-
Alex δεν είναι τόσο απλό, έχουν οι αντιπρόσωποι 10 κομμάτια που δεν έχουν πουλήσει, εντωμεταξυ έχουν δώσει 1000 στην τιμή που τους έχει ορίσει το εργοστάσιο βγάζοντας 300ε στο κομμάτι.
Τηλέφωνο, ....εχω δέκα που δεν έχουν φύγει, να τα δώσω -3κ και να μου κόψεις πιστωτικό και εγώ θα σου βάλω τώρα παραγγελία ακόμη 1000 αλλά να είναι με ασύρματο android.
Αν πάρει Ok, προκύπτει η έκπτωση. Δεν είναι τα 3κ περιθώριο κέρδους. Το περιθώριο τους είναι 2% μέσος όρος.
Τι να πω ρε φίλε μπορεί να έχεις και δίκιο. Και αυτό το forum 4εκατομυρια μέλη έχει, ένας δεν ήταν ποτέ λογιστής, πωλητής, αντιπρόσωπος σε εταιρεία?
-
Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το 2021 μέχρι τον Μάιο η Toyota είχε πουλήσει 250 000 αμάξια στην Ευρώπη. Η Honda ... 16 000.
-
Εγώ είχα στο παρελθόν φίλους , αντιπροσώπους σε κάθετες , αλλά και πωλητές σε αντιπροσωπείες .
Το κέρδος του αντιπροσώπου , είναι όντως 200-500 άντε κάτι παραπάνω στα ακριβά αμάξια .
Αλλά δίνει κανα 50άρι στον πωλητή , ως μπόνους και ποντάρει στο να πάρει άλλα 200 αν πουλήσει δάνειο στον αγοραστή , κάτι από την ασφάλεια κλπ ψιλά , που όμως στο σύνολο μαζεύονται .
Ολος όμως ο χαμός στο τέλος γίνεται για το μπόνους της χρονιάς . Εκεί τα λεφτά είναι πολλά . Για τις μάρκες της πρώτης δεκάδας , είναι 6ψήφια τα νούμερα που παίρνει ο ντίλερ .
Πάμε τώρα στους εισαγωγείς .
Θυμάμαι αρκετά χρόνια πριν που τους υποχρέωναν να βάζουν πάνω στο αμάξι την αξία τσιφ και μετά είχαν κέρδος 24 % επισήμως . Μικτό βέβαια . Μετά έμπαιναν τελωνείο , κέρδος αντιπροσώπου , τα 200-500 που λέγαμε και ΤΤ .
Δηλαδή αμάξι αξίας τσιφ 15000 , τα 3000 κέρδος τα βάζει ο εισαγωγέας .
-
Πάντως στην BMW που γνωρίζω, το κέρδος του εμπόρου είναι 7% (στην ΛΤΠΦ) και 10% για τον έξτρα εξοπλισμό. Και φυσικά εαν ο κάθε έμπορος πιάσει στόχο, έχει πολύ μεγάλα μπόνους και εκπτώσεις.
-
Το 7% που αναφέρεται έστω στην bmw δεν αντιστοιχεί στα 200-300 ευρώ που αναφέρθηκε αλλά πχ σε λτπφ 20000 μιλάμε για 1400 ευρώ και αν μπει και 2500 έξτρα εξοπλισμός που μπαίνει για πλάκα εκεί άλλο ένα 250 άρα πάμε στα 1650 που είναι κοντά πιστεύω στην πραγματικότητα και αντιστοιχεί στα έξοδα τους. Με 200-300 θα υπήρχαν από μια αντιπροσωπεία στην κιφισιας για κάθε μαρκα και τέλος..
Και έτσι δικαιολογείται και κάποιες εκπτώσεις 500-800 ευρώ που παίρνουμε δίνει 200-300 ο έμπορος από το 1500 αρι του δίνει τα υπόλοιπα ο εισαγωγέας και βγαίνει.
Κάτι 2000-2500 που δίνει κατά καιρούς πεζό Σιτροέν Μάζντα είναι ειδικές περιπτώσεις αφορούν ξεστοκαρισματα ή αλλαγές μοντέλων κινητήρων κλπ από τα οποία πιανονται στόχοι και βγαίνουν τα μπόνους
-
Όταν πήγα για προσφορά Απρίλη μήνα σε αντιπροσωπεία για το hrv, μου είχε πει ο πωλητής πως υπάρχουν ακόμη 25-30 αυτοκίνητα εκτελωνισμένα (comfort + elegance) .
Τιμή για το comfort ακατέβατα στα 22800.Καμία περαιτέρω έκπτωση αν και πίεσα Αρκετά.
Και σκεφτόμουν... μα καλά έρχεται ήδη το νέο Hrv και θα μείνουν με 30 απούλητα αυτοκίνητα? Γιατί δεν προχωρούν έστω σε μια καλή έκπτωση για το elegance?!
-
Και σκεφτόμουν... μα καλά έρχεται ήδη το νέο Hrv και θα μείνουν με 30 απούλητα αυτοκίνητα? Γιατί δεν προχωρούν έστω σε μια καλή έκπτωση για το elegance?!
