-
Τα σημερινά supermini που πρέπει να δώσεις 25 χιλιάρικα όντως είναι ασφαλέστερα και στην παθητική ασφάλεια και εφόσον, έχουν abs esp acc κ.α και στην ενεργητική, το πιο γρήγορα που; στα ισιάδια ή σε ανοιχτές πίστες, σε κλειστές πίστες ή στριφτερές διαδρομές δύσκολα μπορούν να πάνε όπως τα 106 εφόσον ο οδηγός του το ξέρει καλά, εφόσον είχες 106 πες μας αν βρίσκεις σήμερα το ανόθευτο αφιλτράριστο feedback που σε έδινε το τιμόνι, οι τροχοί, ο κώλος του, ο ντιζάτος κινητήρας του, πες μας αν υπάρχει σήμερα supermini που να το στρίβεις με το πάτα- ασε-πάτα του γκαζιού, η αν υπάρχει σήμερα supermini που να είναι τόσο κοντα σε οδήγηση καρτ, βέβαια όποιος έχει +25 χιλιάρικα κάτι σε γρήγορο supermini θα βρει αλλά στην αγορά σήμερα δεν υπάρχει κάτι ανάλογο όπως τότε το 106 η αργότερα όπως το σουζούκι σπορτ, δλδ με 15-16 χιλιάρικα ένα μικρο γρήγορο στριφτερό και σωστά στημένο τρίθυρο supermini στα 3,7-4,0 μέτρα στα 1000 κιλά με τα βασικά και υποχρεωτικά βοηθήματα με 130 ίππους χωρίς τάμπλετ και διζωνικούς κά πολυτέλειες
-
Εμ, γι'αυτό λέμε ΜΟΝΟ με κλουβί το σαξοραλλο. Ως ΙΧ εχει ξεπεραστεί προ πολλού.
Εγώ πάντως είχα πάθει με το 13αρι. Ε-Ρ-Ω-Τ-Α-Σ. Έτσι μινιμαλιστικό, θεογυμνο, Anal-og. Είχα 'την συνέχεια του' σε ΙΧ, (Ford SportKA), μάλλον το μοναδικό καινούργιο μου αυτοκίνητο. Τώρα βέβαια ελληνικοί αγώνες=1600αρι αναμφισβήτητα και ναι, εν έτει 2021 στέκεται και θα στέκεται για καιρό ακόμα. Και εγώ με τέτοιο (Ν/2) θα επιστρεψω εάν ξαναγίνουν αγώνες ταχύτητας γιατί πάνω που ξανάρχισαν ο ιός τα (...) όλα.
-
...και κάπως έτσι σκέφτηκα και εγώ και μετα συνέχισα σε ένα 'ανορθόδοξο' αυτοκίνητο (ZR 160). Ήθελα να ζω αυτό που ως έφηβος με τρελαινε στα περιοδικά στα '90s, δλδ ένα οριακά μεγαλύτερο των 4μ αμάξωμα με απόδοση διλιτρου δίχως το σήμα του διλιτρου και όλο αυτό σε μια τρελή τιμή ως μτχ. Υπό αυτό το πρίσμα και μόνο η αγορά κρινεται επιτυχημένη για να είμαστε στο πνεύμα του τοπικ. Καινούριο, καλύτερα να πυροβολήσεις το πόδι σου.
-
alexandros.K wrote:
wantone wrote:
Αφελης η συγκριση, περα απο την αξια του χρηματος τοτε πρεπει να υπολογισεις και το μεσο μισθο που επαιζε τοτε.
Ευχαριστω για το ευγενες σχολιο σου . Αλλά για πες μας, ποσο ηταν ο μεσος μισθος τοτε? Μηπως πολυ κοντα με τωρα?
