-
This post is deleted! -
Η πλειοψηφία του κόσμου που δεν ασχολείται με την αυτοκίνηση, δεν γνωρίζει και δεν ενδιαφέρεται να γνωρίσει τεχνικές λεπτομέρειες και υλοποιήσεις, είτε αυτές αφορούν το σασί, είτε τον κινητήρα, είτε την ανάρτηση, κτλ.
Όπως έλεγε και ο Γιώργος Κωνσταντίνου: "Δεν θέλω να το μάθω! Θέλω να το φάω!"
-
-
Τιμωρία η ακτιβ...
Να δείχνεις βίντεο με το gt στην γυναίκα και να της φέρεις την ακτιβ! Αιτία χωρισμού....
Δεν νομίζω να υπάρχει αλλο μοντέλο που να διαφέρει τόσο πολύ μέσα έξω μεταξύ βασικής και πλούσιας έκδοσης!
Σαν να είναι το προ fl με το fl !
Λίγο σώζεται το εσωτερικό που νομίζω έχει την ίδιας διάμετρο οθόνη με φυσικά κουμπια αντί για την δεύτερη αφής....
Εξωτερικά απέχουν μια γενιά ....
Το 308 κατάφερε να ξεπεράσει και το κασκαι νομίζω ή το παίζει στα ίσια στον τομέα αυτό!
Η allure άραγε με ποιο μοιάζει πιο πολύ; Με το gt? Γιατί και αυτή η έκδοση θέλει νεφρό για να την πάρεις.
Κακά τα ψέματα με την τιμολόγηση της gt λίγοι θα την ακουμπήσουν. -
Η allure είναι η "σωστή" έκδοση σημαντικά πιο πλούσια από την active,με πιο ουσιώδη διαφορά το acc από την allure pack και τον 3d ψηφιακό πίνακα οργάνων (στην allure είναι ψηφιακός,αλλά όχι 3d) και τα matrix led ως κύριες διαφορές από την GT.
Αυτά με βάση το ιταλικό προσπέκτους εξοπλισμού και τιμοκαταλόγου:
file:///C:/Documents%20and%20Settings/user1/%CE%A4%CE%B1%20%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AC%20%CE%BC%CE%BF%CF%85/Downloads/Listino_Nuova_308_Berlina_Agosto2021.pdf
-
Καλα τα suzuki έχουν από την βασική έκδοση το acc και εδώ όχι;
Εγώ αυτό το μεταφραζω ως αναγνώριση της σημαντικότητας του acc και για αυτό το βάζουν στην ακριβή έκδοση ώστε να αγορασεις περισσότερο εξοπλισμό, που ίσως δεν το επέλεγες αν είχες το acc, κάτι που ανεβάζει το μικτό κέρδος -
@lap said in Peugeot 308 2021 - 2022:
Καλα τα suzuki έχουν από την βασική έκδοση το acc και εδώ όχι;
Εγώ αυτό το μεταφραζω ως αναγνώριση της σημαντικότητας του acc και για αυτό το βάζουν στην ακριβή έκδοση ώστε να αγορασεις περισσότερο εξοπλισμό, που ίσως δεν το επέλεγες αν είχες το acc, κάτι που ανεβάζει το μικτό κέρδοςΗ διαφορά με τους Ασιάτες, είναι πως στους Γάλλους -και σχεδόν σ'όλους τους ευρωπαίους- με 400€ μπορείς να παραγγείλεις μόνο το acc και αφού η διαφορά allure / allure pack είναι 1000€, (στην Ιταλία) γλιτώνεις 600, αν δε θες με το ζόρι να φορτωθείς εξτρά εξοπλισμό
-
Στα γαλλικά δεν γίνεται.
Μόνο στα vw group -
Στα γαλλικά δεν γίνεται.
Μόνο στα vw groupΕχει comfiguration κι αν κατεβάσεις το αρχείο που ανέβασα λίγο παραπάνω φαίνεται στο τέλος η τιμή του κάθε extra.
Και στην Ελλάδα,σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά υπαρχει ειδικός τιμοκατάλογος εργοστασιακών εξτρά.Μόνο για τα ασιατικά,(hyundai,kia,suzuki,honda,mazda κ.ά.) δεν βγαζουν επίσημο τιμοκατάλογο,ούτε διαμορφωτή για εξτρά και με τα χίλια ζόρια να σου πουν τιμή για κατι τέτοιο.. -
Εγώ που πήγα δύο φορές να αγοράσω peugeot μου είπαν πως πρέπει να αλλαξω έκδοση για να πάρω αυτά που ήθελα. Δεν ξέρω αν στο εξωτερικό το έχουν αλλιώς.
Γενικά ΔΕΝ γίνεται να αγοράσεις στην Ελλάδα το 208 με έξτρα το acc στην active -
Εγώ που πήγα δύο φορές να αγοράσω peugeot μου είπαν πως πρέπει να αλλαξω έκδοση για να πάρω αυτά που ήθελα. Δεν ξέρω αν στο εξωτερικό το έχουν αλλιώς.
Γενικά ΔΕΝ γίνεται να αγοράσεις στην Ελλάδα το 208 με έξτρα το acc στην activeΝαι,κάποια -όχι όλα- εξτρά δεν μπορείς π.χ. να πηδήξεις δύο εκδόσεις για να τα βάλεις.Αλλα υπάρχει μια κάποια παραμετροποίηση ανάμεσα στις εκδόσεις. Στα περισσότερα ασιατικά στην ουσία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ούτε και για μια έκδοση διαφορά.Συνήθως είναι take it or leave it.
