-
@cirus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καθεστε αναλώνεστε σε θεωρίες οι περισσότεροι.
Καπιταλισμό έχουμε σε όλο τον κόσμο. Μας αρεσει δεν μας αρέσει αυτό είναι. deal with it.
Από εκεί και πέρα το Δημόσιο είναι αχρηστο να κάνει την οποιαδήπωτε διαχείριση σε οτιδήπωτε. Το μόνο που κάνει καλά είναι να διορίζει σε ΔΕΚΟ τους δικούς του και να χρεωνεται ο Πολίτης συνεχώς ζημιές. Ολυμπιακή ΟΣΕ κτλ κτλ
Αν υπήρχε περίπτωση να διαχειριζόταν κάτι καλά να κρατούσε την ΔΕΗ. Αφού είναι αδύνατον ας την δώσει σε ιδιώτη να τελιώνουμε
Τα ίδια πράγματα συνέχεια. Στον ΟΤΕ που έδωσε στην Deutse telecomms μια χαρά πήγαν τα πράγματα και τα ίδια ερωτήματα λεγόντουσαν τότε.
Η cosco το ίδιο. κτλ κτλ κτλ
Το κόστος πχ που έχει πληρώσει ο Ελληνας πολίτης πχ για την πάλε ποτέ Ολυμπιακή αεροπορία από τοτε που πουλήθηκε να το υπολόγιζαν ακόμα ακρη δεν θα έβαζαν.
Υπάρχει και η αντίθετη αποψη , μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε αλλά όχι αλλο κάρβουνο για τον Καπιταλισμό ελεος. Λες και δεν είναι παγκόσμια η οικονομία και λειτουργεί κάπως αλλιώς καπου αλλού.
Εγω ψηφίζω χαλαρα να τα δώσουν όλα σε ιδιώτες. Μεγαλύτερο κόστος , πολύ καλύτερη διαχείριση και αν τα κάνουν σκατα θα τα φάνε κιολας, δεν θα την πληρώνω εγώ πάλι την διάσωση τις Ολυμπιακής του ΟΣΕ 100 φορές λογω κακοδιαχείρισης και για να βάζει το κάθε κομματοσκυλο τον ανιψιό του στους διορισμένους.
Ενώ αν πληρώνεις την διάσωση της Aegean δεν υπάρχει πρόβλημα; Μαζι με τα αεροδρόμια;
Αν πληρώνεις την Energa;
Τους αυτοκινητόδρομους που μόλις ρίξει 3 πόντους χιόνι κλείνουν και μετά τους πληρώνεις γιατί δεν έκοψαν "εισιτήρια" ;
Κλπ. Κλπ. Κλπ... -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υπάρχει και άλλος δρόμος, αλλά για κάποιον λόγο αδιευκρίνιστο δεν τον προτιμά ο Λαός... Γιατί άραγε;
Γιατί ψηφίζει 30 χρόνια ΝΔ, αλλά μετά κλαίει κι οδυρεται και δεν αφήνει τον Χατζηδάκη να ευχαριστηθεί τον καφέ του μαζί με την νεοδιορισμένη μανούλα που έβρισκε τον Μητσοτάκη "πολύ γκόμενο" στην τυχαία συνάντηση μπροστά στις κάμερες.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καπιταλισμό έχουμε σε όλο τον κόσμο. Μας αρεσει δεν μας αρέσει αυτό είναι. deal with it.
Από εκεί και πέρα το Δημόσιο είναι αχρηστο να κάνει την οποιαδήπωτε διαχείριση σε οτιδήπωτε. Το μόνο που κάνει καλά είναι να διορίζει σε ΔΕΚΟ τους δικούς του και να χρεωνεται ο Πολίτης συνεχώς ζημιές. Ολυμπιακή ΟΣΕ κτλ κτλ
Αν υπήρχε περίπτωση να διαχειριζόταν κάτι καλά να κρατούσε την ΔΕΗ. Αφού είναι αδύνατον ας την δώσει σε ιδιώτη να τελιώνουμε
Τα ίδια πράγματα συνέχεια. Στον ΟΤΕ που έδωσε στην Deutse telecomms μια χαρά πήγαν τα πράγματα και τα ίδια ερωτήματα λεγόντουσαν τότε.
