-
Πιστεύω 31Κ θα το πλασάρουν και με έκδοση που θα έχει σχεδόν τα πάντα από εξοπλισμό.
-
Οι Αγγλικές εκδόσεις φαίνεται να ξεκινούν από τη '2η' έκδοση, σε επίπεδο εξοπλισμού. Δηλαδή η πρώτη έκδοση είναι σούπερ κατά τη γνώμη μου, και αν πας στη δεύτερη παίρνεις πολλά έξτρα στοιχεία που σε άλλες εταιρείες τα δίνουν στην 3η-4η έκδοση..
Αν αυτή η έκδοση Ελλάδα ξεκινάει κάτω από 30.000, νομίζω είναι καλή τιμή για την κατηγορία, εδώ το Grandland ξεκινάει από 27.500 πλέον (αν θυμάμαι καλά).. αντίστοιχη υλοποίηση νομίζω έχουν με πάνω από 32.000 οι ανταγωνιστές (το C-HR δεν το βάζω γιατί συναγωνίζεται Β suv, και όχι C, όπως θα έπρεπε) οπότε αν αυτό έχει 29-30.000 είναι μία χαρά τιμή.
Γιατί υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά τιμής με Ελλάδα;
-
Μεταξόνιο έχει 2611 . Το 3 αιρκρός έχει 2605 . Που την είδατε την Γ κατηγορία ?
Ενα κλασσικό ακριβό Χόντα είναι . Ελάχιστα θα πουλήσει για πολλούς λόγους . Γιατί έχει τον αντιπρόσωπο που έχει , γιατί είναι μικρό για τα λεφτά του και γιατί δεν έχει μεγάλο κοινό η μάρκα .
Η αγορά πάνω από τα 30000 δεν είναι αγορά για πολύ κόσμο και αυτοί που είναι σε αυτή την αγορά έχουν πολλές επιλογές .
Υπάρχουν τα φορτωμένα C κατηγορίες και ξεκινάνε και τα πρίμιουμ .
Ο άλλος παίρνει με 36000 GLA 200 . Γιατί να πάρει ένα HRV 2-3000 λιγότερο ?
-
Γιατί είναι Honda.
-
Είναι η κλασσική αυτή χαζομάρα των Ιαπώνων που παίζουν ανάμεσα στις κατηγορίες, και το C-HR ανταγωνίζεται μεγάλα Β-suv ουσιαστικά, αλλά όμως C-suv είναι.
Το Corolla τα ίδια (με την πλατφόρμα του C-HR).
Δεν νομίζω κάποιος που κοιτάει 2008 ή Kamiq να πάρει ποτέ H-RV, αν κοιτάει όμως QQ/Tucson πιστεύω θα το βρει ομορφότερο, με καλύτερη οικονομία και τεχνολογία κινητήρα/κιβωτίου, και ικανοποιητικούς χώρους για μία 4μελης οικογένεια, σίγουρα οικονομικότερο, και εδώ βλέπουμε παλιά μοντέλα (π.χ Grandland) να φτάνουν σε αυτόματο και να ξεπερνάνε τις 30.00.
Έτσι έχει κερδίσει άπειρες πωλήσεις το C-HR παίζοντας στα όρια της κατηγορίας, και θεωρώ το Honda περισσότερο ολοκληρωμένο και φιλικό για οικογένειες, ενώ παραδοσιακά τα Honda εκμεταλλεύονται πολύ περισσότερο τους εσωτερικούς χώρους από τα Toyota, ανεξαρτήτως μεταξονιου.
2.640 έχει το C-HR και 2.605 το 2008. Το C3 Aircross τι σχέση έχει στη συζήτηση τώρα; Και εγώ το αγαπώ, αλλά μην υπερβάλλουμε τώρα..θα πάει κάποιος για το Aircross, και κατά λάθος θα πάρει το Honda;!
Το C3 Aircross παίζει στα φθηνά άνετα και με χώρους, οικογενειακά Β suv μαζί με Crossland/Bayon/Kamiq (επίσης οι φθηνές εκδόσεις 2008/Captur μπαίνουν εδώ) και ίσως αυτή την καινούργια βλακεία ( pardon my french!) που βγάζει η VW
Δεν θα έπαιρνα ποτέ GLA, πριν λίγο δεν είχατε συζήτηση για τα 'premium' and what not; Την αντίθετη άποψη δεν έλεγες στο άλλο νήμα;
Και είπα αν η τιμή είναι στα 29-30.000, όχι 32.000. Με παρόμοιες τεχνολογικές λύσεις στα άλλα C suv πας πολύ πάνω από 30.000.
