-
Παιδιά,να διευκρινίσω πως αναφέρομαι στο e-power.Κι εκεί με λίγο εξοικείωση με το αυτοκίνητο,σίγουρα μέσα σε πόλη κι εφ'όσον ο κινητήρας δεν είναι κρύος,δεν βλέπεις 8-9lt.Και το αξιόλογο είναι πως χωρίς να σέρνεσαι, μπορείς να δεις και υπεραστικά εντός του νομού, 4,5-5,5.Δεν είναι Toyota,αλλά σαφώς στο θέμα κατανάλωσης πολύ καλύτερο από τις συνηθισμένες ΜΕΚ,χωρίς μεγάλη θυσία σε επιδόσεις.Σε αυτοκινητοδρομο,ναι καταναλωνει το ίδιο ή -συνήθως- και λίγο παραπάνω από ΜΕΚ βενζίνης.
Για τους mild hybrid,συμφωνώ και δεν αμφισβητώ όσα λέτε.
-
Χθες μεσημέρι επιστροφή από Αγ.Αποστόλους σε Ν.Φιλαδέλφεια άνευ διοδίων (για όσους γνωρίζουν διαδρομή, επαρχιακός Kαλάμου-Καπανδριτίου -παράδρομος εθν.οδού και είσοδος σε Ε.Ο. στο ύψος του Αγ.Στεφάνου).
Κλιματισμός ενεργοποιημένος στη μισή διαδρομή στους 23β. (εξωτ. θερμοκ. 29β.) -
Άμα τύχει και μπορείς να ποσταρεις και ένα για Αθήνα με αρκετή κίνηση θα έλυνε πολλές απορίες...
-
@jamesd said in Nissan Qashqai 2021:
Άμα τύχει και μπορείς να ποσταρεις και ένα για Αθήνα με αρκετή κίνηση θα έλυνε πολλές απορίες...
Eδώ από τις μ.ω.τ. εντός αστικού ιστού (20 και 30km/h),μπορείς να καταλάβεις πως είχε σχετικά αρκετή κίνηση:
https://forum.4troxoi.gr/topic/93070/forum-kataskeyastes-kai-montela-nissan-qashqai-2021/717?page=36&_=1713176729515Eπίσης,εδώ στο review https://forum.4troxoi.gr/topic/93070/forum-kataskeyastes-kai-montela-nissan-qashqai-2021/781?page=40&_=1713176729515
αναφέρω πως για τα πρώτα ~2χλμ. αν είναι κρύο το αμάξι μπορείς να δεις μεγάλες μέσες τιμές κατανάλωσης,που όμως δεν αντικατοπτρίζουν τη συνολική εικόνα σε μια διαδρομή π.χ. 10-15χλμ. Αν θες περισσότερα info,δες το νήμα από Ιανουάριο 2023 που το έχω στην κατοχή μου.Σημαντικό είναι πως οδηγείς με άλλο ρυθμό και στυλ ένα full hybrid από ένα απλό βενζινοκίνητο (ακόμη κι εγώ 1μησι χρόνο μετά,συνεχίζω να μαθαίνω και να ανακαλύπτω κάθε φορά κάτι νέο), χωρίς όμως να γίνεσαι και κινητό εμπόδιο στο δρόμο.
Υ.Γ. Μιλάμε πάντα για το e-power, για τα mildhybrid δεν έχω εικόνα,αλλά λογικά οι καταναλώσεις που λέτε γι αυτά εντός πόλης θα ισχύουν.
-
-
-
Με αρέσει η μουρίτσα αρκετά πλέον.
-
Όντως λίγο καλύτερο εμφανισιακά αλλά εάν δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στα σημεία που "πονάει" το αυτοκίνητο (π.χ κατανάλωση Mild-Hybrid, βάρος E-Power, λίγο πιο γρήγορο infotainment κτλ) δεν νομίζω να αξίζει τα παραπάνω χρήματα που είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα κοστίζει.
-
@zt13 said in Nissan Qashqai 2021:
Όντως λίγο καλύτερο εμφανισιακά αλλά εάν δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στα σημεία που "πονάει" το αυτοκίνητο (π.χ κατανάλωση Mild-Hybrid, βάρος E-Power, λίγο πιο γρήγορο infotainment κτλ) δεν νομίζω να αξίζει τα παραπάνω χρήματα που είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα κοστίζει.
Κάποιες αναβαθμίσεις λένε για το info και την 3d camera,αλλά απ'ότι κατάλαβα όχι και κάτι το ιδιαίτερο. Βασικά το εσωτερικό δεν αλλάζει,(μόνο οι πιο πλούσιες εκδόσεις έχουν ποιοτικότερες επενδύσεις). Όποιες αλλαγές,είναι στη μάσκα μπροστά και στα πίσω φώτα.