Παρακαλω. Μπορεις να το ψαξεις αν θελεις να μαθεις περισσοτερα (γιατι εγω εγραψα οτι απλα υποθετεις χωρις στοιχεια). Εγω θυμαμαι οτι τελη 90ς ο στανταρ μισθος που εδιναν σε ιδιωτικη εταιρεια για καποιον με πανεπιστημιακο πτυχιο και 2-5 χρονια εμπηρεια ηταν 180 χιλ δρχ τον μηνα. 400 χιλ δρχ ηταν ενας πολυ πολυ καλος μισθος (υπηρχαν και αυτοι αλλα ηταν λιγοι). Μιλαμε για Αθηνα. Για μαθητευομενο εδιναν και 60 χιλ δρχ τον μηνα. Σημειωνω να βρεθει δουλεια τοτε ηταν το ιδιο δυσκολο με τωρα. Βεβαια η μεγαλη διαφορα ηταν οτι τα καθημερινα κοστη σε δραχμες ηταν χαμηλοτερα αρκετα απο τα τωρινα και ετσι καποιος μπορουσε να περιμενει. Οι συνταξεις γονεων ηταν χαμηλοτερες απο σημερα (οι αποδειξεις που εχω δει ειναι οτι οι συνταξεις σημερα ειναι στο επιπεδο του 2002). Αυτη ειναι η δικη μου εικονα.
Επισης θυμαμαι περιπτωση να εχει επιστρεψει καποιος με μεταπτυχιακο απο Αγγλια το 1990 (τοπ φοιτητης απο πολυτεχνειο) και να βρισκει με τα δεδομενα της εποχης σουπερ δουλεια στην πληροφορικη με 220 χιλ δρχ. Μετα απο μερικους μηνες μετακομισε στην Βουλα σε μεζονετα.
To τι θυμασαι εσυ δεν ειναι επιχειρημα. Το ποσο επαιρνε ενας μαθητευομενος ειναι αστειο επισης, τι στιγμη που μιλησες για μεσο μισθο. Ουτε ποσο εδιναν το 1990 σε αυτον απο Αγγλια γιατι μιλαμε για καπου στο 2000, οχι μια 10ετια πριν . Επισης διαφωνω οτι ηταν το ιδιο δυσκολο με τωρα να βρεις δουλεια.Πολυ πιο ευκολα ηταν τοτε, γιατι υπηρχε κινητικοτητα σε ολους τους τομεις (κατασκευες, εμποριο κτλ). Οπως ειπες οι συνταξεις ηταν πανω κατω ιδιες με σημερα, μονο που ξεχασες οτι κοπηκε ο 13ος και 14ος μισθος (οχι σε ολους βεβαια). Οπως επισης κοπηκαν και τα μεγαλα εφαπαξ. Ο μεσος μισθος εν τελει ηταν λιγο μικροτερος πριν 20 χρονια , αλλά και τα εξοδα ηταν λιγοτερα. Ουτε ΕΝΦΙΑ ειχαμε, ουτε 24% ΦΠΑ , ουτε μεγαλα τελη κυκλοφοριας. Οπως συμφωνησες κι εσυ η ζωη ηταν πιο φθηνη τοτε...Αρα που καταληγουμε? Οτι με κανεις να γραφω τα αυτονοητα, για να το παιξεις εξυπνος
-
Σαξόραλλο εν έτει 2021 μόνο αγωνιστικό με κλουβί για ξέσκισμα σε κανα track day απευθυνόμενο σε κοινούς θνητούς. Στην Ελλάδα ζούμε, λεφτά για κάψιμο σε τέτοια ακριβά χόμπυ με καλά αμάξια είναι για τους λίγους. Για ΙΧ ούτε κατά διάνοια.. μεγαλώσαμε κιόλας αλλά δε θα το πρότεινα και σε νεότερο. Είχε γραφτεί η μπούρδα τότε ότι είναι 'σχολείο' αλλά στην πράξη ήταν ρυθμίσιμο αλλά συνάμα απαιτητικό και επικίνδυνο μιας και δε συγχωρούσε λάθη ελέω set up. Μετά πήγα και εγώ σε MX5 να ηρεμήσω λίγο και να βιώσω πώς είναι η κίνηση στον σωστό άξονα..
