-
Tωρα πρόσεξα στην παράθεση που έκανα ότι λέει για Χαμηλότερο κόστος παραγωγής-τελική τιμή!
Μάλλον είναι μετάφραση ....γιατί δεν υπολογίζουν τα +2000 καπέλο που έχει βάλει ο Σ.
Μπακαλιστικα δλδ ο Σ. Βγάζει όσο ο Ιταλός ομόλογός του +2000 ; ( Οκ δεν έχουμε την ίδια φορολογία δεν ξέρουμε τι συμβαίνει ακριβώς στην Ιταλία αλλά +2000 ξερά?) .
Κρίμα γιατί πρόκειται για εξαιρετικό αμάξι που τραβά την προσοχή τόσο τεχνολογικά , όσο και σχεδιαστικά και εργονομικά και σε επίπεδο ποιότητας! Και όμως του βάζει τόσο μεγάλο βαρίδι στην τιμή παρότι μιλάμε για έναν τόσο παλιό εισαγωγέα με τεράστια ιστορία στην μάρκα.... -
Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι αν δεν ήταν ο Σ, τα αυτοκίνητα της Honda θα τα αγόραζαν πολλοί περισσότεροι και στην Ελλάδα. Οι τιμές σε τελικό προϊόν και ανταλλακτικά, είναι ......
Ενώ έχουν καλά αυτοκίνητα σε πολλές κατηγορίες ο αντιπρόσωπος δεν βοηθά καθόλου. Ευτυχώς υπάρχουν φιλότιμοι μηχανικοί της εταιρείας και enthusiasts που μαθαίνεις για τα αυτοκίνητα αυτά και τις αρετές τους. -
@jorge_greek said in Honda HR-V 2021:
Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι αν δεν ήταν ο Σ, τα αυτοκίνητα της Honda θα τα αγόραζαν πολλοί περισσότεροι και στην Ελλάδα. Οι τιμές σε τελικό προϊόν και ανταλλακτικά, είναι ......
Ενώ έχουν καλά αυτοκίνητα σε πολλές κατηγορίες ο αντιπρόσωπος δεν βοηθά καθόλου. Ευτυχώς υπάρχουν φιλότιμοι μηχανικοί της εταιρείας και enthusiasts που μαθαίνεις για τα αυτοκίνητα αυτά και τις αρετές τους.δεν ξέρω αν για τις τιμές σε τελικό προιόν έχεις δίκιο (μπορεί και να μην είχαν διαφορά) αλλά στα υπολοιπα.....
συμφωνώ απόλυτα.
πάντα αγαπουσα μοντέλα της HONDA (και στις μοτοσυκλέτες) αλλά πάντα ο Σ ήταν ΜΕΓΑΛΟΣ αποτρεπτικός παράγοντας με απότέλεσμα να μην είχα ποτέ στην κατοχή μου μια hondaρα ενώ γουσταρω
-
@tkin73 said in Honda HR-V 2021:
Tωρα πρόσεξα στην παράθεση που έκανα ότι λέει για Χαμηλότερο κόστος παραγωγής-τελική τιμή!
Μάλλον είναι μετάφραση ....γιατί δεν υπολογίζουν τα +2000 καπέλο που έχει βάλει ο Σ.
Μπακαλιστικα δλδ ο Σ. Βγάζει όσο ο Ιταλός ομόλογός του +2000 ; ( Οκ δεν έχουμε την ίδια φορολογία δεν ξέρουμε τι συμβαίνει ακριβώς στην Ιταλία αλλά +2000 ξερά?) .
Κρίμα γιατί πρόκειται για εξαιρετικό αμάξι που τραβά την προσοχή τόσο τεχνολογικά , όσο και σχεδιαστικά και εργονομικά και σε επίπεδο ποιότητας! Και όμως του βάζει τόσο μεγάλο βαρίδι στην τιμή παρότι μιλάμε για έναν τόσο παλιό εισαγωγέα με τεράστια ιστορία στην μάρκα....Πάντως από περιέργεια αν κανείς μια διαμόρφωση Peugeot 2008 αυτόματο στην Ιταλία και στην Ελλάδα τα 2000 του Σ είναι peanuts. Παρά ταύτα το 2008 πουλάει ενώ το Honda φοβάμαι ότι δεν, και από ότι φαινεται δεν είναι μόνο θέμα τιμής.