-
-
To corolla είναι εξαιρετικό πακέτο. Όντως.
26.000 λένε στην Ολλανδία το active ,άρα σε εμάς πόσο;Να και μια φωτό
Σκέψου έτσι είναι η βασική έκδοση το 2021 ...Που είναι ο dublin; χάθηκε...ελπίζω όλα να ναι καλά.... Μας έλειψε είναι η αλήθεια.
Ωραιο εσωτερικό. Καμμία σχεση με τα κουτιά τυπου γέφυρα πλοήγησης σταρ Τρεκ του 208.
-
Αυτοκίνητο της χρονιάς 2022 στη Γερμανία το 308:
https://www.thenewspaper.gr/2021/11/04/aytokinito-tis-chronias-2022-sti-german/ -
Πότε το περιμένουμε Ελλάδα; Κάτι θυμάμαι αρχές του χρόνου, ισχύει; Για τιμές δεν το συζητάω στο θεό θα είναι, με αυτά που διάβασα στο θέμα του Peugeot για τις τιμές του 3008.
-
@islander said in Peugeot 308 2021 - 2022:
Πότε το περιμένουμε Ελλάδα; Κάτι θυμάμαι αρχές του χρόνου, ισχύει; Για τιμές δεν το συζητάω στο θεό θα είναι, με αυτά που διάβασα στο θέμα του Peugeot για τις τιμές του 3008.
Εδώ αναφέρει αυτό το σημερινό άρθρο ότι θα έρθει πριν το τέλος του 2021 στην Ελλάδα.. Οπότε σύντομα :
https://www.caranddriver.gr/marketplace/arthro/ta_5_montela_pou_katafthanoun_stin_elliniki_agora_kai_tha_ginoun_best_seller-7804201/ -
Από μπροστά μοιάζει εξίσου χυδαία τραμπουκομιλιταριστικό με το Audi Q2. Από μέσα, το τιμόνι προσπαθεί πολύ να μοιάζει σαν το love child του τιμονιού του Vector W8 με τη μουτσούνα ενός F-117 (a face only a mother can love). Τουλάχιστον το εσωτερικό δε σε κάνει να νομίζεις ότι απευθύνεται σε JavaScript/Python/C# developers στον ίδιο βαθμό με άλλα... Αλήθεια, έχει πραγματικά χειριστήρια για τον κλιματισμό ή χρειάζεται πάλι να σκαλίζεις τίποτα μενού και υπομενού;
-
Έτσι όπως το πάει με τις τιμολογήσεις της η Peugeot πάλι θα γεμίσει ο τόπος Active 308. Θα βλέπουμε κάνα allure και θα τρίβουμε τα μάτια μας. Τουλάχιστον να έχει καλή σουίτα βοηθημάτων ως Active....
-
Υπάρχει και το Astra που ίσως σε κάποιους να αρέσει περισσότερο αλλά με τον Συγγελίδη πλέον να έχει αναλάβει πλήρως τα ηνία μάλλον η κορυφαία εμπορικά πολιτική του μοντέλου 20 σχεδόν χρόνια στην Ελληνική αγορά μάλλον θα πάει περίπατο για να μην κανιβαλισει το 308 .
Θυμάμαι από το H μέχρι και το K υπήρχαν εκδόσεις που ήταν ασυναγώνιστες.
Αν δεν κάνω λάθος τώρα στο τέλος του το Κ μετά από το τελευταίο του facelift είχε εκδόσεις 1.5 diesel 110 αλογα AT 9 σχέσεων με καλό εξοπλισμό κοντά στα 22.000 ευρώ και αντίστοιχα 1.4 βενζίνης 145 άλογα αυτόματο CVT απίστευτα smooth στα ίδια περίπου χρήματα. Θυμάμαι που μου άρεσε το Wagon βενζίνης cvt elegance και έβγαινε περίπου στα 24.500 τελικό αρχές του 2021. Κινητήρες και κιβώτια ήταν το κύκνειο άσμα των Γερμανών πριν πέσουν στα χέρια των Γάλλων , ενώ και οδηγικά ήταν μια χαρά το τελευταίο μοντέλο με τον σύνδεσμο Watt πίσω.
Εκδόσεις / εξοπλισμοί σε τιμές που σίγουρα δεν θα ξαναδούμε στην Opel ( είδαμε τι έγινε στο κορυφαίο VFM Grandland) αλλά και γενικότερα σε όλες τις υπόλοιπες εταιρείες λόγω των πρόσφατων προβλημάτων παραγωγής , νέων πρότυπων ρύπων , και της επιβεβλημένης σύγκλισης τιμών προς τα πάνω για να γίνουν πιο ελκυστικά τα ηλεκτρικά. -
Έχει μιλήσει κάποιος τώρα τελευταία με την αντιπροσωπεία για το αν υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με την άφιξη ή τις τιμές? Τις τελευταίες μέρες μου εμφανίζει συνέχεια στο fb διαφημίσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος για test drive, οπότε υποθέτω πως σύντομα θα βρίσκεται στις εκθέσεις...
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)