-
@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :
@nicolas1988 said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και ασφαλή χιλιόμετρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος κάτοχος γνωρίζει αν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ του 7cvt και του 6ΑΤ αυτόματων κιβωτίων. Επίσης θα σύστηνε κάποιος την τετρακίνηση της HUNDAI ως ικανοποιητική;Οι 2 χιλιάδες επιπλέον μου φαίνονται αρκετά δελεαστική τιμή τη στιγμή που άλλες εταιρείες κατά μ.ο την κοστολογουν 3.5 κ.
Καλησπέρα,
Σε ό, τι αφορά την τετρακίνηση, η αυτόματη εμπλοκή της ανά άξονα εμφανίζεται live σε γράφημα στο ταμπλό, εσείς δεν νιώθετε διαφορά στην οδήγηση και απλώς στρίβετε γρήγορα (πολύ γρήγορα) χωρίς φόβο για την τροχιά του αυτοκινήτου. Τη μόνιμη εμπλοκή που αφορά ταχύτητες έως 50 χλμ /ώρα δεν την έχω χρησιμοποιήσει. Προσωπικά τη θεωρώ ένα μεγάλο plus στην οδική συμπεριφορά, στους δρόμους - γυαλί που κινούμαστε...Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Προέρχομαι από dsg golf κ πρώτη φορά θα οδηγήσω suv οπότε ως άπειρος ίσως κρίνεται κ ως απαραίτητη αν βοηθάει σε καταστήματα στις στροφές. Το άλλο που με προβληματίζει είναι αν αξίζει τη μεγάλη διαφορά να πας σε full hybrid με 6at. Το CVT ως κιβώτιο πως σου φαινεται; Ρωτάω διότι τα dsg αν Κ είναι τα πιο προβληματικά κιβώτια είναι κ τα πιο απολαυστικά κατά τη γνώμη μου αυτόματα κιβωτια
-
Εαν εννοεί ο συμφορουμιτης ταξίδι με ταχυτητα 120 χλμ/ωρα τότε η διαφορα στις χαμηλότερες καταναλωσεις που είδε είναι πέριξ του 25%.
Εάν η ταχυτητα είναι κάτω από 120 χλμ όντως η διαφορά είναι μεγαλυτερη.Για αυτό θέλω να μάθω την ταχυτητα που εννοεί.
Το swift έχει 0.30-31 cx από όσο θυμάμαι. Το προηγουνενο είχε 0.33 αλλά το νέο βελτιώθηκε αρκετά.
Βλέπω πως τo tucson έχει 0.33 cx.... Εντυπωσιακό για τέτοιο αυτοκίνητο
-
Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και ασφαλή χιλιόμετρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος κάτοχος γνωρίζει αν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ του 7cvt και του 6ΑΤ αυτόματων κιβωτίων. Επίσης θα σύστηνε κάποιος την τετρακίνηση της HUNDAI ως ικανοποιητική;Οι 2 χιλιάδες επιπλέον μου φαίνονται αρκετά δελεαστική τιμή τη στιγμή που άλλες εταιρείες κατά μ.ο την κοστολογουν 3.5 κ.
Καλησπέρα,
Σε ό, τι αφορά την τετρακίνηση, η αυτόματη εμπλοκή της ανά άξονα εμφανίζεται live σε γράφημα στο ταμπλό, εσείς δεν νιώθετε διαφορά στην οδήγηση και απλώς στρίβετε γρήγορα (πολύ γρήγορα) χωρίς φόβο για την τροχιά του αυτοκινήτου. Τη μόνιμη εμπλοκή που αφορά ταχύτητες έως 50 χλμ /ώρα δεν την έχω χρησιμοποιήσει. Προσωπικά τη θεωρώ ένα μεγάλο plus στην οδική συμπεριφορά, στους δρόμους - γυαλί που κινούμαστε...Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Προέρχομαι από dsg golf κ πρώτη φορά θα οδηγήσω suv οπότε ως άπειρος ίσως κρίνεται κ ως απαραίτητη αν βοηθάει σε καταστήματα στις στροφές. Το άλλο που με προβληματίζει είναι αν αξίζει τη μεγάλη διαφορά να πας σε full hybrid με 6at. Το CVT ως κιβώτιο πως σου φαινεται; Ρωτάω διότι τα dsg αν Κ είναι τα πιο προβληματικά κιβώτια είναι κ τα πιο απολαυστικά κατά τη γνώμη μου αυτόματα κιβωτια
για το full hybrid έχω γνώση μόνο από test drive (πρόλαβα να καταλάβω ότι είνσι αθόρυβο, πολιτισμένο και με καλές επιδόσεις).
