-
Το qashqai είναι ουσιαστικά πλέον το εθνικό αυτοκίνητο.
-
Είστε πωλητές ή έχετε μετοχές; Σκασίλα δες για τις πωλήσεις...
-
Στην 1η φάση έπαιζε μόνο του, στην ηλικία σου έπρεπε να τα θυμάσαι αυτά.
Στη 2η φάση, οι περισσότερες εταιρείες δεν είχαν καν ανταγωνιστικά C suv, και η Peugeot είχε κάτι αστεία 3008 σε μορφή μπετονιερας και οι υπόλοιποι ακόμη χειρότερα.
Το Kadjar σε τιμές ξεφτίλας δεν μπορεί να πουλήσει εδώ και χρόνια σχεδόν τίποτα ενώ είναι σχεδόν ίδιο αυτοκίνητο!
Τα κορυφαία Β suv ήταν το station 2008 τότε, το μικρό Captur, και το κωμικό πλέον Juke της εποχής που έχει επιβιώσει κυρίως ως καγκουροαμαξο (όποιος έχει δει τελευταία τις φοβερές κατασκευές επαρχία, ξέρει γιατί μιλάω), και όλα αυτά ήταν οριακά για οικογενειακά αυτοκίνητα, οπότε πάλι δεν 'ενοχλούσαν' τον αυτοκράτορα.
Να πω τώρα ότι όλοι έχουν 1 και 2, και μερικοί και 3 B suv και σχεδόν όλοι C suv μοντέλα 2020/2021 και όσοι έχουν παλιότερα, ήδη έχουν δυναμικά facelift (π.χ 3008);
Νομίζω είναι πασιφανεστατο ότι δεν θα επαναλάβει την επιτυχία του παρελθόντος, όσο καλό και να ήταν, και τέλειο να ήταν, και πανέμορφο, και παμφθηνο, πάλι θα έχανε πωλήσεις από τα μεγάλα Β suv ή κάποια άλλα πρόταση (VAG, νέο Kuga, νέο Tucson και Sportage που έρχεται, κάποιοι προτιμούν face lift 3008, το τσαμπα Grandland ακόμη, κ.α).
Παράδειγμα η Hyundai που είναι 3η σε πωλήσεις στην Ελλάδα για το 21, έχει τρομερή δυναμική πλέον η μάρκα.
Ορίστε και τι παίρνεις περίπου στα 25.000 από 3 εταιρείες
Δεν κατηγορώ το αυτοκίνητο, είναι μία πάρα πολύ καλή πρόταση από την Nissan, απλούστατα ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Νομίζω είναι προφανεστατο.
-
Βλέπω τα 25 χιλιάρικα που ζητάει το QQ για την βασική του έκδοση, και το συγκρίνω με το 3008 που ξεκινάει από τα ίδια λεφτα, με αρκετά καλύτερο εξοπλισμό. Ειλικρινά αν κάποιος φτάσει σε αυτά τα λεφτά, δεν βρίσκω λόγο να καταλήξει στο νέο QQ. Το 3008 είναι πιθανότατα πιο ποιοτικό, έχει καλύτερο εξοπλισμό ενώ σου δίνει και την δυνατότητα να επιλέξεις diesel κινητήρα. Πιστεύω ότι το QQ πρέπει να πέσει τουλάχιστον 3 χιλιάρικα για να γίνει ανταγωνιστικό.
-
Μια σημείωση για τον ανταγωνισμό του QQ. Κάποια εξ αυτών με τους πρώτους κινητήρες βενζίνης όπως πχ τα 3008/C5/Kuga όντας οχήματα μεγαλύτερου όγκου/βάρους (ειδικά το Kuga) θα μπορούσαμε να πούμε ότι χρειάζονται έναν δυνατότερο κινητήρα ή τα αντίστοιχα Diesel τους για να κινηθούν άνετα. Χιλιοειπωμένο αλλά αυτά που πατάνε γερά στο c segment είναι φτιαγμένα για Diesel αυτόματα. Το QQ κινεί πολύ άνετα ο Tce 140ps ενώ ο Tce 160ps με είχε εντυπωσιάσει με τους ρυθμούς που έδινε στο σκάφος. Ο Dci μπορεί να ήταν οικονομικός και αξιόπιστος αλλά προσωπικά μου έφερνε υπνηλία! Καλά πλέον με το CVT και τις αντίστοιχες τιμές καληνύχτα και αντίο 160ps (κλάψε).
