεγαλύτερο χώρο από το Leon και είσαι πιο ψηλά για το βάλε-βγάλε. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι η κλίση του πίσω παρμπρίζ. Όσο πιο κάθετο είναι, τόσο πιο ογκώδη πράγματα μπορείς να στριμώξεις. To "χυτό" C-HR ας πούμε έχει ελάχιστα μικρότερο χώρο αποσκευών από το Leon και είναι μια ιδέα μακρύτερο.
Το Leon μου αρέσει κι εμένα, αλλά εγώ θα έριχνα μια ματιά προς το Tourer. Έχω αγάπη στα στέισιον!
-
@nemo-0 said in ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ:
Οι φίλοι μου μου προτείνουν να κινηθώ σε επιλογή SUV
Αλλαγή φίλων άμεσα.
-
Με ένα παιδί τα καταφέρνεις και με supermini μην φοβάσαι! Εννοείται το leon είναι καλύτερη επιλογή στα πάντα σε σχέση με οποιοδήποτε bsuv.
Εγώ με δύο δίδυμα αγόρια πριν δυόμισι χρόνια δεν ήξερα τι να κάνω και δεν μπόρεσα μέσα στην πανδημία να πάρω απόφαση. Διπλό καρότσι δεν αφήνει χώρο ούτε στα πιο ευρύχωρα C Suv χωρίς εταζιερα φυσικά και όλα τα άλλα μπαίνουν χύμα και ακανόνιστα.
Μοναδικό ζήτημα ίσως είναι το σκύψιμο για να κουμπωσεις την ζώνη του αυτοκινήτου κάτω χαμηλά αν έχεις καθίσματακι που πάνω από τα 15 κιλά χρησιμοποιείς τις ζώνες του αυτοκινήτου. Από το καλοκαίρι και μετά που δεν θέλουν ούτε να βλέπουν το καρότσι και τα τρίκυκλα ποδήλατακια που είναι σαν καρότσια το πορτμπαγκάζ είναι παράδεισος από πλευράς χωρητικότητας! Μάλιστα και από πλευράς πρακτικότητας πλέον έχω βολευτει πιο πολύ με ...τριπορτο Golf , ανοίγω την πόρτα , ρίχνω το κάθισμα και μπουκαρουν μέσα μόνα τους τα τερατακια , σκαρφαλώνουν στα καθισματακια και εγώ μπαίνω ολόκληρος μέσα στηριζόμενος στο μπροστινό κάθισμα και με εκτάσεις των χεριών τραβάω και κουμπωνω τις ζώνες! Σε κανένα SUV δεν θα μπορούσαν να ανέβουν και ούτε εκεί γλιτώνεις το σκύψιμο για το ψάξιμο του κούμπωματος της ζώνης.
Οπότε μην τρελαίνεσαι, μόνο στην αρχή θα νομίζεις πως είσαι οριακά αλλά με ένα παιδί καρότσι και τρικυκλακι άνετα χωράνε στο πορτμπαγκάζ του Λεόν και χωρίς εταζιερα έχεις και άλλο τόσο χώρο.
Σε πλάτος και αίσθηση ευρυχωρίας , γόνατα και απόσταση από το μπροστινό κάθισμα που είναι επίσης σημαντικό μόλις μεγαλώσει το παιδί και ακόμη είναι σε κάθισμα το Leon είναι σε επίπεδο Octavia και πολύ ανώτερο από τα bSuv . Μην υποτιμάς καθόλου την αίσθηση ευρυχωρίας και το πλάτος εσωτερικά είναι ο σημαντικότερος παράγοντας ειδικά αν έρχεσαι από Supermini. Κάνε τον κόπο να μπεις σε ένα Puma και μετά στο Leon και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Επίσης νομίζω πως το Leon είναι το μοναδικό πλέον αυτοκίνητο της κατηγορίας που έχει διατηρήσει τις τιμές του από το λανσάρισμα του; Αυτό είναι επίσης ένα τεράστιο πλεονέκτημα καθώς από εδώ και εμπρός τέτοια αυτοκίνητα δεν θα υπάρχουν κάτω από 28.000.
