-
Το τιμόνι είνσι (υποκειμενικά πάντα) πιο εύχρηστο από ό,τι όμορφο! παρεμπιπτόντως παρατήρησα ότι το ματ γκρι χρώμα των ακτίνων είναι πιο αποτελεσματικό κατά των αντανσκλάσεων όταν ο ήλιος πέφτει υπό γωνία πάνω στο τιμόνι, σε σχέση με τα γυαλιστερά νίκελ στα τιμόνια άλλων αυτοκινήτων...
-
@kapa-0 said in Νεο Hyundai Tucson :
@iceman7 said in Νεο Hyundai Tucson :
Και οσόν αφορά το tuscon ειλικρινά ποιος αντέχει να βλέπει οδηγώντας τέτοιο κακάσχημο τιμόνι;
Τι νέα μόδα είναι αυτή με τα τιμόνια 2 ακτίνων;Μια χαρά είναι το τιμονακι. Και η εργονομία του πολύ καλή. Η παλάμη κουμπωνει ιδανικά στο άνοιγμα που δημιουργείται.
Γούστα είναι αυτά.
Το τιμόνι θεωρείται τετράκτινο και όχι δίκτινο και είναι άριστο και στην αφή του και στο μέγεθός του. Τελικά όπως έγραψα και πιο πάνω η τιμές ανέβηκαν από σήμερα 300 ευρώ και όπως φαίνεται θα ανέβουν και άλλο. Και εγώ περίμενα το νέο sportage προκειμένου να αποφασίσω μεταξύ των δύο αλλά επειδή η παρουσίασή του από τον Απρίλιο του 21 πήγε τον Ιούνιο και δεν μπορούσα άλλο να περιμένω , κατέληξα στο Tucson και βλέποντας τις τιμές του sportage δεν το μετάνιωσα καθόλου παρόλο που με το sportage, καινούριο και παλιό, έχω έρωτα! -
Παρέλαβα το αμάξι. χειροκίνητο teal 1,6 distinctive με krell και τις κάμερες του τυφλού σημείου + ηλιοροφή Πληρώθηκε λίγο παραπάνω,αλλα με τη λογική οτι κρατάω το ΙΧ γύρω στα 15 χρόνια είναι ισως η καλύτερη επιλογή που εχω κάνει και ειδικά ..
Το αμάξι με 2 λέξεις. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Έχοντας οδηγήσει τελευταία σε αμάξια κατασκευής 2007 και 2008 (το δικο μου ηταν του 2007,των γονιών μου το 2008 (ζηλέψανε ) η μετάβαση ειναι κατανοητό πως μου κάνει εντύπωση.
Μέσα στη πολη ωραίο, στην Εθνική γ...ει και δέρνει.
Καλό για την κατανάλωση ειναι στην πολη το ECO και στην εθνικη το Normal.
Βέβαια η ώθηση που έχει το sport δεν υπάρχει..Επιασα κάποια στιγμη 175 και δε το κατάλαβα και κατέβηκα αμέσως και πολυ smoothly στα 130.
Το infotaiment εξαιρετικό,ακομα το ψάχνω με τα επιπλέον.
Ακομα και με την ηλιοροφη ανοιχτή και με μια βόλτα μέχρι Καλαμάτα που ηταν πιο ζεστά απο οτι στην Αθήνα ,με το που ζεσταινε λίγο αμεσως ΄...πάγωνες μετά με το που έβαζε τον κλιματισμό.Παίδες με άλλα λόγια ,είτε το πάρετε τοις μετρητοίς είτε με κάποιο είδος δανείου ή ακομα και leasing, το αμάξι είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ.
-
Καλοτάξιδο!
Να το χαρείς με υγεία εσύ και τα δικά σου πρόσωπα! -
Καλορίζικο και καλοτάξιδο! Δεν πήγες σε αυτόματο λόγω κόστους ή ήθελες χειροκίνητο?
-
Καλορίζικο με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα.
