-
@lap said in KIA SPORTAGE 2021:
Sportage βρε αθεοφοβε;
Χαχα όχι φίλε Lap απλά τόσο καιρό στο ψάξιμο έχω μάθει να κοιτάω και την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως τότε που την έπαθα με peugeot που έλεγε 5χρονια εγγύηση αλλά κανείς πωλητής και στην σελίδα αν θυμάμαι καλά δεν αναφέρουν πως είναι 5 χρόνια ή 60χιλ χλμ. Αλλά είπαμε από δω και πέρα σιγή ιχθύος γράψτε εσείς στο τοπικ και όταν έρθει η ώρα θα το πω. Πάντως αυτήν την φορά είναι σίγουρο δεν ακυρώνω παλι
-
Δεν ακυρώνεις;
Έρχεται τον Ιούλιο το νέο Swift....απλά το λέω...
-
@lap said in KIA SPORTAGE 2021:
Δεν ακυρώνεις;
Έρχεται τον Ιούλιο το νέο Swift....απλά το λέω...
Για δώσε κάτι παραπάνω...
Στο καφενείο του Swift
-
-
@sabas_thess said in KIA SPORTAGE 2021:
Απαντάει στο βασικό ερώτημα Sportage/Tuscon.
Δεν απαντάει ξεκάθαρα, θεωρεί το εσωτερικό πιο πρακτικό κ ποιοτικοτερο , αλλά αν δε μπορούμε να συγκρίνουμε εκδόσεις με αντίστοιχο εξοπλισμό πως θα εκφέρουμε γνώμη;
-
@nicolas1988 said in KIA SPORTAGE 2021:
Δεν απαντάει ξεκάθαρα, θεωρεί το εσωτερικό πιο πρακτικό κ ποιοτικοτερο , αλλά αν δε μπορούμε να συγκρίνουμε εκδόσεις με αντίστοιχο εξοπλισμό πως θα εκφέρουμε γνώμη;
Δεν έχω δει το βίντεο. Το πρακτικοτερο και ποιοτικότερο εσωτερικό δικαιολογεί την διαφορά των 6-7 χιλιάδων που έχει στην Ελλάδα;
Νομίζω και φανατικοτερος οπαδός του σπορτατζ θα απαντούσε αρνητικά.
Ένα από τα δύο είναι τελείως λάθος τιμολογημενο.
Είτε στην χιουνται είναι τελείως άσχετοι στην τιμολόγηση είτε στο σπορτατζ ,που είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αποφασίζουν την είδαν αλλιώς.
Είτε πάλι θα δούμε σαρωτικές αυξήσεις σύντομα και στο τουσον και θα πάψουν οι απορίες.
Φυσικά αν και το τουσον πάει στα επίπεδα του σπορτατζ θα γυρίσει στα πέτρινα χρόνια των προηγούμενων η χιουνται που είχε εξαφανιστεί από τον χάρτη. Στο χέρι τους είναι. -
Θεωρώ τις 6/7000€ υπερβολή. 2,5/3κ θα είναι η διαφορά. Οτιδήποτε παραπάνω θα είναι τρελά και ας είναι καλύτερο όχημα. Υπομονή να δούμε τι θα δούμε
-
Συγγνώμη για το off topic, αλλά ωραίος αυτός ο παρουσιαστής,είδα 3-4 video σε αυτοκίνητα που τα ξέρω και μου άφησε άριστες εντυπώσεις αναφορικά μα το οδηγικό feedback!
-
Μερικά παραδείγματα τιμολόγησης Tucson και Sportage:
Tucson 4wd 180ps DCT
διχρωμία με λευκό χρώμα/μαύρο οροφη
ηλιοροφη
Powered boot
360 camera + blind spot + ηχεία (πακέτο)
AccΣύνολο 39,600€
Sportage για να μπει ηλιοροφη θες GT line. Οι τιμές που πηρα ήταν 41,300 2wd και 43,300 για 4wd.
Τώρα δεν έχω δει τι παραπάνω έχει το GT line αλλά δείχνει κοντά στα 4,000€ πιο ακριβό.