Γιατί:
-
Στην Ελλάδα θα έρθει το νέο όταν το αποφασίσει ο Σ, δλδ όταν ξεστοκάρει.
-
Εαν δεν ξεστοκάρει, θα κάνει (ίσως) έκπτωση τότε. Γενικά ο Σ. δεν ασχολείται με την Χόντα, από αλλού έχει τον κύριο όγκο τζίρου.
-
-
-
Στην Ελλάδα θα έρθει το νέο όταν το αποφασίσει ο Σ, δλδ όταν ξεστοκάρει.
-
Εαν δεν ξεστοκάρει, θα κάνει (ίσως) έκπτωση τότε. Γενικά ο Σ. δεν ασχολείται με την Χόντα, από αλλού έχει τον κύριο όγκο τζίρου.
-
++ Τεράστια πικρή αλήθεια.
-
Από πού Φάνη;;
-
-
- Από πού Φάνη;;
Φορτηγά, λεοφωρεία, μηχανήματα (εκχιονιστικά, χωματουργικά, κλπ.), μηχανές Volvo θαλάσσης (τεράστιος τζίρος με τρομερό περιθώριο κέρδους και ανταλλακτικά φωτια, όποιος έχει εμπειρία και έχει πληρώσει €3-4.000 σέρβις μηχανής καταλαβαίνει!) κλπ. Επίσης, έχει τρομερά οικονομικά προβλήματα ως όμιλος και ξέρω ότι την Χόντα ουσιαστίκα την έχει 'χεσμένη', απλά υπάρχει δεν δίνει και ιδιαίτερη σημασία.
-
Αν όντως την έχει χεσμενη τότε θα έπρεπε εκεί στη Χοντα να προβληματισμούς με τον εδώ εισαγωγέα.
Δεν το κάνουν αυτό, είναι θέμα Ιαπωνικής φιλοσοφίας και κουλτούρας. Κανονικά θα έπρεπε να έχουν δικιά τους εισαγωγική ή κάποιον καλύτερο επιχειρηματία, αλλά δεν το κάνουν. Έχουν μια περίεργη (για εμάς) αίσθηση της αφοσίωσης οι Ιάπωνες.
-
Αν όντως την έχει χεσμενη τότε θα έπρεπε εκεί στη Χοντα να προβληματιστουν με τον εδώ εισαγωγέα εκτός κι αν και αυτοί έχουν χεσμενη τη χώρα μας.
-
Νομίζω πως πάει περίπατο η κουλτούρα και η φιλοσοφία τους καθώς ο εδώ εισαγωγέας τους εκθέτει κανονικά.
-
Φορτηγά, λεοφωρεία, μηχανήματα (εκχιονιστικά, χωματουργικά, κλπ.), μηχανές Volvo θαλάσσης (τεράστιος τζίρος με τρομερό περιθώριο κέρδους και ανταλλακτικά φωτια, όποιος έχει εμπειρία και έχει πληρώσει €3-4.000 σέρβις μηχανής καταλαβαίνει!) κλπ. Επίσης, έχει τρομερά οικονομικά προβλήματα ως όμιλος και ξέρω ότι την Χόντα ουσιαστίκα την έχει 'χεσμένη', απλά υπάρχει δεν δίνει και ιδιαίτερη σημασία.
Π@πάρια, μετά συγχωρήσεως Φάνη. Τα κέρδη των Σαρακάκηδων έρχονται από τη ναυτιλία. Οι δραστηριότητες αυτοκινήτων, φορτηγών, μηχανών κτλ μπαίνουν με τα μπούνια μέσα και έχουν συσσωρεύσει τρελά χρέη. Τα καράβια όμως φέρνουν λεφτά...
-
Π@πάρια, μετά συγχωρήσεως Φάνη. Τα κέρδη των Σαρακάκηδων έρχονται από τη ναυτιλία. Οι δραστηριότητες αυτοκινήτων, φορτηγών, μηχανών κτλ μπαίνουν με τα μπούνια μέσα και έχουν συσσωρεύσει τρελά χρέη. Τα καράβια όμως φέρνουν λεφτά...
OK, ναι συμφωνώ (το έγραψα εξάλλου....πελάτης ήταν στην τράπεζα). Μιλάω αμιγώς για τις εμπορικές δραστηριότητες, όχι τη ναυτιλία. Εαν βάλουμε τη ναυτιλία, τότε όλο το εμπορικό το έχει χεσμένο και να μπαίνει μέσα. Το ίδιο και ο Θ. από τη ναυτιλία βγάζει τα πολλά, όχι από τη Νισσάν (και κάποτε έβγαζε πολλά και από την τράπεζα την οποία πήρε για τη ναυτιλία κυρίως).
-
-
Πολύ καλό. Mazdιζει υπέροχα.
-
This post is deleted! -
λίγο πιο κάτω από το chr, καλά θα πάει εκεί.
-
28 με 29Κ € πιστεύω, έχοντας δει και την τιμή της Αγγλίας
-
28 με 29Κ € πιστεύω, έχοντας δει και την τιμή της Αγγλίας
Πως; το crosstar έχει 24 εκει, εδω 29 άρα το hrv 32+
Honda HR-V 2021