-
Γλυρω στο 60 πίσω και 40 μπροστά είναι η καλύτερη αναλογία και στην F1 και στα hypercars εκεί κάπου παίζουν.
-
Γιάννη, άξιος ο μαθητής. Εγώ βλέπω κάτι δικούς μου στο ΦουΜπού, όλο σούζες με παπάκια και χαμηλωμένες Ε36. Μα τι γίνεται; Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που ήσουν μούρη με καγκουρεμένη Ε36.
-
Civil, νομίζω ότι αν διατηρήσεις το καμάρι σου μακριά από στούκες και μετατροπές, θα αποκτήσει μια κάποια συλλεκτική αξία. Άλλωστε, τα χρόνια που θα μπορείς να του βγάλεις κλασικές πινακίδες και να του δώσεις μια νέα πνοή, δεν είναι μακριά. Σε χαίρομαι, γιατί είναι πολύ σπάνιο να έχεις τον παιδικό σου έρωτα, να τον χαίρεσαι ακόμα και να μην τον έχεις κανιβαλίσει.
Στα δικά μου, πρόσφατα οδήγησα Miata Mk2.5. Μετά από όσα είχα περάσει με αυτό το αριστούργημα, θεωρούσα ότι θα ξανανιώσω, ότι θα μπω σε σκέψεις για έξοδα και τα τοιαύτα. Κι όμως, δε συνέβη τίποτα από τα παραπάνω. Όλα με ενοχλούσαν, δε χωρούσα, κοπάναγε, έτριζε, ήταν ένα βασανιστήριο. Είχε αλλάξει το αμάξι ή παππούδεψα του λόγου μου; Οπότε, αυτό που συζητάμε εδώ, είναι παράγοντας πάρα πολλών παραμέτρων.
Και κάτι ακόμα: μόλις οδήγησα αυτόματο Jazz πρώτης γενιάς, 18 ετών φέτος. Έπαθα την πλάκα μου με το πόσο καλό αυτοκίνητο είναι. Είχε βέβαια λίγα χιλιόμετρα, αλλά θαύμασα τον Ιάπωνα για το πόσο καλά αυτοκίνητα φτιάχνει. Ένα θα σας πω: το καζανάκι τής εξάτμισης ήταν ολοκάθαρο. Αυτό κι αν είναι καρασπάνιο.
Μάλλον το ΜΧ θα είχε χαρχαλέψει. Πάντως ανοξείδωτη εξάτμιση, από την πολλαπλή εξαγωγής μέχρι το τελικό, ελάχιστες εταιρείες είχαν, τα ακριβά Mazda ήταν μια από αυτές τις περιπτώσεις.
-
[YouTube]bYkeXwJOmkw[/YouTube]
...oπως βλέπεις αγαπητέ μου dim με τέτοια παραδείγματα όπως του scarface απ'τα Lidl η 36αρα είναι state of the art.
Oριστε πτωματολαγνοι η 944 ακόμα και σήμερα σε βιντεοκλιπακι για τη νεολαία. Κατανομή σχεδόν 50-50 να τρελαίνεται ο Γύρος. Υπέροχη απλά, είναι μια κοντά στην γατοεταιρια και προκαλεί φουσκοπαντελονιες ακόμα και σε 5χρονα σαν το γιο μου που θα τη σχολιάσει κάθε φορά που θα τη δει.
Είχα φτάσει κοντά σε 924 πριν από περίπου 15 χρόνια αλλά...ο έρωτας που λέγαμε.
-
Lap wrote:
Κεντρομηχανο γαρ.
Η καλύτερη αναλογία πάντως είναι η 62-48.
Σύνολο 110?
Χεχε... Ελα ντε.
38 λοιπόν,
62-38 η απόλυτη αναλογία, ετσι ελεγαν όσοι σχεδίαζαν supercars.
-
62/38 ...60/40 με επιβάτες ; με αποσκευές ; με γεμάτο ντεπόζιτο; διευκρινίστε γιατί θυμήθηκα τώρα πως ο αρχισχεδιάστης του MR-2 είχε πει πως επίτηδες δεν έβαλαν πορτμπαγκάζ για να μην χαλάει η ισορροπία . Όποιος έχει δει από κοντά το μηχανοστάσιο του MR-2 ξέρει πως είναι αλήθεια εάν έβαζαν από κάτω την εξάτμιση άνετα 150 λίτρα αποθηκευτικό χώρο θα είχαν και πίσω .
Με την συζήτηση λοιπόν βρήκαμε άλλο ένα αυτοκίνητο με αμάξωμα , τοποθέτηση κινητήρα και ισορροπία κρατήματος που δεν βγαίνει πια από τα εργοστάσια , για μικρομεσαία βαλάντια φυσικά . Αυτοκίνητα που είχαν ξεκινήσει από το Fiat X1/9 την Lancia Montecarlo την Porsche 914 και κατέληξαν στο Mr-2 . Ευτυχώς που το τελευταίο του είδους είναι Toyota και υπάρχουν/θα υπάρχουν ανταλλακτικά για πολλά πολλά χρόνια ακόμη.