Έχει και τις τηλεοράσεις μέσα που κοστίζουνΤα αντίστοιχα σε Hybrid είχαν ίδια ακριβώς τιμή, 44,800 το Tucson που το έχουν μόνο 2wd και το Sportage 44,300€.
-
Θέλω να πιστεύω ότι η διαμόρφωση του εξοπλισμού του θα είναι τέτοια που το midspec Sportage (Titanium) θα έχει αντίστοιχο του Distinctive εξοπλισμό με αποτέλεσμα να "δικαιολογεί" τα έξτρα χρήματα σε συνδυασμό με το ότι είναι σε κάθε επιμέρους τομέα λίγο καλύτερο ή πιο ραφιναρισμένο από το Tuscon (δυστυχώς όσα περισσότερα reviews βλέπω τόσο περισσότερο το πιστεύω).
Στο προηγούμενο Sportage αν θυμάστε το Gt-line ουσιαστικά είχε περισσότερο στιλιστικές ανούσιες παρεμβάσεις (τύπου 19" ζάντες & body kit). Ίσως κάτι αντίστοιχο να συμβεί τώρα με την Titanium να φέρει ένα πολύ καλό εξοπλισμό σε συνδυασμό με 18" ζάντες και την Gt-line να έχει το body kit και εξτραβαγκανζ εξοπλισμό τύπου 19" δέρματα blind Spot/360 Krell ss κλπ.
Άλλο είναι το ζήτημα και το έχω ξαναθέσει. Αν θες για την Titanium του Sportage 2WD 180ps manual petrol περί τα 34κ πόσο δύσκολη επιλογή θα είναι (ακόμα και αν αφορά λίγο καλύτερο όχημα σε όλα του) να μην επιλέξεις Tuscon 4wd 7dct στο ίδια (περίπου) χρήματα....
Αν ήμουν (υπάρξω) σε αυτή τη θέση θα έσπαγα το κεφάλι μου. Προτιμώ εμφανισιακά μέσα/έξω το Sportage αλλά να πω την αμαρτία μου αυτό που με χαλάει περισσότερο στο Tuscon είναι ότι προκύπτει από παντού πως 1) έχει σαφώς χειρότερη ηχομόνωση μεταξύ των δύο 2) έχει αδύναμα LED φώτα όταν παράλληλα μόνο το Sportage έχει matrix LED (στάνταρ άραγε;).
Είναι όμως τρομερό δέλεαρ ο συνδυασμός 4κίνησης και αυτόματου κιβωτίου. Ουσιαστικά παίρνεις άλλο αυτοκίνητο. Τέλος ο Asian Auto Ambassador που έβγαλε review το Sportage πρόσφατα και το εκθείασε όταν τον ρώτησα την άποψη του στα comments είπε ότι αυτός θα διάλεγε Tuscon. Βγάλε άκρη...
ΥΓ1: Για τον φίλο επάνω που έκανε την σύγκριση τιμών λογικό είναι ότι όσο ανεβαίνεις σε εκδώσεις να ανοίγει η ψαλίδα και λόγω σκαλοπατιών φορολογίας. Στα hybrids έτσι και αλλιώς προκύπτει ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλο όφελος σε mpg (35-40 max με πολύ προσοχή) οπότε γενικά δεν την θεωρώ καλή επιλογή είτε για Tuscon είτε για Sportage. Σε αυτά τα λεφτά παίζουν και άλλες πολύ δυνατές επιλογές. Δεν είναι το φόρτε του κορεατικού ομίλου γενικά η οικονομία καυσίμου ανεξαρτήτως μηχανικού συνόλου μάλλον. Άρα κυρίως πιθανολογώ την διαφορά χοντρικά στα 2500€-3000€ στις εκδόσεις mh.
ΥΓ2: Για τον φίλο που αναφέρεται στον Βρετανό reviewer να του πω ότι αν παρακολουθώ 10-15 κανάλια με reviewers αυτός είναι μακράν ο πιο ευχάριστος ακόμα και όταν δεν συμμερίζομαι τις απόψεις του. Είναι ακριβώς το αντίθετο του Marek που θα ήθελα να του αστράψω με όλη μου την ψυχή δύο απαξιωτικά χαστούκια ακόμα και όταν συμφωνώ με τα όσα λέει....
