-
@antonakis said in MG (SAIC) forum:
Κι αν δίνουμε επιδότηση σε εκ Κίνας ερχόμενα οχήματα...
εμεις λογω cosco, θα ειμαστε η τελευταια ευρωπαικη χωρα που θα κοψει τις επιδοτησεις προς κινεζικα προιοντα. Μονο αν δοθει γραμμη απο ΕΕ. Γενικα, οποτε μπορεσαμε, ψηφισαμε υπερ της κινας ή απειχαμε απο σχετικες ψηφοφοριες
-
https://www.autoexpress.co.uk/mg/362454/new-mg2-will-beat-volkswagen-baby-electric-car-market
MG2 could arrive as soon as the end of next year.
-
Παρέλαβα σήμερα το MG4 στη βασική έκδοση. 16-17 KWh/100 έγραψε στην πρώτη βόλτα. 20χμ από Αγ. Παρασκευή προς νότια με κίνηση και medium ανάκτηση.
Θέλει συνήθεια φυσικά η φάση όταν έρχεσαι από συμβατικό, αλλά οδηγιέται ωραία γενικά.
Πήγα να βγάλω και αυτοκόλλητο στο gov.gr και μου λέει "δεν βρέθηκε το αυτοκίνητο" δεν ξέρω μήπως θέλει κάποιες ημέρες να περάσει στο σύστημά τους ο αριθμός κυκλοφορίας...
-
@jammamon said in MG (SAIC) forum:
Παρέλαβα σήμερα το MG4 στη βασική έκδοση. 16-17 KWh/100 έγραψε στην πρώτη βόλτα. 20χμ από Αγ. Παρασκευή προς νότια με κίνηση και medium ανάκτηση.
Θέλει συνήθεια φυσικά η φάση όταν έρχεσαι από συμβατικό, αλλά οδηγιέται ωραία γενικά.
Πήγα να βγάλω και αυτοκόλλητο στο gov.gr και μου λέει "δεν βρέθηκε το αυτοκίνητο" δεν ξέρω μήπως θέλει κάποιες ημέρες να περάσει στο σύστημά τους ο αριθμός κυκλοφορίας...
Ωωωω καλοτάξιδο και να το χαρείς με Υγεία!! αναμένουμε εντυπώσεις, ειδικά αφού (εαν δεν κάνω λάθος) είναι το 1ο ηλεκτρικό MG στο φόρουμ!
Ααα και φωτογραφίες θέλουμε!! Χρώμα?
-
Καλοταξιδο!
Δεν ξερω πως συμπεριφερεται η ανακτηση του συγκεκριμενου αυτοκινητου, αλλα θα σου προτεινα να δοκιμασεις την μεγιστη ρυθμιση ωστε, αν γινεται, να οδηγεις με ενα πενταλ.
Ειμαι πολυ χαρουμενος που εχω δει αρκετα στο δρομο τον τελευταιο καιρο, εντος και εκτος αθηνων. Σε τι χρωμα το πηρες; Προσφατα ειδα ενα μαυρο και επαθα την πλακα μου. -
Μαύρο το πήρα και γω. One pedal driving δε με βλεπω γιατί παθαίνω ναυτία, το χω δοκιμάσει με πολλά διαφορετικά οχήματα και δεν την παλεύω.
Επίσης, να ξέρετε όσοι θέλετε να αλλάζετε regen συνέχεια αναλόγως της κίνησης ότι δεν έχει εύκολο τρόπο με paddles το συγκεκριμένο. Πατάς κουμπί στο τιμόνι, σε πάει κατευθείαν στο σχετικό μενού και κλικάρεις στην οθόνη τι θες, έτσι γίνεται. -
Μαύρο το πήρα και γω. One pedal driving δε με βλεπω γιατί παθαίνω ναυτία, το χω δοκιμάσει με πολλά διαφορετικά οχήματα και δεν την παλεύω.
Επίσης, να ξέρετε όσοι θέλετε να αλλάζετε regen συνέχεια αναλόγως της κίνησης ότι δεν έχει εύκολο τρόπο με paddles το συγκεκριμένο. Πατάς κουμπί στο τιμόνι, σε πάει κατευθείαν στο σχετικό μενού και κλικάρεις στην οθόνη τι θες, έτσι γίνεται.Αν και στο διαφημιστικο υλικο το δειχνουν συνεχεια στο πορτοκαλι χρωμα, θα πω οτι το μαυρο ειναι εξωπραγματικο. Για μερικα λεπτα δεν μπορουσα να καταλαβω τι αυτοκινητο ηταν (προπορευομουν και πηγαιναμε μαζι σε επαρχιακο δρομο), τελικα το αναγνωρισα απο τα φωτα.
Κανε μια προσπαθεια για το one pedal. Το μονο tip που μπορω να σου δωσω (επαναλαμβανω, χωρις να ξερω πως ακριβως συμπεριφερεται το δικο σου αμαξι) ειναι πως οταν θες να επιβραδυνεις, δεν θα σηκωνεις τελειως το ποδι απο το γκαζι. Εγω επιβραδυνω εχοντας το ποδι στο γκαζι, απλα μειωνω την πιεση. Ακουγεται λιγο παραξενο, αλλα δουλευει.
