-
To Kuga δεν κατάφερε να πουλήσει όταν ήταν η φρέσκια επιλογής στην κατηγορία, τώρα με κάθε νέα κυκλοφορία, πάμε από το ρηξικέλευθο (Tucson), στο μετά-μορντενο (3008 fl), στο μινιμαλ (modern-retro H-RV), στην ολική αναβάθμιση του Βασιλιά (QQ) και βάλε και το Sportage που έχει κοινό στην Ευρώπη (και ενθουσιασμό μετά την απίστευτη κυκλοφορία του Tucson) και όλα τα VAG που έρχονται facelift και κάποια αλλαγές (τεράστια αγορά), όπως και το ανανεωμένο Kadjar, και πραγματικά δεν τα βλεοωτ καλά τα πράγματα για τη Ford.
Θα χρειαστεί άμεσα καινούργια κυκλοφορία πραγματικού C suv, ή να φέρει Bronco για να καλύψει πωλήσεις.
1ο μέτρο βέβαια θα είναι να ρίξει τιμές (είναι ήδη καλά τιμολογημενο, πόσο να πέσει;) Και selling point οι φθηνές έκδοσεις diesel ,που δεν προσφέρουν οι άλλοι.
-
Ρε παιδιά, μήπως έχει κάτι χαθεί στη μετάφραση;
Είναι δυνατόν στην κανονική υβριδική έκδοση να έχει ένα βενζινοκινητήρα 157 ίππων μόνο και μόνο για να φορτίζει τον ηλεκτροκινητήρα των 190 ίππων; Μου φαίνεται τρομακτικό overkill...
-
1ο μέτρο βέβαια θα είναι να ρίξει τιμές (είναι ήδη καλά τιμολογημενο, πόσο να πέσει;) Και selling point οι φθηνές έκδοσεις diesel ,που δεν προσφέρουν οι άλλοι.
Υπάρχουν κάποιες αστοχίες στα πακέτα για τι ς οποίες δε βρίσκω καμμία λογική.. πχ για απλά full led μπροστά (όχι τα adaptive) και υποβραχιόνιο πίσω πρέπει να πας στην ST Line X, δλδ να φτάσει 33.000 (για 1.5 ecoboost, manual, απλό χρώμα).. αυτά θα έπρεπε να τα δίνουν από την Titanium ακόμα (26.800 για 1.5 ecoboost, manual, απλό χρώμα ή 31.500 για 1.5 ecoblue, auto, απλό χρώμα)... μιλάμε για ταξιδιάρικο, οικογενειακό αυτοκίνητο και το έτος γράφει 2021!
Ελπίζω ο ανταγωνισμός, που όπως ανέφερες εμφανίζεται φέτος πολύ ισχυρός με πολλές καλές επιλογές, να τους αναγκάσει να αναθεωρήσουν κάποια πράματα.
Στην παρουσίαση του Qashqai νομίζω αναφέρθηκε ότι οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι... μακάρι
-
Θα ηθελα πολυ να έχει αυτόματο DCT παρά το CVT... εκτος αν προκειται για καποια αναβαθμισμένη εκδοχή του (δυσκολα..)
Η πολλαπλών με τις 20αρες πολυ ενδιαφέρουσα πρόταση... αλλά ποσο θα 'κοπαναει' τους επιβατες η 20αρα; θα δειξουν τα τεστ..
Αν κρατησουν τις τιμες σε νορμαλ επιπεδα, θα σαρωσουν
-
Προτιμώ το CVT με τα χίλια (άσχετα εαν η ανάγκη θα με καταντήσει με DCT!!) από το διπλοσύμπλεκτο. Το βασικό είναι ότι συνδυάζεται με 4κίνηση, κάτι που στο υφιστάμενο δεν γίνεται.
-
Οι 20αρες ίσως να έχουν λογική διάσταση ελαστικών, δλδ. π.χ 225/45, αλλιώς εαν είναι φλίδες θα κοπανάει.
-
Τιμές δεν προβλέπω να είναι νορμάλ, άνετα θα φτάνει τα €30Κ για μια λογική έκδοση και πάνω από 30Κ για καλό εξοπλισμό. Μακάρι να διαψευσθώ. Εαν έρθει σε χαμηλή τιμή, θα σαρώσει όπως και ο προκάτοχός του.