Για το cvt έχω ιδίαν αποψη:
ΠΟΛΎ πρακτικά τα paddles στο τιμόνι, η οδήγηση γίνεται πιο ασφαλής διότι τα χέρια παραμένουν πάντα στο τιμόνι. Μειονέκτημα ένα lag περίπου μισού δευτερόλεπτου στο κατέβασμα, το οποίο, όπως έχω γράψει παλιότερα, ίσως φαίνεται ασήμαντο, αλλά στις μεγάλες ταχύτητες δεν είναι... Το 6ταχυτο αυτόματο του S60 δεν είχε αυτό το μειονέκτημα, αλλά δεν είχε paddles.
Tελος, η σύσταση της αντιπροσωπειας ήταν συνετή χρήση των paddles στα πρώτα χιλιόμετρα, πράγμα που ακολούθησα. -
Καλησπέρα,
Δεν έχει cvt το Hyundai
-
@lap said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλησπέρα,
Δεν έχει cvt το Hyundai
Σωστά, εκ παραδρομής το ανέφερα κι εγώ. Έχει
κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (με paddles στο τιμόνι ή με πλήρως αυτόματη λειτουργία) στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση, HTRAC. -
Σωστά CVT είναι το αυτόματο κιβώτιο της TOYOTA που κάνει έντονο θόρυβο, εδώ το 7αρι αναφέρεται ως DCT. Αυτό το lag όντως σε προσπεράσεις σε εθνική όπου σε αυτόματο δε μπορείς να κατεβάσεις μετράει κ είναι μεγάλο μειον.
-
Σωστά CVT είναι το αυτόματο κιβώτιο της TOYOTA που κάνει έντονο θόρυβο, εδώ το 7αρι αναφέρεται ως DCT. Αυτό το lag όντως σε προσπεράσεις σε εθνική όπου σε αυτόματο δε μπορείς να κατεβάσεις μετράει κ είναι μεγάλο μειον.
Συνηθίζεται το lag. Κατεβάζω δύο αντι μια ταχύτητες και κόβει πιο αποτελεσματικά. Αν θέλετε επιτάχυνση, αλλάζετε το Mode από eco σε sport και εκεί υπάρχει πολύ καλύτερη απόκριση
-
Στα 120 χλμ/ώρα 5-5,2 λίτρα γράφει το Swift με acc
Πόσα λτ/100 είναι 25% αύξηση σε αυτή τη κατανάλωση;
Πόσα λτ/100 η καταναλωση με 40% αύξηση;
Απ τα 930 στα 1600 κιλά πόση αύξηση % ;
-
Για πες μου.... Δεν ξέρω πολλαπλασιασμό.... Βοήθησε με
1700 κιλά δεν λέγαμε;
-
@dublin said in Νεο Hyundai Tucson :
Το point μου είναι πως ένα αυτοκίνητο πολης με 920 κιλά βαρος, καλη αεροδυναμική, ένα άτομο μέσα με 3000 σ.α.λ και acc καταναλώνει ελάχιστα λιγότερο από αυτοκινητα με διπλάσιο βάρος και αεροδυναμική περιπτέρου...κατι δεν μου βγαίνει.
Να διευκρινίσω ότι στο Τucson, oταν αφήσετε το γκάζι και οι αισθητήρες δεν αντιληφθούν επερχόμενη ανηφόρα, ο κινητήρας σβήνει και ανάβει ένδειξη "sailing". Προφανώς βοηθά στην οικονομία και αυτή η λειτουργία, ειδικά στην Ε. Ο. ...
Για το Kuga λέει, εσύ μία χαρά και αξιόπιστα τα λες, και ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες.
Με το ύφος που γράφεις duplin είναι σαν να υπονοείς ότι γράφω μπαρούφες. Τόσο είναι η κατανάλωση του Kuga, και με προσεκτική οδήγηση πιθανόν και χαμηλότερη.
-
Το Kuga σου είναι με τον diesel 1.5;
-
@regresso said in Νεο Hyundai Tucson :
Το point μου είναι πως ένα αυτοκίνητο πολης με 920 κιλά βαρος, καλη αεροδυναμική, ένα άτομο μέσα με 3000 σ.α.λ και acc καταναλώνει ελάχιστα λιγότερο από αυτοκινητα με διπλάσιο βάρος και αεροδυναμική περιπτέρου...κατι δεν μου βγαίνει.
Να διευκρινίσω ότι στο Τucson, oταν αφήσετε το γκάζι και οι αισθητήρες δεν αντιληφθούν επερχόμενη ανηφόρα, ο κινητήρας σβήνει και ανάβει ένδειξη "sailing". Προφανώς βοηθά στην οικονομία και αυτή η λειτουργία, ειδικά στην Ε. Ο. ...
Για το Kuga λέει, εσύ μία χαρά και αξιόπιστα τα λες, και ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες.