Η ναυτια επισης, πιθανως να οφειλεται στο οτι εχεις συνηθισει συγκεκριμενα ερεθισματα (πχ θορυβος μηχανης) ωστε να ξερεις τι να περιμενεις σε επιπεδο επιταχυνσης ή επιβραδυνσης. Στα ηλεκτρικα δεν υπαρχουν αυτα και στην αρχη, μπερδευεται κανεις
-
Απλά δεν μαρέσει να οδηγώ έτσι με το πόδι στη μέση του πεντάλ και να σηκώνω. Να καταλάβεις παίζει να βγάλω εντελώς την ανάκτηση ή να την έχω στο χαμηλότερο.
Εξυπακούεται ότι όλα αυτά θα επαναξιολογηθούν μελλοντικά.
-
Απλά δεν μαρέσει να οδηγώ έτσι με το πόδι στη μέση του πεντάλ και να σηκώνω. Να καταλάβεις παίζει να βγάλω εντελώς την ανάκτηση ή να την έχω στο χαμηλότερο.
Εξυπακούεται ότι όλα αυτά θα επαναξιολογηθούν μελλοντικά.
Ολα μια συνηθεια ειναι, αλλα προφανως εσυ αποφασιζεις για το τι σε βολευει περισσοτερο
-
Καλοτάξιδο! Πολύ καλή επιλογή, θα είναι σίγουρα μια από τις πιθανότερες σε 4 - 5 χρόνια αν αποφασίσω να αλλάξω πάλι αυτοκίνητο.
Είναι με τα 170; αυτονομία θεωρητική 350 - 400χλμ;
Ενημέρωσε μας και για την πραγματική όταν θα έχεις εικόνα.
Υπάρχει φαντάζομαι η δυνατότητα για οικιακη φόρτιση. -
Ναι οικιακη. Θα ενημερωσω για τα + και τα - εν ευθετω χρονω
-
Ναι οικιακη. Θα ενημερωσω για τα + και τα - εν ευθετω χρονω
επισης ενημερωσε μας αν ειναι το μοναδικο σου αμαξι ή αν θα χρησιμοποιηθει μονο εντος πολης
-
Σωστα, μόνο για την πόλη το έχω.
-
Σωστα, μόνο για την πόλη το έχω.
αν επιτρεπεται, το αλλο σου αυτοκινητο, αυτο που σκοπευεις να χρησιμοποιεις και για ταξιδια, τι ειναι;
-
Καλοτάξιδο το MG4!
Σε ότι αφορά το e-pedal (επειδή το έχω και στο QQ e-power), είναι όπως σου λέει ο dettol. Μες στην πόλη,αφήνεις σταδιακά το γκάζι και γλιτώνεις τη ζαλάδα.Είναι θέμα συνήθειας.
Επίσης,όταν μάθεις να το χρησιμοποιείς,θα συμβούλευα να μην το ενεργοποιείς σε βρεγμένο οδόστρωμα.Τουλάχιστον στο QQ,χάνεις κάτι από την αίσθηση στο πεντάλ του φρένου αν χρειαστείς περισσότερο φρενάρισμα. -
Εχει η συζυγος ενα Πικασο με αυτο ταξιδευουμε.
-
Είναι σαφέστατα πιο ευρύχωρο από το mg. Δεν ξέρω την οικογενειακή σας κατάσταση (αν έχετε παιδιά και τι ηλικίας είναι) αλλά αν είστε πχ 4 άτομα με αποσκευές, όντως το πικασσο είναι προτιμότερο.
Όταν συνηθίσεις το mg και δεις λίγο τη φάση με τις φορτίσεις, πιστεύω ότι για κοντινές αποδράσεις ή μονοήμερες, είναι καλύτερη επιλογή. Ισχυρότερο, αθόρυβο, οικονομικό.
Ότι χρειαστείς για φορτίσεις ρωτάς. -
Δεν θα κοιμηθεί απόψε ο απολυμαντικος
-
@dettol said in MG (SAIC) forum:
Είναι σαφέστατα πιο ευρύχωρο από το mg. Δεν ξέρω την οικογενειακή σας κατάσταση (αν έχετε παιδιά και τι ηλικίας είναι) αλλά αν είστε πχ 4 άτομα με αποσκευές, όντως το πικασσο είναι προτιμότερο.
Όταν συνηθίσεις το mg και δεις λίγο τη φάση με τις φορτίσεις, πιστεύω ότι για κοντινές αποδράσεις ή μονοήμερες, είναι καλύτερη επιλογή. Ισχυρότερο, αθόρυβο, οικονομικό.
Ότι χρειαστείς για φορτίσεις ρωτάς.Με ένα τέτοιο ταξιδεύουν...
-
Μερικά συμπεράσματα από one pedal: Έκανα σήμερα 15χμ μόνο έτσι και είδα καλύτερη οικονομία. Από τα 16-17 έπεσε στα 14-15.
Επίσης, είναι ο μόνος τρόπος οδήγησης που επιτρέπει την ανάκτηση ακόμα και όταν πατάς γκάζι και προχωράς. Με απλή ανάκτηση το βλέπεις μόνο όταν αφήνεις το γκάζι.
Το σπαστικό είναι ότι ο χώρος στο γκάζι ανάμεσα στην επιτάχυνση και την επιβράδυνση είναι πολύ μικρός. Όσο λεπτός και αν προσπαθώ να είμαι στις κινήσεις μου, έχω μια αίσθηση απότομη πολύ συχνά και μου τη σπάει. Χρειάζεται υπερβολική προσπάθεια η φάση και υποτίθεται ότι υπάρχει ώστε να μην χρειάζεται προσπάθεια.
Θυμάμαι και στο Leaf ότι ήταν ακριβώς το ίδιο οπότε μάλλον δεν είναι θέμα μοντέλου.
MG (SAIC) forum