Το κόστος πχ που έχει πληρώσει ο Ελληνας πολίτης πχ για την πάλε ποτέ Ολυμπιακή αεροπορία από τοτε που πουλήθηκε να το υπολόγιζαν ακόμα ακρη δεν θα έβαζαν.
Υπάρχει και η αντίθετη αποψη , μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε αλλά όχι αλλο κάρβουνο για τον Καπιταλισμό ελεος. Λες και δεν είναι παγκόσμια η οικονομία και λειτουργεί κάπως αλλιώς καπου αλλού.
Εγω ψηφίζω χαλαρα να τα δώσουν όλα σε ιδιώτες. Μεγαλύτερο κόστος , πολύ καλύτερη διαχείριση και αν τα κάνουν σκατα θα τα φάνε κιολας, δεν θα την πληρώνω εγώ πάλι την διάσωση τις Ολυμπιακής του ΟΣΕ 100 φορές λογω κακοδιαχείρισης και για να βάζει το κάθε κομματοσκυλο τον ανιψιό του στους διορισμένους.
Ενώ αν πληρώνεις την διάσωση της Aegean δεν υπάρχει πρόβλημα; Μαζι με τα αεροδρόμια;
Αν πληρώνεις την Energa;
Τους αυτοκινητόδρομους που μόλις ρίξει 3 πόντους χιόνι κλείνουν και μετά τους πληρώνεις γιατί δεν έκοψαν "εισιτήρια" ;
Κλπ. Κλπ. Κλπ...Την αντίστοιχη "κρατική" Aegean θα την πλήρωνες τόσο καιρό για να βολεύεται η μαρίδα με διορισμούς και να τρώνε τα μεγαλοστελέχη του κόμματος που θα ήταν διορισμένα στο ΔΣ από προμήθειες/έργα/ρεμούλες κλπ. Μέσα στην πανδημία προφανώς θα την πλήρωνες και αυτή για να μην τινάξει τα πέταλα. Τα αεροδρόμια το ίδιο...
Αυτοκινητόδρομους, μπορείς να ανατρέξεις για το τι γίνονταν πριν 30 χρόνια (δυστύχημα στα Τέμπη, στην Υλίκη κλπ) που δεν "έκλειναν με 3 πόντους χιόνι"...
Γενικώς θα το ξαναπώ, μην μπλέκουμε το "κρατικό" όπως δουλεύει σε μια σκανδιναυική χώρα με το πως δουλεύει στην Ελλάδα. Το σωστό και το καλό θα ήταν να είναι πολλές υπηρεσίες κρατικές αλλά έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ανίκανοι να έχουμε οτιδήποτε πέρα από τα βασικά (παιδεία, υγεία, ασφάλεια, νερό). Τελεία και παύλα. -
Αν πληρώνεις την Energa;
Κλπ. Κλπ. Κλπ...Δάνεια θα δώσεις στην Aegean δεν θα της χαρίσεις τα χρέη, δεν είναι το ίδιο, στην Ολυμπιακή το βαρέλι δεν είχε πάτο. Και αν δεν την διασώσεις θα την αγοράσει κάποια από το εξωτερικο. Η AEGEAN πήγε πολύ καλά , πάτωσε τώρα με την πανδημία όπως πάρα πολλές αεροπορικές, δεν είναι ότι εκαναν κάτι λάθος στο management ξοδεύοντας και σπαταλώντας εκατομμυρια από εδώ και από εκεί.
Με την energa δεν ξέρω ακιβως τι έχει παιχτει αλλά μιλάμε για κομπίνα εκει, οχι για κάτι νορμαλ
Τα παραδειγματα του ΟΤΕ και της COSCO δεν τα θεωρείς επιτυχημένα?
Μακάρι να ήταν κρατικά αλλά να δουλευαν σωστά τα πράγματα. Εχουμε αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν οτι σαν κράτος είμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ να κάνουμε κάτι σωστά. Οπότε ναι προτιμώ όλα σε ιδιώτες
-
Αρκεί να μην παρουσιάζεται ως επιχείρημα η τάχα εξοικονόμηση χρημάτων ή οι τάχα καλύτερες ή φθηνότερες υπηρεσίες...
