-
Λοιπόν στο παρακάτω βίντεο μου αρέσει πολύ. Ειδικά στο 0:16-0:18 μου αρέσει ακόμη και η μούρη.
Νομίζω ότι θα το συνηθίσω και θα μου αρέσει πολύ τελικά.
-
-
Ωρε ζαγαρι ξυνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη. Ειλικρινα γνωρίζεις να υπάρχει σύνολο με 160 + άλογα τροχό που να στρίβει αξιοπρεπώς να έχει χώρους για οικογένεια και να μη θέλεις να κατέβεις από τη θέση του οδηγού πλην του focus που όμως υστερεί σε μοτέρ και να κοστίζει 26-28 χιλ.;;;;;;
Προσπερνάω το χαρακτηρισμό μου ως 'ζαγάρι', επιλέγοντας να τον ερμηνεύσω ως χιουμοριστικό και όχι ως υποτιμητικό, ώστε να σου απαντήσω (και όχι να σε βρίσω).
Μπορώ αμέσως να σκεφτώ δύο αυτοκίνητα που σίγουρα είναι ανταγωνιστικά του υπάρχοντος Civic (γιατί για το καινούριο μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε): το ένα είναι όντως το Focus 1.5 με τα 182 άλογα και το άλλο το απελθόν πλέον (αλλά σε παραγωγή από το 2017 που παρουσιάστηκε το Civic ως το 2020) Leon 1.8 με τα 180 άλογα. Κάπου κερδίζουν και κάπου χάνουν όλα. Πάντως το Civic δεν είναι το χαρτάκι υπερατού, που σβήνει όλα τα άλλα!
Ξεπέζεψε λοιπόν λίγο από το άλογο και βγάλε τα οπαδικά γυαλιά σου... Ξέρουν κι άλλοι, εκτός από τη Honda, να φτιάχνουν πολύ καλά (ή και καλύτερα) αυτοκίνητα.
-
Λοιπόν στο παρακάτω βίντεο μου αρέσει πολύ. Ειδικά στο 0:16-0:18 μου αρέσει ακόμη και η μούρη.
Νομίζω ότι θα το συνηθίσω και θα μου αρέσει πολύ τελικά.
Όνειρο είναι. Είδα το link μετά το δικό σου. Ενώ μου έκανε περισσότερο για A4 τελικά ναι είναι σχεδόν πιστό αντίγραφο του US spec Jetta! Κάτι το οποίο όπως έχω ήδη πει δεν με χαλάει καθόλου. Ας 'Γερμανίζουν' όλα πλην των μηχανικών μερών. Άλλωστε αυτό ακριβώς είναι το όνειρο!! Ανυπομονώ πραγματικά για το νέο εσωτερικό και τα eu specs των κινητήρων....
#Sedan_is_back
-
Απ' έξω jetta μέσα μου θυμίζει το a3 sedan..Εξάλου όλα τα sedan ψιλό μοίαζουν. Κ μιας κ είμαστε σε φόρουμ του civic θα είμαστε κ λίγο κολημένοι με την επιλογή μας..
-
otokomae wrote:
Ωρε ζαγαρι ξυνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη. Ειλικρινα γνωρίζεις να υπάρχει σύνολο με 160 + άλογα τροχό που να στρίβει αξιοπρεπώς να έχει χώρους για οικογένεια και να μη θέλεις να κατέβεις από τη θέση του οδηγού πλην του focus που όμως υστερεί σε μοτέρ και να κοστίζει 26-28 χιλ.;;;;;;
Προσπερνάω το χαρακτηρισμό μου ως 'ζαγάρι', επιλέγοντας να τον ερμηνεύσω ως χιουμοριστικό και όχι ως υποτιμητικό, ώστε να σου απαντήσω (και όχι να σε βρίσω).
Μπορώ αμέσως να σκεφτώ δύο αυτοκίνητα που σίγουρα είναι ανταγωνιστικά του υπάρχοντος Civic (γιατί για το καινούριο μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε): το ένα είναι όντως το Focus 1.5 με τα 182 άλογα και το άλλο το απελθόν πλέον (αλλά σε παραγωγή από το 2017 που παρουσιάστηκε το Civic ως το 2020) Leon 1.8 με τα 180 άλογα. Κάπου κερδίζουν και κάπου χάνουν όλα. Πάντως το Civic δεν είναι το χαρτάκι υπερατού, που σβήνει όλα τα άλλα!