Πότε το είχες κάνει παραγγελία;
Το infotaiment ήρθε κανονικά με Ελληνική υποστήριξη γλώσας;
Το Sub του Krell είναι κάτω απο τα καθίσματα;
Αντε και στα δικά μας όσοι περιμένουμε. Είμαι περίπου στον πέμπτο μήνα και σε ερώτηση που έκανα η απάντηση είναι "έχει μπει σε γραμμή παραγωγής". -
Καλοτάξιδο! Έχω δώσει παραγγελία εδώ και 3 μήνες. Στα αυτόματα και με έξτρα βλέπω γίνεται χαμός, με τραγικούς χρόνους παράδοσης, λες και παραγγείλαμε κανένα διαστημόπλοιο. Πριν το πόλεμο λοιπόν, μου είχαν δώσει χρόνο παράδοσης στους 7-9 μήνες. Με τα σημερινά δεδομένα είμαι προετοιμασμένος για το Πάσχα του 2023. Δε μπορώ να καταλάβω πως τα χειροκίνητα παραδίνονται μέσα στο 3μήνο, ακόμα και σε πλούσιες εκδόσεις ή με έξτρα και στα αυτόματα τόση καθυστέρηση. Θεωρώ εξυπηρετούνται πρώτα οι "φίλοι" μας οι Ευρωπάιοι.
Στα θετικά πως το αμάξι που έχω ακόμα "ρολλάρει" αλλά όπως ένα παιδάκι που αγόρασε το νέο του παιχνίδι, μετά από τόσους μήνες φοβάμαι μη χαθεί η όλη μαγεία...
-
@wendor said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλοτάξιδο! Έχω δώσει παραγγελία εδώ και 3 μήνες. Στα αυτόματα και με έξτρα βλέπω γίνεται χαμός, με τραγικούς χρόνους παράδοσης, λες και παραγγείλαμε κανένα διαστημόπλοιο. Πριν το πόλεμο λοιπόν, μου είχαν δώσει χρόνο παράδοσης στους 7-9 μήνες. Με τα σημερινά δεδομένα είμαι προετοιμασμένος για το Πάσχα του 2023. Δε μπορώ να καταλάβω πως τα χειροκίνητα παραδίνονται μέσα στο 3μήνο, ακόμα και σε πλούσιες εκδόσεις ή με έξτρα και στα αυτόματα τόση καθυστέρηση. Θεωρώ εξυπηρετούνται πρώτα οι "φίλοι" μας οι Ευρωπάιοι.
Στα θετικά πως το αμάξι που έχω ακόμα "ρολλάρει" αλλά όπως ένα παιδάκι που αγόρασε το νέο του παιχνίδι, μετά από τόσους μήνες φοβάμαι μη χαθεί η όλη μαγεία...
Με το καλό να σου έρθει νωρίτερα! Γιατί 1,5 χρόνος αναμονή είναι τελείως τραγικό ...το αμάξι θα ετοιμάζεται για fl και θα έχεις ξεχάσει τι έχεις παραγγειλει....το καλό είναι ότι το αμάξι που θα παραλάβεις θα έχει ξεπεράσει τις όποιες παιδικές ασθένειες αφού θα βρίσκεται σχεδόν 3 χρόνια που θα κυκλοφορει ικανός χρόνος για να έχουν ανασκοπηθει πολλά θέματα.
-
Πιστεύω τα fl θα πάνε όλα πιο πίσω. Θα αλλάξει πολύ η βιομηχανία, δεν θα είναι όπως την ξέραμε. Σε κάποιες εταιρείες είσαι ενάμιση χρόνο μακριά από το να καταλάβεις, δεν υπάρχει περίπτωση να βγει fl στην 3ετια όπως παλιά. Ακόμη δεν θα έχουν παραλάβει τα μισά αυτοκίνητα, και θα βγάλουν fl;
-
Χειροκίνητο διαλέγω γενικά γιατί δεν μπορώ τα αυτόματα.Παίζει να είμαι απο τους λίγους
Οχι οτι δεν εχω οδηγήσει,αλλα δεν με βολεύουν ,προτιμώ να έχω τον έλεγχο του αμαξιού
Παραγγελία δόθηκε Αρχές δεκέμβρη και αρχές απρίλη παρέλαβα.
