-
Μάλιστα, ευχαριστώ άπαντες που βοηθάτε! Οπότες, το C3 ΔΕΝ έχει ACC, άρα δεν ασχολούμαι άλλο μαζί του.
Το Freemont επίσης ΔΕΝ έχει, άπατο κι αυτό. Πού το θυμήθηκες κιόλας; Είπαμε, αγοράζουμε για να απολαύσομε μια ποιοτική πενταετία και μετά να το ξεφορτωθούμε. Πώς θα γίνει αυτό με το άγνωστο Fiat; Θες να καταλήξω στο παζάρι στο Σχιστό με ντουντούκα, να διαλαλώ την πραμάτεια μου;
Αν VItara, τότε ένα χειροκίνητο μπροστοκίνητο χιλιάρι. Με 17 χιλιάρικα έχεις καινούριο αμάξι ΜΕ ACC. Λογικά θα πουληθεί αξιοπρεπώς στην πενταετία, πρώτο χέρι από ιδιώτη και Vitara είναι καλός συνδυασμός. Το κακό είναι ότι από τη σελίδα τής Suzuki έχει εξαφανιστεί το χιλιάρι, σε πάει αναγκαστικά στο 1.4 με ένα τριχίλιαρο πάνω, αφού μάλιστα απουσιάζει η εισαγωγική έκδοση και σε πάει κατευθείαν στη μεσαία. Ε όχι αγαπούλες μου.
Φάνη, ο αριθμός πλαισίου είναι WBA2B310X0V730095 κι η πινακίδα ΙΡΤ-3383. Για κάνε τα μαγικά σου! Καλά, αν δεν έχει ACC, κάθε κουβέντα σταματάει εδώ. Στα υπόλοιπα, να σχολιάσω ότι θεωρώ πεταμένα λεφτά την ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό (εφόσον δε σου περισσεύουν, αλλιώς μια χαρά επιλέγεις την πιο πολυτελή έκδοση) γιατί είναι κάτι που σε απασχολεί μόνο στο ψαχούλεμα στην έκθεση. Όχι στην καθημερινή χρήση. Ενώ το ανοιχτόχρωμο εσωτερικό, θα φωτίζει την καμπίνα κάθε φορά που θα μπαίνεις μέσα.
Αναφορικά με το πόσο έχω καλομάθει με το Verso, μιλάμε για ένα αμάξι που ΔΕ ζητάει ΤΙΠΟΤΑ. Η συντήρησή του γίνεται στον μαστρο-Μήτσο, τα εργατικά είναι χώμα. Βέβαια, τα ανταλλακτικά ΔΕΝ είναι και τόσο φθηνά, αλλά τουλάχιστον τα ζητάει πολύ σπάνια. Θεωρώ πως αν είχα ένα ζημιάρικο αμάξι αλλά με πολύ φθηνά ανταλλακτικά, ένα Fiat για παράδειγμα, μπορεί τελικά να έδινα λιγότερα. Σίγουρα όμως είναι πολύ σπαστικό να σου χαλάει το αμάξι και να τρέχεις συνέχεια στο συνεργείο.
Για δείτε τι αμαξάρες μπορείς να αγοράσεις στο εξωτερικό. Ακόμα και με τη δική μας αγοραστική δύναμη, θα ήταν λουκούμι. Πόσο μάλλον με τη δική τους...
Και adaptive και LED και δίλιτρο μοτέρ, όχι τα δικά μας τα ψόφια.
-
Καταλαβαίνω ολο και περισσότερο οτι
**1) **Η χωρα μας ειναι εκτος χαρτη για τις περισσοτερες αυτοκινητοβιομηχανιες
**2)**Τα αμαξια που ερχονται εδω απο πχ Ασια δεχονται πλήγμα απο Δασμους, αλλα γενικα σε πολλα μοντελα η εφορια κανει την μεγαλυτερη ζημια.Βεβαια φταιει η πολιτικη καποιων κυβερνησεων στο παρελθον...πχ μου ελεγαν οι γονεις μου παλαιότερα ο κοσμος αγοραζε αμαξια με πανω απο 1998 κυβικα και μετα επεσε φορος , ξερω εγω επειδη στη χωρα μας θεωρουν τα 2κ κυβικα πολυτελεια....
**3)**Εγω θα χαρακτηριζα τα αμαξια που ερχονται εδω ως ευνουχισμενα αν μου επιτρεπετε, πχ οσον αφορα τα κυβικα τους. Δεν εχω ****καταλαβει γιατι μειωνουν τα κυβικα λογω ρυπων ενω μπορουμε να πεσουμε με τα μουτρα στους καταλυτες και σε γιατι οχι μηχανιματα που θα μειωνουν τους ρυπους...