@Harisma: όντως μεγάλη μπούρδα τόσο δυνατό κινητήρας για να φορτίζει τις μπαταρίες, αλλά μάλλον δεν βγάινει με μικρότερο, δεν έχει αρκετή απόδοση. Όμως είναι κάργα αντι-οικολογικό και αντι-ενεργειακό! Πάντως δεν έχει χαθεί κάτι στην μετάφραση. Εδώ το κείμενο από το επίσημο δελτιο τύπου:
'The new Qashqai's e-POWER system is comprised of a high-output battery and powertrain integrated with a category-leading variable compression ratio 154hp petrol engine, power generator, inverter and 140kW electric motor of similar size and power output as found in Nissan's electric vehicles' -
-
Τα θέματά μου με το απερχόμενο QQ ήταν ποιότητα/συναρμογή εσωτερικού, ασαφές μηχανικό κιβώτιο και αρκετές για τα θέλω μου κλίσεις στις στροφές. Ο Tce 140 μου φάνηκε αρκετός για το σκάφος και τον ρόλο του οχήματος. Ο Tce 160 πάλι ήθελε καλύτερη εφαρμογή, ξεκάθαρα. Ο Dci οικονομικός αλλά άψυχος. Πολύ θετικό στο νέο η καλύτερη εκμετάλλευση χώρων, χαρακτηριστικο στο οποίο υστερούσε το προηγούμενο.
Συμφωνώ ότι η τιμολόγησή του θα καθορίσει και πάλι την επιτυχία του σε μεγάλο βαθμό. Επιτρέψτε μου όμως να αμφιβάλω ότι θα ξεκινάει κοντά στα 30κ στην Ελλάδα. Έχει καψούρα με το QQ ο Θεοχαράκης και θα πετύχει πάλι τιμές καλές. Ε, προφανώς οποίος το θέλει σαν το όχημα της παρουσίασης θα στοιχίζει τόσο που δεν θα αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για ένα QQ (χωρίς παρεξήγηση). Να θυμίσω ότι και για το Tuscon για 30+ λέγατε όλοι ότι θα κάνει αλλά το αμάξι ήρθε στην Ελλάδα πλήρως εξοπλισμένο στα 28.850€ 2wd και πάει στα 32.500€ για awd/7DCT. Θα πρέπει να είναι τρελός ο Θεοχαράκης για να το φέρει πιο ακριβό από το νεο Tuscon οπότε δεν συμμερίζομαι τους φόβους σας.
ΥΓ1: Μην ξεχνάμε ότι ακολουθεί σύντομα και το νέο Kadjar από την μαμά Renault. Θα πρέπει και εκείνο με την σειρά του να δώσει το κάτι παραπάνω από το QQ. Όπως και το Sportage που αναφέρθηκε σε σχέση με το Tuscon καθώς η KIA έχει τον ρόλο του λίγο πιο premium στον κορεάτικο όμιλο.
-
για μένα είναι πιο συγχρονο, φαίνεται πιο ποιοτικό και έχει 'βαρύ' όνομα. Αν κρατήσει τις τιμές σε λογικά επίπεδα, όπως πχ. η έκδοση accenta τωρα, θα μοσχοπουλήσει όπως το προηγούμενο
-
Επιτρέψτε μου όμως να αμφιβάλω ότι θα ξεκινάει κοντά στα 30κ στην Ελλάδα.
Εγώ ανέφερα το 30Κ (δεν πρόσεξα εαν το έγραψε και άλλος) και μιλάω για καλά εξοπλισμένη έκδοση. Τώρα εαν έχει σαν την προηγούμενη με τάσια, πλαστικό τιμόνι και χωρίς προβολείς ομίχλης, εεε δεν την συζητάω καν εν έτη 2021. Πιστεύω κανα 25-26 θα έχει μαι μεσαία έκδοση με τον 130αρι κινητήρα και πέριξ των 30 με τον 160αρι και τους πολλαπλούς. Μακάρι τόσο να έχει η 4κινητη, αλλά την βλέπω να ακουμπάει τα 35. Ίδωμεν το καλοκαίρι.....!!
-
Παιδια ένα picanto i10 spacestar κοστιζουν 14 και 15.000 ευρω όντας όμως πλούσια εξοπλισμένα.