Αδιαμφισβήτητα ένα 3008 θα είναι ποιοτικότερο με καλύτερη ποιότητα κύλισης. Αδιαμφισβήτητα ένα C5 (παρα) είναι μαγικό χαλί άνεσης. Αδιαμφισβήτητα το Kuga οδηγικά εξαφανίζει από το χάρτη τον όγκο του και με ένα δυνατό μοτέρ θα θύμιζε άνετα ένα c_hatch με πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά.
Όμως παρά το ότι ανήκουν στο ίδιο segment θεωρώ ότι το QQ είναι μια κατηγορία ανάμεσα σε αυτά και τα 'μεγάλα' b_suv. Η οδηγική αίσθησή του μάλιστα πλέον με τα -60kg και το ελαφρύ boost του mh νομίζω ότι θα το φέρει ακόμα πιο κοντά στα b_suv. Άρα δεν το θεωρώ εναλλακτική των 3008/C5/Kuga/Tuscon/Sportage. Είναι για εμένα μια επιλογή για αυτούς που θέλουν μεν χώρους αλλά σε κάτι πιο light για την καθημερινότητά τους, την κίνηση, το πάρκιν κλπ. Το αντίστροφο παράδειγμα για τα b_suv στο μυαλό μου είναι τα 2008/Captur-Puma με το 2008 στον ρόλο του πιο 'χορταστικού'. Είμαι απλός άνθρωπος και δεν βλέπω το κάθε όχημα σαν τμήμα μιας 'στήλης' κατηγορίας σαν petrolhead. Καταχωρώ βάση της αίσθησης που μου βγάζει το κάθε ένα.
Έτσι καταλήγω να πω ότι δεν συντάσσομαι με την λογική 'το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι'. Το ότι στα 29κ θα έπαιρνα το QQ ακριβώς όπως το ήθελα σε εξοπλισμό/κινητήρα και υπάρχει 'κάποιο' 3008/C5/Kuga στα ίδια λεφτά ως επιλογή δεν μου λέει κάτι. Γιατί πολύ απλά στα αυτά τα λεφτά τα άλλα δεν θα την πάρω όπως τα θέλω.
-
Είστε πωλητές ή έχετε μετοχές; Σκασίλα δες για τις πωλήσεις...
Αχαχαχαχ....κλαίω με το σχόλιο!!!
-
Πολύ άνετα κινεί ο 1.3 140 το κασκαι αλλά διαβάζω για 12.2 το 0-100 και 188 τελική. Δεν ξέρω αν επιβεβαιωθούν αυτά τα νούμερα. Για να πέσεις κάτω από 10 στο 0-100 πρέπει να πας στα 160 και στα +30Κ όταν ο ανταγωνισμός πετυχαινει 9.5 με 1.2 και 1.0 ενώ και το τουσον με τα 150 σίγουρα καλύτερα νούμερα πετυχαίνει όπως και ο 1.5 tsi....
Εννοείται ότι δεν μπορεί να έχει την δημοφιλία της προηγούμενης δεκαετίας καθώς θα του κλέψουν πωλήσεις από τα b suv ( 2008, kamiq, puma, captur) ως τα c suv ακόμα και τα πριμιουμ της κατηγορίας καθώς στα +32Κ που έχει το 160 με ανταγωνιστικό εξοπλισμό παίρνεις το xc 40 και φυσικά το 3008 σε βενζίνη και ντίζελ!