-
Θεωρώ τις 6/7000€ υπερβολή. 2,5/3κ θα είναι η διαφορά. Οτιδήποτε παραπάνω θα είναι τρελά και ας είναι καλύτερο όχημα. Υπομονή να δούμε τι θα δούμε
Μα τιμές έχουν πάρει προσφορές φίλοι εδώ και τις έχουν ανεβάσει στο νήμα. Και οι διαφορές ήταν 6-7 χιλιάδες σε αντίστοιχες εκδόσεις και κινητηρες
-
@tkin73 said in KIA SPORTAGE 2021:
Μα τιμές έχουν πάρει προσφορές φίλοι εδώ και τις έχουν ανεβάσει στο νήμα. Και οι διαφορές ήταν 6-7 χιλιάδες σε αντίστοιχες εκδόσεις και κινητηρες
Έχουν πάρει τιμές για πετρέλαια και hev. Τιμές για βενζίνη mhev 180αρι δεν έχω δεί ή μου ξέφυγε τι να πω. Στις ακριβές εκδόσεις λογικό η διαφορά να είναι μεγαλύτερη όπως προείπα.
-
Α επίσης να αναφέρω ότι για tucson λόγο των έξτρα θέλουν 30% προκαταβολή και ημερομηνία 6 με 8 μήνες χωρίς δέσμευση από μεριά τους.
Δηλαδή για την προσφορά που πήρα θέλουν 12,000€ και ίσως κάποια μέρα να το δω.Για Sportage δεν ρώτησα γιατί είχα πάθει σοκ από τις τιμές και έφυγα καπάκι!
Οι περισσότεροι θέλουν 10% ή 1,000€.
-
Θέλω να πιστεύω ότι η διαμόρφωση του εξοπλισμού του θα είναι τέτοια που το midspec Sportage (Titanium) θα έχει αντίστοιχο του Distinctive εξοπλισμό με αποτέλεσμα να "δικαιολογεί" τα έξτρα χρήματα σε συνδυασμό με το ότι είναι σε κάθε επιμέρους τομέα λίγο καλύτερο ή πιο ραφιναρισμένο από το Tuscon (δυστυχώς όσα περισσότερα reviews βλέπω τόσο περισσότερο το πιστεύω).
Στο προηγούμενο Sportage αν θυμάστε το Gt-line ουσιαστικά είχε περισσότερο στιλιστικές ανούσιες παρεμβάσεις (τύπου 19" ζάντες & body kit). Ίσως κάτι αντίστοιχο να συμβεί τώρα με την Titanium να φέρει ένα πολύ καλό εξοπλισμό σε συνδυασμό με 18" ζάντες και την Gt-line να έχει το body kit και εξτραβαγκανζ εξοπλισμό τύπου 19" δέρματα blind Spot/360 Krell ss κλπ.
Άλλο είναι το ζήτημα και το έχω ξαναθέσει. Αν θες για την Titanium του Sportage 2WD 180ps manual petrol περί τα 34κ πόσο δύσκολη επιλογή θα είναι (ακόμα και αν αφορά λίγο καλύτερο όχημα σε όλα του) να μην επιλέξεις Tuscon 4wd 7dct στο ίδια (περίπου) χρήματα....
Αν ήμουν (υπάρξω) σε αυτή τη θέση θα έσπαγα το κεφάλι μου. Προτιμώ εμφανισιακά μέσα/έξω το Sportage αλλά να πω την αμαρτία μου αυτό που με χαλάει περισσότερο στο Tuscon είναι ότι προκύπτει από παντού πως 1) έχει σαφώς χειρότερη ηχομόνωση μεταξύ των δύο 2) έχει αδύναμα LED φώτα όταν παράλληλα μόνο το Sportage έχει matrix LED (στάνταρ άραγε;).
Είναι όμως τρομερό δέλεαρ ο συνδυασμός 4κίνησης και αυτόματου κιβωτίου. Ουσιαστικά παίρνεις άλλο αυτοκίνητο. Τέλος ο Asian Auto Ambassador που έβγαλε review το Sportage πρόσφατα και το εκθείασε όταν τον ρώτησα την άποψη του στα comments είπε ότι αυτός θα διάλεγε Tuscon. Βγάλε άκρη...
