-
@criuser said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Χειροτερεύουμε σαν λαός, γιατί αντί να κοιτάμε να πάμε όλοι μαζί μπροστά, βριζόμαστε για τα κόμματα, για τις γενιές και όλα όσα βλέπουμε εδώ μέσα.
Η πλάκα είναι ότι όλοι μάλλον συμφωνούν με αυτό.
-
@williamg said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Χειροτερεύουμε σαν λαός, γιατί αντί να κοιτάμε να πάμε όλοι μαζί μπροστά, βριζόμαστε για τα κόμματα, για τις γενιές και όλα όσα βλέπουμε εδώ μέσα.
Η πλάκα είναι ότι όλοι μάλλον συμφωνούν με αυτό.
Το κακό είναι ότι μάλλον συμφωνούν στο να βριζόμαστε και όχι στο να δουλεύουμε μαζί...
-
@antonmone said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Καλά η βλακεία δεξιός ισον εργατικός,αριστερός τεμπέλης κλπ δεν λέει να τελειώσει!Οτι ο μίσος νόμος Λακωνίας παίζει να έχει διοριστεί στο ευρύτερο δημοσιο ειδικά παλιότερα,ούτε αυτο το ξερετε οι εργατικοί δεξιοί;
Ένας δεξιός που αγαπά την ιδιωτική οικονομία γιατί να διοριστεί στο δημόσιο;;;
Να είναι αριστερός πάει και έρχεται. Αλλά δηλαδή ως προς τι είναι δεξιός;;;; Στον ράφτη;;;
-
@lap said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
@antonmone said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Καλά η βλακεία δεξιός ισον εργατικός,αριστερός τεμπέλης κλπ δεν λέει να τελειώσει!Οτι ο μίσος νόμος Λακωνίας παίζει να έχει διοριστεί στο ευρύτερο δημοσιο ειδικά παλιότερα,ούτε αυτο το ξερετε οι εργατικοί δεξιοί;
Ένας δεξιός που αγαπά την ιδιωτική οικονομία γιατί να διοριστεί στο δημόσιο;;;
Να είναι αριστερός πάει και έρχεται. Αλλά δηλαδή ως προς τι είναι δεξιός;;;; Στον ράφτη;;;
Ο πατέρας μου κάποτε είχε ένα κολλητό φίλο. Ηταν οικονομικός στέλεχος στο λογιστήριο μεγάλης Ελληνικής εταιρείας. Μιλάμε για την δεκαετία του 70.
Μου έλεγε λοιπόν ο πατέρας μου ότι ο φίλος του αυτός έπαιρνε αρκετά περισσότερα λεφτά, από άλλο φίλο του που δούλευε στο δημόσιο, επίσης πτυχιούχο οικονομικών.
Ο λόγος ήταν ότι ο ιδιωτικός υπάλληλος είχε τον κίνδυνο να απολυθεί, ή να κλείσει η εταιρεία του, ενώ ο δημόσιος ήταν μόνιμος.
Η διαφορά στον μισθό τους ήταν κάπου στο 20 %.
Αυτό μετά το 1981 άλλαξε.
Οι εταιρείες έκλεισαν ή κρατικοποιήθηκαν, όπως η συγκεκριμένη, αλλά ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου, έγινε ανώτερος του ιδιωτικού και είχε και την μονιμότητα και την πρόωρη σύνταξη.
Αυτό λοιπόν έγινε ελκυστικό για όλους.
Ετσι όλα τα κόμματα άρχισαν τους διορισμούς και τις υποσχέσεις για διορισμούς.
Και καταλήξαμε σε 1.100.000 δημοσίους υπαλλήλους, ακριβώς πριν την κρίση, από κάπου 300000 που ήταν την δεκαετία του 70.
-
Το 90 πάντως δεν ίσχυε αυτό! Εγγυημένα αυτό!
-
Ποιό δεν ίσχυαν ?
-
Για τα εισοδήματα ιδιωτικού και δημοσίου τομέα πτυχιούχων!
-
Το 90 πτυχιούχοι και μη στο δημόσιο, έπαιρναν περισσότερα από όσα έπαιρναν στον ιδιωτικό τομέα.
Να μην μιλήσουμε για τις πρόωρες συντάξεις...
-
Μπα...ανάποδα τα ξέρω. Έχοντας συγγενείς και στους δυο τομείς. Πτυχιούχοι σαφέστατα περισσότερα στον ιδιωτικό τομέα.
-
-
-
-
Στη Μεσσηνία πάντως είναι τοπικός αυτοκράτορας ο κος Αντώνης. Αυτός κανονίζει τα πάντα...
Περιμένω πότε το κόστα θα ανακυρηχθεί αυτόνομο κράτος. -
Το 90 πτυχιούχοι και μη στο δημόσιο, έπαιρναν περισσότερα από όσα έπαιρναν στον ιδιωτικό τομέα.
Εξαρτάται τον κλάδο. π.χ. στις τράπεζες οι των ιδιωτικών είχαν αρκετά μεγαλύτερο μισθό, από 30% έως και 500% παραπάνω. Το ίδιο και οι γιατροί. Απλά στο δημόσιο πάντα είχαν έναν συμπαθητικό ως καλό μισθό, χωρίς κανένα άγχος και φόβο απόλυσης και χωρίς συνήθως να δουλεύουν (μερικές φορές δεν πάταγαν καν στην δουλειά τους!!) - εξαιρέσεις οι των ιατρικών επαγγλεμάτων.
-
-
-
-
-
-
Και εγώ το βρίσκω χαζό να βρίζουν. Όταν έρθουν οι εκλογές μην τον ψηφίσεις. Τόσο απλά. Τι μαχαλάς είναι αυτός να φωνάζει ο καθένας διαφορες ύβρις για όποιον θέλει.
Τσοπάνοι
Γελοιογραφία & Χιούμορ