-
Συγνώμη αν κανιβαλιζω το νήμα αλλά θεωρώ ότι με την προώθηση από τους κατασκευαστές του 'τέλους' των μηχανικών κιβωτίων, τουλάχιστον στα αυτοκίνητα καθημερινότητας, οφείλουμε να εμβαθύνουμε την κατανόηση μας απέναντι στις επιλογές μας πριν είναι αργά.
Εύλογες απορίες και πολύ ωραίο θέμα!
Για περισσότερη συζήτηση έχουμε και το αντίστοιχο θέμα:
https://forum.4troxoi.gr/τεχνικά-θέματα-βελτιώσεις/αυτόματα-vs-χειροκίνητα-κιβώτια-ταχυτήτων
-
REALZEUS wrote:
Sabas_Thess wrote:
Επίσης αν υπάρχει και μια αυτοσυγκράτηση έναντι του DCT αποφεύγεις τον 160ps.
Μακάρι να ήταν DCT. CVT είναι. Όποιος θέλει δε τετρακίνητο παντρεύεται και το CVT.
Ωχ ακόμα χειρότερα φίλε, πφφφ...
Btw Αλέξανδρε θα ήθελα την άποψη σου επι του θέματος του DCT. Δεν θυμάμαι να έχεις ήδη εκφέρει ή ίσως να το έκανες σε νήμα που εγώ δεν έχει τύχει να παρακολουθήσω.
Συμμερίζεται την περιρρέουσα άποψη ότι έχει 'μέση ζωή περί τα 60κ χιλιόμετρα' σε μέση χρήση; Θα το επέλεγες σε πρώτο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιείται συστηματικά σε όλες τις συνθήκες μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένης κίνησης;
Τέλος θεωρείς ότι όλος αυτός ο ντόρος έναντι του DCT οφείλεται κυρίως στα προβλήματα των DSG του VAG στα mainstream μοντέλα του ομίλου και στο powershit της Ford τουλάχιστον μέχρι τις προηγούμενες γενιές ή συμμερίζεσαι την άποψη όσων θεωρούν ότι το 'πρόβλημά' του είναι δομικό οπότε αφορά το σύνολο των εφαρμογών του;
Συγνώμη αν κανιβαλιζω το νήμα αλλά θεωρώ ότι με την προώθηση από τους κατασκευαστές του 'τέλους' των μηχανικών κιβωτίων, τουλάχιστον στα αυτοκίνητα καθημερινότητας, οφείλουμε να εμβαθύνουμε την κατανόηση μας απέναντι στις επιλογές μας πριν είναι αργά.
Γεια σου Χρήστο!
Σου απήντησα στο κατάλληλο νήμα φίλε:
-
Εεε καλά πταίσμα είναι αυτό...σιγά. Αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής είναι, αναμενόμενα τέτοια πράγματα (για εμένα τουλάχιστον).
-
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ακατάλλη για ψυχαναγκαστικούς Το συγκεκριμένο είναι όχημα προπαραγωγής και παρουσιάστηκε από https://www.youtube.com/watch?v=8ikzCId7zqg
Κι εγώ το πρόσεξα εχθές που είδα το βιντεάκι και κατευθείαν χτύπησαν οι ψυχαναγκαστικές καμπάνες... πιστεύω σε αυτοκίνητο κανονικής παραγωγής θα υπάρχει πιο αποτελεσματικός ποιοτικός έλεγχος.. όχι ότι δε θα έχουμε θέματα συναρμογής, αλλά τουλάχιστον όχι τόσο χοντρά
Το άλλο που μου έκανε εντύπωση σε αυτό το βιντεάκι είναι ο επιλογέας mode οδήγησης πίσω από τον επιλογέα ταχυτήτων.. μου φάνηκε μεγάλος σε σχέση με έναν άλλο πιο μικρό και διακριτικό που έχω δει για το νέο QQ με τον επιλογέα για χειροκίνητο κιβώτιο και είναι σαν του Juke.
