-
Αχ αυτά τα κλισέ....
Τι ωραία που τα λέτε μεσιέ;
-
"Με τον πρώτο εμπορικό κύκλο να έχει ολοκληρωθεί και τις παραδόσεις να ξεκινούν σύντομα, η Jeep αποκάλυψε τα πρώτα στοιχεία αναφορικά με τις πωλήσεις του μοντέλου. Η μέση ηλικία των αγοραστών ανήλθε στα 45 έτη, σε σύγκριση με τα 55 έτη που έχουν τα υπόλοιπα προϊόντα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εξ αυτών, το 45% ήταν γυναίκες, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον μέσο όρο της μάρκας συνολικά, ο οποίος περιορίζεται στο 30%.
Από τις 25.000 προπαραγγελίες του Avenger, περίπου το 80% των αγοραστών προήλθαν από άλλες μάρκες - το Avenger ήταν το πρώτο μοντέλο της Jeep που αγοράζουν. Επιπλέον, για το 75% των πελατών, αυτό είναι το πρώτο τους ηλεκτρικό όχημα, κάνοντας τη μετάβαση από τις ΜΕΚ στους ηλεκτροκινητήρες."
-
Είναι αυτό που λέμε 'μπήκε φρέσκο αίμα.
-
Η vw πήρε τεράστιο μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά και γιγαντώθηκε ως εταιρεία μέσω του multi badging. Έρχεται τώρα η stella να ανταποδώσει:
Opel corsa
Opel mokka
Jeep avenger
Peugeot 208
Peugeot 2008
DS3 crossback
Citroen c3
Citroen c4
Dongfeng yixuan
Dongfeng yixuan gs
Alfa Romeo small suvΓατάκια....
-
Η vw ήδη σφάζει μάρκες, άρα μήπως δεν θα βγει ούτε εδώ;
-
Με αυτή την τεχνική ανάπτυξης αυξάνεις την εταιρεία σου μέσω μεγέθυνσης του κύκλου εργασιών χωρίς απαραίτητα να αυξάνονται τα κέρδη. Συνήθως αυτά τα too big to fail μοντέλα καταρρέουν κάτω από το ίδιο τους το βάρος όταν έρθει μια κρίση ή όταν επέλθει μια αλλαγή στις τεχνολογίες την οποία δεν μπορούν να ακολουθήσουν.
Χαρακτηριστική είναι η κατάρρευση της τεράστιας κάποτε nokia εν μια νυκτί όταν η apple παρουσίασε ένα προϊόν, το i phone.
-
https://www.autoblog.gr/2023/09/10/afto-einai-to-neo-mikro-suv-tis-alfa-romeo/
Ξυνίλες ζηλιάρηδων.
Η Βάγκ μια χαρά τα κατάφερε τόσα χρόνια.
Απλά κάποτε πρέπει να αλλάζεις λίγο και το κόνσεπτ και αυτό οι γερμανοί δεν το έχουν στο ντιενει τους...
Είναι λίγο γκασμάδες...
Αντίθετα ο συνδυασμός της γαλλικής και της ιταλικής κουλτούρας, μπορεί να κάνει θαύματα στο ντιζάιν που θα είσαι στο ίδιο αμάξι από κάτω, αλλά ο σχεδιασμός, το στήσιμο, οι παράμετροι κάθε εταιρείας θα είναι παρόντες.
Και εδώ είναι η διαφορά.
Τι είχε η βάγκ ?
Την φόλκς. Εκανε την ντεκαβε άουντι και την έβαλε απέναντι στους πρίμιουμ γερμανούς, αλλά έκανε και λάθη.
Οταν η μέρκ είχε μικρότερο το Ε200 και η μπεμβε την 316, η άουντι είχε το 50 αν θυμάμαι καλά, που ήταν το πόλο 1 με τα σήματα της άουντι.
Μετά τι πήρε ? Την πτωχευμένη και με ιστορία φτηνού αυτοκινήτου σκόντα και την σέατ που έβγαζε αυτοκίνητα της φίατ για ακόμα φτωχότερες αγορές όπως και το πόλσκι.
Η στελλάντις, πήρε Αλφα, Λάντσια, Τζίπ, Φίατ, ακόμα και Κράισλερ, εταιρείες με ιστορία και αποτύπωμα στην αυτοκίνηση.
Αρα είναι αλλιώς τα πράγματα.
Δεν νομίζω ότι η Στελλάντις θα βγάλει ποτέ ένα μάζντα 2 όπως έκανε η τογιότα.
-
@criuser said in Μελλοντικά Β suv Stellantis:
Οταν η μέρκ είχε μικρότερο το Ε200 και η μπεμβε την 316, η άουντι είχε το 50 αν θυμάμαι καλά, που ήταν το πόλο 1 με τα σήματα της άουντι.