#Να προτεινω στον φιλο μας να δει αν μπορει να φερει κατι απο εξω, αν τον καλυπτει και θελει, μπορει παντοτε. Τ****ο λεω γιατι τον περασμενο χρονο θυμίθηκα με αφορμη το citroen που εδειξε, στο Περαμα χαζευα ενα μεγαλο SUV και εμφανιζεται η ιδιοκτητρια ( επειδη ψαχναμε τοτες αμαξι , εγω να φανταστειτε οπου εβλεπα αμαξι να μου κανει εντυπωση εκανα στανταρ ερωτησεις ...) και θυμαμαι μου ειχε πει οτι εψαχνε Suv με χωρους για τα παιδια πισω και το εκανε παραγγελεια απο εξω ,( δεν θυμαμαι μαρκα δεν την ξερω την συγκεκριμενη μαρκα κιολας) ηταν ενα μεγαλο μαυρο θυρίο εμοιαζε με lang rover 3000cc αυτοματο κιβ., αρκετα ψηλο και θυμαμαι την φράση της ' πηγα σε εμπορους και τα ειδα σχεδον ολα , λογω κυβικων κανενα δεν με έπησε '' και οταν την ρωτησα για τους φορους μου ειπε ''δεν με νοιαζει , αυτο το αμαξι για τοσα κυβικα προορίζεται και εγω για τόσα κυβικα απαιτω να το εχω, ως καταναλωτης', η τυπισα μου φανηκε εμπειρη οδηγος.
Δεν θυμαμαι πολλα απο την κουβεντα μας αλλα Μου άρεσε το πως σκεφτεται εκεινη η γυναικα...
-
Φάνη, ο αριθμός πλαισίου είναι WBA2B310X0V730095 κι η πινακίδα ΙΡΤ-3383. Για κάνε τα μαγικά σου!
Έχει τον κωδικό εξοπλισμού '544' που είναι το 'Cruise Control With Braking Function'. Σύμφωνα με τους κωδικούς εξοπλισμού της BMW, το ACC (Active Cruise Control) είναι άλλος κωδικός, το 541. Άρα το συγκγεκριμένο δεν έχει ACC αλλά μια αναβαθμισμένη έκδοση του CC που σε φρενάρει.
-
Μάλιστα, ευχαριστώ άπαντες που βοηθάτε! Οπότες, το C3 ΔΕΝ έχει ACC, άρα δεν ασχολούμαι άλλο μαζί του.
Αν VItara, τότε ένα χειροκίνητο μπροστοκίνητο χιλιάρι. Με 17 χιλιάρικα έχεις καινούριο αμάξι ΜΕ ACC. Λογικά θα πουληθεί αξιοπρεπώς στην πενταετία, πρώτο χέρι από ιδιώτη και Vitara είναι καλός συνδυασμός. Το κακό είναι ότι από τη σελίδα τής Suzuki έχει εξαφανιστεί το χιλιάρι, σε πάει αναγκαστικά στο 1.4 με ένα τριχίλιαρο πάνω, αφού μάλιστα απουσιάζει η εισαγωγική έκδοση και σε πάει κατευθείαν στη μεσαία. Ε όχι αγαπούλες μου.
Συμφωνω , ακου και ενα αλλο κουλο
Επειδη ειμαι ψηλος ψαχναμε αμαξι που να σηκωνεται το τιμονι και τηλεσκοπικα και πανω κατω,, εε μαντεψε στην suzuki αλλα και σε αλλα brands μονο στην κορυφαια εκδοση γινεται αυτο... θεωρουν πολυτελεια να βολεψεις τα γονατα σου....
Και επισης με εκνευριζει που δεν υπαρχουν ολες οι εκδοσεις με ολες τις επιλογες πχ εγω θεωρητικα θα ηθελα gl βιταρα με αυτοματο κιβωτιο και 4χ4 εγω αυτο θελω κριμα να με χασεις απο πελατη.... αφου έξω υπαρχει (διορθώστε με αν κανω λαθος)
Επισης οταν περασα μια βολτα απο mazda δυστυχως το mazda 2 δεν το φερνουν με αυτοματο κιβωτιο πλεον , ενω ενα χρονο πριν προ facelift, έφερναν.....
-
dimsabas wrote:
Συμφωνω , ακου και ενα αλλο κουλο
Επειδη ειμαι ψηλος ψαχναμε αμαξι που να σηκωνεται το τιμονι και τηλεσκοπικα και πανω κατω,, εε μαντεψε στην suzuki αλλα και σε αλλα brands μονο στην κορυφαια εκδοση γινεται αυτο... θεωρουν πολυτελεια να βολεψεις τα γονατα σου....
