-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@spiros-0 said in Toyota Corolla Cross:
το προβλημα με τον κινητηρα αυτον ειναι οτι σε ταξιδι με 120+ και ανηφορες, επειδη δεν εχει μεγαλη ισχυ ο θερμικος, αναγκαστικα θα δουλευει ψηλα στις 4000+ στροφες, οποτε κανει θορυβο. Ο 2.0 σιγουρα θα ειναι πολυ πιο χαλαρος.
Δυστυχώς και το 2λτ παρά την έξτρα δύναμη, στην παραμικρή υποψία επιτάχυνσης μουγκρίζει έντονα.
ναι, απλα εγω λεω για σταθερη ταχυτητα, σε ανηφορα εστω. Εαν το αυτοκινητο χρειαζεται πχ 80 ιππους για να την διατηρησει, το 1,8 πρεπει να γυρισει στις 4500 στροφες, το 2,0 στις 3000. (τυχαια νουμερα)
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla Cross:
οχι αληθεια, αν αγοραζα σημερα, μονο υβριδικο ή ηλεκτρικο, τιποτε αλλο δεν εχει νοημα, εκτος αν θες κατι πολυ ειδικο.
Το ίδιο λέμε!
-
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:
Άλλωστε η απόκλιση των επίσημων στοιχείων από την πραγματική κατανάλωση ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα.
Δεν ισχύει με την καμία αυτό και το ξέρεις. Έχουν περάσει 20 αμάξια από τα χέρια μου, κανένα δεν είναι την επίσημη κατανάλωση. Απλά τα υβρίδια ειναι πολύ κοντά. Κάτι 5 και 6 στα απλά, είναι 9-10 στην πόλη. Οπότε αυτό είπα. Τώρα όλα τα άλλα, ειναι ιστορίες για αγρίους.
-
Με εξαίρεση το swift
Αυτοί κλέβουν τον εαυτό τους. Ιδιαίτερα σε επιδόσεις και στην τελευταία γενιά του swift
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Άλλωστε η απόκλιση των επίσημων στοιχείων από την πραγματική κατανάλωση ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα.
Δεν ισχύει με την καμία αυτό και το ξέρεις. Έχουν περάσει 20 αμάξια από τα χέρια μου, κανένα δεν είναι την επίσημη κατανάλωση. Απλά τα υβρίδια ειναι πολύ κοντά. Κάτι 5 και 6 στα απλά, είναι 9-10 στην πόλη. Οπότε αυτό είπα. Τώρα όλα τα άλλα, ειναι ιστορίες για αγρίους.
Βεβαια τα νουμερα αναφερονται σε μικτο κυκλο και οχι μονο εντος πολης.
-
Average wltp: Τι σχέση έχει αυτή η μέτρηση με το προφίλ αγοραστή full hybrid...οι περισσότεροι με υβριδικό το αγοράζουν για οικονομία καυσίμου για να κινείται κανείς κυρίως στην πόλη, δηλαδή καμία σχέση με average WLTP.
-
Ρε συ, εμένα η απορία μου ήταν πάνω σε άλλο πράγμα.
Ήταν πάνω στην ίδια ιπποδύναμη από κινητήρα με χαμηλά κυβικά και από κινητήρα από υψηλότερα κυβικά.
Άλλωστε νομίζω ότι και το ερώτημα ήταν κατά πόσο θα τραβάει ο κινητήρας με τα 140 άλογα καί όλοι γράψατε ότι θα είναι ΟΚ, όταν σε άλλα νήματα άλλων SUV χλευάζετε την ίδια ιπποδύναμη και τον χαμηλότερου κυβισμού κινητήρα και έχει γραφτεί πολλές φορές ότι είναι κοροϊδία να δώσετε χρήματα για χρέπι με τόσο μικρό κινητήρα και τόσα λίγα άλογα.Το αλλάξατε και το πήγατε όλοι στην κατανάλωση γιατί εκεί υπάρχει πεδίο που μπορεί να σταθεί το CC.
Και πάλι σου απάντησα παραθέτοντας τα επίσημα στοιχεία τα οποία δέχτηκα ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική οδήγηση. Αυτά έχουμε διαθέσιμα όμως, τι να κάνουμε τώρα.
Και πάλι τα φουσκώνεις και αναφέρεσαι για 9-10 λίτρα μέσα στην πόλη όταν ακόμη και reviews στο internet τους έχουν βγάλει αυτούς τους κινητήρες με 8αρια.Και τέλος πάντων να στη δώσω την τόσο πολυπόθητη κατανάλωση. Εμένα η απορία μου ήταν άλλη και το έχω γράψει σχεδόν σε κάθε ανάρτηση γιατί πρέπει συνεχώς να αποδυκνείω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
Ο άνθρωπος είχε προβληματισμό σε σχέση με την απόδοση και τη δύναμη του 1.8 140HP. Όχι με την κατανάλωση του.
Όλοι του αναφέρατε ότι είναι μία χαρά.
Και ανατωτήθηκα εγώ ο αδαής.
Πως γίνεται όταν πρόκειται για Toyota να είναι μια χαρά και όταν πρόκειται για άλλα SUV με την ίδια ιπποδύναμη να είναι μουλάρια και να μην αξίζουν;
Και όλα μου τα απαντήσατε, εκτός από αυτό.
Παραθέτω λοιπόν ενδεικτικά επιδόσεις άλλων SUV που δείχνουν ότι δεν είναι μουλάρια (τουλάχιστον όχι περισσότερο από το CC 1.8 140HP) και έχει κολλήσει η βελόνα στην κατανάλωση και στην τεχνολογία των κινητήρων.
Και όταν σου λέω ότι η τεχνολογία των κινητήρων δεν είναι παλιά ούτε στα άλλα SUV, το ρίχνουμε αποκλειστικά στην κατανάλωση.