Απλά αντί να παίρνουν το χρήμα τα πολλά κομματόσκυλα, το παίρνουν οι λίγοι μεγάλοι "φίλοι του κόμματος". Αν θα είναι μπλε, ροζ ή πράσινο το κόμμα εκείνη τη στιγμή, είναι άσχετο, σήμερα το ένα, αύριο το άλλο. -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν πληρώνεις την Energa;
Κλπ. Κλπ. Κλπ...Την αντίστοιχη "κρατική" Aegean θα την πλήρωνες τόσο καιρό για να βολεύεται η μαρίδα με διορισμούς και να τρώνε τα μεγαλοστελέχη του κόμματος που θα ήταν διορισμένα στο ΔΣ από προμήθειες/έργα/ρεμούλες κλπ. Μέσα στην πανδημία προφανώς θα την πλήρωνες και αυτή για να μην τινάξει τα πέταλα. Τα αεροδρόμια το ίδιο...
Αυτοκινητόδρομους, μπορείς να ανατρέξεις για το τι γίνονταν πριν 30 χρόνια (δυστύχημα στα Τέμπη, στην Υλίκη κλπ) που δεν "έκλειναν με 3 πόντους χιόνι"...
Γενικώς θα το ξαναπώ, μην μπλέκουμε το "κρατικό" όπως δουλεύει σε μια σκανδιναυική χώρα με το πως δουλεύει στην Ελλάδα. Το σωστό και το καλό θα ήταν να είναι πολλές υπηρεσίες κρατικές αλλά έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ανίκανοι να έχουμε οτιδήποτε πέρα από τα βασικά (παιδεία, υγεία, ασφάλεια, νερό). Τελεία και παύλα.Μην μπλέκουμε όμως και το "ιδιωτικό" όπως δουλεύει σε μία Σκανδιναβική χώρα με το πως δουλεύει στην Ελλάδα.
π.χ. είναι γνωστό ότι η AEGEAN εντελώς τυχαία είναι του Βασιλάκη (BELMAR, HERTZ Κλπ...) φίλος των Μητσοτάκιδων (κυρίως του Ντορέικου).Ή για να μην αναφερθούμε σε άλλου τύπου ιδιωτικών ομίλων (π.χ. Mall, Ελληνικό κλπ...) ή και άλλων τύπου SHELL,EKO,BP, Πειραιώς κλπ...κλπ...
Η ιδιωτική οικονομία στην Ελλάδα όχι μόνο είναι στρεβλή αλλά είναι και διαπλεκόμενη μεταξύ μεγαλοκαρχαριών και πολιτικών. Και αυτή η κατάσταση δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μίας υγιούς ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.
Σιγά μην επέτρεπε. Κουρείο πας να ανοίξεις και σου έρχεται δίπλα "κουρείο-αλυσίδα" ενός μεγαλοεπιχειρηματία που έχει άκρες...
Όσο το ψάχνει κάποιος τόσο ποιο πολλά ενδιαφέροντα πράγματα διαπιστώνει στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα.
Αυτά όμως αφορούν μόνο την ΝΔ; Προφανώς και όχι. Η ΝΔ όμως δεν είναι η μητέρα Τερέζα της πολιτικής σκηνής. Μάλλον το αντίθετο... Και μαθήματα δίνει (για το πως στήνονται οι καλές δουλίτσες) και έχει μεγάλη εμπειρία, οπότε έχει μάθει να βγαίνει αλώβητη.
Στην αντιπέρα όχθη (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) είναι ακόμη στο δημοτικό. Έχουν αλλού το νου τους...
-
Απλά αντί να παίρνουν το χρήμα τα πολλά κομματόσκυλα, το παίρνουν οι λίγοι μεγάλοι "φίλοι του κόμματος". Αν θα είναι μπλε, ροζ ή πράσινο το κόμμα εκείνη τη στιγμή, είναι άσχετο, σήμερα το ένα, αύριο το άλλο.