Μακάρι για την νισσαν να επιβεβαιωθεί η φιλόδοξη τιμολόγηση που του έχει κάνει αλλά θεωρώ ότι όποιος δει το αμάξι των 25Κ από κοντά μέσα και έξω δεν θα ενθουσιαστεί ούτε από τις σιδερένιες ζάντες ούτε από την οθονουλα 2 γραμμών του ηχοσυστήματος ούτε από τα πλαστικά τιμόνια και λεβιεδες....
Το αμάξι των βίντεο που βλέπουμε έχει +33Κ αντίστοιχα πχ το τουσον που βλέπεις σε παρουσιασεις είναι στα 26-27 ή το Κούγκα στο 30 αρι....
-
Βέβαια βλέποντας αλλού μετρήσεις του παλιού 1.3 140 που σίγουρα είναι βαρύτερο από το νέο διαβάζω για 0-100 9 δευτερόλεπτα! Δλδ καμιά σχέση με τα 12 που διάβασα σε άλλο άρθρο για το νέο....οπότε αν ισχύει το 9 ασφαλώς δεν ισχύουν αυτά που γράφω για το αργό 1.3 140...
Εδώ σε βίντεο το κάνει σε 10 ( φυσικά δεν ξέρουμε τις συνθήκες)
-
Το Tucson αυτο που αναφέρεις με αυτόν το εξοπλισμό που λες έχει οχι απλά 33+ αλλά 38 οταν το ειχα ψάξει συν αυτά τα οδηγικά μειονεκτήματα που αναφέρεις κ που βγαίνουν πλεον στα reviews γι αυτο κ κατέληξα αλλου, anyway προσωπικά συμφωνώ για όσα λες για το νέο Qashqai
-
Το 140ps έχει 10' νταν αλλά ένα νούμερο σε ένα χαρτί ποτέ δεν θα μπορέσει να σου δώσει την αίσθηση της πραγματικής οδήγησης. Όποιος θέλει ας πάει να το πάρει td και αυτό και το Kuga 1,5T βενζίνης αλλά και το puretech 1,2T 3008 και ας βγει να με βγάλει ψεύτη. ΔΕΝ λέω ότι είναι καλύτερο αυτοκίνητο από αυτά το QQ, δεν τρελάθηκα ακόμα (νομίζω).
Για τον εξοπλισμό βλέπω μια ακατανόητη επιμονή για 'αυτό που βλέπουμε' στα πρώτα reviews. Δηλαδή το πρόβλημα μας είναι οι 20' ζάντες (major fail), τα Napa leather καθίσματα και η μαύρη οροφή; Γιατί οπτικά μόνο σε αυτά διαφέρει το N-connecta των 29κ από το Teckna+ των 33κ. Τα υπόλοιπα (θερμαινόμενα καθίσματα, ασύρματη φόρτιση και HUD) λυπάμαι αλλά δεν 'φαίνονται' δεν είναι οπτική διαφορά για να είμαστε ακριβείς!