Τα 30.000 ευρω τα βρισκω αναλογικά καλή τιμή για ένα ολοκληρωμένο c suv.
Αισθητικά κάτι δεν μου βγαίνει.... Εχει ενα συντηρητικό μοτίβο, δηλαδή σου δίνει την νέα εποχή σχεδίασης αλλά με δόσεις όχι ολοκληρωμένα. Τα περισσότερα ιαπωνικα έτσι κάνουν δηλαδή.
Αντε να δουμε μια σημαντική λεπτομέρεια πέρα από τα δερμάτινα τιμονια και τις ηλεκτρικές πόρτες του χώρου αποσκευων.... Θα έχει άραγε παθητικη ασφάλεια με προστασία small overlap;;;;;
Μονο τα Honda τα volvo και ισως τα Ford έχουν. Φροντίζουν και σεβονται τους πελάτες τους.
-
Αντε να δουμε μια σημαντική λεπτομέρεια πέρα από τα δερμάτινα τιμονια και τις ηλεκτρικές πόρτες του χώρου αποσκευων.... Θα έχει άραγε παθητικη ασφάλεια με προστασία small overlap;;;;;
Τι να τα κάνεις αυτά? Ποιόν ενδιαφέρουν? Εδώ και μέσα στο φόρουμ (που υποτίθεται είμαστε λίγο πιο ψαγμένοι) φίλοι λένε ξεκάθαρα ότι θεωρούν πιο σημαντικό τις οθόνες από την καλή ανάρτηση! Οπότε και οι κατασκευαστές ακολουθούν τις 'εντολές' των αγοραστών.
-
Τα Volvo είναι τιμολογημένα (δικαίως) σαν premium και δεν απευθύνονται στο μέσο πορτοφόλι, ούτε ως αγορά ούτε ως κόστος χρήσης - συντήρησης. Πέρα τούτου δεν τρελαίνομαι για το 1,5 μοτέρ του XC40, από παντού προκύπτει ως ένα μέτριο. Τα Ford 'χρειάζονται' ένα suv στα 4,40m ανάμεσα στα εξαιρετικά Kuga/Puma (Mondeo suv ίσως;). Και όχι το Focus Active με τα 380l, τον επίσης ημιακαμπτο και τον 1000αρι ecoboost δεν θα ήταν στις πρώτες μου επιλογές. Το HRV όταν με το καλό θα έρθει αναλόγως τιμολόγησής του από τον Σαρακάκη ναι θα είναι σοβαρότατη επιλογή. Αυτό δεν καθιστά όμως κακές επιλογές ένα βελτιωμένο στους τομείς που έπασχε QQ ή ένα Kadjar αντίστοιχα.
Όλοι θέλουμε πολλαπλούς συνδέσμους, άριστα εξοπλισμένα και πολύ ασφαλή οχήματα. Απλά δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να δώσουν 30κ+, ακόμα και αν τα έχουν, αν κάτι άλλο καλύπτει τις πραγματικές τους ανάγκες σε αρκετούς τομείς με τέτοια περιρρέουσα οικονομικοκοινωνική συγκυρία.
-
23-24 χιλιάρικα αρχική τιμή, είναι λογική τιμή για το συγκεκριμένο. Σιγά τις μεγάλες διαφορές που έχει με το προηγούμενο.
Αν είναι κάποιος να ανέβει πάνω από τα 30 χιλιάρικα για το QQ, γιατί να μην πάρει την GLA με 34;
-
Ποιά GLA υπάρχει με 34 ? Η προσφορά που πήρα για την 200 με 1.3 Ρενώ 163 άλογα και αυτόματο κιβώτιο στην πρακτικά βασική της ήταν στα 43000 με την έκπτωση . Και η Β στα 47000
-
Αν είναι κάποιος να ανέβει πάνω από τα 30 χιλιάρικα για το QQ, γιατί να μην πάρει την GLA με 34;
Γιατί έχει μόνο τιμόνι! Για να γίνει αξιοπρεπής θές περί τα €45Κ και με τον εξοπλισμό του QQ θα φτάνει τα €50Κ.
-
Gla A180 Style αυτόματη στα 37600 τη βγάζει ο διαμορφωτής. Νομίζω έβγαινε σε αυτά τα λεφτά σε progressive όταν το είχα κοιτάξει παλιότερα. Τώρα όταν της βάζεις τα πακέτα εξοπλισμού τα βγάζει ακριβότερα.