-
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ακατάλληλη για ψυχαναγκαστικούς Το συγκεκριμένο είναι όχημα προπαραγωγής και παρουσιάστηκε από https://www.youtube.com/watch?v=8ikzCId7zqg
-
Το hud είναι τελικά στην τέκνα έκδοση με τις 19αρες ζαντες στα 33Κ στο 1.3 140.
-
Λογικό δεν είναι όταν το νέο HUD (κανονικός projector 10' full info) είτε να στο δίνουν μόνο στην τέκνα είτε να στο χρέωναν, αν υπήρχε δυνατότητα διαμόρφωσης, γύρω στο χιλιάρικο+; Όταν οι υπόλοιποι σου χρεώνουν 500-600 το τζαμάκι με τις minimum πληροφορίες είναι καλύτερα; Για κάποιον που δεν θέλει πολλά το αμάξι είναι απόλυτα τίμιο όταν η βασική του έκδοση έχει το πλήρες πακέτο βοηθημάτων ασφάλειας πολλά από τα οποία είναι optional και τα πληρώνεις αδρά ή ακόμα δεν διατίθενται καθόλου σε άλλους κατασκευαστές...
-
Το αμάξι ξεκινάει με την Premium ουσιαστικά και εγώ θα έπαιρνα την 140 manual N-Connecta+ ράγες οροφής που θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον από την Premium.
-
Στην βασική στα 25Κ ( όχι και τόσο βασική δλδ τιμή) παίρνεις πραγματικά όλη την πλατφόρμα συστημάτων ασφαλείας ( που τα περισσότερα όμως από του χρόνου θα είναι έτσι κι αλλιώς υποχρεωτικά σε όλα τα αμάξια) αλλά παίρνεις και σιδερένιες ζάντες , πλαστικό τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων και οθονουλα πολύ χειρότερη από αυτή που είχε το προηγούμενο μοντέλο προ εξαετίας.
Για να πάρεις το αμάξι όπως το βλέπεις στα βίντεο πρέπει να περάσεις τα 30 χιλιάρικα!
Φάουλ επίσης ότι το 2021 ψηφιακή οθόνη οργάνων παίρνεις από την τρίτη έκδοση και μετά! Ο ανταγωνισμός πλέον την δίνει από την πρώτη σε πολλά μοντέλα ή στην χειρότερη στην δεύτερη.
Και όλα αυτά για νισσαν , με κακό σέρβις, μέτρια αξιοπιστία και συναρμολόγηση.
Στα πολύ θετικά του είναι οι διαστάσεις και η ευρυχωρία του και ο επακρης πλέον χωρίς αποσκευών.
Ερωτηματικό τι λέει το αυτόματο , η ποιότητα κύλισης , αν ξεπεράστηκαν οι τριγμοί του προηγούμενου μοντέλου και αν σταμάτησε να χοροπηδά η πίσω ανάρτηση.
-
Το αμάξι ξεκινάει με την Premium ουσιαστικά και εγώ θα έπαιρνα την 140 manual N-Connecta+ ράγες οροφής που θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον από την Premium.
Αυτό που λες έχει 31500 όχι κλειδί με μεταλλικό! Δλδ ακριβότερο από Κούγκα, τουσον, c5, chr, τιγκουαν, καροκ, και μπαίνει στα χωράφια του 3008....
Το κασκαι τόσα χρόνια πουλούσε τρελα την ασεντα και κονεντα σε 1.5 και 1.6 ντίζελ ως τα 25-26Κ και τώρα αυτή είναι η αφετηρία του αμαξιού με τις σιδερένιες ζάντες και το πλαστικό τιμόνι....
-
Το πλαστικό τιμονι εγώ το βλέπω ως κάτι θετικό.
-
Τα πράγματα ειναι απλά: το νεο QQ εχει €30κ και πάνω, με αυτη την τιμή συγκρίνεται με τον ανταγωνισμό. Απο την αλλη ειναι σαφως βελτιωμενο και αναβαθμισμένο απο το απερχόμενο.