Ηχητικά είναι πολυ οκ το αμάξι.Η αλήθεια ειναι πως πίσω μερικές φορές σε χαμηλή ένταση δεν ακούς και τέλεια.Βέβαια θεωρώ αυτο με το καιρό θα το δώ.
Ακομα το βλέπω. ΠΣΚΔ το κινώ συνήθως.αλλα θα πρέπει να κάτσω να δώ τα πάντα.Αν και κυρίως επειδή ολοι έχουμε τις ιδιες απορίες πάνω κάτω , πιο πολύ απο τα γκρούπ στα φβ έχω λύσει ο,τι απορία ειχα και απο self made videos. -
@petranpireotis said in Νεο Hyundai Tucson :
Χειροκίνητο διαλέγω γενικά γιατί δεν μπορώ τα αυτόματα.Παίζει να είμαι απο τους λίγους
Οχι οτι δεν εχω οδηγήσει,αλλα δεν με βολεύουν ,προτιμώ να έχω τον έλεγχο του αμαξιού
Παραγγελία δόθηκε Αρχές δεκέμβρη και αρχές απρίλη παρέλαβα.
Ηχητικά είναι πολυ οκ το αμάξι.Η αλήθεια ειναι πως πίσω μερικές φορές σε χαμηλή ένταση δεν ακούς και τέλεια.Βέβαια θεωρώ αυτο με το καιρό θα το δώ.
Ακομα το βλέπω. ΠΣΚΔ το κινώ συνήθως.αλλα θα πρέπει να κάτσω να δώ τα πάντα.Αν και κυρίως επειδή ολοι έχουμε τις ιδιες απορίες πάνω κάτω , πιο πολύ απο τα γκρούπ στα φβ έχω λύσει ο,τι απορία ειχα και απο self made videos.Λίγοι ναι, μόνος, όχι! Manual4ever!
Cirus έλα στην ομάδα!
-
Σήμερα έκανα μια όμορφη βόλτα προς Σούνιο.
Κορυδαλλος-Σούνιο και τούμπαλιν. Κατανάλωση 6.9/100km. Μόνο σε normal mode. Άνετα και ξεκούραστα.
Retrowave στα ηχεία για τα γούστα και απόλαυση.
Καλό ΣΚ σε όλους!
-
Πρώτη φορά μπήκα σήμερα στο tucson φίλου που παρέλαβε πολύ πρόσφατα.
Όμορφο αμάξι κι ευρύχωρο, πήρε τη μεσαία
έκδοση του mild hybrid 180, χειροκίνητο κι αυτός γιατί αν δεν πατήστε συμπλέκτη να ανακατέψετε τη βενζίνα, δεν έχετε τον έλεγχο του αυτοκινήτου... και μάλλον γιατί ακριβαίνει πολύ το αυτόματο.
Σε σύντομη διαδρομή μέσα στη πόλη σαν συνοδηγός, ήσυχο και άνετο σαν το Aircross μου είναι, νιώθω επίσης το ίδιο τις λακκούβες στον πίσω άξονα που ΔΕΝ έχει το χιουντάι...
Εντυπωσιακές οι οθόνες του και γρήγορες, έχει κι ασύρματο Android Auto που δουλεύει καλά με το Samsung μου, αλλά σταματάνε τα δεδομένα με το δικό του Mi 8, δεν παίζει Spotify. Αν κάποιος το έλυσε, να μας πει πως. -
Δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα με το android auto. Ίσα ίσα. Με το που μπαίνω στο αμάξι, αμέσως μπαίνουν αυτόματα google maps και ξεκινάει να παίζει spotify από εκεί που το είχα αφήσει.
Υπόψιν ότι έχω μόνιμα ανοιχτό location, bluetooth, δεδομένα και WiFi.
Αν έχουν γίνει όλα σωστά στη συνδεσμολογία και το κινητό φαίνεται κανονικά στο αμάξι, τότε δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει και το κόβει. Μήπως κάτι παίζει με τα δεδομένα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Καλοτάξιδο να είναι αλλά εγώ είμαι στις "αυτόματες" καταστάσεις
-
Το 1ο Κόρινθος Πειραιας Το 2ο Πάτρα Πειραιας Mε cruise control και normal drive mode
Το 65 είναι … δοκιμή του cruise control στον περιφερειακό του λιμανιού
Το 8,9 είναι από τις ενδοΠειραικες + κλεινόν αστικές μετακινήσεις -
Κόρινθος - Πειραιάς σε 1:02; Απελπισία! Πρέπει να σε περνούσαν και τα ΚΤΕΛ!