Τώρα αν έρθει και ξεκινάει από τα 32.000, θα πουλήσει περίπου όσο και το Jazz.. ίσως ελάχιστα καλύτερα (4 αυτοκίνητα παραπάνω το χρόνο!).
Πάντως επειδή όπως είπα Mazd-ιζει πλέον, με λογικότερου κυβισμού κινητήρες θα πάρει και ένα κάπως upper mainstream Ιαπωνικό κοινό που δεν μπορεί να πάει Mazda, και εκεί οι χώροι είναι περιορισμένοι.
Πασιφανεστατα είναι ένα κλικ πάνω από ότι φαίνεται από τα Toyota που ξεκάθαρα είναι mainstream μάρκα με ελάχιστα up market στοιχεία, φυσικά κάτω από Mazda που νομίζω ξεκάθαρα πλέον παίζει σχεδόν σαν premium, οπότε μία καλή μέση λύση για Ιαπωνοφιλους.
Πάντα με γνώμονα ότι θα ξεκινάει κάτω από τα 29.999 και σε αυτή την πλούσια - πρώτη έκδοση που είδα για Αγγλία.
Κάτσε να δούμε τιμές, μπορεί να μας εκπλήξει δυσάρεστα όπως πάντα ο Σ και να μην ισχύει τίποτα από όσα λέω, να ξεκινάει από 32.000 σε έκδοση λιγότερο φορτωμένη από την Αγγλική και να πουλήσει 4-5 αυτοκίνητα τον χρόνο!
Πάντως, Honda όλο προσόντα!
-
Το 3 αιρκρός το ανέφερα ως παράδειγμα Β κατηγορίας γιατί το χόντα έχει ίδιο μεταξόνιο.
Τα άλλα θα τα δούμε . Το γκράντλαντ ίσως το αδικείς .
Το ότι είναι Χόντα παίζει να ενδιαφέρει το 3 % των Ελλήνων .
Τέλος το τι αγοράζει κάποιος με 30000+ έχει πολλά κριτήρια . Ανάμεσα σε αυτά και τα πρίμιουμ.
Δεν λέω τι θα έκανα εγώ , γιατί για μένα οι ακριβές αγορές έχουν τελειώσει .
Αλλωστε ποτέ δεν αγόρασα σε αυτή την αγορά .
Οταν μπόρεσα πήγα στις 70000+. Αλλιώς κάτω από 30000 . Αρκετά κάτω .
-
Το 3 αιρκρός το ανέφερα ως παράδειγμα Β κατηγορίας γιατί το χόντα έχει ίδιο μεταξόνιο.
Τα άλλα θα τα δούμε . Το γκράντλαντ ίσως το αδικείς .
Τέλος το τι αγοράζει κάποιος με 30000+ έχει πολλά κριτήρια . Ανάμεσα σε αυτά και τα πρίμιουμ.
Δεν λέω τι θα έκανα εγώ , γιατί για μένα οι ακριβές αγορές έχουν τελειώσει .
Αλλωστε ποτέ δεν αγόρασα σε αυτή την αγορά .
Οταν μπόρεσα πήγα στις 70000+. Αλλιώς κάτω από 30000 . Αρκετά κάτω .
Για το Grandland να πω απλά ότι κάποτε έκανε 23.000(; Δεν είμαι σίγουρος), και είναι μοντέλο του 2017, ενώ το Honda θα είναι 2021. Για αυτό το ανέφερα έτσι, όχι ότι είναι κακό αυτοκίνητο.
Δεν το υποτιμώ καθόλου το Opel, μία χαρά επιλογή είναι, απλά μου αρέσει περισσότερο το C5 Aircross από τον όμιλο, και αντικειμενικά το 3008 κερδίζει τις εντυπώσεις, οπότε κάπως στριμώχνουν το Opel στο μυαλό μου. Πολύ καλό το facelift πάντως.
Honda είναι Honda, όλοι ξέρουν την μάρκα, 1η σε πωλήσεις σε μηχανές για 100 χρόνια και σε θαλάσσια και Civic/Jazz και άλλα ιστορικά αυτοκίνητα. Άλλο αν κάνει ότι μπορεί ο Σ να μην πουλήσει ούτε αυτοκίνητο..(πήρε έναν δημόσιο ωραίο διαγωνισμουλη τώρα λουκούμι όμως, ηλεκτρικά λεωφορεία!).