Με το ύφος που γράφεις duplin είναι σαν να υπονοείς ότι γράφω μπαρούφες. Τόσο είναι η κατανάλωση του Kuga, και με προσεκτική οδήγηση πιθανόν και χαμηλότερη.
Δεν θα έλεγα "μπαρουφες", απλά πιστεύω ότι δεν είναι εντελώς αντικειμενικές οι μετρήσεις σου. Δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει Kuga για να είμαι κατηγορηματικός, απλά όταν έχεις μικρότερες καταναλώσεις από αντίστοιχα diesel, και πάρα πολύ μικρότερες από αντίστοιχα βενζίνης (και στις συνθήκες με πλήρες φορτίο που περιγράφεις!), δυσκολεύομαι να τις δεχτώ αμασητες.
Σε αναλογία δηλαδή το Fiesta θα έπρεπε να είχε αρνητική κατανάλωση, ή επιπέδου παπιου (2.8-3.2 λίτρα φθάνουν τα 125αρια).
Οι προαναφερόμενες του Tucson πέφτουν πολύ κοντά με την εμπειρία μου και τις αναφερόμενες συνθήκες οπότε τις δέχομαι ευκολότερα.
-
@regresso said in Νεο Hyundai Tucson :
Δεν θα έλεγα "μπαρουφες", απλά πιστεύω ότι δεν είναι εντελώς αντικειμενικές οι μετρήσεις σου. Δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει Kuga για να είμαι κατηγορηματικός, απλά όταν έχεις μικρότερες καταναλώσεις από αντίστοιχα diesel, και πάρα πολύ μικρότερες από αντίστοιχα βενζίνης (και στις συνθήκες με πλήρες φορτίο που περιγράφεις!), δυσκολεύομαι να τις δεχτώ αμασητες.
Σε αναλογία δηλαδή το Fiesta θα έπρεπε να είχε αρνητική κατανάλωση, ή επιπέδου παπιου (2.8-3.2 λίτρα φθάνουν τα 125αρια).
Οι προαναφερόμενες του Tucson πέφτουν πολύ κοντά με την εμπειρία μου και τις αναφερόμενες συνθήκες οπότε τις δέχομαι ευκολότερα.
Σήμερα θα κάνω Θήβα-Αθήνα με επιστροφή και θα ανεβάσω photo.
ΥΓ Kuga 1.5 Ecoboost
-
Οι καταναλωσεις μεσα στην πολη αυξανονται κατακορυφα σε οποιοδηποτε αυτοκινητο. Το κουγκα δεν θα μπορουσε να ξεφυγει απο τον κανονα. Στην ΕΟ οντως μπορει να πεσει η καταναλωση πολυ χαμηλα εαν ο οδηγος κινηθει με νορμαλ ρυθμο.
Για την ιστορια χθες με πολυ γρηγορη οδηγηση στην ΕΟ με δυσκολια η gla
εφτασε τα 6,9 ανα 100 χλμ. Στην καθημερινοτητα εντος αστικου ιστου το 7,8 ειναι συνηθες με ταχυτητες παπιου.
Το κουγκα και το τουσον με την καμια στο χθεσινο μου ρυθμο δεν θα κατεβαιναν απο τα 7,8 αντε 7,5.
Καλα αυτοκινητα αλλα ειδικα για το Κουγκα μη λετε υπερβολες. Εχει γνωστο ποινικο μητρωο.
Βεβαια για επαρχιακες διαδρομες με χαλαρη οδηγηση διχως ανηφοροκατηφορες οι καταναλωσεις τους μπορει να ειναι αποδεκτες. Ως εκει το κατανοω. -
Θήβα - Πειραιάς από ΕΟ. Τα πρώτα 16χλμ επαρχιακός δρόμος μέχρι να βγω στην έξοδο της Εθνικής. Τα υπόλοιπα ΕΟ εκ των οποίων από την έξοδο της Πάρνηθας μέχρι την έξοδο των ΙΚΕΑ με full κίνηση και αρκετά σταμάτα-ξεκίνα. Τα τελευταία σε αστικό ιστό με φανάρια και μέτρια κίνηση. Ταχύτητα στον επαρχιακό από 80-100χλμ. Ταχύτητα στην ΕΟ 130χλμ με acc.
-
Ok συνενοουμαστε τωρα.Εγω χθες με 45 χλμ απο Αλιβερι Χαλκιδα και αλλα 95 απο χαλκιδα μεχρι ραφηνα και μικροτερη ταχυτητα τα...130 στην ΕΟ κινηθηκα στα 6,9 σε συνολικο χρονο 1 ωρα και 47 λεπτα και 6.9. με μεση τα 75 χλμ/ωρα. Τις τελευταιες 10 μερες η μεση εντος πολης 7,3 και μεση 43χλμ/ωρα.