H Mercedes ειχε την 190 (η Ε200 ήταν μέγεθος 5αρας) και η Αουδι ειχε το 80.
Όσο για την Άλφα, ήταν που ήταν πεθαμένη, τώρα ως πεζώ με σήμα άλφα θα είναι απλά για πέταμα. Ούτε άλφα θα είναι και οι βλάβες θα είναι πιο συχνές και από το βραδυνό κατούρημα 90χρονου.
-
To Audi 50 έγινε μετά Polo. Δηλαδή πρώτα βγήκε ως Audi και μετά ως VW.
@fanis75 said in Μελλοντικά Β suv Stellantis:
τώρα ως πεζώ με σήμα άλφα θα είναι απλά για πέταμα
Θα συμφωνήσω, αλλά αυτό θα ισχύει μόνο για τις μικρές Alfa που θα μοιράζονται πλατφόρμες με τα Peugeot. Οι μεγάλες και ακριβές (πλατφόρμες Maserati) δεν θα έχουν σχέση με αυτά που λες.
-
@realzeus said in Μελλοντικά Β suv Stellantis:
Θα συμφωνήσω, αλλά αυτό θα ισχύει μόνο για τις μικρές Alfa που θα μοιράζονται πλατφόρμες με τα Peugeot. Οι μεγάλες και ακριβές (πλατφόρμες Maserati) δεν θα έχουν σχέση με αυτά που λες.
Εεε μοι μεγάλες δεν θα είναι για εμάς την πλέμπα. Οπότε μου είναι αδιάφορες. Άσε που εαν έχω τόσα χρήματα σιγά μην πάρω άλφα, bmw (και Porsche φυσικά) και μόνο, άντε και καμια Τζαγκ.
-
Άνετα έπαιρνα Giulia έναντι 3άρας και Jag XE. Η Alfa είναι καλύτερη.
-
H Mercedes ειχε την 190 (η Ε200 ήταν μέγεθος 5αρας) και η Αουδι ειχε το 80.
Όσο για την Άλφα, ήταν που ήταν πεθαμένη, τώρα ως πεζώ με σήμα άλφα θα είναι απλά για πέταμα. Ούτε άλφα θα είναι και οι βλάβες θα είναι πιο συχνές και από το βραδυνό κατούρημα 90χρονου.
Μιλάω για το 1975 που βγήκαν τα πόλο και τα αντίστοιχα άουντι.
Η 190 βγήκε αργότερα.
Δεν μιλάω για το 80, αλλά για το πολύ μικρό 50.
-
Εσύ. Αλλά είσαι η μειοψηφία και σε μια επιχείρηση μετράνε οι πωλήσεις όχι ο ρομαντισμός. Η πλειοψηφία (και εγώ μέσα) όπως δείχνουν οι πωλήσεις προτιμούς BMW και Μερτσέντα. Και εγώ σιγά μην προτιμούσα Τζούλια αντί για 3αρα, μόνο με λοβοτομή. Η 3αρα ειναι συνολικά ανώτερο αυτοκίνητο, η άλφα απλά ειναι οριακά καλύτερη σε οδική συμπεριφορά...κλάην. Η 3αρα υπερτερεί σε ολα τα άλλα. Άσε που η πλειοψηφία έχει άλλα κριτήρια από τα δικά σου, καλώς ή κακώς.
-
Ααα τόσο παλία....εεε δεν ζούσα τότε....χαχαχα!! Για πές και για το 1955 να δούμε....
ΥΓ: βέβαια το Audi 80 βγαίνει από το 1972....έτσι για να τα λέμε όλα! Και το Audi 100 από το 1968....οπότε είχε μοντέλα η Άουδι, δεν είχε μόνο το μικρό που λες.
-
To Audi 50 έγινε μετά Polo. Δηλαδή πρώτα βγήκε ως Audi και μετά ως VW.
τώρα ως πεζώ με σήμα άλφα θα είναι απλά για πέταμα
Το διαπίστωσα αυτό που γράφεις. Το 1974 το 50 και το 1975 το πόλο.
Δεν το θυμόμουν. Εμείς το 1976 που πήραμε το γκόλφ, υπήρχαν και τα 2.
Αυτό όμως είναι ακόμα χειρότερο.
Ηθελαν να μπουν απέναντι στην Μέρκ και στην Μπεμβέ και έβγαλαν το 50 ?
-
Ααα τόσο παλία....εεε δεν ζούσα τότε....χαχαχα!! Για πές και για το 1955 να δούμε....
ΥΓ: βέβαια το Audi 80 βγαίνει από το 1972....έτσι για να τα λέμε όλα! Και το Audi 100 από το 1968....οπότε είχε μοντέλα η Άουδι, δεν είχε μόνο το μικρό που λες.
Το 1955 βγήκε η Ντι Ες και οι άλλες μάρκες έκλεισαν για 5 χρόνια, μέχρι να συνέλθουν από το σοκ...