Κι εγώ δεν ξέρω αν θα αξίζει την αύξηση τιμής. Μένει να δούμε.. -
Εμφανισιακά προτιμώ το προηγούμενο. Αν το fl φέρει αλλαγές προς το καλύτερο στο infotainment το οποίο ήταν παρωχημένο και κουραστικό θα είναι μεγάλο plus. Από εκεί και πέρα το QQ χρειάζεται καλύτερή ήπια υβριδικότητα αλλά αν τη βελτιώσουν αναπόφευκτα θα κανιβαλίσει το. Ε-power που σίγουρα δεν το θέλουν.
-
Κατάβαση από καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα χθες βράδυ, προς Ν.Φιλαδέλφεια (σημειώνω πως ο μετρητής κατανάλωσης -σε αντίθεση με άλλα trip- δεν γράφει δεκαδικά κάτω του 1lt/100km):
Απ΄τα 30km συνολικά, τα 25 σε EV.
Mε αφορμή αναφορά και στο topic του Yaris για τη χρήση του B mode,ολη η κατάβαση έγινε έτσι, με αποτέλεσμα εξοικονόμηση κατανάλωσης και φρένων.Στην ευθεία ρολάρισμα με Εco+D.Επίσης για να είμαστε σωστοί, η ανάβαση έγινε με 10,2lt/100km..
-
επηδη στο δικο σου δεν υπαρχει συνδεση του κινητηρα με τους τροχους δεν νομιζω οτι υπαρχει καμμια σχεση μεταξυ του Β μοντ στο Γιαρις και στο δικο σου.
-
Οι συγκεκριμένοι είναι ότι να ναι σε καταναλώσεις εντελώς εξωπραγματικές.
Για ποιόν λόγο αμφιβάλεις; αφού σε κάθε μια δοκιμή σου έχει και το βίντεο. Αυτές είναι οι καταναλώσεις που πετυχαίνει το κάθε όχημα στις συγκεκριμένες συνθήκες. Δεν σου λέει πάρε το QQ και θα έχεις και εσύ 5,5 κάθε μέρα στο λεκανοπέδιο. Λάβε υπόψη σου ότι όλες οι δοκιμές που κάνει είναι με αυτοκίνητα που έχουν προθερμανθεί.
Το συγκεκριμένο κανάλι μπορεί να το χρησιμοποιεί κανείς ως αναφορά για να συγκρίνει τις καταναλώσεις ανάμεσα στα διάφορα οχήματα στις συνθήκες δοκιμής (πόλη/αυτοκινητόδρομος, κλπ). Έχει πάρα πολλές δοκιμές σε αντίστοιχες συνθήκες.
-
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Κατάβαση από καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα χθες βράδυ, προς Ν.Φιλαδέλφεια (σημειώνω πως ο μετρητής κατανάλωσης -σε αντίθεση με άλλα trip- δεν γράφει δεκαδικά κάτω του 1lt/100km):
Mε αφορμή αναφορά και στο topic του Yaris για τη χρήση του B mode,ολη η κατάβαση έγινε έτσι, με αποτέλεσμα εξοικονόμηση κατανάλωσης και φρένων.Στην ευθεία ρολάρισμα με Εco+D.Επίσης για να είμαστε σωστοί, η ανάβαση έγινε με 10,2lt/100km..
Άρα μικτή κατανάλωση γύρω στο 5.2lt/100. Μέχρι στιγμής το ίδιο νούμερο έχω κ εγώ στα 300 πρωτα χλμ του αυτοκινήτου σε αστικές κατα βάση μετακινήσεις και μία εκδρομή στο Σούνιο μέσω Α.Ο και γυρισμό απο παραλιακή. Έπεται και ταξίδι σε επαρχία για το Πάσχα με κανονικό φόρτωμα (βαλιτσες, παιδι, καρότσι κτλ) οπότε θα έχω και μια αίσθηση της κατανάλωσης σε Ε.Ο.
-
@zt13 said in Nissan Qashqai 2021:
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Άρα μικτή κατανάλωση γύρω στο 5.2lt/100.
Aν υπολογίσουμε και το 1lt/100 (γιατί για ~5km συμμετείχε και η ΜΕΚ),μέση κατανάλωση γύρω στα 5,5lt/100km για τη συγκεκριμένη διαδρομή.