-
Η Honda δεν πουλάει τίποτα στην Ευρώπη γενικά (70000 αμάξια σε μια αγορά 10 εκατομμυρίων αμαξιών), οπότε δεν είναι Ελληνικό το πρόβλημα ειδικά.
-
προφανως εχει να κανει και με την ευκολια διαθεσης των αμαξιων στην Ευρωπη. Οτι χοντα ειναι γιαπωνεζικο ειναι ακριβο και ακριβαινει ακομα περισσοτερο τους τελευταιους μηνες με τις μεταφορες που εχουν αυξηθει και θα αυξηθουν και αλλο. Φυσικα δεν ειναι ολα τα χοντα γιαπωνεζικα.
Γενικα ουτε η χοντα ιαπωνιας βλεπει με καλο ματι την ευρωπαικη αγορα ουτε η ευρωπαιοι ανταγωνιστες τους ιαπωνες ...και καπου εκει οι πωλησεις βυθιζονται....
μεταξυ μας προσωπικα από ενα αυτοματο ντιζελ ή 1.2 2008 και ενα hrv στα 33-35 που φτανει ενα πεζω με τον εξοπλισμο της πρωτης εκδοσης του χοντα ( και παλι δεν νομιζω στα 33-35 δεν παιρνεις θερμαινομενα καθισματα και acc στο 2008) 100% θα επαιρνα το χοντα.
Εχει καλυτερους χωρους εκτος απο αποσκευες ( τις οποιες ομως με τα καθισματα που σηκωνονται εχει αλλα πλεονεκτηματα) , καλυτερη εργονομια, αξιοπιστια, εχεις υβριδισμό σοβαρο για μεσα στην πολη και δεν υστερει ουτε σε εξωτερικο σχεδιασμο που ειναι ο λογος που πουλα κυριως το 2008 -
Η Honda μέχρι πρόσφατα είχε εργοστάσιο στην Αγγλία.
Η Mazda που δεν έχει τίποτα στην Ευρώπη, πέρσι πούλησε ~155000 αμάξια, διπλάσια της Honda. -
προφανως εχει να κανει και με την ευκολια διαθεσης των αμαξιων στην Ευρωπη. Οτι χοντα ειναι γιαπωνεζικο ειναι ακριβο και ακριβαινει ακομα περισσοτερο τους τελευταιους μηνες με τις μεταφορες που εχουν αυξηθει και θα αυξηθουν και αλλο. Φυσικα δεν ειναι ολα τα χοντα γιαπωνεζικα.
Γενικα ουτε η χοντα ιαπωνιας βλεπει με καλο ματι την ευρωπαικη αγορα ουτε η ευρωπαιοι ανταγωνιστες τους ιαπωνες ...και καπου εκει οι πωλησεις βυθιζονται....
μεταξυ μας προσωπικα από ενα αυτοματο ντιζελ ή 1.2 2008 και ενα hrv στα 33-35 που φτανει ενα πεζω με τον εξοπλισμο της πρωτης εκδοσης του χοντα ( και παλι δεν νομιζω στα 33-35 δεν παιρνεις θερμαινομενα καθισματα και acc στο 2008) 100% θα επαιρνα το χοντα.
Εχει καλυτερους χωρους εκτος απο αποσκευες ( τις οποιες ομως με τα καθισματα που σηκωνονται εχει αλλα πλεονεκτηματα) , καλυτερη εργονομια, αξιοπιστια, εχεις υβριδισμό σοβαρο για μεσα στην πολη και δεν υστερει ουτε σε εξωτερικο σχεδιασμο που ειναι ο λογος που πουλα κυριως το 2008Πόσα 2008 με 33.500 έχουν πουλήσει; 12;
Γνωστός μου έχει πάρει το 2008 με 18.500..
