-
Τώρα που έπαιξαν οι μπάντες και τα στεφάνια μαραίνονται στα ηρώα, να ρωτήσω, τι στα διάλα είναι αυτό το "Χρόνια Πολλά" που ακούω ανήμερα της 28ης;
Το μπέρδεψαν με τα Χριστούγεννα και τα Φώτα;
Ή το λένε ως αντωνυμία για να μην πουν κάτι άλλο, όπως κάνουμε το Πάσχα για να μην απαντήσουμε "Αληθώς Ανέστη" στον κ@ργιόλη που πριν πει το "Χριστός Ανέστη" μας έχει ήδη σπάσει το αυγό βαρόντας πρόωρα με πουστι@ πλαγιομετωπικά; -
Οντως το χρόνια πολλά και εμένα μου κάνει εντύπωση.
Τα παλιά χρόνια , η ευχή που ακουγόταν ήταν : "Πάντα Ελεύθεροι".
Λογικό αφού τότε είχαν περάσει λίγα χρόνια από τον πόλεμο και την κατοχή και οι 30 και πάνω εκείνης της εποχής τα είχαν ζήσει όλα αυτά .
-
@argosxolos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό το μαζευτηκε η μια πλευρα μάλλον το λες υπό το πρισμα του οτι δεν είναι κάθε μέρα στον δρόμο οι νταβατζήδες από την Αχαρνών και κάτω να τραμπουκίζουν οτιδήποτε διαφορετικό όπως την τριετία 11-13
Γιατί μια χαρά εμφανίζονται όπως στην Σταυρούπολη τις προαλλες.κανεις δεν μαζευτηκε λοιπον από την στιγμή που ακόμα και η ρητορική της σημερινής κυβέρνησης είναι ακροδεξιου χαρακτήρα.
Δεν ασχολουμαι καιρό τώρα με πολιτικη δράση και όταν το έκανα δεν το κανα για πολυ
Δεν αγιοποιησα χώρους είμαι κατά της βιας και νομίζω ότι αυτό λέω όταν για μενα το μόνο πραγμα που χει σημασία είναι η ζωή και όχι αν υπάκουσε κάποιος ενστολος σε διαταγέςΑ είναι ακροδεξιά η κυβέρνηση.
Α στην Σταυρόπουλη ήταν μόνο οι ακροδεξιοί..
Α δεν τραμπουκίζουν οι αριστεροί ...
Α δεν αγιοποιείς χώρους ...
Α δεν λέει κακόγουστα αστεία ο Σεφερλής... -
Α παραποιεις κι εσυ γραφόμενα
Το να πιστευει κάποιος σε ανομία του δρόμου η είναι θύτης η είναι θυμα
Κάπου εγραφες για τα αφεντικά και έλεγες να μην είναι ξένα.προσπερνωντας το ότι τα ελληνικά αφεντικά εδώ και 50 χρόνια είναι τα ίδια και μας πηδανε πατοκορφα(αυτό είναι νόμος όχι ανομία)
πριν κάτι μήνες διαπληκτιζομασταν φιλικά για τις ιδιωτικοποιήσεις.ήρθε η ώρα που κι άλλη μεγάλη ΔΕΚΟ ιδιωτικοποιήθηκε σε καιρό μάλιστα ενεργειακής κρίσης που έκανε μέχρι και τους ίδιους να απορούν γιατί τόσο νταλκάς να πωληθεί.
Τελικά εκεί σε τι αφεντικά πωληθηκε η ΔΕΚΟ;
Σε τι αφεντικά πωλείται όλη η δημόσια περιουσια;
Αυτά τα ξένα αφεντικά είναι καλά η απλα η ιστορία που έλεγε ότι ο εμφυλιος τότε είχε αυτές τις παραταξεις μας κάνει να λεμε 80 χρόνια μετά επηρεάζεται ο ανεργος από τον Στάλιν;
Ελα μ... ι στον τόπο σου
Αν εγώ αγιοποιω τότε εσυ εισαι το άλλο άκρο. Φιλικά -
Γιατί είναι τόσο ενοχλητικό να πωλείται μια "δημόσια περιουσία"-"ασημικό" όταν δουλεύει όπως δουλεύει;
Από ΟΤΕ, ΟΣΕ, Cosco κλπ τι μας χάλασε που πωλήθηκαν; ΘΑ τα έφτιαχνε κάποτε το ελληνικό κράτος και ΘΑ δούλευαν καλύτερα και ΘΑ έδιναν έσοδα; Άλλο ανέκδοτο; Υπάρχει κάτι που να πωλήθηκε και να δουλεύει χειρότερα απ' ότι πριν;
Θέλουμε κρατικά ναυπηγεία, εργοστάσια και δεν συμμαζεύεται για ποιον λόγο; Άντε να συμφωνήσω ότι κατά περίπτωση μπορεί να χρειάζεται η κατοχή μιας μονάδας για εθνικούς/στρατηγικούς λόγους. τα υπόλοιπα προς τι; Για να παράγουν ρεμούλες και ελλείματα;Θα συμφωνήσω βέβαια ότι η ΔΕΗ είναι άλλο πράγμα και εκεί το εγχείρημα είναι αμφιλεγόμενο.