ΥΓ1: Για τον φίλο επάνω που έκανε την σύγκριση τιμών λογικό είναι ότι όσο ανεβαίνεις σε εκδώσεις να ανοίγει η ψαλίδα και λόγω σκαλοπατιών φορολογίας. Στα hybrids έτσι και αλλιώς προκύπτει ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλο όφελος σε mpg (35-40 max με πολύ προσοχή) οπότε γενικά δεν την θεωρώ καλή επιλογή είτε για Tuscon είτε για Sportage. Σε αυτά τα λεφτά παίζουν και άλλες πολύ δυνατές επιλογές. Δεν είναι το φόρτε του κορεατικού ομίλου γενικά η οικονομία καυσίμου ανεξαρτήτως μηχανικού συνόλου μάλλον. Άρα κυρίως πιθανολογώ την διαφορά χοντρικά στα 2500€-3000€ στις εκδόσεις mh.
ΥΓ2: Για τον φίλο που αναφέρεται στον Βρετανό reviewer να του πω ότι αν παρακολουθώ 10-15 κανάλια με reviewers αυτός είναι μακράν ο πιο ευχάριστος ακόμα και όταν δεν συμμερίζομαι τις απόψεις του. Είναι ακριβώς το αντίθετο του Marek που θα ήθελα να του αστράψω με όλη μου την ψυχή δύο απαξιωτικά χαστούκια ακόμα και όταν συμφωνώ με τα όσα λέει....
Ομοίως και εγώ, ενώ περίμενα το Sportage και μου άρεσε εσωτερικά ένα κλικ παραπάνω, επέλεξα το tucson, 4κίνητο και μαζί με έξτρα. To sportage θεωρώ θα είναι πάνω σίγουρα 3k, μένει βέβαια να τα δημοσιεύσουν και στο site για να τα δούμε ακριβώς.
Για την ηχομόνωση είχα διαβάσει μου φαίνεται το αντίθετο θα το ξαναδώ.
Προκαταβολή εμένα μου ζήτησαν 6-7K στο Tucson. -
Αν ίσχυε το αντίθετο θα ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα. Δυστυχώς καρατσεκαρισμενο απο κάθε reviewer. Φώτα LED & ηχομόνωση σαφή μειονεκτήματα απέναντι στο Sportage. Τουλάχιστον οποίος το πάρει το KIA θα έχει να λέει κάτι ουσιαστικό για τα έξτρα χρήματα που έδωσε.
ΥΓ: Για τον φίλο που ανέφερε περί προκαταβολών η KIA εδώ Θεσσαλονίκη σε προσφορά για Xceed 7dct (27,5k τότε το 1.4T που κόπηκε) ήθελε μπροστά 5κ. Αυτό βέβαια μιλάμε τέλη του 2019.
-
Έχουν πάρει τιμές για πετρέλαια και hev. Τιμές για βενζίνη mhev 180αρι δεν έχω δεί ή μου ξέφυγε τι να πω. Στις ακριβές εκδόσεις λογικό η διαφορά να είναι μεγαλύτερη όπως προείπα.
Δεs την προηγουμενη σελιδα φιλε που εχω παρει προσφορα και για diesel αλλα και petrol (βενζινη) αλλα μονο για αυτοματο και τετρακινητο
-
@steeve71 said in KIA SPORTAGE 2021:
Δεs την προηγουμενη σελιδα φιλε που εχω παρει προσφορα και για diesel αλλα και petrol (βενζινη) αλλα μονο για αυτοματο και τετρακινητο
Α μια χαρά. Άρα το Sportage 180ps dct 4wd έχουμε 37.600€. Το αντίστοιχο Tuscon κάνει χοντρικά 35κ. +2600€ διαφορά. 2500-3000€ υπέθεσα παραπάνω. Τα 6/7κ διαφορά είναι με την Gt-line η οποία έχω την πεποίθηση ότι εκτός από ανούσιες εμφανησιακες διαφορές θα έχει και επιπλέον της Distinctive εξοπλισμού (BS, around view, s/r κλπ). Με το το καλό να βγούνε οι εξοπλισμοί να δούμε τι περιλαμβάνει η Titanium.