Πάει αυτό. Το Tuscon τώρα γιατί συνεχίζει και μπαίνει στην κουβέντα όταν επαναλαμβάνω ότι δεν έχει ΜΙΣΗ μέτρια κριτική (περιμένω link, όχι φυσικά από ελλαδιστάν). Επειδή κάποιοι εντυπωσιάζονται με τον εξοπλισμό της Distinctive στα 28.800€ με τα 180ps που έχει επιδόσεις πολύ περισσότερο κοντά στο 140ps παρά στο 160ps QQ ενώ ταυτόχρονα καταναλώνει τον άμπακο (ειδικά για mh) εχει πανάλαφρο ασαφές τιμόνι και πολλαπλούς μόνο κατ' όνομα καθώς δεν είναι στημένο καθόλου καλά; Γιατί συνεχίζει και γίνεται γάργαρα η παντελής έλλειψη έστω και optional HUD/ACC; Όλα καλά εκεί με τις εξοπλιστικές ελλείψεις;
Τέλος γιατί πάλι δύο μέτρα και δύο σταθμά; Εδώ για το Tuscon γιατι δεν λέτε ότι 'αυτό που βλέπουμε' κοστίζει 33κ+ και όχι 28.800€; Να σας θυμίσω ότι όλοι χαλβαδιαζατε ένα Tuscon distinctive αυτόματο 180ps με επιπλέον εξοπλισμό bird view, blond spot ψαρωτικό με τις ενδείξεις από τις κάμερες στο cockpit και φυσικά τα δερμάτινα θερμαινόμενα/ψυχόμενα καθίσματα. Μην πω και τετρακίνητο γιατί αυτό δεν φαίνεται! Αν αυτό το Tuscon λοιπόν που κάνει τα μάτια σας καρδούλες με τον συγκεκριμένο έξτρα εξοπλισμό δεν έχει 33κ+ εγώ ζητώ δημόσια έναν mod να με banαρει εχθές καθώς μάλλον είμαι καρφί για ακούσιο εγκλεισμό!
Εν κατακλείδι για ΚΑΤΩ από 30κ το QQ ως N-connecta M/T 140ps MKIII είναι μια πολύ καλή και πολύ αναβαθμισμένη επιλογή σε σχέση με το MKII. Δεν είπε κανείς ότι είναι ΤΟ καλύτερο, ούτε ΤΟ μοναδικό αντίστοιχα καλό, ούτε του έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό να το αγοράσει. Μην ισοπεδώνουμε όμως ένα νέο υποσχόμενο όχημα γιατί μας κάνει κλικ κάτι άλλο το οποίο μάλιστα έχουμε σαν στόχο με -5κ εξοπλισμό από αυτόν με τον οποίο το προβάλουμε...
Νομίζω και εγώ, όπως και το έγραψα, ότι το N-Connecta στα σκάρτα 30.000 (ή ακριβώς 30.000 με χρώμα, έξοδα, κ.λ.π), είναι μία πολύ καλή, σύγχρονη, και 'συμφέρουσα' έκδοση.
Εγώ από την αρχή ΔΕΝ ξετρελαθηκα με το Tucson, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι είναι εξελικτικό βήμα για την Hyundai, και τη μάσκα του την βρίσκω από τις καλύτερες στην κατηγορία, όχι τόσο οι άλλες του πλευρές, και μέσα νομίζω και αυτοί προσπάθησαν τόσο πολύ που τα έκαναν μαντάρα με τα 8693 κουμπιά αφής.
Εμένα προσωπικά και το νέο Juke μου αρέσει πάρα πολύ, δηλαδή αν είχε diesel κινητήρα θα το κοίταγα πάρα πολύ σοβαρά, έχουν κάνει πολύ σοβαρή δουλειά και μελέτη μέσα, έτσι όπως τα βλέπω, εργονομικά έχουν κάνει τις καλύτερες επιλογές (οθόνη με 2 περιστροφικός διακόπτες, κάποια λίγα και σημαντικά shortcuts, απλό σύστημα κλιματισμού, εν αντιθέσει με το απών της Peugeot και τις υπερβολές της Hyundai), κεντρική οθόνη ακριβώς στο ύψος του δρόμου, και ψηφιακό κοντέρ με χρήσιμες λειτουργίες και όχι π.χ να αλλάζει μόνο χρώματα και λίγο τα γραφικά (Renault/Ford).
Πολύ καλή και ώριμη επιλογή σίγουρα.
-
@Dublin ++
Το Juke είναι πολύ μεγάλο κρίμα που δεν φοράει αλλά μοτέρ πλην του άψυχου 1.0L. Το πήρα td αρχές του 2020 με μια φίλη που βοηθούσα και μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση πρωτίστως για την ποιοτική του εξέλιξη σε σχέση με το προηγούμενο και δευτερευόντως με την εκμετάλλευση χώρων! Οκ μόνο για πόλη ο 1.0L και πολύ μέτριο το μηχανικό του κιβώτιο (μακριές ασαφείς σχέσεις συγκεκριμένα). Αν του έδιναν τον Tce θα έκλαιγε χωρίς μαντιλι το Captur κατά την άποψη μου....