@piliourits Κουέστιον... εσύ τι ψηφίζεις ?
-
Παντού έτσι είναι οι ιδιώτες επιχειρηματίες έχουν στενούς δεσμούς με πολιτικούς. Απλά στις ΗΠΑ π.χ. που είναι πιο σοβαρή χώρα είναι επίσημοι οι δεσμοί και ο κόσμος το ξέρει. Στην Ελλάδα είναι και εκεί διαπλωκόμενα.
Γνωστός επιχειρηματίας (δεν ζει πια) στο χώρο των αλλαντικών είναι μόνιμα στην "μισθοδοσία" του, 2 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 2 της ΝΔ για πάνω από 20 χρόνια...ώστε να μπορεί να κάνει τις δουλειές του χωρίς γραφειοκρατία και μ@λ@κίες. Πολύ γνωστοί πολιτικοί, ορισμένοι δεν ζουν και ορισμένοι είναι ενεργοί ακόμα. Το ίδιο και στις τράπεζες που δούλευα....παντού διαπλοκή.
-
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απλά αντί να παίρνουν το χρήμα τα πολλά κομματόσκυλα, το παίρνουν οι λίγοι μεγάλοι "φίλοι του κόμματος". Αν θα είναι μπλε, ροζ ή πράσινο το κόμμα εκείνη τη στιγμή, είναι άσχετο, σήμερα το ένα, αύριο το άλλο.
Εσύ που δεν είσαι Νεοδημοκράτης, τί ψηφίζεις;
Εγώ, αριστερά κόμματα, όχι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. -
Εγώ, αριστερά κόμματα, όχι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.Εγώ από την μέρα που ξεκίνησα να παρακολουθώ το τόπικ στο έχω ξαναπεί #mono_koulis
Όταν λές αριστερά κόμματα δώσε κανα παράδειγμα..
-
Εγώ, αριστερά κόμματα, όχι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.Εγώ από την μέρα που ξεκίνησα να παρακολουθώ το τόπικ στο έχω ξαναπεί #mono_koulis
Όταν λές αριστερά κόμματα δώσε κανα παράδειγμα..
Γιατί ρωτάς;
Έχεις κανένα ρουσφετάκι να προτείνεις; -
Γιατί ρωτάς;
Έχεις κανένα ρουσφετάκι να προτείνεις;Έχω βάλει στοίχημα με ένα φίλο...
Ρουσφετάκι αν θές μπορούμε να μοιραστούμε τα κέρδη
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν πληρώνεις την Energa;
Γενικώς θα το ξαναπώ, μην μπλέκουμε το "κρατικό" όπως δουλεύει σε μια σκανδιναυική χώρα με το πως δουλεύει στην Ελλάδα. Το σωστό και το καλό θα ήταν να είναι πολλές υπηρεσίες κρατικές αλλά έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ανίκανοι να έχουμε οτιδήποτε πέρα από τα βασικά (παιδεία, υγεία, ασφάλεια, νερό). Τελεία και παύλα.Μην μπλέκουμε όμως και το "ιδιωτικό" όπως δουλεύει σε μία Σκανδιναβική χώρα με το πως δουλεύει στην Ελλάδα.
π.χ. είναι γνωστό ότι η AEGEAN εντελώς τυχαία είναι του Βασιλάκη (BELMAR, HERTZ Κλπ...) φίλος των Μητσοτάκιδων (κυρίως του Ντορέικου).Ή για να μην αναφερθούμε σε άλλου τύπου ιδιωτικών ομίλων (π.χ. Mall, Ελληνικό κλπ...) ή και άλλων τύπου SHELL,EKO,BP, Πειραιώς κλπ...κλπ...
Η ιδιωτική οικονομία στην Ελλάδα όχι μόνο είναι στρεβλή αλλά είναι και διαπλεκόμενη μεταξύ μεγαλοκαρχαριών και πολιτικών. Και αυτή η κατάσταση δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μίας υγιούς ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.
Σιγά μην επέτρεπε. Κουρείο πας να ανοίξεις και σου έρχεται δίπλα "κουρείο-αλυσίδα" ενός μεγαλοεπιχειρηματία που έχει άκρες...