Φίλε 106S16 οι περισσότεροι με σαξόραλλα την εποχής εκείνης είτε τρόμαζαν γρήγορα που βρέθηκαν με ένα όπλο τσέπης που δε πολυσυγχωρούσε αν δεν είχες σκοπό να γίνεις καλύτερος οδηγός μεθοδικά είτε το φόρτωναν με ηχεία και το πλάσσαραν για μόστρα. Ότι γράφεις ισχύει για την αίσθηση. Η διαφορά που έχουν τα σημερινά αυτοκίνητα είναι στο πόσο πιο foolproof είναι σε σχέση με τα γρήγορα που παρελθόντος και όχι μόνο πιο 'εύκολα' αλλά και αρκετά ικανά με λίγοτερο effort και οδηγικές ικανότητες. Φυσικά και χάνεις σε αίσθηση αλλά δεν είναι το ζητούμενο στο πλαίσιο του politicalcorrect-ισμού. Όσο πιο ανόθευτο, τόσο πιο δύσκολο,δύσχρηστο και απαιτητικό.
Κάποια στιγμή λοιπόν είχα και εγώ την απορία αν το παλιό καλό Rallye είναι εξίσου ταχύ με ένα αντίστοιχο σύγχρονο. Νομίζω πως όχι, δεν είναι. Μεγαλύτερα μεταξόνια/μετατρόχια, τροχοί, ακαμψία, δύναμη, εξέλιξη στις αναρτήσεις και συστήματα διεύθυνσης και άλλα που ξεχνώ. Είχα βρει και το παρακάτω video new vs old και είχα εκπλαγεί με τα αποτελέσματα υπέρ του σύγχρονου..
Βγήκαμε όμως κάμποσο off topic...
-
Ο μάστορας έχει ανάιβει πάρα πολλά σκαλιά στην εκτίμηση μου. Ξέρει πολύ καλά τι λέει και χίλια μπράβο...
Οκ και άλλοι μπορεί να είχαν 350z (κόλλημα το άτιμο) αλλά μετά από αυτά που γράφεις και πως αναλύεις τις προσλαμβανουσες για αυτα τα παλιά γαλλικα με κάνει να συμπεραίνω πως μάλλον ήξερες γιατί αγοραζες ότι αγοραζες.
Μπράβο για τα ποστ ανωθεν.
Εννοείτε τα ίδια κια για τον 106 s16. Λείπουνν απόψεις περί οδήγησης στο forum.
Γιόχαν εσύ ξέρεις στα έχω πει με chat χεχεχε
-
Έχει 350Ζ ο Μάστορας; Τότε ανεβαίνει και στη δική μου εκτίμηση, τα σέβη μου. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα θέμα όπου ο καθένας θα γράφει τι έχει. Ίσως και τι είχε στο παρελθόν.
-
wantone wrote:
alexandros.K wrote:
wantone wrote:
Αφελης η συγκριση, περα απο την αξια του χρηματος τοτε πρεπει να υπολογισεις και το μεσο μισθο που επαιζε τοτε.
Ευχαριστω για το ευγενες σχολιο σου . Αλλά για πες μας, ποσο ηταν ο μεσος μισθος τοτε? Μηπως πολυ κοντα με τωρα?
Παρακαλω. Μπορεις να το ψαξεις αν θελεις να μαθεις περισσοτερα (γιατι εγω εγραψα οτι απλα υποθετεις χωρις στοιχεια). Εγω θυμαμαι οτι τελη 90ς ο στανταρ μισθος που εδιναν σε ιδιωτικη εταιρεια για καποιον με πανεπιστημιακο πτυχιο και 2-5 χρονια εμπηρεια ηταν 180 χιλ δρχ τον μηνα. 400 χιλ δρχ ηταν ενας πολυ πολυ καλος μισθος (υπηρχαν και αυτοι αλλα ηταν λιγοι). Μιλαμε για Αθηνα. Για μαθητευομενο εδιναν και 60 χιλ δρχ τον μηνα. Σημειωνω να βρεθει δουλεια τοτε ηταν το ιδιο δυσκολο με τωρα. Βεβαια η μεγαλη διαφορα ηταν οτι τα καθημερινα κοστη σε δραχμες ηταν χαμηλοτερα αρκετα απο τα τωρινα και ετσι καποιος μπορουσε να περιμενει. Οι συνταξεις γονεων ηταν χαμηλοτερες απο σημερα (οι αποδειξεις που εχω δει ειναι οτι οι συνταξεις σημερα ειναι στο επιπεδο του 2002). Αυτη ειναι η δικη μου εικονα.