-
Είναι κι η ΔΕΗ "βγήκε και δεν βγήκε" σαν τον μεγάλο περίπατο;
Άλλωστε ο ΟΣΕ από τότε που ξεπουλήθηκε, τα τρένα φυσάνε, καλό & φθηνό μεταφορικό μέσο, πρώτη επιλογή για τους ταξιδιώτες.
Ο ΟΤΕ πάλι, άριστες και φτηνές τηλεπικοινωνιες, δείχνει τον δρόμο, μέσα στην ΕΕ, όχι ουραγός όπως κάποτε...
Είναι αναρίθμητα τα παραδείγματα, απ το Βολιωτικο τσιμεντάδικο κάποτε, μέχρι την υγεία και την παιδεία προσεχώς, και εκκωφαντική η βελτίωση. -
Θα επαναλάβω γιατί δεν είμαι κατανοητός. Δουλεύει κάτι χειρότερα απ ότι παλαιότερα; Είναι χειρότερος τώρα ο ΟΣΕ απ ότι ήταν; O OTE απ' ότι ήταν; Δεν νομίζω. Προφανώς και είναι καλύτεροι. Όχι τόσο καλοί όσο θα θέλαμε. ΟΚ δεκτόν. Αλλά από εκείνο τον ΟΤΕ που περίμενες κάτι χρόνια για νέα "γραμμή" ο τωρινός είναι καλύτερος. Και όχι, δεν είναι θέμα μόνο βελτίωσης της τεχνολογίας. Τώρα αν κάποιος εννοεί ότι με "εκείνο" τον ΟΤΕ θα είχαμε superfast γραμμές νέας γενιάς και εξυπηρέτηση βόρειας ευρώπης μάλλον δεν πρόλαβε και δεν έζησε τα μεγαλεία...
-
Εγώ έκανα αίτηση (ήταν στο όνομα μου) όταν πήγαινα Γυμνάσιο, για τηλεφωνική γραμμή να έχουν οι παππούδες στο χωριό να μην τους μιλάμε μέσω της γειτόνισσας, και την υπογραψα-παρελαβα ο ίδιος όταν ήμουν φαντάρος.
Αυτό όμως δεν είναι επιχείρημα υπέρ των αποτυχημένων γενικότερα ιδιωτικοποιήσεων, το αντίθετο.
Γιατί εκείνος ο πΟΤΕ του Ελληνικού Δημοσίου ήταν που πέρασε στυλους και χαλκό σε κάθε ραχούλα και πλαγιά με καθυστέρηση, απ το υστερημα του Έλληνα πολίτη. Και μόλις ολοκληρώθηκε εκείνος ο άθλος του Δικτύου Χαλκού, μάντεψε ποιανού Δημοσίου ήταν ο τάχα ιδιωτικός ΟΤΕ που ήρθε και στρογγυλοκάθησε και βασίλεψε επί δεκαετίες πάνω στο δίκτυο Χαλκού, πουλώντας μέχρι και σήμερα που μιλάμε ADSL στο 80% της γεωγραφικής κάλυψης της χώρας.
Ειλικρινά πιστεύεις πως θα υπήρχε στην Ελλάδα τρένο, τηλέφωνο, αυτοκινητοδρομος, ρευματοδοτηση, αεροδρόμια, οτιδήποτε, αν χτιζόταν με ίδια κεφάλαια και ήταν "κανονικές" ιδιωτικές εταιρείες; Αλλά οι ίδιοι και οι ίδιοι που κυβερνουσαν για δεκαετίες μέχρι σήμερα, οι υπεύθυνοι για το γραφειοκρατικο χάος που δημιούργησαν και τη διαχείριση, αντί να τιμωρηθούν παρουσιάζονται ως νεοφιλευθεροι λυτρωτες ξεπουλώντας τις έτοιμες υποδομές-μονοπώλια σε Δημοσία άλλων χωρών για να κερδοσκοπησουν (συνήθως με χρηματοδότηση κι εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο), και οι μασώντες νεοφιλευθερο σανό χειροκροτούν την επιτυχία της ...Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ έκανα αίτηση (ήταν στο όνομα μου) όταν πήγαινα Γυμνάσιο, για τηλεφωνική γραμμή να έχουν οι παππούδες στο χωριό να μην τους μιλάμε μέσω της γειτόνισσας, και την υπογραψα-παρελαβα ο ίδιος όταν ήμουν φαντάρος.