-
Sabas προσωπικά ειπα από την αρχή τις ελλείψεις του τουσον για το acc και hud. Αλλά με 27-28 το τουσον θυμίζει περισσότερο τα αμάξια των παρουσιάσεων από ότι το κασκαι αντίστοιχα.
Το τουσον δεν έχει έκδοση με σιδερένια ζάντα πλαστικό τιμόνι και οθονουλα 2 γραμμών! Τι να κάνουμε τώρα;
Επίσης το τουσον δίνει οθόνη ψηφιακη οργάνων από την βασική έκδοση πολυμέσων 8 ιντσών και κλιματισμό.
Το κασκαι ψηφιακή από την 3η ! Και τα υπόλοιπα από την 2η.
Επίσης κακά τα ψέματα τα περισσότερα κασκαι που έφυγαν την τελευταία 8 ετια ήταν 1.5 και 1.6 ντίζελ.
Ειδικά ο παλιός 1.5 ήταν τρομερά οικονομικός και αξιόπιστος ο ορισμός του vfm.
Πλέον τα πετρέλαια τα αφήνει εκτός και σίγουρα θα κοστίσει σε πωλήσεις.
Τέλος έχοντας οδηγήσει το νέο και παλιό τουσον και το παλιό κασκαι ανεξάρτητα τύπου ανάρτησης το τουσον είχε καλύτερη συμπεριφορά. Το κασκαι , του 2015 που είχα οδηγήσει όχι το σημερινό χοροπηδούσε στην πρώτη ευκαιρία στο τουσον δεν συμβαίνει αυτό. Δεν ξέρω βέβαια πόσο έχει βελτιωθεί το κασκαι πλέον.
-
@Dublin ++
Το Juke είναι πολύ μεγάλο κρίμα που δεν φοράει αλλά μοτέρ πλην του άψυχου 1.0L. Το πήρα td αρχές του 2020 με μια φίλη που βοηθούσα και μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση πρωτίστως για την ποιοτική του εξέλιξη σε σχέση με το προηγούμενο και δευτερευόντως με την εκμετάλλευση χώρων! Οκ μόνο για πόλη ο 1.0L και πολύ μέτριο το μηχανικό του κιβώτιο (μακριές ασαφείς σχέσεις συγκεκριμένα). Αν του έδιναν τον Tce θα έκλαιγε χωρίς μαντιλι το Captur κατά την άποψη μου....
Πώς γίνεται ο 1.0 του captur με 100 άλογα να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής και ο 1.0 του juke με τα 117 άψυχος;
Τι διαφορές έχουν;
Κι εγώ ένα Τζουκάκι με 130 άλογα mild hybrid θα το ζαχάρωνα.
-
Εγώ βλέπω ότι οι εταιρείες προσπαθούν τελευταία να κόβουν τις επιλογές σε εξοπλισμό και κυρίως κινητήρες και κιβώτια.
Θες τον πιο δυνατό κινητήρα θα πάρεις υποχρεωτικά και αυτόματο κιβώτιο ή πιο πλούσια έκδοση.
Δλδ κάποιος που απλα θέλει τον δυνατό κινητήρα χωρίς να θέλει την άνεση και το κόστος του αυτόματου δεν μπορεί να το πάρει, ενώ θα πρέπει να πληρώσει και εξοπλισμό που δεν τον θέλει.
-
Βρε ποιο QQ λέτε; Στα 25.000 υπάρχει υπερπλήρες και αυτόματο το C4. Μην αναφερθώ στο κορυφαίο κατά την άποψη μου crossover xceed στα ίδια περίπου χρήματα.