-
Έτσι όπως το κόβω θα κρατήσει χαμηλά τιμή, θα έχει ως γνωστόν και μία πρώτη έκδοση δεκαετίας 00, τώρα 4κινηση και εξωτικές κινητήριες λύσεις θα κοστίζουν.
Δεν βλέπω καμία σπουδαία premium επιλογή στο σαλόνι και γενικά, πολύ mild σχεδιασμός εσωτερικά, λογικά θα κρατηθεί και χαμηλά η τιμή.
Μπρος το δρόμο που χάραξε το Tucson!
-
Εντάξει, εμφανισιακά τα σπάει.
Λίγο πιο καλοσχεδιασμένο ταμπλό να έφτιαχναν και θα ήταν σούπερ.
Να δούμε και την ποιότητα κατασκευής.
Βλέπεις κάτι τετράγωνα κουτιά με ρόδες όπως το Tiguan ή κάποια άλλα και μετά βλέπεις σχεδιαστικές προτάσεις όπως αυτή του QQ ή του 3008 και η διαφορά είναι χαώδης.
-
Μπορεί τα VAG SUV να θεωρούνται κουτιά με ρόδες αλλά αυτό που διαπιστώνω εγώ χωρίς να θέλω να προκαλέσω και να βγούμε off topic είναι ότι πλέον οι περισσότεροι αποκτούν την νοοτροπία των VAG , νέο μοντέλο που είναι ουσιαστικά ένα ''καλύτερο'' !? facelift από το προηγούμενο μοντέλο , δεν ειναι κακο αυτο , όταν είναι κάτι πετυχημένο δε το πολυαλλαζουμε και έτσι κρατάει περισσότερο στο χρόνο χωρίς να απαξιώνουμε και το προηγούμενο μοντελο.Το ίδιο πιστεύω θα κάνει και η Peugeot πλέον όταν μετά από 2, 4 χρόνια θα έρθει το νέο 3008 που θα είναι ολίγον αλλαγμένο από το τωρινό facelift. Νομίζω ότι είναι η ευρωπαϊκή νοοτροπία στην σχεδίαση (το Qashqai σχεδιάστηκε στην Αγγλία αν δεν κάνω λάθος) και γενικά η ευρωπαϊκή αγορά που γίνεται αυτό . Είμαστε μια γερασμένη Ήπειρος οπότε πάμε πλέον λίγο έως αρκετά συντηρητικά . Οποτε ισως καποια στιγμη θα σταματησουμε να βριζουμε τους Γερμανους που δεν τολμουν στην σχεδιαση γιατι κανενας δεν θα τολμα να κανεις τρελες αλλαγες.
Από την άλλη βλέπουμε τα της Ασίας προερχόμενα όπως το νέο Hyundai να μην έχει καμία σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και βλέπω και το ίδιο να γίνεται και με την Honda με το HR-V....
Στα του Qashqai κάτι με χαλάει στην νέα πλέον σχεδίαση της μάσκας της εταιρίας από το Juke και στα φώτα κάτι δε μου δενει...
-
To βρήκα, δεν δένει η μεταλλική επιφάνεια ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα. Γενικά είναι άθλιο το μπροστά μέρος (η μάσκα), δείχνει ότι προσπάθησαν να το κάνουν διαφορετικό, απλά για να είναι διαφορετικό και ως σχεδίαση είναι χάλια.
-
To βρήκα, δεν δένει η μεταλλική επιφάνεια ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα.
Μπορει να ειναι και αυτο Fani, απλα αυτα τα μπουμεραγκ φωτα ημερας ειναι καπως ασυνδετα με τα κανονικα φωτα ... θα προτιμουσα να ειναι σαν του Ariya η ολη μασκα και σχεδιαση μπροστα
-
Γιατί δεν του έδιναν την μάσκα του Ariya; Εγώ αυτό είχα υποθέσει.
Και το Juke μου αρέσει λίγο περισσότερο η μούρη (μου αρέσει το στρογγυλό led, του δίνει ιδιαιτερότητα).
Αυτό το Juke αν το είχαν με κάνα καλύτερο κινητήρα θα ήταν πολύ κοντά στην κορυφή της κατηγορίας, τώρα.. σχεδόν..
Nissan Qashqai 2021