-
Οκ θα το κοιτάξω ευχαριστώ πολύ
-
Νομίζω θα το βάλουν στη μέση το Golf και θα του κόψουν πολλές πωλήσεις Ευρώπη.. είδα διάφορα για τα 2 αυτοκίνητα αυτές τις μέρες και πραγματικά είναι καταπληκτικές επιλογές.
Ειδικά το 308 estate, για εσάς που σας αρέσουν τα μεγάλα είναι φοβερή έκδοση, όμως οι θέσεις είναι ολόιδιες, ο έξτρα χώρος πάει μόνο αποσκευές να ξέρετε.
Είδα και κάτι συγκριτικά με Leon και παλιό 308 και νομίζω ξεκάθαρα έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά στο 308 (πρέπει να έχει τρομερή ηχομόνωση επίσης).
Αυτό το νέο λιοντάρι δεν μπορώ να χωνέψω κάπως.. όπως είπε και ο Thomas, σαν να χτένισαν το παλιό των 60'ς είναι! Άσε που χάνεται στην μάσκα, δεν ξεχωρίζει η μάρκα..
-
Κάνει αντίθεση. Όταν όλο το αυτοκίνητο είναι τόσο φουτουριστικό σε κάθε πλευρα του, ένα παλαιακο σημα, κάνει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση.
-
Κάνει αντίθεση. Όταν όλο το αυτοκίνητο είναι τόσο φουτουριστικό σε κάθε πλευρα του, ένα παλαιακο σημα, κάνει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση.
Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Και ο μαύρος χώρος στην ασπίδα δημιουργεί κάτι. Απλά δεν είναι τόσο άμεσα αναγνωρίσιμο σαν logo. Δεν είναι και τόσο σημαντικό, θα το συνηθίσουμε με τα χρόνια, αρκεί να συνεχίσει να βγάζει ενδιαφέροντα αυτοκίνητα, αυτό είναι το σημαντικότερο νομίζω.
-
Νομίζω θα το βάλουν στη μέση το Golf και θα του κόψουν πολλές πωλήσεις Ευρώπη.. είδα διάφορα για τα 2 αυτοκίνητα αυτές τις μέρες και πραγματικά είναι καταπληκτικές επιλογές.
Δε νομίζω ότι θα καταφέρουν να κόψουν σημαντικό ποσοστό των πωλήσεων του Golf, όπως δεν κατάφεραν και οι προηγούμενες γενιές ανταγωνιστών του. Το κοινό του Golf το αγοράζει για την εικόνα που έχει χτίσει (δικαίως ή αδίκως) επί δεκαετίες και την βεβαιότητα ότι θα πάρει ένα ολοκληρωμένο προϊόν χωρίς χτυπητές αδυναμίες. Πάντα υπήρχαν πολύ πιο ενδιαφέροντα αισθητικά ή πιο οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα από το Golf, αλλά αυτό δεν έκαμψε τις πωλήσεις του.
-
Ένα μέρος θα το κόψουν, θα είναι οι άνθρωποι που θα κάνουν την αλλαγή στην ζωή τους. Πάντοτε υπάρχουν αυτοί οι πελάτες. Αλλά όπως σωστά λέει ο Χάρης το Golf είναι σταθερή αξία για πολλούς.
Παντως και το golf δεν ειναι πλεον και τόσο παρωχημένο
-
Προφανώς και κάποιοι παλαιοί πελάτες του Golf θα φύγουν για τον ανταγωνισμό, αλλά αντίστοιχα και κάποιοι νέοι θα έρθουν, προερχόμενοι από αυτοκίνητα του ανταγωνισμού. Θεωρώ όμως ότι τελικά το Golf θα διατηρήσει την κυρίαρχη θέση του (όσον αφορά τις πωλήσεις) στην κατηγορία των μικρομεσαίων.
-
Κοίτα όταν βγήκε το 207 είχε γίνει το νούμερο 1 στην Ευρώπη σε πωλήσεις, κερδίζοντας το polo.
Το ιδιο βλέπουμε σήμερα και στο 2008. Δηλαδη όταν το προϊόν της psa ικανοποιεί πολλά ζητούμενα τότε η εταιρία είναι σε θέση να κερδίσει την vw. Εχουν τα αυτοκινητα της αυτό το capacity
Πω πω σαν τον Δουβλινεζο έγινα.
Ίδωμεν.
Προσωπικά οι χωροι του golf αν είναι μεγαλύτεροι θα με κέρδιζαν.
Ποτε θα αλλάξει το dsg να ξεσκιστεί σε πωλήσεις..... Απορώ
-
Μα το golf είναι το φθηνό αμάξι του λαού. Αντί να πάρεις αμαξι με 30Κ παίρνεις το golf με 26Κ και σου μένουν ρέστα για να αλλάξεις τα 2 dsg όταν και αν χαλάσουν. Είναι και αυτό μια προσέγγιση...