Ξεπέζεψε λοιπόν λίγο από το άλογο και βγάλε τα οπαδικά γυαλιά σου... Ξέρουν κι άλλοι, εκτός από τη Honda, να φτιάχνουν πολύ καλά (ή και καλύτερα) αυτοκίνητα.
Θα παραμείνω πάνω στο άλογο διοτι η ίδια η ford υποβάθμισε το σύνολο βάζοντας ημιακαμπτο σε ολα εκτός αυτού με τα 180 άλογα και ταυτόχρονα του στερεί τη χαρά της αυτοκίνησης με το χειροκίνητο κιβώτιο. Δείχνει να μην ακούει το κόσμο η Ford.
Για το leon θα πω ότι είναι αμάξι που δεν θα το επέλεγε κανείς εύκολα ως οικογενειακό καθώς υστερεί σε χώρους. Είναι 1800 οπότε ξεφεύγει λίγο από τα δεδομενα και φυσικά του λείπει η αξιοπιστία. Συνεργάτης μου με το συγκεκριμένο πίνει πρωινό καφέ αντιπροσωπεία.
-
Μάλιστα...
Το Focus το προσπερνάμε γιατί έχει ημιάκαμπτο. Όχι βέβαια στην έκδοση με τα 180 άλογα που είναι αυτή με την οποία συγκρίνεται το Civic 1.5, αλλά κάτι πρέπει να βρούμε για να μην ξεπεζέψουμε...
Και το Leon το προσπερνάμε λόγω χώρων (γιατί να είναι αυτό το κριτήριο εδώ και όχι κάποιο άλλο όπου χάνει το Civic;) και επειδή το ένα αυτοκίνητο του συνεργάτη αποτελεί απόδειξη αναξιοπιστίας... Αν μιλάμε για το ίδιο 1.8 και δεν μπερδεύτηκες με κάποιο παλιότερο.
Σε αφήνω στο μικρόκοσμο σου, μακάριο στην εμμονή σου...
-
Σχετικά με το focus ξαναδιάβασε το καλύτερα. Λέω ότι η ford το υποβάθμισε εκτός από αυτό με τα 180 που έχει multy link ,αλλά στερεί τη χαρά της της αυτοκίνησης λόγω αυτόματου.
Σχετικά με το leon τωρα. Τι ξεχωριστό έχει; Αλλά ξέχασα σε εθιξα ως VAG ολτρη.
Και τέλους όλων όλοι στο μικρόκοσμο μας ειμαστε σε αυτή τη κατάσταση που ζούμε. Φαντάζομαι και συ.
-
Σχετικά με το focus ξαναδιάβασε το καλύτερα. Λέω ότι η ford το υποβάθμισε εκτός από αυτό με τα 180 που έχει multy link ,αλλά στερεί τη χαρά της της αυτοκίνησης λόγω αυτόματου.
Σχετικά με το leon τωρα. Τι ξεχωριστό έχει; Αλλά ξέχασα σε εθιξα ως VAG ολτρη.
Και τέλους όλων όλοι στο μικρόκοσμο μας ειμαστε σε αυτή τη κατάσταση που ζούμε. Φαντάζομαι και συ.
Στερείσαι τη χαρά της αυτοκίνησης αν δεν 'ανακατέβς ντ' βετζίνα' και αλλάζεις τις ταχύτητες σαν σε σειραϊκό κιβώτιο; Και μέσα στη πόλη πηγαίνεις ξεκούραστος; Το πολύ πολύ να στερηθείς τον γραμμωμένο τετρακέφαλο και γάμπα στο αριστερό πόδι, αλλά όχι και τη χαρά της οδήγησης...
-
VAGολάτρης; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ που τα βρίσκεις αυτά τα ωραία; Έχουν περάσει καμία 15αριά αυτοκίνητα από τα χέρια μου και μόνο τα δύο ήταν από το group VAG. Επί του παρόντος μάλιστα, δεν έχω κανένα VAG.