Ε με συγχωρείς αλλά εγώ άλλη απορία είχα. Όχι την κατανάλωση.Άσε που άμα φέρει ο Criuser το diesel, σας πάει κόντρα και στην κατανάλωση.
-
Και πάλι τα φουσκώνεις και αναφέρεσε για 9-10 λίτρα μέσα στην πόλη όταν ακόμη και reviews στο internet τους έχουν βγάλει αυτούς τους κινητήρες με 8αρια.
Είναι πιο έξυπνο να μην αδυνατίζεις τα επιχειρήματα σου λέγοντας για κατανάλωση. Η Toyota είναι στη μιση περίπου κατανάλωση απο τα περισσότερα αντίστοιχα μη υβριδικά σε συνθήκες για τις οποίες αγοράζεται ένα πλήρως υβριδικό όχημα, sorry αλλά έτσι είναι, για επιδόσεις το συζητάμε.
-
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
Και πάλι τα φουσκώνεις και αναφέρεσε για 9-10 λίτρα μέσα στην πόλη όταν ακόμη και reviews στο internet τους έχουν βγάλει αυτούς τους κινητήρες με 8αρια.
Είναι πιο έξυπνο να μην αδυνατίζεις τα επιχειρήματα σου λέγοντας για κατανάλωση. Η Toyota είναι στη μιση περίπου κατανάλωση απο τα περισσότερα αντίστοιχα μη υβριδικά σε συνθήκες για τις οποίες αγοράζεται ένα πλήρως υβριδικό όχημα, sorry αλλά έτσι είναι, για επιδόσεις το συζητάμε.
Μα εγώ δεν αναρωτήθηκα για καταναλώσεις.
Απλά δεν είχα πρόβλημα να απαντήσω πάνω και σε αυτό. -
Ήταν πάνω στην ίδια ιπποδύναμη από κινητήρα με χαμηλά κυβικά και από κινητήρα από υψηλότερα κυβικά.
Άλλωστε νομίζω ότι και το ερώτημα ήταν κατά πόσο θα τραβάει ο κινητήρας με τα 140 άλογα καί όλοι γράψατε ότι θα είναι ΟΚ, όταν σε άλλα νήματα άλλων SUV χλευάζετε την ίδια ιπποδύναμη και τον χαμηλότερου κυβισμού κινητήρα και έχει γραφτεί πολλές φορές ότι είναι κοροϊδία να δώσετε χρήματα για χρέπι με τόσο μικρό κινητήρα και τόσα λίγα άλογα.Δεν μπορώ να απαντήσω για όλους, αλλά για εμένα ειναι απλό. Όταν ένα όχημα C segment εχει τον ίδιο κινητήρα με ένα Β και ο κινητήρας ειναι ήδη ζορισμένο, για εμένα ειναι οριακό. Τον καταλαβαίνω και το δέχομαι σε καλή τιμή (όπως π.χ. στα 27Κ που πήρε ο κολλητός μου της DS7). Αλλά το θεωρώ κοροϊδία κάποιος να δώσει 40-45Κ και να συμβιβαστέι με τέτοιο μοτέρ, το οποίο έχει ελάχιστο κόστος.
-
Άλλωστε νομίζω ότι και το ερώτημα ήταν κατά πόσο θα τραβάει ο κινητήρας με τα 140 άλογα καί όλοι γράψατε ότι θα είναι ΟΚ, όταν σε άλλα νήματα άλλων SUV χλευάζετε την ίδια ιπποδύναμη και τον χαμηλότερου κυβισμού κινητήρα και έχει γραφτεί πολλές φορές ότι είναι κοροϊδία να δώσετε χρήματα για χρέπι με τόσο μικρό κινητήρα και τόσα λίγα άλογα.Δεν μπορώ να απαντήσω για όλους, αλλά για εμένα ειναι απλό. Όταν ένα όχημα C segment εχει τον ίδιο κινητήρα με ένα Β και ο κινητήρας ειναι ήδη ζορισμένο, για εμένα ειναι οριακό. Τον καταλαβαίνω και το δέχομαι σε καλή τιμή (όπως π.χ. στα 27Κ που πήρε ο κολλητός μου της DS7). Αλλά το θεωρώ κοροϊδία κάποιος να δώσει 40-45Κ και να συμβιβαστέι με τέτοιο μοτέρ, το οποίο έχει ελάχιστο κόστος.
Μα δε μιλάμε σε όλες τις περιπτώσεις για 40-45Κ
Το 3008 allure έχει 37K
Το C5 Aircross PLUS έχει 34,5Κ
Το Astral και αυτό 34,5Κ
Το Grandland 35Κ
Από αυτά που έβαλα, μόνο η X1 ακουμπάει τα 40+ -
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:Όταν ένα όχημα C segment εχει τον ίδιο κινητήρα με ένα Β και ο κινητήρας ειναι ήδη ζορισμένο, για εμένα ειναι οριακό.
Ο κυβισμος ενος κινητηρα (σε σχεση με την ισσχυ του) δεν εχει σχεση με το ποσο πιεσμενος ειναι. Τα παλια τα χρονια, στην Φ1 εβγαζαν 1000 αλογα απο 1000 κυβικα.
Με τον καταλληλο σχεδιασμο και υλικα, μπορεις να παρεις σχεδον "οσα αλογα θες", με αξιοπιστια.
Δεν ειναι υποχρεωτικο λοιπον ενας 1000αρης τουρμπο να ειναι πιο πιεσμενος απο εναν 1800 ατμοσφαιρα με τα ιδια αλογα.
Το αν ειναι ομαλος, αν εχει lag, αν καιει πολυ κτλ, ειναι αλλη συζητηση.
Toyota Corolla Cross