Όσο το ψάχνει κάποιος τόσο ποιο πολλά ενδιαφέροντα πράγματα διαπιστώνει στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα.
Αυτά όμως αφορούν μόνο την ΝΔ; Προφανώς και όχι. Η ΝΔ όμως δεν είναι η μητέρα Τερέζα της πολιτικής σκηνής. Μάλλον το αντίθετο... Και μαθήματα δίνει (για το πως στήνονται οι καλές δουλίτσες) και έχει μεγάλη εμπειρία, οπότε έχει μάθει να βγαίνει αλώβητη.
Στην αντιπέρα όχθη (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) είναι ακόμη στο δημοτικό. Έχουν αλλού το νου τους...
Δεν αμφιβάλω για αυτό που λες και βεβαια είναι διαπλεκόμενη. Απλά είναι καλύτερα από το να ειναι κρατικά αυτό είπα. Το ιδανικο θα ήταν να υπέρχε σοβαρο δημόσιο και να τα διαχειριστεί σωστα. Ε, εγω δεν πιστευω ότι αυτο γίνεται, οποτε για μένα ισχύει το μη χείρον βέλτιστον
Δεν ειμαι ΝΔ. Τιποτα δεν είμαι. Αναθεμα και αν ξερω και γω τι ψηφίζω κάθε φορα.
-
Αρκεί να μην παρουσιάζεται ως επιχείρημα η τάχα εξοικονόμηση χρημάτων ή οι τάχα καλύτερες ή φθηνότερες υπηρεσίες...
Απλά αντί να παίρνουν το χρήμα τα πολλά κομματόσκυλα, το παίρνουν οι λίγοι μεγάλοι "φίλοι του κόμματος". Αν θα είναι μπλε, ροζ ή πράσινο το κόμμα εκείνη τη στιγμή, είναι άσχετο, σήμερα το ένα, αύριο το άλλο.Εξοικονόμηση χρημάτων είναι επιχείρημα σοβαρό. Ακόμα και να τα παίρνουν οι φίλοι του κόμματος δεν πιστεύω ότι χάνουμε τόσα πολλά χρήματα όσα όσο το διαχειρίζεται το κράτος.
Ο ΟΤΕ και η COSCO είναι 2 καλά παραδείγματα. Και η aegean θα ήταν αν δεν υπήρχε ο κορωνοιός. Και η Τρενοσε. Ολα τα παραπάνω για μενα είναι πολύ καλύτερα από όταν τα διαχειριζόταν το δημόσιο. Πολύ καλύτερα όμως. Και στο τέλος αυτό μετράει για μένα
-
Δεν αμφιβάλω για αυτό που λες και βεβαια είναι διαπλεκόμενη. Απλά είναι καλύτερα από το να ειναι κρατικά αυτό είπα. Το ιδανικο θα ήταν να υπέρχε σοβαρο δημόσιο και να τα διαχειριστεί σωστα. Ε, εγω δεν πιστευω ότι αυτο γίνεται, οποτε για μένα ισχύει το μη χείρον βέλτιστον
Καλέ φίλε cirus έκανα εντελώς γενική τοποθέτηση και σε καμιά περίπτωση δεν αντιλέγω σε αυτά που λέτε. Απλά πάω την κουβέντα ένα βήμα παρακάτω.
Αν ρωτούσες εμένα θα έλεγα ότι παρόλο που είμαι φιλελεύθερος με αρκετές δόσεις ακροδεξιάς φιλοσοφίας δεν θέλω το κράτος να γίνει ένα "γραφείο" (π.χ. στα υπόγεια του Μαξίμου) που απλά επιτηρεί, ελέγχει και συνδιαλέγεται με τον ιδιωτικό τομέα.
Εγώ θα ήθελα και κρατικό αερομεταφορέα και κρατική ΔΕΗ και πολλά άλλα.
Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε το εξής φαινόμενο:
-
Στον ιδιωτικό τομέα όταν πουλάει κάποιος την επιχείριση του, κάνει αγώνα για να αυξηθεί η αξία της ώστε να πιάσει περισσότερα φράγκα.