Κι όλη αυτή η ταλαιπωρία για να βγει μια φωτογραφία με χαμηλή μέση κατανάλωση...Υ.Γ.: Αστειεύομαι, γιατί δεν ξέρουμε τις πραγματικές συνθήκες κίνησης. Αν πάντως έχει γίνει με χαλαρή κίνηση, τότε είναι αναμενόμενο το τόσο χαμηλό νούμερο κατανάλωσης.
-
@harisma23 said in Νεο Hyundai Tucson :
Κόρινθος - Πειραιάς σε 1:02; Απελπισία! Πρέπει να σε περνούσαν και τα ΚΤΕΛ!
Κι όλη αυτή η ταλαιπωρία για να βγει μια φωτογραφία με χαμηλή μέση κατανάλωση...Υ.Γ.: Αστειεύομαι, γιατί δεν ξέρουμε τις πραγματικές συνθήκες κίνησης. Αν πάντως έχει γίνει με χαλαρή κίνηση, τότε είναι αναμενόμενο το τόσο χαμηλό νούμερο κατανάλωσης.
με max 105 km/h μεσαία λωρίδα,ενω Πατρα Κορινθο το πηγα και με 160
Πάντως γενικά Κόρινθος κεντρο με Σχιστό (στο υψος του γνωστού πωλητή μεταχειρισμένων) είναι 35 με 40 λεπτα.Απο εκει μεχρι κεντρο Πειραιά ειναι πάντα η καθυστέρηση.
-
Το αμάξι καίει σε νορμάλ συνθήκες 7-8 λίτρα σε ταξίδι και 8-9 εντός πόλης. Ανάλογα πάντα την κίνηση και το δρόμο που κινείται κάποιος. Αναφέρομαι στις mild hybrid εκδόσεις.
By the way, αν κάποιος πήρε το Tucson για να πηγαίνει σαν παλαβός και να ζητάει καταναλώσεις 5 λίτρα, τότε κάτι λάθος πήγε στην επιλογή του.
Το tucson είναι αμάξι που μπαίνεις ατσαλακωτος και βγαίνεις ατσαλακωτος, πηγαίνεις άνετα στον προορισμό σου, το φορτώνεις και 3 καρότσια σούπερ μάρκετ και κατά την διαδρομή γυρνάνε και κεφαλάκια να σε κοιτάξουν. Στην ουσία, σε κάνει να χαίρεσαι με την επιλογή σου.
Και εκεί που πάει η κατάσταση, σε λίγο καιρό θα κοστίζει λιγότερο από hatchback.
Φιλικά
-
@petranpireotis said in Νεο Hyundai Tucson :
Ειμαστε λίγοι πια και δαχτυλοδυκτούμενοι πλέον, ολοι προτιμούν τα αυτόματα χαχαχαχα
καλορίζικο το τουκσον. Ωραίο αυτοκίνητο!!!!
-
@kapa-0 said in Νεο Hyundai Tucson :
Δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα με το android auto. Ίσα ίσα. Με το που μπαίνω στο αμάξι, αμέσως μπαίνουν αυτόματα google maps και ξεκινάει να παίζει spotify από εκεί που το είχα αφήσει.
Υπόψιν ότι έχω μόνιμα ανοιχτό location, bluetooth, δεδομένα και WiFi.
Αν έχουν γίνει όλα σωστά στη συνδεσμολογία και το κινητό φαίνεται κανονικά στο αμάξι, τότε δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει και το κόβει. Μήπως κάτι παίζει με τα δεδομένα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Καλοτάξιδο να είναι αλλά εγώ είμαι στις "αυτόματες" καταστάσεις
Πως είναι το αυτόματο; Καταναλώσεις;
Hyundai Tucson NX4 (2020)