Αμ το άλλο, ότι το αυτόματο στερεί τη χαρά της αυτοκίνησης; Το ξέρουν αυτό όλοι οι άσχετοι με τα supercars; Έχεις οδηγήσει καλό (δηλαδή γρήγορο) αυτόματο με puddles στο τιμόνι και αισθάνθηκες ότι σου στερεί κάποια χαρά; Για καλό μιλάμε, όχι καμία μλκία σαν το CVT του Civic...
Κατά τ' άλλα, καλύτερα να μη με εξομοιώνεις με σένα. Αποφεύγω τους πάσης φύσεως οπαδισμούς, φανατισμούς και λοιπούς -ισμούς, όπως ο διάολος το λιβάνι.
-
harisma23 wrote:
VAGKIRK wrote:
Για ποιο λόγο να επιλέξει κάποιος ενα καλό Golf, focus , 308 ,στα 25.000-28.0000 όταν θα υπάρχει αυτό στα 180 άλογα και με τεράστιους χώρους για να επιχειρηματολογήσεις απέναντι στην σύζυγο που θα θέλει SUV ή Octavia για αυτό το λόγο και πλεόν χωρίς να φοβάσαι να πέσει παντόφλα μόλις δεί το πίσω μέρος με τις μπούκες στο κέντρο.
Πάντα θα υπάρχουν επαρκείς λόγοι για να διαλέξεις κάποιο αυτοκίνητο έναντι ενός άλλου στην ίδια κατηγορία. Μην το χάσουμε και τελείως, δεν είναι το Civic το υπεραυτοκίνητο που θα σβήσει όλα τα άλλα στην κατηγορία του! Ούτε έχει υπάρξει ποτέ τέτοιο αυτοκίνητο.
Γενικά κρατείστε μια σχετική μετριοπάθεια και κόψτε λίγο το λιβανιστήρι, γιατί αν κάποιος άσχετος διάβαζε αυτά που έχουν γραφτεί σε αυτό το thread (καθώς και του τρέχοντος Civic), θα νόμιζε ότι αναφέρεται σε κάποιο υπεραυτοκίνητο κατηγορίας supercar και όχι σε ένα καλό μικρομεσαίο.
Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν παραχθεί αμέτρητα γρήγορα οικογενειακά αυτοκίνητα με τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις σε παραπλήσια κατηγορία τιμής. Δεν υπάρχει κάποια καινοτομία..
-
Δε φαντάζομαι να συγκρίνεις αυτό που φοράει το focus με ένα πραγματικό πολυβόλο.
Και φυσικά είμαι αρνητικος και απέναντι στο cvt του civic το οποίο είναι πιο αργό κι από τη καθυστέρηση.
Και μη ξεχνάς, εδώ μιλάμε για απλά αμαξακια τα οποία λόγω ανταγωνισμού βελτιώνονται πολύ γρηγορα. Και η Honda το προσφέρει. Βλέπεις κρατάει 1 μοντέλο 4+ χρόνια και το εξελίσσει και κυρίως ακούει.
-
Καμμια έκθεση για αυτά τα γρήγορα και καλα αμαξάκια επ ευκαιρία που σε ξεσήκωσα. Τέτοια θέλουμε τώρα τέτοιες μέρες να ξεχνιόμαστε.
-
Δηλαδή εσείς με τα χειροκίνητα Σιβικ πιστεύετε πως κάνετε κατέβασμα ταχύτητας πιο γρήγορα από το 'κλακ' στο αυτάκι του κιβωτίου ΑΤ8 του Φόκους ή οποιουδήποτε άλλου αυτόματου 6-7-8 ταχυτήτων; Για ανέβασμα δεν το συζητάμε καν... έχετε οδηγήσει ποτέ σύγχρονο αυτόματο; Το ξέρετε πως έχουν και επιλογή 'Μanual' που απαιτεί μια μικρή πίεση με τα δάχτυλα ή μια μικρή κίνηση του καρπού για την άμεση αλλαγή; Και πως πλέον έχουν αντιστραφεί τα πράγματα και τα αυτόματα έχουν περισσότερες σχέσεις διαθέσιμες απ' τα χειροκίνητα; Ή επειδή η Χόντα δεν δέησε να διαθέσει ένα αυτόματο κιβώτιο της προκοπής, το κάνουμε κρεμαστάρι σαν της παροιμίας;
-
Καμμια έκθεση για αυτά τα γρήγορα και καλα αμαξάκια επ ευκαιρία που σε ξεσήκωσα. Τέτοια θέλουμε τώρα τέτοιες μέρες να ξεχνιόμαστε.