Αυτό όμως δεν είναι επιχείρημα υπέρ των αποτυχημένων γενικότερα ιδιωτικοποιήσεων, το αντίθετο.
Γιατί εκείνος ο πΟΤΕ του Ελληνικού Δημοσίου ήταν που πέρασε στυλους και χαλκό σε κάθε ραχούλα και πλαγιά με καθυστέρηση, απ το υστερημα του Έλληνα πολίτη. Και μόλις ολοκληρώθηκε εκείνος ο άθλος του Δικτύου Χαλκού, μάντεψε ποιανού Δημοσίου ήταν ο τάχα ιδιωτικός ΟΤΕ που ήρθε και στρογγυλοκάθησε και βασίλεψε επί δεκαετίες πάνω στο δίκτυο Χαλκού, πουλώντας μέχρι και σήμερα που μιλάμε ADSL στο 80% της γεωγραφικής κάλυψης της χώρας.
Ειλικρινά πιστεύεις πως θα υπήρχε στην Ελλάδα τρένο, τηλέφωνο, αυτοκινητοδρομος, ρευματοδοτηση, αεροδρόμια, οτιδήποτε, αν χτιζόταν με ίδια κεφάλαια και ήταν "κανονικές" ιδιωτικές εταιρείες; Αλλά οι ίδιοι και οι ίδιοι που κυβερνουσαν για δεκαετίες μέχρι σήμερα, οι υπεύθυνοι για το γραφειοκρατικο χάος που δημιούργησαν και τη διαχείριση, αντί να τιμωρηθούν παρουσιάζονται ως νεοφιλευθεροι λυτρωτες ξεπουλώντας τις έτοιμες υποδομές-μονοπώλια σε Δημοσία άλλων χωρών για να κερδοσκοπησουν (συνήθως με χρηματοδότηση κι εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο), και οι μασώντες νεοφιλευθερο σανό χειροκροτούν την επιτυχία της ...Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας.Επί ενάμισυ σχεδόν χρόνο δουλεύω κυρίως από το σπίτι με απώλεια σύνδεσης 2 ή φορές όλες κι όλες. Πέρισυ ειδικά είχα τηλεεκπαίδευση δύο παιδιών από το σπίτι και δύο ενήλικες να δουλεύουμε ταυτόχρονα με αυτά. Βλέπω Netflix κλπ χωρίς θέματα. Περιοχή Πειραιά. Με άλλο πάροχο, όχι cosmote.
Θα μου πεις ότι αυτά είναι τα minimum. Σωστά, αλλά με κρατικό ΟΤΕ προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα υπήρχαν ούτε αυτά. Τώρα αν είναι να αναλογιστώ τις επενδύσεις που έκανε ο πατέρας μου με το υστέρημά του για να δεχτώ να κάτσω μέσα στην σπηλιά, στα @@ μου οι επενδύσεις.
Προφανώς και σε μια ευρώπη κατεστραμμένη μετά το πόλεμο το κράτος είναι αυτό που θα έκανε τις επενδύσεις. Αυτό δεν είναι ένδειξη ότι πρέπει να μείνουν τα πάντα εσ αεί κρατικά. Ούτε ότι τα πάντα θα είναι ες αεί ιδιωτικά, αναλόγως με τους καιρούς αλλάζουν και οι καταστάσεις.