Φίλοι μου που ασχολούνται με θαλάσσια κόλπα, ορκίζονται κατά του πάντως, και πουλάνε Honda να τις ξεφορτωθούν.
-
Δεν συμφωνώ, στο μυαλό του μέσου αγοραστή, ιαπωνικό (και δη Honda) σημαίνει αξιοπιστία. Κάτι έχει κάνει τόσες δεκαετίες και το έχει καταφέρει αυτό. Και αυτό μετράει (και χρεώνεται θεωρώ..), αλλιώς δεν θα συζητούσαμε για εγγυήσεις 2-3-5-8 χρόνια, αυτοκίνητα Premium που βγάζουν ακριβές ζημιές με το που τελειώσει η επίσημη εγγύηση κλπ.
Δεν είναι τυχαίο το 'κινητήρας Honda' και το, πολύ εύστοχο κατά την ταπεινή μου άποψη, 'The Power of Dreams' motto της εταιρείας.
Συμφωνώ με το σχόλιο σχετικά με την Mazda και ότι κάποιος που θα ήθελε το CX-30 αλλά σκέφτεται τον ΦΠΔ, θα βρει αντικαταστάτη στο HR-V που έχει 1500 κυβικά.
-
-
To Qasqai 158hp (όχι το 140), που έβλεπα προχθές, γύρω στα 10sec το δίνουν ανεξάρτητοι.
9.22 για το Honda είναι πολύ καλό νούμερο. Αξιολογοτατο και υπεραρκετό νομίζω. Μόνο που τελική το βλέπω να μένει στα 171, το QQ 158 200αριζει, αλλά αυτό είναι δευτερευουσης σημασίας, αλλά 185, ξέρω εγώ, μπορεί να χρειαστούν στην πραγματική ζωή. Ίσως 200 είναι πολλά, αλλά 180 νομίζω απαραίτητα.
-
Ψιλοψοφιμος σε σχεση με το Jazz σε επιδοσεις
80-100 4,16-4,28
κοντά είναι, καλά το 7,5 μην το λαμβάνεις υπόψη σου, ο τυπάκος κάνει το εξής (και το γράφει στα σχόλια)* ξεκινάει το χρονόμετρο από την στιγμή που κινείται η βελόνα στο κοντέρ, στα ψηφιακά όμως έχεις σημαντική υστέρηση στην εκκίνηση οπότε με ένα άλλο μέσο καταγραφής, καλύτερης ακρίβειας, γύρω στο 9,0 θα είσαι με το jazz και 9,5 με το hrv. Πολύ καλά νούμερα έτσι και αλλιώς, αναμένουμε με αγωνία το epower QQ.
επίσης στο βίντεο φαίνεται πόσο 'κολλάει' η μετάδοση μετά τα 100kph, 100-140 θέλει 12,5s ενώ τα corolla-yaris γύρω στα 10,5 και 7,5 χάρη στο powersplit
*Είδα προσεκτικά τα βίντεο του, σίγουρα τα μετράει κ σε κατηφορική διαδρομή, γιατί επιταχύνουν αρκετά γρήγορα σε σχέση με άλλα βίντεο.
-
9,6'' είναι το Jazz σύμφωνα με τον μέσο όρο μετρήσεων περιοδικών, οπότε υπολογίστε πόσο θα είναι το βαρύτερο HRV.
https://zeperfs.com/en/fiche8682-honda-jazz-iv-crosstar-e-hev.htm
-
Βαρύτερο το HRV,αλλά και καμια 20 άλογα παραπάνω.
-
Dublin,εδώ λέμε ότι πάμε με 130 κι όταν κάποιος προσπερνάει με 140-150 είναι επικίνδυνος που καταπατά τα όρια ταχύτητας και τώρα δε φτάνουν τα 171 και χρειαζόμαστε 180;
-
Γνώμη μου είναι πως πρέπει να παραμεριστει η όποια συζήτηση, πόσο μάλλον δε και ως κριτήριο, για τον αν ένα αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει και πόσο πάνω από τα 160-170 χιλιόμετρα.
Εάν είναι ή όχι σβέλτο είναι άξιο αναφοράς αλλά για τελικές άνω των 160 - 170 καίμε άσκοπα φαιά ουσία!