-
Η ποιότητα συναρμογής και υλικών του φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα του Juke το οποίο έκανε άλμα εμπρός σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του. Καλό σημάδι ο συγκροτημένος ήχος του κλεισίματος στις πόρτες. Για αυτά δεν ανησυχώ ότι θα είναι κουδουνίστρα σαν το προηγούμενο. Στο σύνολό του εξοπλιστικά είναι εκεί που πρέπει στα 29κ. Διαφωνώ με το 30κ+ αλλά προσωπικά δεν θεωρώ και καθόλου απαραίτητα τα αυτόματα κιβώτια, τα 10' HUD, τα θερμαινόμενα καθίσματα/τιμόνι τα S/R και τις ανούσιες 19/20' ζάντες της μόστρας.
Δεν αμφιβάλλω ότι στα 29κ υπάρχουν και άλλες πολυ καλές επιλογές. Αυτό από μόνο του δεν καθιστά κακή ή μέτρια επιλογή το νέο QQ. Το θέμα της πίσω ανάρτησης θα φανεί. Πάντως δεν πρέπει να κρίνεται μόνο από την θεωρία. Υπάρχει ένα 3008 που πατάει πολύ καλά για ημιακαμπτος αλλά και ένα Tuscon που παρά τους πολλαπλούς δεν έχει καθόλου καλή εφαρμογή με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το αυτόματο από την στιγμή που θα είναι CVT θα αποτελεί ζήτημα η επιλογή του έτσι και αλλιώς. Άλλωστε οι τιμές στις εκδόσεις του 160ps έτσι και αλλιώς είναι υψηλές. Πράγματι και εμένα δεν μου κάθεται καλά να ξεκινάει η τιμή από '3' ειδικά όταν μπορείς να πάρεις 3008 Active+, νορμάλ διαμορφωμένο Tiguan Life και πολλά άλλα με οριακά λιγότερα από 30κ.
Για όλα αυτά λοιπόν κατέληξα να πω παραπάνω ότι το QQ είναι 'τόσο-όσο' ως N-connecta στα 29κ χωρίς το feel pack με τα θερμαινόμενα, το adaptive charger & το S/R. Αν αξίζει τα λεφτά του σαφώς εξαρτάται και τι παίρνεις με τα ίδια λεφτά από τον ανταγωνισμό. Μην ξεχνάμε ότι σύντομα θα έρθει και το ξαδερφάκι του το Kadjar το οποίο κάτι παραπάνω θα πρέπει να προσφέρει.
Επιλογές θα υπάρχουν πολλές και για όλα τα γούστα. Απλά δεν δέχομαι να γίνεται με το QQ το αντίθετο από ότι έγινε όταν αντίστοιχα παρουσιάστηκε το Tuscon. Πλέον είναι γνωστό ότι είναι μια μετριότητα και όμως αρχικά έπεσε το προσκύνημα του αιώνα. Εκεί τα 29κ για το Tuscon που δεν έχει ούτε option ACC/HUD έγινε γάργαρα και όλα καλά. Ή μήπως είναι γνωστή για το άριστο σέρβις της η Hyundai και έχω χάσει επεισόδια; Μάλλον όχι...
-
Σε τιμές κοντά στα 32 χιλιάρικα που έχουν κάποιες εκδόσεις του QQ, αν μπορείς να βάλεις άλλα 2 χιλιάρικα παραπάνω, παίρνεις Volvo XC40 T3 Momentum με αυτόματο κιβώτιο.
Ε παρόλα τα περισσότερα μπλιμπλίκια που μπορεί να έχουν οι συγκεκριμένες εκδόζεις του QQ, εφόσον θα είχα τη δυνατότητα θα πήγαινα στο Volvo.
-
Τώρα θα συγκρίνουμε την αξιοπιστία της χιουνται με τα νισσαν της τελευταίας δεκαετίας; Ή το οικονομικό σέρβις του τουσον με τα αντίστοιχα του κασκαι;
Ή την 5ετη εγγύηση με απεριόριστα χλμ ;...
Το τουσον στα 25-26Κ παίρνεις 150 άλογα σε 1.6 και όχι 140 σε 1.3 και +100 λτ απόσκευες και δερμάτινα τιμόνια και λεβιεδες.
-
Δεν είναι τόσο μέτριο το Tucson, απλά δεν είναι τόσο 'ξεδιάντροπα' καλό σε σχέση με την τιμή του.