Επίσης υπάρχουν και κάποιοι που τρώνε άλλο κουτόχορτο. Ότι με μια ααααααααααααααλλη κυβέρνηση (ειδικά αριστερού προσήμου) όλα θα ήταν κρατικά και θα δούλευαν ρολόι. Όπως έχω ξαναπει, έφαγα αυτή την παπάτζα τουλάχιστον 30 χρόνια. Κατέληξα ότι δεν είναι θέμα πολιτικών και κομμάτων, είναι το δοβλέτι που ζει ακόμη μέσα μας. Με αριστερή κυβέρνηση ο κροκους δεν θα ήταν νταβατζής αλλά κομισάριος. Και πάλι θα κατεύθυνε τις δουλίτσες κατά το δοκούν. Όχι άλλο κάρβουνο. Πέρα από στρατό/αστυνομία/υγεία/παιδεία/συγκοινωνίες Αττικής και ποσοστό ενέργειας, όλα όξω. -
Μα το άργκιουμεντ ΔΕΝ είναι ένα σενάριο παράλληλου σύμπαντος που θα ειχαμε κάποιο είδος κομμουνισμό και θα καλοπερνάγαμε.
Είναι πως οι "Ιδιώτες" ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ, απλά όταν το Δημόσιο (εσύ κι εγώ) κουτσά στραβά στήσει ένα μαγαζί μονοπώλιο, κάποιος πολιτικάντης τους το χαρίζει να το αρμεγουν.
Δεν έχει νόημα να χαιρόμαστε που δεν είμαστε ακόμη στο "πάρε το μηδέν", έχουμε το χειρότερο κι ακριβότερο ίντερνετ της ΕΕ κι αυτό είναι επίτευγμα του "ιδιωτικοποιημένου" ΟΤΕ, για παράδειγμα. -
Μην γράφεις στον πληθυντικό άλλοι μπορεί να έχουν ταχυτατο και φθηνό ιντερνετ
-
Ενώ με κρατικό ΟΤΕ θα είχαμε το φτηνότερο και καλύτερο ίντερνετ στην Ευρώπη, έτσι; Τρία datacenters ετοιμάζονται να φτιαχτούν, θα τα είχες αυτά με τηλεπικοινωνίες ΟΤΕ; Έχουμε δρόμους που δεν σκοτωνομαστε, αεροδρόμια που δεν ζεχνουν κατουριλα κλπ. Λιμάνι που τα κοντέινερ ξεφορτώνονται κανονικά και όχι με κουβαδάκι με λεφτά...
Κι εδώ ακόμη κάποιοι κλαίνε που το αεροδρόμιο στην μαικονος είναι ιδιωτικό και που το ελληνικό επωληθη και μπορεί κάποτε να σταματήσει να είναι χωματερή.
Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς κεφάλαια ιδιωτων, μόνο πχ με δανεισμό, οκ πίστευε το -
Αν και νομίζω ότι δεν είναι αυτό το point θα σταθω στους δρόμους. Αλήθεια τώρα;έχουμε δρόμους που δεν σκοτωνόμαστε;Αλήθεια τώρα;
Ότι φτιάχτηκε χρυσόπληρωθηκε και συνεχίζει να χρυσοπληρωνεται.για πολλα χρονια χρυσοπληρωνο ταν και αυτό που δεν φτιάχτηκε(πατρα-αθηνα) -
@argosxolos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν και νομίζω ότι δεν είναι αυτό το point θα σταθω στους δρόμους. Αλήθεια τώρα;έχουμε δρόμους που δεν σκοτωνόμαστε;Αλήθεια τώρα;
Ότι φτιάχτηκε χρυσόπληρωθηκε και συνεχίζει να χρυσοπληρωνεται.για πολλα χρονια χρυσοπληρωνο ταν και αυτό που δεν φτιάχτηκε(πατρα-αθηνα)Αλήθεια. Ρώτα με που έκανα Αθήνα Πάτρα για 10 χρόνια από 87 μέχρι 97 τι έχουν δει τα μάτια μου. Ρώτα και κάνα πατρινό τι σήμαινε τότε "Παναγοπουλα". Ουδεμία σύγκριση με το σήμερα.
-
Από τη μια έχουμε τις υποθέσεις του τι θα γινόταν αν ο ΟΤΕ ήταν ακόμα κρατικός, βάσιμες και σωστές εννοείται, χάλια δούλευε ο ΟΤΕ.
Από την άλλη έχουμε το γεγονός ότι σε σχεδόν 30 χρόνια ιδιωτικών τηλεπικοινωνιών πληρώνουμε ίσως από τις ακριβότερες τιμές στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες ποιοτικά παροχές. Επίσης οι εταιρείες έχουν κατηγορηθεί κατά καιρους για τραστ και κάποια εξ αυτών έχει κατηγορηθεί για διεθνές κύκλωμα υποκλοπών .
Είναι προφανές ότι κάτι δε δούλεψε σωστά στην όλη επιχείρηση. -
Την πέσατε στον fiverg που σας λέει το αυτονόητο.