Και επισης με εκνευριζει που δεν υπαρχουν ολες οι εκδοσεις με ολες τις επιλογες πχ εγω θεωρητικα θα ηθελα gl βιταρα με αυτοματο κιβωτιο και 4χ4 εγω αυτο θελω κριμα να με χασεις απο πελατη.... αφου έξω υπαρχει (διορθώστε με αν κανω λαθος)
Επισης οταν περασα μια βολτα απο mazda δυστυχως το mazda 2 δεν το φερνουν με αυτοματο κιβωτιο πλεον , ενω ενα χρονο πριν προ facelift, έφερναν.....
κανεις λαθος για σουζ, το βιτ εχει τις ιδιες εκδοσεις παντου. και κραταει υποθετω χαμηλα την τιμη ακριβως γιατι ειναι ποιο μαζικη ετσι η παραγωγη. μια τιμη μπορει να βολευει εσενα ή εμενα για ενα συνδυαζμο που εχουμε στο μυαλο μας αλλα προφανως καποιοι αρκετοι και εμπειροι μανατζαραιοι εχουν αποφασισει το πλεον συμφερον για την εταιρεια τους.
στο μεταξυ η τζι ελ πλας ειναι εξαιρετη εκδοση, την λες και τοπ στα αλλα μπραντ, η τζι ελ ειναι φτωχια και πεινα
-
Ειδα οτι στα vitara και cross tο τιμονι σηκωνεται και τηλεσκοπικα οντως σε ολες τις εκδοσεις... δικο μου λαθος
Στα μικρα μαλλον το θεωρουν πολυτελεια...πχ swift
-
Γάτε, όντως καταργήθηκε το χιλιάρι;
Φανή, σε ευχαριστώ πολύ!
-
Εδώ και πολλουυυυυυς μήνες.
-
Γάτε, όντως καταργήθηκε το χιλιάρι;
Φανή, σε ευχαριστώ πολύ!
-
Anytime, δεν κάνει τίποτα! Χαίρομαι που βοήθησα λίγο.
-
Ναι το 1.000αρι Βιτάρα έχει καταργηθεί εδώ και 1 χρόνο περίπου, ίσως και παραπάνω.
-
-
Πέτρο, θα είχα ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια νοοτροπία με την κυρία αν είχα αντίστοιχο χορηγό από πίσω.
-
Τελικά είχε δίκιο ο Dublin που έλεγε ότι αυτή η ιστορία θα κρατήσει χρόνια. Τουλάχιστον δεν έχετε παράπονο, έχουμε καθημερινά ανακοινωθέντα. Ενίοτε και δις ημερησίως. Το λοιπόν, αρχικά επιβεβαίωσα ότι οι περισσότεροι απλώς πατούν το κουμπάκι *adaptive cruise control *γιατί έτσι. Γιατί το αμάξι τους είναι foul extra, γιατί φαίνεται πιο φαντασμαγορικό από το απλό cc, γιατί όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα.
Εν ολίγοις, μίλησα με αυτούς τους δύο:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/36244849-volkswagen-touran
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/33443766-seat-leon
Καλές περιπτώσεις αμφότερα, πρώτο χέρι, ιδιώτες, αθηναϊκά. Αφού τους εξήγησα τι εστί ACC, παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν τέτοιο πράγμα. Ο δεύτερος μάλιστα το διόρθωσε και στην αγγελία.
Το κακό είναι ότι με όλο αυτό το αλισβερίσι, μου έχει ανοίξει η όρεξη να αλλάξω αυτοκίνητο. Λογικό, αφού ασχολούμαι τόσες ώρες την ημέρα. Το θέμα είναι ότι έχω ξεφύγει από την αρχική στόχευση του ζητήματος. Δηλαδή ενώ αρχικά σκεφτόμουν τι μπορώ να αγοράσω για **5 χρόνια **χωρίς να μου βγει πιο ακριβό από το να κρατήσω το Verso στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, πλέον καλοβλέπω διάφορα ξέροντας ότι οικονομικά ΔΕΝ είναι συμφέρουσες επιλογές. Απλώς τα γουστάρω. Τα θεωρώ πιο αμαξάρες.