-
Πάμε για σκορ τώρα , μιλάμε πάντα για προσιτά αυτοκίνητα
- ΚΟΥΠΕ (οχι τρίθυρα χατσμπακ) , όλες οι εταιρίες είχαν από ένα , Ιαπωνικές και Ευρωπαϊκές , τώρα που είναι ;
επομένως ΠΑΛΙΑ - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ : 10 - 0
- ΚΕΝΤΡΟΜΗΧΑΝΑ ειπώθηκαν πριν
ΠΑΛΙΑ - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ : 3 - 0
- ΚΑΜΠΡΙΟ ένα έχει μείνει -προσιτό -το MX-5
ΠΑΛΙΑ - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ : 5 - 1
-
Σαν την Κούβα θα γίνουμε, σαδεντρεπομαστελεωγω
Κάτι τέτοια γράφουμε και βλέπω τη θανατική ποινή να ξανάρχεται, φυσικά με ηλεκτρική καρέκλα για τους αμετανόητους.
-
Κάθε άλλο, ένα ηλεκτρικό για κάθε μέρα (με όλα τα καλά του, οικονομία, οικολογία, ασφάλεια, άνεση κι ησυχία) κι ένα ζόρικο για να είναι η οδήγηση απόλαυση και τέχνη κι όχι αγγαρεία. Τώρα, το πώς οριοθετεί ο καθένας το 'ζόρικο', άλλος θα πει Elise, άλλος αγωνιστικό καρτ, άλλος ψηλωμένο Jimny. Άλλος τούμπανο ποδήλατο, ουπς βγήκα εκτός θέματος.
Βλέπω την οδηγική τέχνη να γίνεται κάτι αντίστοιχο με τη σημερινή ιππασία κι αυτό θα είναι μόνο καλό για όλους. Θέμα θανάτων και αναπήρων; Ρύπανσης; Θορύβου; Χαμένων εργατοωρών; Εκτός αν θεωρείτε ότι το μποτιλιάρισμα στη Μιχαλακοπούλου και το να κινείσαι με 120 στην άδεια Εθνική προσφέρουν οδηγική απόλαυση. Εντάξει, για κάποιους που δεν έχουν καθόλου εμπειρίες, κάτι θα προσφέρουν. Αλλά για όποιον έχει 1-2 βιώματα, μπα. Για αυτό και θα δείτε πολλούς οδηγούς F1 να κινούνται καθημερινά με σοφέρ ή με εντελώς ανιαρά αυτοκίνητα.
-
Βρε έτσι όπως τα λες είναι, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορείς να έχεις ΕΝΑ μόνο. Και εγώ αν αποκτήσω ξανά αγωνιστικό μέσα στη χρονιά, θα ζοριστω λιγάκι για να πάρω και ένα 'κουτάκι' για δεύτερο...
-
Οντως ένα ηλεκτρικό και ενα mx5, το νεο. Ζωαρα
-
Όχι Miata μωρέ, κάτι πιο ζόρικο. Εκτός αν είναι Μκ1 μπιμπελό!
-
Να προσθέσω και ότι πλέον ψάχνεις να βρεις ειλικρινή δείκτη θερμοκρασίας νερού . Δεν γίνεται με -10 σε 2 λεπτά να κτυπάει 90 βαθμούς όπως δε γίνεται και μποτιλιαρισμένος με 45 βαθμούς και τον κλιματισμό στο φούλ με τα βεντιλαντέρ να δουλεύουν υπερωρίες να είναι κολλημένο το όργανο κάθετα. Εντάξει εξαιρέσεις υπάρχουν ( Toyota π.χ.) αλλά ελάχιστοι κατασκευαστές νομίζω το καταφέρνουν,κοινώς εμείς οι ιταλο-γαλλόφιλοι είχαμε μάθει να κοιτάμε το οργανάκι πιο συχνά και από της βενζίνης και τώρα ξαφνικά το βλέπεις καρφωμένο και αναίσθητο λίγο κάτω από τους 90 και επιμένεις να το κοιτάς μπας και ....
Θα μου πεις τα συστήματα ψύξης έχουν προοδεύσει (σωστό) και ότι τότε ήταν όργανο ενεργητικής ασφάλειας , κοινώς αν δεν πρόσεχες φλάτζαρες στην ανηφόρα της κατάρας και δεν είχες που να πατήσεις να περιμένεις να κρυώσει το αναθεματισμένο μέχρι να πιάσεις τον κατήφορο αλλά και πάλι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ξαφνικά να πηδήξει τη βαθμονόμηση (έχει συμβεί αλήθεια) και να φτάνει στο κόκκινο και τότε να καταλάβεις την αλήθεια που μας κρύβουν. Για το απαράδεκτο φαινόμενο να λείπει τελείως το οργανάκι δε το συζητάω καν ήμαρτον με τις περικοπές τους, όταν κοκκινίσει μάλλον είναι αργά. Επίσης δεν αναφέρω λοιπά όργανα όπως λαδιού κ.λπ. που κάποτε τα έβρισκες μέχρι και σε φιατ ούνο.