-
Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω όλους αυτούς που επιλέγουν να πάρουν Golf και παρά ταύτα δεν το παίρνουν με μηχανικό κιβώτιο να γλιτώσουν το DSG και το 'e_crap'...
-
Τιμές από configurator της Peugeot Γαλλίας.
ACTIVE PACK απο 24800€
ALLURE απο 28200€
ALLURE PACK απο 29000€
GT απο 33000€
Αναμενόμενες....λογικά λίγο πιο κάτω θα είναι στην Ελλάδα.
-
Τιμές από configurator της Peugeot Γαλλίας.
ACTIVE PACK(110 hp) απο 24800€
ALLURE(130 hp) απο 28200€
ALLURE PACK(130 hp) απο 29000€
GT(130 hp) απο 33000€
-
Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αυτές οι τιμές πιλότος και για το Astra αλλά επειδή θα είναι σίγουρα πιο χαμηλές πιστεύω και με τη νέα εμφάνιση του θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία. Δύσκολα τα πράγματα για το 308, ίδιο πάτωμα,ίδιοι κινητήρες πιθανά καλύτερα πακέτα εξοπλισμού στην Opel αν κάποιος δεν φάει κόλλημα με τη σχεδίαση του 308 δύσκολα θα το αποφασίσει.
-
Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αυτές οι τιμές πιλότος και για το Astra αλλά επειδή θα είναι σίγουρα πιο χαμηλές πιστεύω και με τη νέα εμφάνιση του θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία. Δύσκολα τα πράγματα για το 308, ίδιο πάτωμα,ίδιοι κινητήρες πιθανά καλύτερα πακέτα εξοπλισμού στην Opel αν κάποιος δεν φάει κόλλημα με τη σχεδίαση του 308 δύσκολα θα το αποφασίσει.
Όπως γίνεται αυτή τη στιγμή με το Corsa και το 208 εννοείς; Το Grandland με το 3008 και το Mokka με το 2008;
To σημαντικό είναι ότι η Stellantis έχει μόνο το 12% της κατηγορίας, και τώρα με τα 2 αυτά αυτοκίνητα και την C4 θα αυξήσουν Κατάρ πολύ το ποσοστό τους.
-
To σημαντικό είναι ότι η Stellantis έχει μόνο το 12% της κατηγορίας, και τώρα με τα 2 αυτά αυτοκίνητα και την C4 θα αυξήσουν Κατάρ πολύ το ποσοστό τους.
Το σημαντικό για ποιον; Για τους εμπόρους,τους μετόχους,το εργοστάσιο ή τους εργαζόμενους;
Υποθέτω ήθελες να πεις πιο σωστά: 'Το σημαντικό είναι για την Stellantis'
Το 308 είναι πιο όμορφο από το Astra και σίγουρα θα αποτελέσει επιλογή πολλών,αλλά εξαρτάται με τι εξοπλισμό θα έρθει σε σύγκριση με το Opel (στην ουσία πιστεύω πρόκειται για τα ίδια αυτοκίνητα,με εξαίρεση το σύστημα διεύθυνσης,που πρέπει λογικά να υπερτερεί το 308)
-
Dublin wrote:
Το σημαντικό για ποιον; Για τους εμπόρους,τους μετόχους,το εργοστάσιο ή τους εργαζόμενους;
Υποθέτω ήθελες να πεις πιο σωστά: 'Το σημαντικό είναι για την Stellantis'
Το 308 είναι πιο όμορφο από το Astra και σίγουρα θα αποτελέσει επιλογή πολλών,αλλά εξαρτάται με τι εξοπλισμό θα έρθει σε σύγκριση με το Opel (στην ουσία πιστεύω πρόκειται για τα ίδια αυτοκίνητα,με εξαίρεση το σύστημα διεύθυνσης,που πρέπει λογικά να υπερτερεί το 308)
Το 'σημαντικό' για την ανθρωπότητα την ίδια, τον πλανήτη, και ίσως και το σύμπαν.
Για την Stellantis φυσικά, ποσως τους ενδιαφέρει αν το Astra πουλήσει 90.000 και το 308 80.000, δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους, του Leon και του Golf θέλουν να ρίξουν τις πωλήσεις, και με τη DS4 να κόψουν από Audi, και τα μελλοντικά Lancia/Alfa Romeo από Audi/Cupra, και τα λοιπά.
Παρόμοια είναι όλα αυτά, απλά κάνουν ένα σχετικό market fragmentation, Astra λίγο πιο Γερμανικό (για τις κεντροευρωπαικες αγορές, Γερμανία η Opel είναι 5η νομίζω, Pegeuot 14η) και 308 στις παραδοσιακές αγορές της Peugeot.