Δεν υπάρχει ιδιωτικό κομμάτι που να δουλεύει χειρότερα από ότι δούλευε το δημόσιο.
Να θυμηθούμε την ολυμπιακή ? Χωρίς μέσον δεν εύρισκες θέση και τα αεροπλάνα πέταγαν άδεια. Μόνο στις εκλογές γέμιζαν , αλλά και εκεί λεφτά δεν έπαιρνε η εταιρεία.
Μετά λέει μας έβαζε μέσα απίστευτα λεφτά την ημέρα.Ο Οσε μετά το 80 είχε γεμίσει υπαλλήλους . Κάποιοι έπαιρναν 5-7000 τον μήνα. Τα τρένα άδεια με καθυστερήσεις.
Τώρα βέβαια δεν έχουμε τρένα σε κάποια μέρη που ο χρόνος ήταν πολύ μεγαλύτερος από ότι με το κτελ.
Αλλά από την άλλη ο κρατικός οσε , κρατικός είναι ο οσε ακόμη που έχει τις γραμμές , η τραινοσέ έχει τα τρένα , ο οσε λοιπόν έχει ακόμα τις γραμμές σε τέτοια χάλια που το τρένο δεν μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα.Α έχουμε και άλλους λόγους.
Οι αγαπητοί ρομά χτες έβαλαν στο τρένο Κιάτο - Αίγιο , πάνω στην γραμμή λάστιχα και ευτυχώς το τρένο πρόλαβε και φρέναρε , αλλιώς μπορεί να θρηνούσαμε και θύματα.Ο κρατικός ΔΕΔΗΕ και η κρατική ΕΥΔΑΠ έκαναν 8-9 μήνες για να βάλουν νερό και ρεύμα σε νέα οικοδομή , χωρίς να ενδιαφέρονται πως θα τα βγάλουν πέρα με ενοίκιο και δόση δανείου ταυτόχρονα οι ένοικοι.
Ο Οτε πριν την ιδιωτικοποίηση ήταν επίσης η παρέα του ρουσφετιού. Τηλέφωνο είχες μόνο αν έπεφτε τηλέφωνο.
Παλιά αγόραζες αριθμό , κληρονομούσες αριθμό , πουλούσες αριθμό.
Οντως λοιπόν δεν πείθετε κανένα . Μόνο όσους θέλουν να πειστούν.
-
Ποιοι περιέχονται στον πληθυντικό Κριου, εγώ κι ο φάηβερ συζητάμε.
Επιμένεις, αντί να ζητάς τα ρέστα απ αυτούς που απαξιώναν την περιουσία σου για να την χαρίσουν σε κάποιον, να τους λες μπράβο που το έκαναν. Και να τους ξαναψηφίζεις στη συνέχεια, χαρούμενος που πλέον έχεις καλύτερους νταβατζήδες να κερδοσκοπουν με την περιουσία σου, που πλέον έγινε δική τους με μηδενικό αντάλλαγμα.
-
Κριούζερ, εκτός του ότι λες χαζομάρες, ως συνήθως, να δω τι θα λες όταν θα έρθει η τεράστια αύξηση της ιδιωτικής ΔΕΗ...
-
Κορδωνόταν κιόλας ότι ζεσταίνεται με ρεύμα κάποτε...
Αλλά νταξ ρε Δια, οι αστοί δεν έχουν θέμα. Η ΝΔουλα ναν καλά και ας ψοφισουν 1000 αρνια. Θα σπάσουν και πλάκα με όποιον μπζοφισει από μαγκάλι, όλα καλά.#θαγκ_λάιφ_ναουμενε
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κριούζερ, εκτός του ότι λες χαζομάρες, ως συνήθως, να δω τι θα λες όταν θα έρθει η τεράστια αύξηση της ιδιωτικής ΔΕΗ...
Δεν ξέρω για τον Κριου, αλλά έχουν απαντήσει ήδη οι άλλοι φίλοι πως προτιμούν να διπλο-τριπλοπληρώσουν τώρα τη ΔΕΗ, γιατί αλλιώς θα τους έρθει ο λογαριασμός της χρεωκοπίας στο μέλλον.
Δεν τους πιάνεις πουθενά... μάλλον είναι ο ίδιοι Ελεύθεροι επαγγελματίες που σταματάνε τους υπουργούς στο δρόμο και τους παρακαλουνε να αυξήσουν τις εισφορές...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2