Ένα από αυτά είναι το C4 Grand Picasso. Διαστημική εμφάνιση, επταθέσιο ΜΕ αξιοπρεπή χώρο αποσκευών, πολλά αξεσουάρ που μόνο ένα γαλλικό θα μπορούσε να προσφέρει σε φυσιολογική τιμή (για παράδειγμα, το διευρυμένο παρμπρίζ). Γενικά αμαξάρα ρε παιδί μου, το βλέπεις και φτιάχνεσαι! Εντάξει, για επταθέσιο μιλάμε πάντα. Αλλά αυτά με φτιάχνουν πλέον, τα έφαγα τα ψωμιά μου.
Το συγκεκριμένο τράβηξε την προσοχή μου. Πολύς εξοπλισμός, μέχρι κι ηλεκτρικά καθίσματα με μνήμες. Αυτόματο, με τον πωλητή να διατείνεται ότι έχει και ACC, αν και δεν αναφέρεται στην αγγελία. Με ηλεκτρονικό χειρόφρενο, hill holder, ειδοποίηση τυφλού σημείου, κάμερα οπισθοπορείας. Πολύ φορτωμένο δηλαδή. Και σε ένα χρώμα που το ερωτεύτηκα, αν και δεν το έχω δει ακόμα από κοντά. Αλλά είναι φωτεινό και ξεφεύγει από τη μουντίλα των συνηθισμένων.
Το κακό είναι ότι:
-
μιλάμε για Automarin. Δεν έχουν τόσο κακή φήμη όσο ο Μπίτρος κι ο Αλιβιζάτος, αλλά ούτε καλή. Στο κατάστημα της Βούλας, που έχω μπει 4-5 φορές, όλα τα αυτοκίνητα είναι πάρα πολύ περιποιημένα από θέμα χρώματος κι εξωτερικής εμφάνισης. Προφανώς τα σουλουπώνουν. Ο πωλητής ανέφερε ότι μπορώ ΚΑΙ να το οδηγήσω ΚΑΙ να το πάω σε δικό μου μάστορα, όπου θέλω. Αρκεί να μην είναι πολύ μακριά. Βέβαια, το internet είναι γεμάτο από σχόλια ότι είναι απατεώνες και ψεύτες, οπότε μπορεί να πάω από εκεί (100 χλμ βόλτα) και να μου το αρνηθεί.
-
δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να δώσω 10 χιλιάρικα πάνω από το Verso. Πρακτικά, το αυτοκίνητο μου προσφέρει τα ίδια πράγματα, απλώς όλα λίγο καλύτερα. Βέβαια, αν όντως έχει αυτόματο ΚΑΙ ACC, τότε ναι, μιλάμε για μια τελείως διαφορετική οδηγική εμπειρία.
Ξέρουμε τι αυτόματο φοράει κι αν είναι της προκοπής; Μουτζώστε ελεύθερα:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/36795279-citroen-c4-grand-picasso
-
-
Το λοιπόν, αρχικά επιβεβαίωσα ότι οι περισσότεροι απλώς πατούν το κουμπάκι *adaptive cruise control *γιατί έτσι. Γιατί το αμάξι τους είναι foul extra, γιατί φαίνεται πιο φαντασμαγορικό από το απλό cc, γιατί όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα.
Το κακό είναι ότι: μιλάμε για Automarin.
-
Εννοείται δεν εμπιστεύεσαι τον εξοπλισμό στις αγγελίες....στην τύχη πατάνε τα κουμπιά, αποδεδειγμένο!!
-
Απλά τρέχεις μακριά...όσο πιο μακριά μπορεις (-ατος και τα 2 δεν είναι τυχαίο). 1% η πιθανότητα να είναι ό,τι λέει. Περισσότερα εαν θες, αλλά όχι δημόσια.
-
-
Τον συγκεκριμένο έμπορο θα τον απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι..
-
Τόσο πολύ ρε παίδες; Ούτε καν να πάω να το δω από κοντά κι ίσως να το οδηγήσω κιόλας; Καλά, αν ήταν στη Βούλα, θα πήγαινα ακόμα και με τα πόδια. Εδώ θα πρέπει να κάνω ταξιδάκι. Ενδέχεται όμως όλο το ΣΚ να έχω test drive φυσικού αερίου, οπότε δε θα μου είναι τίποτα να πεταχτώ. Σε έναν ονειρικό κόσμο, θα μου παραχωρούσε ο γείτονας το Model 3 Performance για να μη μολύνω τον πλανήτη. Αλλά δε νομίζω ότι είναι *τόσο *οικολόγος χαχαχα!
Πείτε καμία γνώμη και για το αυτόματο της Citroen.
ΥΓ. Λίγα για τους Κεφαλονίτες σε όποιον περνάει ενάμιση μήνα τον χρόνο στο όμορφο νησί τού Ιονίου.