Εγώ βέβαια συνολικά σ'αυτά τα 9200km έχω μια μέση 5,9 γιατί όπως προείπα, κάνω 50-50 Ε.Ο.-αστικά/εντός νομού (μάλιστα το τελευταίο δίμηνο αυξήθηκαν λίγο παραπάνω τα χλμ. εκτός λεκανοπεδίου) -
@ataim said in Nissan Qashqai 2021:
Οι συγκεκριμένοι είναι ότι να ναι σε καταναλώσεις εντελώς εξωπραγματικές.
Για ποιόν λόγο αμφιβάλεις; αφού σε κάθε μια δοκιμή σου έχει και το βίντεο. Αυτές είναι οι καταναλώσεις που πετυχαίνει το κάθε όχημα στις συγκεκριμένες συνθήκες. Δεν σου λέει πάρε το QQ και θα έχεις και εσύ 5,5 κάθε μέρα στο λεκανοπέδιο. Λάβε υπόψη σου ότι όλες οι δοκιμές που κάνει είναι με αυτοκίνητα που έχουν προθερμανθεί.
Το συγκεκριμένο κανάλι μπορεί να το χρησιμοποιεί κανείς ως αναφορά για να συγκρίνει τις καταναλώσεις ανάμεσα στα διάφορα οχήματα στις συνθήκες δοκιμής (πόλη/αυτοκινητόδρομος, κλπ). Έχει πάρα πολλές δοκιμές σε αντίστοιχες συνθήκες.
Καλά δεν αμφιβάλω γιατί έτσι, απλά το mhev QQ x-tronic το έχω οδηγήσει και για να μην παρεξηγηθώ όχι οδήγηση για λίγο τύπου td, αλλά για ώρες σε περιαστικά και εντός πόλης διαδρομές και οι τιμές που λέει στην πόλη στο γιουτουμπ, απλά δεν υπάρχουν.
Όντως, αν κάνεις upscale τις καταναλώσεις μπορεί και να φτάσεις σε κάτι ρεαλιστικό. Μόνο για συγκρίσεις, αν όμως έχει εξασφαλίσει παρόμοιες συνθήκες τεστ για όλα τα αυτοκίνητα, που δεν το νομίζω.
-
Πόση αύξηση λέτε να πάρει το f/l; Επίσης εκτός της εμφάνισης καμία ουσιαστική αλλαγή έχει;
-
@sabas_thess said in Nissan Qashqai 2021:
Πόση αύξηση λέτε να πάρει το f/l; Επίσης εκτός της εμφάνισης καμία ουσιαστική αλλαγή έχει;
- Άγνωστο,αλλά υποθετικά 1500-2000€ το πιθανότερο.
2.Κάτι με το google στο info αν κατάλαβα καλά και καλύτερη απεικόνιση στη 3D κάμερα οπισθοπ.Επίσης ledoμπαρα στο ταμπλό,μπροστά από το συνοδηγό.Άνευ ουσίας -για μένα- εσωτ.αλλαγές.
- Άγνωστο,αλλά υποθετικά 1500-2000€ το πιθανότερο.
-
Δεν είναι απαραίτητο ότι θα πάρει αύξηση, ελπίζω να συγκρίνουν πωλήσεις του προ fl πριν και μετά τη γενναία έκπτωση που έκαναν. Άμα δεν πουλούσε πριν τη γενναία έκπτωση δεν νομίζω να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική τιμών.
-
Δεν είναι απαραίτητο ότι θα πάρει αύξηση, ελπίζω να συγκρίνουν πωλήσεις του προ fl πριν και μετά τη γενναία έκπτωση που έκαναν. Άμα δεν πουλούσε πριν τη γενναία έκπτωση δεν νομίζω να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική τιμών.
Η τιμή του προ f/l έχει ήδη τσιμπήσει 1000 πάνω. Πιστέυω οτι η f/l έκδοση θα πάρει κ ένα τσικ ακόμα. Τώρα άμα περάσει ο καιρός και δεν πιάνουν το στόχο σε πωλήσεις μπορεί και να ξανακάνουν προσφορές όπως έκαναν τώρα. Το θέμα όμως είναι οτι το f/l φαίνεται να είναι τελείως επιφανειακό χωρίς καμία ουσία. Π.χ θα μπορούσαν να εξετάσουν στο Mild Hybrid αντί για 12V να βάλουν 48V ώστε να πέσει η κατανάλωση εντός πόλης ή να βάλουν πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση στα E-Power ή να περιορίσουν το βάρος του E-power ώστε να υπάρξει κ μια μικρή βελτίωση στην κατανάλωση (ειδικά σε Ε.Ο) ή λίγο μεγαλύτερη μπαταρία ή να υλοποιήσουν Android Auto wireless ή remote A/C στο Nissan Connect app οπώς στα υβριδικά Toyota. Κάτι τελοσπάντων τόσα έγραψα
Nissan Qashqai 2021