Περίπου μία η άλλη τα βλέπω όλα εγώ στα καινούργια C suv.
1.3P DiG-T 140 PS Hybrid Elite: 24.990€
1.3P DiG-T 140 PS Hybrid Premium: 26.790€
1.3P DiG-T 140 PS Hybrid N-Connecta: 28.990€
H Elite θεωρώ ότι έχει πολλές ελλείψεις, η Premium μου φαίνεται πολύ αξιοπρεπής, και εγώ θα έπαιρνα την N-Connecta αν ήμουν στην αγορά για C suv, και θα μου έφτανε, 30.000, όσα δηλαδή είχα προϋπολογισμο και πέρυσι για C suv.
Ακόμη το C5 Aircross εξακολουθεί να μου αρέσει καλύτερα, και περιμένω και το Sportage, μπορεί να μπει στην κορυφή αν δεν είναι τόσο 'Ασιατικό' στον σχεδιασμό του!
-
Πανέμορφο αυτοκίνητο, όπως και ο προκάτοχος του, με αξιοπιστία άνω του μέσου όρου και σχεδιασμό θελκτικότατο. Τολμώ να πω πως θα συνεχίσει την καλή πορεία του προηγούμενου μοντέλου καθώς δείχνει συνολικά πολύ βελτιωμένο ενώ με τον 1.3 (ο οποίος έχει γραμμική λειτουργία και αποδεικνύεται τσιγγούνης) θα χαρίσει άπλετη οδηγική ευχαρίστηση στους κατόχους.
Πολύ ευχάριστη έκπληξη από την Νισσάν .
-
Πανέμορφο αυτοκίνητο, όπως και ο προκάτοχος του, με αξιοπιστία άνω του μέσου όρου και σχεδιασμό θελκτικότατο. Τολμώ να πω πως θα συνεχίσει την καλή πορεία του προηγούμενου μοντέλου καθώς δείχνει συνολικά πολύ βελτιωμένο ενώ με τον 1.3 (ο οποίος έχει γραμμική λειτουργία και αποδεικνύεται τσιγγούνης) θα χαρίσει άπλετη οδηγική ευχαρίστηση στους κατόχους.
Πολύ ευχάριστη έκπληξη από την Νισσάν .
Πάω και στοίχημα ότι σε απόλυτες τιμές ΔΕΝ θα συνεχίσει την καλή πορεία του προκατόχου του, για τον απλούστατο λόγο ότι για περίπου 5 χρόνια έπαιζε μόνο του, και για μερικά ακόμη με σχετικά μικρό συναγωνισμό.
Καλή πρόταση, αλλά πλέον υπάρχουν 6-7 παραπλήσιες επιλογές που θα μοιραστούν πωλήσεις.
-
Σωστό και αυτό.
Αλλο μόνος σου και άλλο με χίλιους άλλους δύο και νέα b suv που έρχονται.
-
Καλα ο Δουβλινος αλλα βρε συ ΛΑΠ πως την πατησες? Δηλαδη δεν ειχε ανταγωνισμο ο προκατοχος του? Εκτος κι αν το συγκρινουμε με το 208, το κλιο και το γιαρις... Εχουμε και λεμε. Στην κατηγορια του ειχε θριαμβευσει. Θυμαμαι κατι συγκριτικα εδω μεσα με το scross, vit, x1 daster tuscon kuga kadjar jeep fiat 500x ,tiguan, mitsub. Chr επειτα και 3008. Φυσικα και ειχε αντιπαλους και τοτε. Απλα τους κατατροπωσε. Ειναι σα να διαβαζω στο νημα ενος νεου γκολφ πως τοσα χρονια ειναι πρωτο γιατι στην κατηγορια του δεν υπηρχαν προτασεις απο αλλες εταιρειες... Υποψη ακομη και η προηγουμενη γεννια του ακομη και οταν επεσε απο το θρονο δεν γκρεμοτσακιστηκε. Η επιτυχια του ειναι ομοια με του γκολφ . Ειναι θρυλος πλεον στα πρωταθληματα.
Nissan Qashqai 2021