-
Τόσο πολύ ρε παίδες; Ούτε καν να πάω να το δω από κοντά κι ίσως να το οδηγήσω κιόλας; Καλά, αν ήταν στη Βούλα, θα πήγαινα ακόμα και με τα πόδια. Εδώ θα πρέπει να κάνω ταξιδάκι. Ενδέχεται όμως όλο το ΣΚ να έχω test drive φυσικού αερίου, οπότε δε θα μου είναι τίποτα να πεταχτώ. Σε έναν ονειρικό κόσμο, θα μου παραχωρούσε ο γείτονας το Model 3 Performance για να μη μολύνω τον πλανήτη. Αλλά δε νομίζω ότι είναι *τόσο *οικολόγος χαχαχα!
Πείτε καμία γνώμη και για το αυτόματο της Citroen.
ΥΓ. Λίγα για τους Κεφαλονίτες σε όποιον περνάει ενάμιση μήνα τον χρόνο στο όμορφο νησί τού Ιονίου.
Εαν σε τρώει πήγαινε...αλλά πρέπει να ξέρεις να το ελέγξεις.
Αγαπάμε Κεφαλονίτες! Απλά λέμε ότι απο τα 2 -ατος για αυτοκίνητα καλό είναι να κρατάμε αποστάσεις.
Το αυτόματο της Citroen δεν ξέρω ποιο οράει το συγκεκριμένο. ή θα είναι το καλό Aisin (6αρι) ή η μπούρδα το αυτοπατοποιημένο χειροκίνητο, οπότε μακριά. Λογικά φοράει το Aisin, αλλά επειδή α) κάπου εκεί γύρω άλλαξε και β) δεν κατέχω καλά τα Σιτροέν, μπορεί να σου πω βλακεία. Εαν το οδηγήσεις θα το καταλάβεις αμέσως.
-
Πριν το 2016 είχε το etg και μετά το 2016 το eat.
-
Να υποθέσω ότι αυτό είναι το μπούρδα;
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/36245801-citroen-c4-picasso
Edit: Μαζί γράφαμε Λάπη. Άρα θέλει αριθμό πλαισίου ή ακόμα καλύτερα, οδήγηση.
-
Είναι το etg 6. Εγώ δεν θα το έλεγα μπούρδα. Βαρύς χαρακτηρισμός. Απλά πρέπει να ξέρεις ότι εχει αυτοματοποιημενο συμπλεκτη. Αν το χειρίζεσαι με τον αντίστοιχο τρόπο μια χαρά smooth είναι και απλα αποδεκτό σε χρόνο αλλαγής ταχθτητων. Πάντως σε καθε μεγαλο σερβις θέλει κάποιο ρεγουλαρισμα του συμπλεκτη, ώστε να μην πατιναρει αυξανοντας ελαφρώς τα έξοδα συνεργείου
-
@dimsabas επειδή σε κόβω να μην κοιμάσαι τη νύχτα από το πολυμορφικό φτιάξιμο δες και αυτό:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/35488672-renault-espace
Ίσως λίγο τσιμπημένη η τιμή του αλλά θα βγάζεις γούστα με αυτό το αμάξι!!
-
Λάπη, έτσι κι αλλιώς δεν ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο Picasso. Θεωρώ ότι είναι χάσιμο χρημάτων να πάρεις Euro 5 πετρέλαιο, εκτός κι αν το πάρεις τσάμπα. Γιατί όταν αρχίσει το κυνηγητό, θα το βάλεις στον πάτο σου. Απλώς ανέφερα την αγγελία για να δω αν είναι το 'κακό' αυτόματο. Ο πωλητής το περιγράφει ως ημιαυτόματο.
Όσο για το Grand Espace, βρίσκεται στην κορωνίδα των πολυμορφικών, ειδικά στην έκδοση Initiale Paris. Είναι όμως απλησίαστο. Δε δικαιούμαι απαλλαγή τριτεκνίας, οπότε η τιμή ανεβαίνει στα 26,5 χιλιάρικα. Άσε που το μαζουτομοτέρ των 160 ίππων από 1.6 λίτρα φαντάζει (στα ημιμαθή μου μάτια) ως εύκολο θύμα στα νοθευμένα καύσιμα των Ελλήνων λαμογιοπρατηριούχων. Ότι θα παραείναι πολύπλοκο κι ευπαθές για τα ελληνικά τηγανέλαια. Σε ευχαριστώ πάντως, όπως κι όλους όσους με διαφωτίζουν στις απορίες μου και καταδέχονται ακόμα να ασχολούνται μαζί μου.
Μαζούτ, μπαλαντέζα ή πορδές;