Επισης θυμαμαι περιπτωση να εχει επιστρεψει καποιος με μεταπτυχιακο απο Αγγλια το 1990 (τοπ φοιτητης απο πολυτεχνειο) και να βρισκει με τα δεδομενα της εποχης σουπερ δουλεια στην πληροφορικη με 220 χιλ δρχ. Μετα απο μερικους μηνες μετακομισε στην Βουλα σε μεζονετα.
To τι θυμασαι εσυ δεν ειναι επιχειρημα. Το ποσο επαιρνε ενας μαθητευομενος ειναι αστειο επισης, τι στιγμη που μιλησες για μεσο μισθο. Ουτε ποσο εδιναν το 1990 σε αυτον απο Αγγλια γιατι μιλαμε για καπου στο 2000, οχι μια 10ετια πριν . Επισης διαφωνω οτι ηταν το ιδιο δυσκολο με τωρα να βρεις δουλεια.Πολυ πιο ευκολα ηταν τοτε, γιατι υπηρχε κινητικοτητα σε ολους τους τομεις (κατασκευες, εμποριο κτλ). Οπως ειπες οι συνταξεις ηταν πανω κατω ιδιες με σημερα, μονο που ξεχασες οτι κοπηκε ο 13ος και 14ος μισθος (οχι σε ολους βεβαια). Οπως επισης κοπηκαν και τα μεγαλα εφαπαξ. Ο μεσος μισθος εν τελει ηταν λιγο μικροτερος πριν 20 χρονια , αλλά και τα εξοδα ηταν λιγοτερα. Ουτε ΕΝΦΙΑ ειχαμε, ουτε 24% ΦΠΑ , ουτε μεγαλα τελη κυκλοφοριας. Οπως συμφωνησες κι εσυ η ζωη ηταν πιο φθηνη τοτε...Αρα που καταληγουμε? Οτι με κανεις να γραφω τα αυτονοητα, για να το παιξεις εξυπνος
Δεν βλεπω παντως να παραθετεις στοιχεια, εγω σου εγραψα πραγματικες περιπτωσεις. Επισης δεν εχω αναγκη να κανω τον εξυπνο σε σενα οποτε χαλαρωσε. Τα αυτοκινητα ηταν ακριβα για τα δεδομενα της εποχης τοτε να τα αγορασεις αλλα αυτο αντισταθμιζονταν απο την χαμηλη βενζινη/διοδια και τα χαμηλα τελη. Στους δημ υπαλληλους/συνταξ. εκοψαν τα δωρα αλλα τα παιρνουν πισω σαν αναδρομικα και με αυξησεις μην ανησυχεις. Στον ιδιωτικο τομεα νομιζω εχει κανονικα δωρα. Για ΕΒΦΙΑ κλπ αφορα μονο ιδιοκτητες καποιος που νοικιαζει δεν εχει τετοια, ειναι ασχετο με τα αυτοκινητα. Τωρα η τιμη πχ της βενζινης ειναι σχετικο.
-
Χεχε είδες; και εγω μετά το 350z τον είδα πιο κουκλάκι ζωγραφιστό από αυτήν την φατσα που έχει στο avatar.
Υπάρχει ένα παλικάρι ακόμα νομίζω με 370z....αλλα δνε θυμάμαι ποιος. Και αυτός θυμάμαι τρελός γνωστής της αυτοκίνησης ήταν. Νομίζω έχει σχέση με τον χώρο κιόλας.