Και μην μου πείτε πως έχουν ...μικρότερο πορτπαγκαζ. Με 5κ διαφορά και καλύτερο εξοπλισμό απλά δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει.
Με τα καλά C να ξεκινούν ουσιαστικά στα 30κ και τα υπερυψωμένα 208 και clio να αρμεγουν με άψογο μάρκετινγκ στα 25κ ήρθε η ώρα των crossover να λάμψουν.
-
Εντάξει το κασκαι είναι φαρδύτερο αρκετά από το c4 και με +100λτ παραπάνω αποσκευές , για χώρο στα πόδια δεν ξέρω αν υπερτερεί....αλλά θα σου πει και άλλος αν θες τους χώρους του κασκαι φτάνουν και τα 25Κ! Και ας έχεις ελλείψεις απτής ποιότητας....
-
Το C4 δεν τα φτάνει αυτά τα καινούργια C suv που συζητάμε, είναι πολύ μικρότερο αυτοκίνητο και με πλατφόρμα B κατηγορίας. Το αντίστοιχο Citroen είναι ξεκάθαρα το C5 Aircross, και είναι μία πάρα πολύ αξιοπρεπής και συμφέρουσα λύση, αφού ξεκινάει χαμηλότερα από όλα (24.500) με εξοπλισμό που αλλά ξεκινάνε στην 2η έκδοση (κάτι μάλλον αναμενόμενο, αφού είχε και φθηνότερη 1η έκδοση την οποία έκοψαν μάλλον για να μη χτυπήσει το C4).
Είναι και το ψηλότερο από όλα σε ground clearance, οπότε υπερκαλύπτει και τις Φροϋδικές προβολές του Γάτου!
Πάντως το Tucson στα 30.790 που είχε 180hp, αυτόματο, AWD (33.500 το diesel 136 άλογα = αυτά τα αυτοκίνητα είναι μανούλα για μαζούτ..) παίζει μόνο του για καινούργιο μοντέλο με AWD.. Δεν ξέρω βέβαια αν ανέβηκε η τιμή του, γιατί κάτι ακούστηκε ότι πήραν λίγο πάνω τα Tucson τελευταία.
Πάντως ο ανταγωνισμός, παίζει εδώ..Qasqai158hp 34.000€ και Kuga 41.000€ το 2.0 diesel..
-
Το 140ps έχει 10' νταν αλλά ένα νούμερο σε ένα χαρτί ποτέ δεν θα μπορέσει να σου δώσει την αίσθηση της πραγματικής οδήγησης. Όποιος θέλει ας πάει να το πάρει td και αυτό και το Kuga 1,5T βενζίνης αλλά και το puretech 1,2T 3008 και ας βγει να με βγάλει ψεύτη. ΔΕΝ λέω ότι είναι καλύτερο αυτοκίνητο από αυτά το QQ, δεν τρελάθηκα ακόμα (νομίζω).
Για τον εξοπλισμό βλέπω μια ακατανόητη επιμονή για 'αυτό που βλέπουμε' στα πρώτα reviews. Δηλαδή το πρόβλημα μας είναι οι 20' ζάντες (major fail), τα napa leather καθίσματα και η μαύρη οροφή; Γιατί οπτικά μόνο σε αυτά διαφέρει το N-connecta των 29κ από το Teckna+ των 33κ. Τα υπόλοιπα (θερμαινόμενα καθίσματα, ασύρματη φόρτιση και HUD) λυπάμαι αλλά δεν 'φαίνονται' δεν είναι οπτική διαφορά για να είμαστε ακριβείς!