-
Στο δημόσιο τομέα ανέκαθεν έχουμε το αντίστροφο. Απαξιώνεται ένας οργανισμός, μία ΔΕΚΟ, μία υπηρεσία, ένας τομέας οικονομίας οπότε πάμε σε πώληση για 5 δεκάρες. Η απαξίωση που έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή είναι η δικαιολογία για την πώληση. Και συνήθως η απαξίωση προέρχεται από πολλούς παράγοντες. Ακόμη και ο απλός δημόσιος υπάλληλος με τον τρόπο του έχει την δυνατότητα να απαξιώσει τον τομέα που εργάζεται, αλλά αυτός είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
Δυστυχώς η χώρα θα πρέπει να γκρεμιστεί και να οικοδομηθεί εξαρχής εκ' βόθρων! Πράγμα που φυσικά δεν μπορεί να γίνει, εκτός αν προκύψει πολεμική σύρραξη.
-
-
ΝΔ είσαι και δε το ξέρεις.. μη μας το παίζεις απολίτικ-στος και εσύ.. έναν έναν θα τους ξετρυπώσουμε
-
Γιατί ρωτάς;
Έχεις κανένα ρουσφετάκι να προτείνεις;Έχω βάλει στοίχημα με ένα φίλο...
Ρουσφετάκι αν θές μπορούμε να μοιραστούμε τα κέρδη
Τον ξέρω τον φίλο ή είναι κι αυτός απ' το χωριό που βγάζει τους μάγκες τους τετραπέρατους;
Και τί κέρδη να μοιραστούμε, τα φραγκοδίφραγκα για τα οποία πουλάνε την ψήφο τους οι Νεοδημοκράτες;
Εγώ αν την πουλήσω την ψήφο, κοστίζει! -
-
παίζεις
Κοιτα και ΝΔ εχω ψηφίσει και Πασοκ και Συριζα και Λεβέντη και ΚΚΕ όταν ήμουν νέος και Συνασπισμό.
Όπως έλέγε πολύ σωστα ο Χαρυ Κλυν την επομενη μέρα (μπορεί και μήνα ή χρόνο αναλόγως) στον καθρέφτη μια μούτζα πάρτα μαλακα να μην στα χρωστάω εχω πει όλες τις φορές που βγήκε αυτό που ψήφισα.
Δεν είμαι απολυτίκ, απολυτίκ είναι αυτός που δεν ασχολείται με τα πολιτικά. Εγώ αντιθετα πιστεύω ότι δεν είσαι σοβαρός ανθρωπος αν δεν ασχολείσαι. Οφείλεις να ασχολείσαι. Απλά δεν είμαι με κανένα κόμμα, αυτο λέω γιατι ΟΛΑ με έχουν απογοητεύσει
Στα οικονομικα οι απόψεις μου είναι ποιο πολύ στα δεξιά, ανθρωπιστικά είμαι αριστερός. Κεντρώος έγινα λόγω μόδας. Κατέληξα ότι γενικα μαλάκας είμαι σαν τους περισσότερους απλά εγω το παραδέχομαι. Απλά στα άλλα πιο πολιτισμένα κράτη από την μπανανία οι συγκηβερνήσεις έχουν ωριμάσει και βλέπεις ένα μείγμα πολιτικών και συνεργασιών.
Εδώ ακόμα είμαστε στο "ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ" πρόβατα. Οχι ρε φίλε αυτή η αυτοδυναμία μας έχει φάει. Καμια αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν θέλω. Μονο για αυτό είμαι σίγουρος.
-
Από την ώρα που λες ότι πρέπει να ασχολούμαστε με την πολιτική ασχέτως συνθηκών μόνο αυτό που λες δεν είσαι. Όμως υπάρχει μια καραμπινατη ασυμβατότητα (όχι δική σου) μεταξύ Δεξιάς οικονομικής θεωρίας και Αριστερου ανθρωπισμού όπως βλέπουμε τόσα χρόνια τώρα. Το ένα αποκλείει το άλλο.
Χώρια που τα οικονομικά καθορίζουν και τα εθνικά...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2