Α...επίσης μέχρι τα 2.5 μην νομίζεις πως θα κάνεις τα ταξίδια και τις διακοπές που έχεις συνηθίσει ,θα το δεις στην πράξη οπότε δεν θα έχεις πολλές ανάγκες μεταφοράς και μετακίνησης.
. -
Παντού θα χωρέσετε και σε όλα (και πολύ μεγαλύτερα), θα θέλετε κι άλλο χώρο αποσκευών. Πάρε αυτό που αρέσει εσένα και της συζύγου στα χρήματα που μπορείς. Για τους χώρους νομίζω αρκεί να μην είναι ακραία μικροί. Οι αποσκευές ειδικά είναι πάντα περισσότερες...
-
99% ότι και να πάρεις για τις 2 πρώτες διακοπές θες μπαγκαζιέρα.
Εγώ πήρα μια thule με τα ασορτί σακ βουαγιαζ που χωράνε ακριβώς μέσα στο κουτί.
Βάζεις εκεί ρούχα παμπερς μωρομαντηλα (άπειρα) και ότι άλλο μπαίνει με ασφάλεια πάνω.
Τα υπόλοιπα (καρότσι, παρκοκρέβατο, φαρμακείο, θαλάσσης κουβαδάκια) χωράνε άνετα στο πορτ μπαγκαζ.
Μετά το 2ο έτος η μπαγκάζιερα είναι πια στην αποθήκη, ένα συνολικό κόστος 800€ με δώρο τα καταπληκτικά σακ βουαγιαζ της thule που τα χρησιμοποιώ ακόμα.
Τον Λέοντα έχω και εγώ, μια χαρά μας χωράει με ένα παιδί.
Τώρα, τα καλά ενός suv έχουν αναφερθεί πολλάκις και είναι γνωστά.
Βλέπεις και αποφασίζεις.
-
@realzeus said in ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ:
Οι φίλοι μου μου προτείνουν να κινηθώ σε επιλογή SUV
Αλλαγή φίλων άμεσα.
Χθες μην σου πω...
-
@vagkirk said in ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ:
Με ένα παιδί τα καταφέρνεις και με supermini μην φοβάσαι! Εννοείται το leon είναι καλύτερη επιλογή στα πάντα σε σχέση με οποιοδήποτε bsuv.
Εγώ με δύο δίδυμα αγόρια πριν δυόμισι χρόνια δεν ήξερα τι να κάνω και δεν μπόρεσα μέσα στην πανδημία να πάρω απόφαση. Διπλό καρότσι δεν αφήνει χώρο ούτε στα πιο ευρύχωρα C Suv χωρίς εταζιερα φυσικά και όλα τα άλλα μπαίνουν χύμα και ακανόνιστα.
Μοναδικό ζήτημα ίσως είναι το σκύψιμο για να κουμπωσεις την ζώνη του αυτοκινήτου κάτω χαμηλά αν έχεις καθίσματακι που πάνω από τα 15 κιλά χρησιμοποιείς τις ζώνες του αυτοκινήτου. Από το καλοκαίρι και μετά που δεν θέλουν ούτε να βλέπουν το καρότσι και τα τρίκυκλα ποδήλατακια που είναι σαν καρότσια το πορτμπαγκάζ είναι παράδεισος από πλευράς χωρητικότητας! Μάλιστα και από πλευράς πρακτικότητας πλέον έχω βολευτει πιο πολύ με ...τριπορτο Golf , ανοίγω την πόρτα , ρίχνω το κάθισμα και μπουκαρουν μέσα μόνα τους τα τερατακια , σκαρφαλώνουν στα καθισματακια και εγώ μπαίνω ολόκληρος μέσα στηριζόμενος στο μπροστινό κάθισμα και με εκτάσεις των χεριών τραβάω και κουμπωνω τις ζώνες! Σε κανένα SUV δεν θα μπορούσαν να ανέβουν και ούτε εκεί γλιτώνεις το σκύψιμο για το ψάξιμο του κούμπωματος της ζώνης.