-
Θενξ Lap και dimsabas για τα λόγια σας. Είχα και 350Ζ(mk2) μετά το mx5 nb(11 χρόνια total και τα δύο μαζί Γιαπωνέζικα στην κατοχή μου) αλλά είχα και Smart 450cdi μετά το Datsun άρα καλό είναι να μη κρίνουμε από τα αυτοκίνητα που περάσανε από τα χέρια μας.
Γενικά προσωπική εμπειρία καταθέτω σαν user και αυτοκινητόφιλος. Ούτε είμαι ή το παίζω γκουρού ή φωτεινός παντογνώστης, ελπίζω να μην έχω παρεξηγηθεί. Όσο ζώ μαθαίνω εξάλλου. Τέλος εφόσον δεν μπορώ να κάνω το παρακάτω ούτε κατα διάνοια, επιτρέψτε μου να με θεωρώ ενκουλό εν χέστη..
Θα στάθω λίγο παραπάνω στο να μην δίνουμε τόση σημασία στο τι δουλειά κάνει ο καθένας, τι αμάξια είχε, λεφτά, αναγνωρισιμότητα κτλ. Η πραγματική ζωή με έχει εκπλήξει με το 'τα φαινόμενα απατούν'. Είναι τεράστια κουβέντα και ξεφεύγει και από το αμιγώς αυτοκινητιστικό. Anyway
Α! Λίγα με το avatar! Είναι ο Sascha Baron Cohen στο ρόλο του Borat. Τρελαίνομαι με το χιούμορ του και την οπτική του για τη ζωή, κάτι που προσπαθώ να υιοθετήσω στην καθημερινότητα μου..
-
Είχα αφίσα κάποτε αυτήν την φώτο από την ανάβαση.
Την είχα πρωτοδεί ως νήπιο στον Άρη Σταθακη στο 'από την θέση του οδηγου'
Εννοείται το είχα μετά ως dvd από ένα περιοδικό.
Καλα εννοείται δεν κρίνουμε τον καθένα από ότι χρειάζεται για ρόδα αλλά γενικότερα από την αισθηση του περί αυτοκίνησης. Αυτό το έχεις δεν κερδίζεται. Και φαίνεται πάρα τις λογομαχιες μας πως ξέρεις από αυτοκινητα. Δεν μπορώ να μην το παραδεχτώ.
Οσο για τον τυπα του αβαταρ φυσικά και τον ξέρω. Έχω δει σχεδόν όλες τις ταινίες του και τις συνεντεύξεις του. Είναι κάπως πιο συντηρητικός από ότι θέλει να δείχνει στις ταινίες του. Είναι όμως πανέξυπνος αν και εγώ είμαι κάπως συντηριτικουρα και κάποιες ταινίες του τις βρήκα ως και σοκαριστικες.
-
Και γω για να μην παρεξηγηθώ, σε γουστάρω που έχεις 350Ζ όχι επειδή θέλει βαθιά πορτοφόλια, αλλά επειδή είναι ένα απίστευτο driftάδικο όπλο. Έχοντας περάσει τρία Miata, το τελευταίο με περισσότερες από 70 πίστες στο ενεργητικό του*, αναγνωρίζω την ποιότητα του 350 όταν οδηγείται με το πλάι.
Και για να είμαστε κι εντός θέματος, αν κάποιος έχει τέτοιου είδους ανησυχίες, τι μπορεί να αγοράσει σήμερα; Δυνατή BMW στα 60+ χιλιάρικα; Δεν ξέρω καν αν φτάνουν. Αναγκαστικά θα στραφεί στα μεταχειρισμένα.
*70+ πίστες, καμιά 10αριά φορές στα Μέγαρα (απίστευτες εποχές με το φόρουμ, 32 ευρώ όλη τη μέρα σε εποχές που είχαμε λεφτά), άλλες τόσες Καρτόδρομο, μία Σέρρες, 5-6 Αγία Μαρίνα, κάτι ψιλολοϊδια σε περιφερειακές καρτόπιστες και βέβαια, στην πίστα της Βάρης! Εκεί που τώρα βρίσκεται πίστα καρτ, τότε ήταν ξέφραγο αμπέλι και μπαίναμε ασταμάτητα. Υπήρξε εποχή που στην αναζήτηση του Youtube, πατούσες 'πίστα', κενό, κι η 'πίστα Βάρης' έβγαινε πάνω από τις Σέρρες.