Τέλος η τετρακίνηση παλιά θεωρούταν δεδομένη ακόμα και στα πρωτόλεια SUV ( Rav ,HRV κ.λπ.) τώρα πια είναι εξοπλισμός πολυτελείας όπου προσφέρεται . Ξέρω πολλοί θα διαφωνήσουν με την άποψή μου και σεβαστά τα επιχειρήματά τους αλλά πιστεύω ότι ο έχων στη κατοχή του και χρησιμοποιήσει κάποιο από τα παραπάνω με καταλαβαίνει, οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους απλά δε ξέρουν τι χάνουν γιατί δεν έχουν δοκιμάσει.( με όλο το σεβασμό και χωρίς παρεξήγηση για την όποια επιλογή τους )
-
Ariel atom supercharged ;;; Να το αφήσω ή κ άλλο;
Χαχαχα
-
Μόνο αν έτσι ένδειξη θερμοκρασίας! Έλα, χιούμορ είναι, μην αρπαχτεί κανείς.
και acc! Να μην ξεχνιόμαστε!
-
Μόνο αν έχει ένδειξη θερμοκρασίας! Έλα, χιούμορ είναι, μην αρπαχτεί κανείς.
-
Αυτό με την έλλειψη οργάνου θερμοκρασίας και αν το έχω πληρώσει...
Πρωί καλοκαιριού, σκάει τηλ ότι η παλιοπαρεα περιμένει έξω από Χαλκίδα για τουρ στα βόρεια. Καβάλα στο SportKA και πόλεμος...μέχρι το Μαντούδι. Σακούλα κάθεται στην πινακίδα και όταν ανάβει το λαμπάκι είναι πολύ αργά πια...
Ευτυχώς δε φλατζαρε, καλοριφερακι, κατηφορισμα χαλαρό με διαλειμματακια και τσουκου-τσουκου σπίτι χωρίς οδική!
Μετα από τη σάουνα, μαγιω και βουτηγμα το αγωνιστικό για μπάνιο. Αυτό είχε και διακόπτη να κουμπωνει σταθερά το βεντιλατερ, όχι παίζουμε...
Κατά τα άλλα πτωματολαγνοι μόλις είδα το απόλυτο swap το οποίο δε φωτογράφισα όμως. Κρατηθειτε: Ένα πεντάθυρο 206...με μοτέρ Ford TDCi!!! Για να ολοκληρωθεί η τρολια, αθηναϊκές πινακίδες. Ελπιζω να μην τον πιάσει κάνα μπλόκο για ΚΕΚ γιατί θα του φορτώσουν μέχρι και τη Μικρασιατική καταστροφή στο κεφάλι...
-
θα πει ότι στα σύγχρονα δε βάζουν όργανο θερμοκρασίας για μείωση βάρους και αύξηση ακαμψίας του ταμπλό..
-
To όργανο θερμοκρασίας δε μπαίνει καθαρά από τσιγκουνιά.
Π.χ το τελευταίο auris δεν έχει στις πιο φτωχές εκδόσεις ενώ έχει στις πιο ακριβές με τον πλούσιο πίνακα οργάνων.
Στα περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα όντως έχει σχεδόν διακοσμητικό ρόλο και λειτουργεί ουσιαστικά σαν λαμπάκι αφού μόνο αν ανέβει αρκετά η θερμοκρασία δείχνει και αυτό μεγαλύτερη ένδειξη.
Στην καθημερινή χρήση παραμένει καρφί στους 90 βαθμούς για ψυχολογικούς λόγους, άσχετα αν τα καινούρια έχουν συστήματα ψύξης υψηλής πίεσης και δουλεύουν σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες. πχ στο scala έχω δει μέσω obd ότι το βεντιλατέρ παίρνει στους 105 και το οργανάκι στο ταμπλό δείχνει 90.
Επίσης υπάρχουν κι άλλα αυτοκίνητα που έχουν και αναλογικό δείκτη αλλά και ψηφιακό στο μενού της οθόνης και δε συμφωνούν σχεδόν ποτέ.
Πιστεύω ότι χρειάζεται ο δείκτης αλλά έτσι όπως δουλεύει στα συγχρονα αυτοκίνητα δε ξέρω αν βοηθά.
-
Μόνο αν έχει ένδειξη θερμοκρασίας! Έλα, χιούμορ είναι, μην αρπαχτεί κανείς.
Έλα σε βρήκα και όργανο θερμοκρασίας έχει, και λότους είναι και βάγκελ τούρπο με 400 άλογα έχει και κάμπριο ροανστερ είναι και γαμάτη συνοδηγό θα έχεις και 666 σχόλια έχει και τον λένε και Δημήτρη....
Καινούργια vs παλιά αυτοκίνητα. Που είναι η βελτίωση;