Οπότε μην τρελαίνεσαι, μόνο στην αρχή θα νομίζεις πως είσαι οριακά αλλά με ένα παιδί καρότσι και τρικυκλακι άνετα χωράνε στο πορτμπαγκάζ του Λεόν και χωρίς εταζιερα έχεις και άλλο τόσο χώρο.
Σε πλάτος και αίσθηση ευρυχωρίας , γόνατα και απόσταση από το μπροστινό κάθισμα που είναι επίσης σημαντικό μόλις μεγαλώσει το παιδί και ακόμη είναι σε κάθισμα το Leon είναι σε επίπεδο Octavia και πολύ ανώτερο από τα bSuv . Μην υποτιμάς καθόλου την αίσθηση ευρυχωρίας και το πλάτος εσωτερικά είναι ο σημαντικότερος παράγοντας ειδικά αν έρχεσαι από Supermini. Κάνε τον κόπο να μπεις σε ένα Puma και μετά στο Leon και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Επίσης νομίζω πως το Leon είναι το μοναδικό πλέον αυτοκίνητο της κατηγορίας που έχει διατηρήσει τις τιμές του από το λανσάρισμα του; Αυτό είναι επίσης ένα τεράστιο πλεονέκτημα καθώς από εδώ και εμπρός τέτοια αυτοκίνητα δεν θα υπάρχουν κάτω από 28.000.
Α...επίσης μέχρι τα 2.5 μην νομίζεις πως θα κάνεις τα ταξίδια και τις διακοπές που έχεις συνηθίσει ,θα το δεις στην πράξη οπότε δεν θα έχεις πολλές ανάγκες μεταφοράς και μετακίνησης.
.Στην χειρότερη αν θέλω να κάνω διακοπές και έχω πρόβλημα χώρου νοικιάζω ένα μεγαλύτερο για λίγες μέρες και κάνω τη δουλειά μου...Αν διάλεγα πάντως σήμερα θα σκεφτόμουν ανάμεσα σε Leon, θα διάλεγα κάποιο από τα B SUV και στα C SUV για κάποιο λόγο μου αρέσει πολύ το Renault Arcana...
-
Ωραίο το Arkana , δεν είναι CSUV , είναι crossover , σε σχέση με τα bSUV είναι ανώτερο και πιο κοντά στα hatchback της κατηγορίας C.
Και μιας και ανέφερες το Arkana , θυμήθηκα το Xceed , αυτό και αν είναι εξαιρετικό , καθαρόαιμο C σε σχέση με το arkana που είναι ένα μακρύτερο Clio , , ,πιο μουρατο από τα χαμηλά με κάποια οφέλη πρακτικότητας αλλά κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και κύλιση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα χαμηλά. -
B SUV ειναι το XCEED. Το Sportage ανηκει στην κατηγοριαC SUV.
-
@regresso said in ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ:
B SUV ειναι το XCEED. Το Sportage ανηκει στην κατηγοριαC SUV.
Β suv είναι το stonic. Το xceed είναι C crossover σαν το focus active.
-
-
@ektoras said in ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-renault-scenic-13-tce-140
-
Ωραίο το Arkana , δεν είναι CSUV , είναι crossover , σε σχέση με τα bSUV είναι ανώτερο και πιο κοντά στα hatchback της κατηγορίας C.