Υπήρχε το 100 και το 80, αλλά οι άλλοι δεν είχαν μικρά.
-
Εσύ. Αλλά είσαι η μειοψηφία και σε μια επιχείρηση μετράνε οι πωλήσεις όχι ο ρομαντισμός. Η πλειοψηφία (και εγώ μέσα) όπως δείχνουν οι πωλήσεις προτιμούς BMW και Μερτσέντα. Και εγώ σιγά μην προτιμούσα Τζούλια αντί για 3αρα, μόνο με λοβοτομή. Η 3αρα ειναι συνολικά ανώτερο αυτοκίνητο, η άλφα απλά ειναι οριακά καλύτερη σε οδική συμπεριφορά...κλάην. Η 3αρα υπερτερεί σε ολα τα άλλα. Άσε που η πλειοψηφία έχει άλλα κριτήρια από τα δικά σου, καλώς ή κακώς.
Τι καλύτερο έχει η 3άρα; Ίσως λίγο καλύτερα πλαστικά (δεν είμαι ανώμαλος να χαϊδεύω τα πλαστικά του αυτοκινήτου μου - μου αρκεί να μην τρίζουν) και για τους γκατζετάκηδες οθόνες και διάφορα τέτοια μπιμπλίκια, που τα μισώ. Επίσης η Alfa είναι και πιο αξιόπιστη, σύμφωνα με έρευνες! Τώρα ότι είμαι στην μειονότητα, το ξέρω. Μόνος σου λες ότι ο μέσος αγοραστής κοιτάει οθόνες και μαλακίτσες. Εγώ πάντως μέ τέτοιους αγοραστές δεν θέλω ούτε καλημέρα να έχω και χαίρομαι που υπάρχουν μάρκες που βγάζουν αυτοκίνητα για όσους αγαπάμε την οδήγηση. Για να μην παρεξηγηθώ, και η BMW βγάζει τέτοια αυτοκίνητα. Απλά δεν υπερτερεί της Alfa σε αυτόν τον τομέα.
-
Τι καλύτερο έχει η 3άρα;
- Άνεση
- Ποιόττα κατασκευής
- Πρεστίζ/brand name
- μεγαλύτερη ποικιλία μοντέλων και κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων και phev & bev.
- μεγαλύτερη δυνατότητα προσθήκςη εξοπλισμού και customization
- ευκολότερη μεταπώληση
- ποιο all around αυτοκίνητο
- περισσότερα διαθέσιμα αμαξώματα
Γενικά η Τζούλια έχει ελάχιστα USP που όμως δεν τα θέλει σχεδόν κανείς!! Γιατί η πλειοψηφία του κόσμου οδηγεί κατά 10% και μετακινείται κατά 90% οπότε η ευκολία στο 90% των χλμτρων και του χρόνου υπερτερεί.
-
https://www.autoblog.gr/2023/09/10/afto-einai-to-neo-mikro-suv-tis-alfa-romeo/
Αυτό έχουν αργήσει να το βγάλουν και πιστεύω θα τους πάει καλά. Θα είναι ωραίο, σπάνιο, θα έχει τα νέα edct, μόνο μια καλή τιμή θέλει για να πουλήσει.
Εκτός βέβαια αν πάει και αυτό πιο κοντά στα 40κ από τα 30κ -
Τι καλύτερο έχει η 3άρα;
- Άνεση
- Ποιόττα κατασκευής
- Πρεστίζ/brand name
- μεγαλύτερη ποικιλία μοντέλων και κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων και phev & bev.
- μεγαλύτερη δυνατότητα προσθήκςη εξοπλισμού και customization
- ευκολότερη μεταπώληση
- ποιο all around αυτοκίνητο
- περισσότερα διαθέσιμα αμαξώματα
Γενικά η Τζούλια έχει ελάχιστα USP που όμως δεν τα θέλει σχεδόν κανείς!! Γιατί η πλειοψηφία του κόσμου οδηγεί κατά 10% και μετακινείται κατά 90% οπότε η ευκολία στο 90% των χλμτρων και του χρόνου υπερτερεί.
Όχι δεν έχει καλύτερη άνεση. Η ανάρτηση της Giulia είναι πιο άνετη.
Ούτε καλύτερη ποιότητα κατασκευής έχει η 3άρα. Το πλαίσιο και τα μηχανικά της Giulia είναι ανώτερα, με άξονα μετάδοσης carbon, π.χ. Η πλατφόρμα Giorgio κόστισε πάνω από 1 δις Ευρώ και έχει μπροστά διπλά ψαλίδια και όχι τα φτηνιάρικα McPherson, όπως η 3άρα!!!
Τι περισσότερο all around έχει η 3άρα;
Μελλοντικά Β suv Stellantis