-
Μόνο που τελική το βλέπω να μένει στα 171, το QQ 158 200αριζει, αλλά αυτό είναι δευτερευουσης σημασίας, αλλά 185, ξέρω εγώ, μπορεί να χρειαστούν στην πραγματική ζωή. Ίσως 200 είναι πολλά, αλλά 180 νομίζω απαραίτητα.
Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω την διαφορά (στην πράξη) που έχει η τελική των 171χαω με τα 180χαω. Με ελάχιστα αυτοκίνητα έχω ταξιδέψει (όχι να έχω πάει για 10') πάνω από 170χαω και όλα είχα τελική πολύ παραπάνω και επίσης τότε ήμουν νέος χωρίς αυτοκιτιστική ωριμότητα και χωρίς οικογένεια.
ΥΓ: Ο συχωρεμένος ο κυρ-Μίμης (Σπανός) έλεγε ότι εαν ξέραμε από πόσες βίδες εξαρτάτια η ζωή μας όταν τρέχουμε με 200χαω, ούτε με 100 δεν θα πηγαίναμε. Και ήταν μεγάλος κ@υλόγκαζος, αλλά στους αγώνες, όχι στον δρομο.
-
Δεν ξέρω πόσο δεσμευτικό είναι το 170, έχει κόφτη δηλαδή; Ή κρεμάει από τα 120 και μετά και απλά δεν πάει γιατί δεν έχει δύναμη; Γι' αυτό το λέω, αν δυσκολεύεται στα 170, τότε τα 140 που είναι μια λογική ταχύτητα για τους περισσότερους αυτοκινητόδρομους για τα περισσότερα αυτοκίνητα Β και πάνω, μπορεί να μην είναι το φόρτε του, και ένα C suv το θες για οικογενειακά ταξίδια.
Επίσης μιλάω για κοντερισια (όπως και στο βίντεο), οπότε τα 140 μπορεί να μην είναι καν 130 πραγματικά χλμ..
Σχεδόν σε κάθε ταξίδι συναντώ αυτοκίνητα που πάνε, κυριολεκτικά, με 200 πάντως, με 140 δεν μπορώ να κάτσω αριστερά γιατί με περνάνε σαν σταματημένο. Πάντως θα μπορούσαν οι καινούργιες εθνικές να είχαν λίγο μεγαλύτερο όριο σε κάποια σημεία.
Δεν έχετε περάσει τα 150-160-170 στην ζωή σας;! Μήπως υπερβάλετε λίγο;! Και εγώ δεν λέω, δεν τρέχω, αλλά κάπου λίγο θα ξεχαστείς, σε κάτι κατηφορικά τα πιάνουν για πλάκα τα 150-160 ακόμη και χρεπια.
Έχω videaκι από άλλο ταξίδι πριν 2 εβδομάδες με 135 στο Cruise control, και Sym HD300 να μην μπορώ να το φτάσω! Μιλάμε για Ταϊβανέζικο 300αρι scooter!
-
Στην Γερμανία πάντως το να κάνεις cruising με 200+ είναι καθημερινότητα στις Autobahns. Δεν λέω ότι πρέπει να το κάνουμε κι εδώ (που απαγορεύεται), αλλά ας μην δαιμονοποιούμε μια τέτοια ταχύτητα. Σιγά τα χλμ δηλαδή, ένα σβέλτο αυτοκίνητο τα έπιανε αυτά πριν 30 χρόνια...
Ο Σπανός το ίδιο θα μπορούσα να πει και για τα 100, γιατί αν σπάσει η ανάρτηση και στα 100 το ίδιο αποτέλεσμα θα υπάρξει στο περίπου. Οπότε ας πάμε με τα πόδια καλύτερα;
-
This post is deleted! -
Ναι έχουν ηλεκτρονικό κόφτη, θεωρητικά μπορεί να πάει ταχύτερα αλλά δεν το θέλουν, ίσως θα μπορούσαν να συνδέουν την τελική overdrive σχέση και να το αφήνουν να πιασει 200kph λύσεις σίγουρα υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται πάντα. Τα ίδια θα δούμε κ στο qq.
Εδώ οι πωλήσεις θα ακολουθήσουν αυτές του jazz, εκτός Ευρώπης πάντως πουλάει καλύτερα από τον ανταγωνισμό κυρίως λόγω ανταγωνιστικής τιμής, είναι φθηνότερο από τα Mazda/Toyota
Honda HR-V 2021