Και μιας και ανέφερες το Arkana , θυμήθηκα το Xceed , αυτό και αν είναι εξαιρετικό , καθαρόαιμο C σε σχέση με το arkana που είναι ένα μακρύτερο Clio , , ,πιο μουρατο από τα χαμηλά με κάποια οφέλη πρακτικότητας αλλά κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και κύλιση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα χαμηλά.Ανάμεσα στα 2 προτιμώ το Arkana...Διαβάζω καλές κριτικές και το Ford Puma
-
Μια χαρά είναι το μέγεθος/ κατηγορία του leon για ένα παιδί, ακόμα και για δεύτερο, (ακόμα και σε δίδυμα ή πολύ κοντινής ηλικίας). Δεν χρειάζεται να αγοραστεί MPV ή SUV. Ακόμα και η πιο μεγάλη προίκα (ειδικά μέχρι την ηλικία 6 μηνών) καροτσάκι, παρκοκρέβατο, καθισματάκι, αποστειρωτήρες, κ.λπ., χωράνε άνετα. Το σχήμα του χώρου αποσκευών και η δυνατότητα αφαίρεσης εταζέρας είναι χρήσιμες λεπτομέρειες. Εννοείται 4/5 θύρο.
-
Για να συνοψίσουμε , και βάζοντας λίγο και το budget στην κουβέντα , ας πουμε με άνω όριο τα 27.000.
Ξεκινώντας με το Leon που είναι η πρώτη σου επιλογή μιλάμε για ένα ε-ξαι-ρε-τι-κο αυτοκίνητο , ολοκληρωμένο σε όλα τα σημεία και νομίζω μεχρι 25κ με εξαιρετικό εξοπλισμό και κινητήρα.
Το Arkana αν και βασίζεται στο πάτωμα του clio είναι ένα πανέμορφο ( πρέπει να το δεις από κοντά) coupe crossover , με χώρους που θα σε καλύψουν απόλυτα και επίσης κορυφαίο πακέτο στα 25κ περίπου και αυτόματα αν δεν κάνω λάθος.
Το Xceed επίσης καθαρόαιμο c crossover όπως το focus είναι καλύτερο σε όλα από το Arkana και στα 25κ επίσης σε πολύ καλό εξοπλιστικό πακέτο με τον 1.5 turbo, κορυφαία ποιότητα εσωτερικού , ποιότητα κύλισης και κράτημα πολύ κοντά στο Leon , με χώρους που επίσης σε καλύπτουν απόλυτα.
Πολύ καλή πρόταση και το Scenic που επισημάνθηκε παραπάνω αλλά είναι λίγο ακριβότερο και αρμόζει περισσότερο σε οικογένειες με περισσότερα μέλη.
Πρόσεχε τώρα: Puma και λοιπά BSUV είναι τενεκεδένια κουβαδάκια μπροστά σε αυτά που προτάθηκαν παραπάνω , σε καλύπτουν αδιαμφισβητα από πλευράς χώρων και πρακτικότητας αλλά ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 21.000
Μην τη πατήσεις με κανένα φοβερό και τρομερό Pumα με θεϊκό τιμόνι st line 125 αλόγων και 27.000 ή κανένα mokka super dooper wow στα 26.000 ή προς θεού κάποιο 2008 active plus extra minus allure ευκαιρια με 7D icockopit 100 αλόγων χειροκίνητο στα 28.999 .
Δηλαδή, όσο υπάρχουν ακόμη τόσο καλά αυτοκίνητα μέχρι τις 25.000-27.000 μην κοιτάς καθόλου τα αποκλειστικά προϊόντα μάρκετινγκ του 2019 που όταν κυκλοφόρησαν εδώ ίσως να είχαν κάποιο νόημα στα 21κ έως 23κ το πολύ!
Αλλιώς δες ένα φουλ εξοπλισμένο Supermini (πχ το νέο fabia) μέχρι 21k και όχι τα φτιασιδωμενα - υπερυψωμένα αδερφάκια τους. -
Για να συνοψίσουμε , και βάζοντας λίγο και το budget στην κουβέντα , ας πουμε με άνω όριο τα 27.000.