εχμμ, ο Μάστορας σου είπε για τα καλά γρήγορα οικογενειακά, όχι εγώ οπότε από αυτόν να περιμένεις ...έκθεση.
αλλά δίκιο δεν έχει, μόνο το Civic αυτής της γενιάς είναι; όλες οι εταιρείες κυκλοφορούν γρήγορες εκδόσεις των οικογενειακών τους, από τα μικρομεσαία της Alpha Romeo, μέχρι τους Γερμανούς ...
-
Για άλλη κατηγορία να το δεχτώ. Υπάρχουν πολυβολα αλλά όχι οτι το αυτόματο του focus στο manual είναι γρηγορο
-
Εδω για παραδειγμα νιωθεις την ευχαριστηση των αλλαγων, τον χειρισμο τους, αλλα γλυτωνεις τον συμπλεκτη.
Ερωτας η 159.... απο την πρωτη στιγμη. Το θυμαμαι ακομα και σημερα.
-
Δεν εχει να κανει ακριβως με την οδηγηση, αλλα με το satisfying factor. Ειναι αλλος ο ψυχολογικος παράγοντας που αρεσει το χειροκινητο.
Το ιδιο που νιωθουν μερικοι με το να σπανε σπυρακια, οπου προηλθε απο τα πιθηκια που ολη μερα ξεψιροζονται. Ειναι βαθυτερα τα αιτια του να ελέγχεις κατι με το χερι. (Δεν θα ανεχτω τα προστυχα αστεια που μολις σκεφτήκατε)
Ειναι οι τετραγωνες κινησεις του, οτι ελεγχεις εσυ την προοδο των αλλαγων μεσα απο διαδικασια των χεριων κτλ....ολα αυτα ικανοποιουν κατι στον εγκεφαλο σε αρκετους ανθρωπους.
Το οτι τα supercars ειναι αυτοματα ισχυει,, το οτι ομως οι οδηγοι τους θα ηθελαν να αλλαζουν σχεση σε ενα χτενι σαν αυτα της ferrari και αυτο ισχυει. Για αυτο και κατα καιρους βγαινουν κιβωτια χωρις συμπλεκτη αλλα με κανονικο χειροκινητο κιβωτιο.
Ο συμπκλεκτης ειναι αναγκαιο κακο για να παρεις την ευχαριστηση της αλλαγης των σχεσεων, δυστηχως.
Τετοια κιβωτια με χειροκινητο κιβωτιο χωρις ομως συνπμπλεκτη εχει η Hyundai, αντιστοιχα η Saab στο παρελθον και η mercedes.
Δηλαδη, πιο πολυ με την ευχαριστηση των χεριων εχει να κανει. Οσων πιανουν τα χερια τους, θελουν να τα χρησιμοποιουν, ειναι κατι σαν ταση, τροπος ζωης.
Καπως λέγεται ολο αυτο αλλα δεν θυμαμαι. Υπαρχει σχετικη βιβλιογραφια.
-
Παραθέτω έκθεση ιδεών μετά από 5λεπτη σκέψη αν τελικά το σχόλιο πήγαινε για εμένα.. Τούτο δω πουλιόταν καμία 25κ πριν καμιά δεκαριά χρόνια..
https://www.car.gr/33553026-alfa-romeo-alfa-159-tbi
Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.. Καληνύχτα
Η 159 1.8 140 αλογα αρχιζε απο 26000 χωρις ραδιοφωνο κ ηλεκτρικα παραθυρα πισω..Με 1430 κιλα βαρος δε το ελεγες κ πυραυλο..Αυτο με τα 210 αλογα ηταν, αλλα στοιχιζε πολυ παραπανω...Κουβεντα να γινεται..
-
Παραθέτω έκθεση ιδεών μετά από 5λεπτη σκέψη αν τελικά το σχόλιο πήγαινε για εμένα.. Τούτο δω πουλιόταν καμία 28κ πριν καμιά δεκαριά χρόνια..
https://www.car.gr/33553026-alfa-romeo-alfa-159-tbi
Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.. Καληνύχτα
Honda Civic