-
1991, ο μισθός τού δημοσίου υπαλλήλου στις 100.000 δραχμές, το νέο τότε Miata Mk1 στα 7,5 εκατομμύρια. 75 μισθοί δηλαδή, χωρίς ηλεκτρικά παράθυρα ή αρκούδι. Με 14άρες ζάντες μαργαρίτα.
Το 2005, η έκδοση Base τού Μκ3 κόστιζε 21 χιλιάρικα, επίσης χωρίς αρκούδι, αλλά με ηλεκτρικά παράθυρα (αλλά κι ατσάλινες ζάντες). Ο αντίστοιχος μισθός ήταν στο χιλιάρικο, μην πω και παραπάνω. Δηλαδή το αγόραζες με 20 μισθούς.
Όμως, αυτές οι συγκρίσεις δεν είναι ολοκληρωμένες, γιατί αγνοούν το κόστος ζωής.
-
Δεν βλεπω παντως να παραθετεις στοιχεια, εγω σου εγραψα πραγματικες περιπτωσεις. Επισης δεν εχω αναγκη να κανω τον εξυπνο σε σενα οποτε χαλαρωσε. Τα αυτοκινητα ηταν ακριβα για τα δεδομενα της εποχης τοτε να τα αγορασεις αλλα αυτο αντισταθμιζονταν απο την χαμηλη βενζινη/διοδια και τα χαμηλα τελη. Στους δημ υπαλληλους/συνταξ. εκοψαν τα δωρα αλλα τα παιρνουν πισω σαν αναδρομικα και με αυξησεις μην ανησυχεις. Στον ιδιωτικο τομεα νομιζω εχει κανονικα δωρα. Για ΕΒΦΙΑ κλπ αφορα μονο ιδιοκτητες καποιος που νοικιαζει δεν εχει τετοια, ειναι ασχετο με τα αυτοκινητα. Τωρα η τιμη πχ της βενζινης ειναι σχετικο.
Τι εγραψες, αυτα που θυμασαι? Και ειναι τεκμηριωμενη απαντηση, να γραφει ο καθενας οτι θυμαται? Κι εγω θυμαμαι πολλά απο τοτε, αλλά δεν εχει σημασια.
https://www.in.gr/2000/08/04/economy/stis-170-000-drx-o-basikos-misthos-twn-ypallilwn-grafeioy/
Αυτο σου λεει κατι? Σαν ενδειξη ποσο ηταν ο βασικος τοτε . Τωρα ποσο ειναι? Κι οπως συμφωνησαμε (σε κατι) , ολα ειναι πιο ακριβα τωρα
υγ1.Τον ΕΝΦΙΑ τον ανεφερα σαν παραδειγμα, τι χαρατσια πληρωνουμε τωρα, που παλια δεν υπηρχαν.
υγ2.Αναδρομικα απο κομμενα δωρα δεν πηρε κανεις
-
dimsabas δεν μιλαμε για 1991 .
-
1991, ο μισθός τού δημοσίου υπαλλήλου στις 100.000 δραχμές, το νέο τότε Miata Mk1 στα 7,5 εκατομμύρια. 75 μισθοί δηλαδή, χωρίς ηλεκτρικά παράθυρα ή αρκούδι. Με 14άρες ζάντες μαργαρίτα.
Το 2005, η έκδοση Base τού Μκ3 κόστιζε 21 χιλιάρικα, επίσης χωρίς αρκούδι, αλλά με ηλεκτρικά παράθυρα (αλλά κι ατσάλινες ζάντες). Ο αντίστοιχος μισθός ήταν στο χιλιάρικο, μην πω και παραπάνω. Δηλαδή το αγόραζες με 20 μισθούς.
Όμως, αυτές οι συγκρίσεις δεν είναι ολοκληρωμένες, γιατί αγνοούν το κόστος ζωής.