Ξεκινώντας με το Leon που είναι η πρώτη σου επιλογή μιλάμε για ένα ε-ξαι-ρε-τι-κο αυτοκίνητο , ολοκληρωμένο σε όλα τα σημεία και νομίζω μεχρι 25κ με εξαιρετικό εξοπλισμό και κινητήρα.
Το Arkana αν και βασίζεται στο πάτωμα του clio είναι ένα πανέμορφο ( πρέπει να το δεις από κοντά) coupe crossover , με χώρους που θα σε καλύψουν απόλυτα και επίσης κορυφαίο πακέτο στα 25κ περίπου και αυτόματα αν δεν κάνω λάθος.
Το Xceed επίσης καθαρόαιμο c crossover όπως το focus είναι καλύτερο σε όλα από το Arkana και στα 25κ επίσης σε πολύ καλό εξοπλιστικό πακέτο με τον 1.5 turbo, κορυφαία ποιότητα εσωτερικού , ποιότητα κύλισης και κράτημα πολύ κοντά στο Leon , με χώρους που επίσης σε καλύπτουν απόλυτα.
Πολύ καλή πρόταση και το Scenic που επισημάνθηκε παραπάνω αλλά είναι λίγο ακριβότερο και αρμόζει περισσότερο σε οικογένειες με περισσότερα μέλη.
Πρόσεχε τώρα: Puma και λοιπά BSUV είναι τενεκεδένια κουβαδάκια μπροστά σε αυτά που προτάθηκαν παραπάνω , σε καλύπτουν αδιαμφισβητα από πλευράς χώρων και πρακτικότητας αλλά ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 21.000
Μην τη πατήσεις με κανένα φοβερό και τρομερό Pumα με θεϊκό τιμόνι st line 125 αλόγων και 27.000 ή κανένα mokka super dooper wow στα 26.000 ή προς θεού κάποιο 2008 active plus extra minus allure ευκαιρια με 7D icockopit 100 αλόγων χειροκίνητο στα 28.999 .
Δηλαδή, όσο υπάρχουν ακόμη τόσο καλά αυτοκίνητα μέχρι τις 25.000-27.000 μην κοιτάς καθόλου τα αποκλειστικά προϊόντα μάρκετινγκ του 2019 που όταν κυκλοφόρησαν εδώ ίσως να είχαν κάποιο νόημα στα 21κ έως 23κ το πολύ!
Αλλιώς δες ένα φουλ εξοπλισμένο Supermini (πχ το νέο fabia) μέχρι 21k και όχι τα φτιασιδωμενα - υπερυψωμένα αδερφάκια τους.-1
-
Τα φτιασιδωμένα υπερυψωμένα αδερφάκια τους έχουν 30 % μεγαλύτερους χώρους στο ίδιο μήκος.
Αρα πρόκειται για άλλη κατηγορία...
-
@criuser said in ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ:
Τα φτιασιδωμένα υπερυψωμένα αδερφάκια τους έχουν 30 % μεγαλύτερους χώρους στο ίδιο μήκος.
Αρα πρόκειται για άλλη κατηγορία...
Ναι αλλά έχουν και 30% υψηλότερη τιμή.
Για ζευγάρι με ένα παιδί ένα νέο fabia πλήρως εξοπλισμένο που έχει ακριβώς τους ίδιους και ίσως καλύτερους χώρους από ένα Puma παραμένει καλύτερη επιλογή κατά την άποψη μου -
Οι τιμές της Fabia ποιες είναι; Γιατί μάλλον μου έχουν ξεφύγει.
380λιτρα αποσκευές δίνει, αυτό είναι περίπου 100λιτρα λιγότερο από του Puma.
Επίσης με ίδιο ή μεγαλύτερο χώρο αποσκευών παίρνεις Β suv με λιγότερο από 17.000 (π.χ Stonic/Bayon και άλλα).
ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