Αυτές τις 12 πωλήσεις κυνηγάει το Honda, και άλλες 12 από κάνα μικρό C suv, γι' αυτό πάτος..και με 80-90λιτρα μικρότερο χώρο αποσκευών για μακρύτερο αμάξωμα..
Και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας.
-
@dublin said in Honda HR-V 2021:
Εχει καλυτερους χωρους εκτος απο αποσκευες ( τις οποιες ομως με τα καθισματα που σηκωνονται εχει αλλα πλεονεκτηματα) , καλυτερη εργονομια, αξιοπιστια, εχεις υβριδισμό σοβαρο για μεσα στην πολη και δεν υστερει ουτε σε εξωτερικο σχεδιασμο που ειναι ο λογος που πουλα κυριως το 2008Πόσα 2008 με 33.500 έχουν πουλήσει; 12;
Γνωστός μου έχει πάρει το 2008 με 18.500..
Αυτές τις 12 πωλήσεις κυνηγάει το Honda, και άλλες 12 από κάνα μικρό C suv, γι' αυτό πάτος..και με 80-90λιτρα μικρότερο χώρο αποσκευών για μακρύτερο αμάξωμα..
Και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας.
δεν ξερω ποσοι παιρνουν το 2008 33.500 αλλα για να παρεις 2008 με αυτα που προσφερει το hrv ( χωρις φυσικα το υβριδικο) απο αποψη εξοπλισμου τοσα πρεπει να δωσεις.
Ο φιλος που πηρε 18.500 το 2008 ( που τωρα δεν το παιρνεις σε καμια εκδοση) τωρα θα το έπαιρνε 21-22 και δεν θα ειχε ουτε τεμπελη και 1-2 Α4 με λιγοτερους κωδικους....
Το να μου πεις οτι η χοντα δεν βγαζει ενα γυμνο αμαξι με 22-23 χιλιαρικα αυτο να το καταλαβω...
Παντως χωρους καμπινας το χοντα εχει εμφανως καλυτερους απο το 2008 ειδικα πισω , καμια σχεση ο χωρος για ποδια πισω στα δυο αμαξια.
Επίσης η εργονομία είναι σε υψηλά επίπεδα πολύ πάνω από το 2008 ενώ και η ποιότητα είναι στο επίπεδο της allure. -
Πάντως σε διαθέσιμο χώρο αποσκευών μπορεί να συνυπολογιστεί κι ο χώρος κάτω από τα magic seats,που δεν υπάρχει σ'άλλα αυτοκίνητα. Όχι ότι θα φτάνει τα 400+ λίτρα άλλων suv,αλλά στα 335 μπορεί να προστεθούν καμιά 30-40lt επιπλέον (χωράνε περίπου 3 σακβουαγιάζ απ'όσο κατάλαβα, από το 1.49"):
Youtube Video -
Καταρχήν βάζεις σακίδια κάτω από τις θέσεις των πίσω ενώ κάθονται χωρίς να σηκώσεις τα καθίσματα όπως στα λεωφορεία ή στα αεροπλάνα. Απορώ αυτό θα έπρεπε να το κανουν όλοι οι κατασκευαστές.
Από κάτω βάζεις σακίδια που είναι σίγουρα 100λτ σύνολο. Και όταν σηκώσεις τα καθίσματα 60/40 δημιουργείς προϋποθέσεις κενού χώρου που δεν έχεις σε άλλα αμάξια μόνο στα Σκόντα αν έχεις τις προαιρετικές θέσεις που βγαίνουν τελείως. Βάζεις πχ ψηλά δέματα , γλάστρες ή και μικρό ποδήλατο. Το μόνο πρόβλημα του αμαξιού είναι ο Σ. και το καπέλο που βάζει.
Αν αυτό το αμάξι με προσφορά στην Ιταλία το βρίσκεις 28Κ και έπαιζε τέτοια τιμή εδώ θα πουλούσε καλά. Στα 33.5 που είναι τώρα αυτός που τα φτάνει σου λέει ας πάω στην επόμενη κατηγορία να είμαι ακόμα πιο άνετος. -
To ίδιο γίνεται και στο jazz. Δηλαδή βάζεις τα 300 λίτρα πίσω και τα 100 από κάτω δηλαδή = 400.