Τα αυτοκινητα καλα μα με τετοια βαρη
οι καταναλωσεις τους μπορουν να ειναι αποδεκτες μονο με νορμαλ ηρεμη οδηγηση και σε ηπιους δρομους. Αν απο Θηβα πας Πειραια μεσω Καζας τοτε βλεπεις πως οι νομοι της μηχανικης και της θερμοδυναμικης συνεργαζονται εναντια στα γουστα μας αλλα και τις μετρησεις του κατασκευαστη. Στην ευθεια της Θηβας με κατευθυνση για Καστρο και 130χλμ θα δεις και 4,5 αλλα δεν παμε μονο προς τη μια ή την αλλη φορά. -
πόσο καθυστερημένοος πρέπει να είναι αυτός που σχεδίασε τα φλάς να τα βάλει στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα?και οχι στο κύριο φανάρι?Θέλει μεγάλη προσπάθεια.
-
Το ανάφερα σε αντιστοιχία με το 8,5l/100km σε ένα post του d_m που έχει το Tucson το οποίο το έκανε σε αντίστοιχες συνθήκες οδήγησης. Τις φωτογραφίες τις ανέβασα μόνο και μόνο γιατί γράφτηκε από τον dublin ότι είναι αδύνατο να ισχύουν και από εσένα ότι έχει "γνωστό ποινικό μητρώο" το Κuga με την κατανάλωση. Λοιπόν όπως βλέπετε δεν γράφω μπαρούφες , ούτε είμαι υπερβολικός. Μπορεί να έχεις μείνει στο προηγούμενο μοντέλο. Ο τωρινός βενζινοκινητήρας είναι η μέρα με τη νύχτα όσον αφορά την κατανάλωση με τα υπόλοιπα C SUV. Επίσης από Θήβα προς Αθήνα είναι ανηφορικός ο δρόμος της ΕΟ σε σχέση με την αντίστροφη διαδρομή, οπότε εάν γύρισα από τον ίδιο δρόμο θα έγραφα κάτω από 6,8. Ωστόσο επέστρεψα από Κάζα με γρήγορη οδήγηση στο sport προσπερνώντας όπου μπορούσα και χωρίς ευνοϊκή διαδρομή -είναι περισσότερο ανηφορικός ο δρόμος από Σχιστό προς Θήβα- και στη ΕΟ μέχρι την έξοδο της Μάνδρας πήγαινα με acc στα 150km, Το αποτέλεσμα.... 7,2l/100km. Παραθέτω και photo για του λόγου το αληθές.
-
@fabiawrc said in Νεο Hyundai Tucson :
πόσο καθυστερημένοος πρέπει να είναι αυτός που σχεδίασε τα φλάς να τα βάλει στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα?και οχι στο κύριο φανάρι?Θέλει μεγάλη προσπάθεια.
Μόνο αν πας και κολλήσεις στο ένα μέτρο ίσως δεν τα δεις. Έχω δει πολύ χειρότερες υλοποιήσεις όπως του Kuga. Με τον ήλιο πίσω μας φάνηκε ότι είχε βγάλει φλας όταν άφησε το φρένο,όταν το ξαναπατησε το φλας εξαφανίστηκε. Πολύ μικρό και ισχνό υπό προϋποθέσεις.
-
@ggab said in Νεο Hyundai Tucson :
@fabiawrc said in Νεο Hyundai Tucson :
Μόνο αν πας και κολλήσεις στο ένα μέτρο ίσως δεν τα δεις. Έχω δει πολύ χειρότερες υλοποιήσεις όπως του Kuga. Με τον ήλιο πίσω μας φάνηκε ότι είχε βγάλει φλας όταν άφησε το φρένο,όταν το ξαναπατησε το φλας εξαφανίστηκε. Πολύ μικρό και ισχνό υπό προϋποθέσεις.
Προσωπικά, όταν ανάβω το φλας στο Tucson την ημέρα ειδικά όταν βλέπω μοτοσυκλέτες πίσω ερχόμενες ανεμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας για να με προσπερασουν, δεν είμαι ΚΑΘΌΛΟΥ σίγουρος ότι το εχουν δει. Μαζευομαι και δεν επιχειρώ προσπέραση αν δεν είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει μοτοσικλέτα σε κοντινή απόσταση (σχετικό πράγμα η κοντινή απόσταση βέβαια , αν σκεφτούμε την επιτάχυνση μιας σύγχρονης μοτοσικλέτας).
Αν μια φορά το φλας σημαίνει πρόθεση και όχι απόφαση, με την τόσο ασυνήθιστη θέση των φλας απαιτείται δέκα φορές περισσότερη προσοχή. Όταν έρθει η εποχή του ετήσιου σέρβις θα ρωτήσω αν υπάρχει update σύνδεσης του φλας και με ένα από τα Led των πίσω φώτων.
Hyundai Tucson NX4 (2020)