Πάει αυτό. Το Tuscon τώρα γιατί συνεχίζει και μπαίνει στην κουβέντα όταν επαναλαμβάνω ότι δεν έχει ΜΙΣΗ μέτρια κριτική (περιμένω link, όχι φυσικά από ελλαδιστάν). Επειδή κάποιοι εντυπωσιάζονται με τον εξοπλισμό της Distinctive στα 28.800€ με τα 180ps που έχει επιδόσεις πολύ περισσότερο κοντά στο 140ps παρά στο 160ps QQ ενώ ταυτόχρονα καταναλώνει τον άμπακο (ειδικά για mh) έχει πανάλαφρο ασαφές τιμόνι και πολλαπλούς μόνο κατ' όνομα καθώς δεν είναι στημένο καθόλου καλά; Γιατί συνεχίζει και γίνεται γάργαρα η παντελής έλλειψη έστω και optional HUD/ACC; Όλα καλά εκεί με τις εξοπλιστικές ελλείψεις;
Τέλος γιατί πάλι δύο μέτρα και δύο σταθμά; Εδώ για το Tuscon γιατι δεν λέτε ότι 'αυτό που βλέπουμε' κοστίζει 33κ+ και όχι 28.800€; Να σας θυμίσω ότι όλοι χαλβαδιαζατε ένα Tuscon distinctive αυτόματο 180ps με επιπλέον εξοπλισμό bird view, blind spot (ψαρωτικό με τις ενδείξεις από τις κάμερες στο cockpit) και φυσικά τα δερμάτινα θερμαινόμενα/ψυχόμενα καθίσματα. Μην πω και τετρακίνητο γιατί αυτό δεν φαίνεται! Αν αυτό το Tuscon λοιπόν που κάνει τα μάτια σας καρδούλες με τον συγκεκριμένο έξτρα εξοπλισμό δεν έχει 33κ+ εγώ ζητώ δημόσια έναν mod να με banαρει εχθές καθώς μάλλον είμαι καρφί για ακούσιο εγκλεισμό!
Εν κατακλείδι για ΚΑΤΩ από 30κ το QQ ως N-connecta M/T 140ps MKIII είναι μια πολύ καλή και πολύ αναβαθμισμένη επιλογή σε σχέση με το MKII. Δεν είπε κανείς ότι είναι ΤΟ καλύτερο, ούτε ΤΟ μοναδικό αντίστοιχα καλό, ούτε του έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό να το αγοράσει. Μην ισοπεδώνουμε όμως ένα νέο υποσχόμενο όχημα γιατί μας κάνει κλικ κάτι άλλο το οποίο μάλιστα έχουμε σαν στόχο με -5κ εξοπλισμό από αυτόν με τον οποίο το προβάλουμε...
-
Πώς γίνεται ο 1.0 του captur με 100 άλογα να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής και ο 1.0 του juke με τα 117 άψυχος;
Τι διαφορές έχουν;
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Όπως πχ στον VAG με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εφαρμογή 1,5TSI στα Golf/Leon που στο Leon είναι σαν να έβγαλες το φίμωτρο από το μοτέρ του Golf (έχει ειπωθεί στο νήμα του Leon όπου έγινα ρόμπα γιατί υπερεκτίμησα το listening των αγγλικών μου). Μάλλον έχει να κάνει με τους προκαθορισμένους 'ρόλους' άνα μάρκα/μοντέλο που παίζουν ώστε να μην έχεις 3/4 διαφορετικά μόνο στο σήμα μοντέλα από κάθε όμιλο. Αδικία μεν για κάποιους αλλά φευ...
-
Βρε ποιο QQ λέτε; Στα 25.000 υπάρχει υπερπλήρες και αυτόματο το C4. Μην αναφερθώ στο κορυφαίο κατά την άποψη μου crossover xceed στα ίδια περίπου χρήματα.
Καλές επιλογές αμφότερα φυσικά. Είπαμε επιλογές υπάρχουν για όλα τα γούστα. Τα συγκεκριμένα πολύ τίμια και τα δύο. Μάλιστα για το Xceed έχω δηλώσει πολλάκις τον ενθουσιασμό μου. Άρχισε βέβαια να δείχνει την ηλικία του και είναι λιγότερο πρακτικό για οικογένεια σε σχέση με ένα QQ πχ.
Nissan Qashqai 2021