Αν βάλεις και κάθετα τις βαλίτσες πίσω πάμε για ακόμα μεγαλύτερο χώρο.Άσε που σε ταξίδι τις περισσότερες φορές τα παιδια θελουν να έχουν τις τσάντες τους κοντά. Βάζουν, βγάζουν μαξιλαράκια, παιχνίδια, κτλ
Πολύ ωραίο αυτοκινητο. Εξωτερικά είναι πολύ κομψό.
-
Εννοείται ότι καραβολευει αυτό κάτω από το κάθισμα. Φυσικά ο αυστηρός θα σου πει ότι σε ατύχημα μπορεί ο σάκος να χτυπήσει κάποιον άνθρωπο.
Αυτόν τον νεκρό χώρο που έχουν για πάγκο στο πίσω κάθισμα ποτέ δεν τον χωνεψα πάντα μου έβγαζε μια φθηνός και μιζέρια.
Η χοντα με τα ποδαρικα το έχει λύσει εδώ και χρόνια. -
100λτ. κάτω από τα καθίσματα; Σαν πολλά μου φαίνονται.. 40-50 μου φαίνεται πιο λογικό,αλλά δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος.
Lap,αυτό που λες για τα παιδιά, ισχύει.Ειχα τ'ανήψια μου το καλοκαίρι σε ταξίδι και ήθελαν τις τσάντες τους μαζί τους με νερό,παιχνίδια κ.τ.λ.
-
Παράπανω θα είναι διότι αν θυμάσαι το πεζω 107 με ανύπαρκτο πορτπαγκαζ χωρούσε 150 λίτρα. Δηλαδή χοντρικά δυο τσάντες.
-
Είναι σίγουρα 100λτ. Υπολόγισε περίπου 1μ Χ 0.4 πλάτος καθίσματος Χ 0.25 ύψος από πάτωμα κάνουν 100λτ μόνο κατω από τα καθίσματα και αν βάλεις κάθετα τα σακίδια και φτάνουν μέχρι τις βασεις των μπροστινών καθισμάτων μπορεί να μιλάμε και για 180λτ όλα κάτω από τα πίσω καθίσματα χωρίς την ατσαλεια και το λερωμα να ακουμπάς αποσκευές στα καθίσματα στην περίπτωση που είσαι 2 άτομα και δεν θες να ρίξεις τα πίσω καθίσματα ή 3 άτομα και κανείς χρήση των 2/3 του πατώματος.
Και μπράβο στην χοντα που παρότι η συστοιχία είναι στο πίσω μέρος κατάφερε να μην χάσει αυτόν τον χώρο με τα magic seats. Ουσιαστικά έχει τραβήξει την συστοιχία πιο πίσω κάτω από τον χώρο αποσκευών εξού και το ρηχό πάτωμα στις αποσκευές και τα λίτρα που χάνει.
Στις αποσκευές επίσης έχει και έναν κρυφό χώρο αρκετά βαθύ ορθογώνιο μπροστά εκεί που πέφτει η πόρτα. -
@super-t said in Honda HR-V 2021:
Η Honda μέχρι πρόσφατα είχε εργοστάσιο στην Αγγλία.
Η Mazda που δεν έχει τίποτα στην Ευρώπη, πέρσι πούλησε ~155000 αμάξια, διπλάσια της Honda.To hrv που ρώτησα φτιάχνεται πάντως Ιαπωνία. Το εργοστάσιο της Τουρκίας δεν ξέρω αν λειτουργεί ακόμα ούτε αυτό της Αγγλίας.
Η Μάζντα έχει απίστευτο σχεδιασμό σε όλα τα αμάξια της πολύ πιο πάνω από την χοντα και πολύ υψηλή ίσως υψηλότερη ποιότητα καμπίνας από την χοντα επίσης.