Το C4 παίζει ενδιάμεση μπάλα, με μικρότερη πλατφόρμα έχεις ένα C με πολύ καλή σχέση κόστους (η Skoda του ομίλου).
Τo Mokka ας πούμε θα μπορούσε να ήταν και φθηνότερο στις πρώτες του εκδόσεις.
Κάτσε να δούμε και τιμές Ελλάδα, πάντως 308/Astra θα κάνουν πολύ καλές πωλήσεις σε μία κατηγορία που η Stellantis δεν έχει αυτή τη στιγμή κανέναν δυνατό παίχτη.
-
islander wrote:
Όπως γίνεται αυτή τη στιγμή με το Corsa και το 208 εννοείς; Το Grandland με το 3008 και το Mokka με το 2008;
Ναι αυτό εννοώ, στην κατηγορία δεν έχει πρωταγωνιστήσει ποτέ το 308(μόνομ το 307 το 2001-2002) σε αντίθεση με το Astra που οι πωλήσεις του πήγαιναν καλά παρά τα όποια προβλήματα αξιοπιστίας της Opel. Το Astra είχε ανέκαθεν καλή τιμολογιακή πολιτική και οσοι ήταν για αγορά στην μικρότερη κατηγορία προτιμόυσαν το Astra με λίγα περισσότερα χρήματα. Κάτι τέτοιο πιστεύω θα συμβεί και τώρα , όταν θα πρέπει για την δεύτερη εξοπλιστική έκδοση του Astra να δώσεις 1500€ λιγότερα ή και 1700€ θα το σκεφτείς πολύ σοβαρά να πας σε Peugeot. Εξάλλου το Astra εχει ενα πολυ όμορφο χαρακτήρα σχεδιαστικά θα αρέσει σε πολλούς και απο τη στιγμή που στην ουσία είναι το ίδιο αυτοκίνητο η ζυγαριά θα γύρει υπέρ του Astra.
-
Στην Ελλάδα τα πράγματα θα είναι αλλιώς . Ετσι και αλλιώς δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατηγορία αυτή.
Θα παίξει ίσως το λήζινγκ , αφού ο κόσμος προτιμά σουβ .
Εγώ πιστεύω ότι θα παίξουν μπάλα τα άκρα μόνο . Δηλαδή το νέο C4 που από ότι μαθαίνω πάει καλά στις παραγγελίες εδώ , αλλά και έξω και το DS4 που κάνει λίγο κροσόβερ και πουλάει πολυτέλεια . Αστρα και 308 , δεν τα βλέπω να πηγαίνουν κάπου.
-
Στην Ελλάδα τα πράγματα θα είναι αλλιώς . Ετσι και αλλιώς δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατηγορία αυτή.
Θα παίξει ίσως το λήζινγκ , αφού ο κόσμος προτιμά σουβ .
Εγώ πιστεύω ότι θα παίξουν μπάλα τα άκρα μόνο . Δηλαδή το νέο C4 που από ότι μαθαίνω πάει καλά στις παραγγελίες εδώ , αλλά και έξω και το DS4 που κάνει λίγο κροσόβερ και πουλάει πολυτέλεια . Αστρα και 308 , δεν τα βλέπω να πηγαίνουν κάπου.
Το C4 πουλάει στην Ελλάδα γιατί δεν έχει βγει ακόμα το Astra να γίνεται σύγκριση, δεν νομίζω η Citroen να έχει περάσει μπροστά από την Opel σε αυτή την κατηγορία. Θα κλέψει αρκετές πωλήσεις το Astra και μετα απο λίγο θα περάσει μπροστα απο τη C4.
-
Το C4 είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση , είναι μια κατηγορία από μόνο του , δεν μπορείς να το βάλεις ευθέως απέναντι στο Astra ,είναι ξεκάθαρα crossover δεν είναι hatchback όπως δεν είναι και SUV. Θεωρώ πως δεν έχει γίνει αντιληπτό στην αγορά ακόμη η μαγκιά της Citroen με αυτό το C4 . Όσο θα αρχίζει να κυκλοφορει περισσότερο στους δρόμους τόσο περισσότερο θα μπαίνει στην λίστα επιλογών και περισσότερων υποψηφιων αγοραστών. Ειδικά με την πολύ καλή τιμολόγηση που έχει εδώ. Για εμένα είναι η χρυσή τομή ανάμεσα στα παραδοσιακά hatchback και τα υπερτιμολογημενα BSUV.
Και στην ίδια φιλοσοφία , ακόμη περισσότερο μου άρεσει το νέο C5 , αυτό και αν είναι η απόλυτη εναλλακτική ανάμεσα σε ένα χαμηλό Sedan τύπου Mondeo και ενός CSUV στα 35K (εξαιρείται ίσως μόνο το 508 ως μια πανέμορφη Μπερλινα )
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)