Aυτο λεω και εγω τοτε ηταν ακριβα τα αυτοκινητα να τα αγορασεις αλλα μην ξεχναμε οτι η βενζινη ηταν φθηνη και τα διοδια λιγα οποτε μπορουσες να βαζεις χμ με ευκολια. Το θυμαμαι το πρωτο Μιατα οταν πρωτοηρθε ηταν για ελαχιστους αγοραστες σχεδον οτι ειναι ενα Μποξστερ σημερα. Η αγοραστικη δυναμη για αυτοκινητα του μεσου Ελληνα εχει ανεβει κατακορυφα απο την εποχη της πρωτης αποσυρσης το 1991 (καλα πριν τα αυτοκινητα εκαναν τα διπλα σχεδον). Φυσικα ενα μερος ηταν η γεναια μειωση των φορων σταδιακα στα 90ς περα απο τις αυξησεις στους μισθους.
-
Η μεγαλη μειωση των φορων στα καινουρια αμαξια εγινε την δεκαετια 2000 , οχι στα 90s
Και τωρα που το ξανασκεφτομαι ειχε αρχισει το 99 που ειχε γινει υποτιμιση της δραχμης
-
@dimsabas όλα μεταχειρισμένα τα έπαιρνα, καινούργιο δε το έφτανα ούτε με κιάλια που λένε. Επίσης ψώνιζα βάση budget. Στα λεφτά του MX5 ας πούμε έβρισκα Ε30 Μ3 αλλά ήταν ήδη γριά οπότε επικράτησε η λογική.. Και με το 350Ζ στα ίδια λεφτά μπορούσα Ε46 Μ3 αλλά 5 χρόνια παλιότερη συν την πανάκριβη συντήρηση(κάτι έβγαζαν αυτές μοτερικά στα 100κ) οπότε πάλι το πήγα safe.
Η μαλακία είναι να πάρεις κάτι και επειδή ως εκεί φτάνεις να βγείς και να θάβεις τα ακριβότερα. Όλα καλά είναι ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί καλύτερο για τον εαυτό του. Περί ορέξεως λοιπόν υπήρχαν και οι 911... λεφτά δεν υπήρχαν !
Κάνατε βλέπω στο βίντεο τεντυμποισμούς και έσεις.. άξιοι και ωραίοι. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα θέματα αυτοκίνησης και οδηγικής κουλτούρας που μπορούμε να συζητήσουμε. Κάτι μου λέει ότι θα έχουν ειπωθεί ωραία πράγματα όλα αυτα τα χρόνια και σε παλιότερα topic. Ας βάλουμε ένα λιθαράκι λοιπόν όλοι μαζί να γράφουμε τις απόψεις μας και να μοιραζόμαστε τα βιώματα μας.
-
Το ίδιο έκανα σε ενα Α5 quandro αλλά σε κατηφορική στροφή , με είχε ζαλίσει ο ιδιοκτήτης του πόσο τρένο είναι όταν το είδε να τριφτάρει έχασε την λαλιά του ...από ότι θυμάμαι ότι αμάξι έχω οδηγήσει αν έμπαινα με πολλά και άφηνα γκάζι γύριζε ,φυσικά αυτά με το μικρό μεταξόνιο πολύ δύσκολα τα προλαβαίνεις και αν τα προλάβεις πρέπει να είσαι έτοιμος για την αντίθετη σφαλιάρα .
Πρόσφατο και διπλά ψαλίδια να έχεις και λίγο πιο μεγάλο μεταξόνιο δεν σώζεσαι αν τρομάξεις και φρενάρεις
https://www.newsauto.gr/news/tromachtiko-trocheo-atichima-video/
για αυτό λέω μεταχειρισμένο με ESP ...οπωσδήποτε !
-
Και τι θα έκανε το ESP στο Civic; Πόσο να το μαζέψει; Η πρώτη γιατρειά είναι να μην τρέχουμε.
Καινούργια vs παλιά αυτοκίνητα. Που είναι η βελτίωση;