Η Μάζντα έχει ένα κόλλημα με την διαφορετικότητα στους κινητήρες δεν της βγαίνει πάντα όμως και σίγουρα δεν είναι ο πρώτος λόγος που αγοράζει κάποιος Μάζντα.
Αντίθετα τα νέα χοντα με την υβριδικοτητα που έχουν αναπτύξει είναι selling point.
Τώρα γιατί έχει πατώσει η χοντα στην Ευρώπη έκανα μια τοποθέτηση πιο πριν. Τώρα το ότι η χοντα με αυτές τις τιμές μπαίνει σε πριμιουμ χωράφια θα πω ότι μπορεί να μπαίνει εν μέρει αλλά προσφέρει πλήρες πακέτο εξοπλισμού που στους Γερμανούς το πληρώνεις κωδικό κωδικό , έχει ποιότητα εφάμιλλη και υβριδική τεχνολογία που δεν θα βρεις στον πριμιουμ ανταγωνισμό.
Μόνο η Τογιότα την ανταγωνίζεται αλλά με το τέχνασμα της αυξομείωσης των στροφών που δεν προσφέρει η Τογιότα και με τους διπλούς ηλεκτροκινητήρες που δουλεύουν σε μεγαλύτερο φάσμα λειτουργίας έχει το πάνω χέρι.
Απλά η Τογιότα είναι Τογιότα έχει πολύ πιο τίμια τιμολογιακή πολιτική δεν χαρατσωνει τα αμάξια της και φυσικά ένα δίκτυο εξυπηρέτησης που πας με κλειστά μάτια και αποτελεί λόγος αγοράς και όχι αποτροπής όπως στην χοντα. -
Δεν καταλαβαίνω τι λές και η Toyota έχει 2 ηλεκτροκινητήρες. Αλλά το δουλεύει διαφορετικά το σύστημα της.
-
@super-t said in Honda HR-V 2021:
Δεν καταλαβαίνω τι λές και η Toyota έχει 2 ηλεκτροκινητήρες. Αλλά το δουλεύει διαφορετικά το σύστημα της.
λεω απο αυτα που εχω διαβασει οτι μαλλον της χοντα η υβριδικοτητα εμπλεκεται σε μεγαλυτερο φασμα οδηγησης απο οτι στην τογιοτα και οτι όταν ζητηθεί δυναμική επιτάχυνση το συστημα της τογιοτα διατηρεί τις στροφές του
κινητήρα σε υψηλά επίπεδα συνεχώς.
Το νεο σύστημα της χοντα δημιουργεί σκαλοπάτια μειώνοντας τις στροφές του κινητήρα ώστε να υπάρχει η
αίσθηση αλλαγής ταχυτήτων.
Αν εχεις οδηγησει υβριδικο τογιοτα ο μονοτονος ηχος οταν πατας το γκαζι δεν υπαρχει στα νεα υβριδικα χοντα αναβαθμιζοντας την οδηγικη εμπειρια.
Και ένα συγκριτικό επιδόσεων με το 1.8 chr και όσο φυσικά σημασία δίνει κάποιος που αγοράζει υβριδικά στα νούμερα αλλά φυσικά υπάρχουν και αυτά και δείχνουν πως τα καταφέρνει το καθένα. Σαφώς πιο σβέλτο το ελαφρύτερο Χόντα και με τον φορολογικά πιο συμφέρον κινητήρα.
https://zeperfs.com/en/duel9577-6510.htm
Αλλά και με το ελαφρύτερο αλλά και λίγο πιο αδύναμο γιαρις κρος πάλι κερδίζει
https://zeperfs.com/en/duel9577-9298.htm -
https://www.newsauto.gr/news/simantiki-sinergasia-metaxi-sony-ke-honda/
Αυτή είναι μια σημαντική είδηση, τα τωρινά Honda έχουν αποτύχει παταγωδώς να πιάσουν τον Ευρωπαϊκό παλμό. Και να μην πούλαγαν Ευρώπη, το ίδιο και το αυτό.. αλλά μαζί με Sony μπορούν να παράξουν πολύ δυνατά ηλεκτρικά.
Honda HR-V 2021