-
Α μια χαρά. Άρα το Sportage 180ps dct 4wd έχουμε 37.600€. Το αντίστοιχο Tuscon κάνει χοντρικά 35κ. +2600€ διαφορά. 2500-300€ υπέθεσα παραπάνω. Τα 6/7κ διαφορά είναι με την Gt-line η οποία έχω την πεποίθηση ότι εκτός από ανούσιες εμφανησιακες διαφορές θα έχει και επιπλέον της Distinctive εξοπλισμού (BS, around view, s/r κλπ). Με το καλό να βγούνε οι εξοπλισμοί να δούμε τι περιλαμβάνει η Titanium.
Eλπιζω να βοηθησα ...αυτα μου εδωσαν αυτα παρουσιαζω !!!
-
Eλπιζω να βοηθησα ...αυτα μου εδωσαν αυτα παρουσιαζω !!!
Όχι απλά με βοήθησες αλλά μετά από μια πολύ δύσκολη βάρδια μπορώ να πω ότι μου έφτιαξες την ημέρα και γι'αυτό σε ευχαριστώ!!
Νομίζω έπεσα μέσα 100%. Η Titanium έχει ότι και η distinctive του Tuscon. Δεν της λείπουν ούτε οι δύο μεγάλες οθόνες που έλεγαν κάποιοι.
Ως προς τιμή η προσφορά σου με μεταλλικό τελική τιμή για το Sportage 180ps βενζίνης 4WD 7DCT είναι 37.600€ ενώ το αντίστοιχο Tuscon με μεταλλικό απ' τον διαμορφωτή προκύπτει 35κ (άρα τελική ίσως και παραπάνω). Άρα λοιπόν έχουμε ακριβώς 2600€ διαφορά, οπότε έπεσα και πάλι μέσα.
Η Gt-line διαφέρει από την Titanium σε body kit, 19", επενδύσεις δέρμα/ύφασμα (;), ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού, matrix LED εμπρός και full LED πίσω. Μέσα έπεσα και σε αυτό.
Τώρα είναι θέμα του καθενός να κρίνει αν αυτά τα έξτρα χρήματα τα αξίζει το Sportage. Στην δική μου περίπτωση νομίζω ότι καλύπτομαι απόλυτα για μία τιμή Titanium 180ps χειροκίνητο σχεδόν στα 33κ σε σχέση με τα 30-30,5 του αντίστοιχου Tuscon. Βασιζόμενος στα μέχρι στιγμής δεδομένα τα βασικά μειονεκτήματα του Tuscon ("αδύναμα" Led φώτα και ηχομόνωση σε ταχύτητες πάνω από 120χαω) δεν υφίσταται στο Sportage.
Και τέλος να επαναλάβω ότι δεν έχω κολλήματα με το σήμα στο καπό. Εφόσον το όχημα προσφέρει αποτέλεσμα δεν θα κάτσω να σκάσω για αυτό. Θυμηθείτε μόνο από πού ξεκίνησαν οι Skoda/Seat. Εν αναμονή ταράνδου και EuroNCAP με την ελπίδα να μην απογοητεύσει όπως το Tuscon στο δεύτερο δηλώνω "συγκρατημένη αισιοδοξία".
-
Σάμπα να σε βάλω σε σκέψεις;;
Θα δώσεις 33 χωρίς αυτόματο κιβώτιο;;;
Εάν έχεις χώρο πάρκινγκ γιατί δεν βλέπεις κάποιο σεατ plug in που έχει τα πάντα όλα σε αυτά τα λεφτά και 200+++ άλογα.Και τζάμπα μετακίνηση καθημερινά ( 1,5 ευρώ τα 100 χλμ μέσα στην πόλη!!!!!), αν το βάλεις στην μπριζα, εάν δεν το βάλεις δεν πειράζει θα μείνεις με το υβριδικό σύστημα.
Και αυτόματο, και πάτημα, και γρήγορο και future proof. Όποτε το δώσεις( ας πούμε μετά το 2030) θα τρέχουν να το πάρουν ως κάτι το σύγχρονο για εκείνη την εποχή.Το kia που δεν θα μπαίνει δακτύλιο κτλ ποιος θα το πάρει;
KIA SPORTAGE 2021