-
Τίποτα δεν κάνει εννοείται. Ειδικά στο τουότα είναι διακοσμητικό για να μη βλέπεις γυμνές λαμαρίνες.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
To δικό μου το lounge (και νομίζω όλα τα lounge) είχε τελικά ηχομόνωση στον κινητήρα. Κι εγώ νόμιζα δε θα είχε και είχα παραγγείλει. Βέβαια εμένα είναι και παραγωγής 2022, δεν ξέρω μετά τι έκαναν.
Να φανταστείς όταν ρώτησα στην Polis Θερμής στα ανταλλακτικά μου είπαν ότι δεν προβλέπεται από τον κατασκευαστή και αν την βάλω και υπερθερμανθεί ο κινητήρας και πάθει ζημιά, χάνω την εγγύηση!!!!!!!!!
συν ότι μου είπε τιμή 320 ευρώ
Μερικοί πιστεύουν ότι είμαστε χαϊβάνια.
-
Απλά βαριότανε να ψάξει. Δόξα το θέο υπάρχει το ιντερνετ.
-
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
To δικό μου το lounge (και νομίζω όλα τα lounge) είχε τελικά ηχομόνωση στον κινητήρα. Κι εγώ νόμιζα δε θα είχε και είχα παραγγείλει. Βέβαια εμένα είναι και παραγωγής 2022, δεν ξέρω μετά τι έκαναν.
Να φανταστείς όταν ρώτησα στην Polis Θερμής στα ανταλλακτικά μου είπαν ότι δεν προβλέπεται από τον κατασκευαστή και αν την βάλω και υπερθερμανθεί ο κινητήρας και πάθει ζημιά, χάνω την εγγύηση!!!!!!!!!
συν ότι μου είπε τιμή 320 ευρώ
Μερικοί πιστεύουν ότι είμαστε χαϊβάνια.
Δεν προβλεποταν αλλα ειχε τιμη 320ε?
Ρε σε τι αετο επεσες...?
Απορω με μερικους πωλητες που ξεφτιλιζονται σε γνωσεις απο τους επιδοξους αγοραστες.
Πραγματικα κλαιω. -
Θερμομόνωση ειναι περισσότερο παρα ηχομόνωση. Ειδικά σε περιοχες με πολύ κρυο η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μπορεί υποτίθεται να κανει ζημιά στο χρώμα του καπό.
-
Πιο πιθανό ειναι να πάθει ζημιά το χρώμα του καπό λογω κακής ποιότητας χρώματος παρά της διαφοράς θερμοκρασίας.
Μετράω τρεις πληγές ήδη σε καπό και προφυλακτήρα... Αν δεν βάψεις με 2Κ να τσούζουν τα ρουθούνια απο τα χημικά δεν έχεις βάψει. -
Το προστατευτικό φιλμ καπό της Toyota αξίζει σαν αξεσουάρ;
-
Πότε και τίποτα από όλα αυτά (μεμβράνες, κεραμικά, συναγερμοί κτλ) δεν αξίζουν ως "εργοστασιακός" εξοπλισμός. Υπάρχουν εξειδικευμένοι γι' αυτές τις δουλειές. Οι αντιπροσωπείες τα προσφέρουν εκμεταλλευόμενες την άγνοια του κόσμου και έχουν τρομερά κέρδη από αυτά.
-
@lexota said in Toyota Corolla Cross:
ποσο κοστιζει μια μεμβρανη να βαλεις σε ολο το αμαξι?
-
@chris__7 said in Toyota Corolla Cross:
Για το C-HR που είχα ρωτήσει το 2022 ολόκληρο το αυτοκίνητο 3000 ευρώ !
Οι προφυλακτήρες γύρω στα 350 ευρώ ο καθένας !Για το CC ούτε που ρώτησα
Να σκεφτείς που έβαλα μεμβράνη σε καθρέπτη πάει 50 ευρώ ο ένας !
Ίσως αξίζει να βάλεις στους 2 προφυλακτήρες
-
Δυστυχώς επειδή έπεσα σε μλκ και έκανα και άλλες δουλειές εκεί (φιμέ, κεραμικό κτλ) δεν εχω συγκρατήσει ακριβώς πόσο μου πήρε τελικά για μεμβράνη στο μπροστινό μέρος (μπικίνι που λέμε δηλ προφυλακτήρας, φανάρια, καθρέφτες, και μισό καπώ-φτερά). Με αναζήτηση πρέπει να υπάρχει κάτι σε παλαιότερα ποστ πριν κάνα χρόνο. Νομίζω γύρω στα 800 ήταν οι μεμβράνες αλλά σε κακό μάστορα. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι μου είχαν ζητήσει από 1200 έως 1600 για την ίδια δουλειά.
Για ολόκληρο αμάξι μιλάμε σίγουρα για 3Κ και ιδανικά να υπάρχουν pre-cut μεμβράνες για να μείνει εκεί το κόστος.
-
@stefan147 Ασχετο, θυμάμαι όταν είχες βάλει ηχομόνωση στις πόρτες είχες δει και το μπλε led που έχει για το ambient light. Αυτό το λεντακι αλλάζει με καποιο aftermarket? Είναι κλασικό led? Ήθελα να βάλω λευκό φως αντί για το μπλε.
-
Λογικά αλλάζει. Δεν είναι λεντόμπαρα όπως στα περισσότερα αυτοκίνητα. Είναι ένα ματάκι λεντ.
-
Μεμβράνη χρειάζεται οπωσδήποτε στις ακμές της πόρτας. Το χρώμα είναι πάρα πολύ ευαίσθητο σε χτυπήματα και με πολύ λεπτή επίστρωση. Εάν η πόρτα ακουμπήσει σε σκληρή επιφάνεια θα αποχρωματιστεί στο σημείο αυτό. Αντιθέτως, στο golf η σύζυγος βρήκε στη γκαραζόπορτα και παρόλα αυτά ούτε το μέταλλο της πόρτας παραμορφώθηκε ούτε αποχρωματίστηκε τελείως μέχρι το μέταλλο. Το ζήτημα είναι εάν θα φαίνεται εφόσον τοποθετηθεί μεμβράνη μόνο στο σημείο των ακμών κάθε πόρτας ή και σε ολόκληρη την πόρτα σε σύγκριση με το λοιπό χρώμα του αυτοκινήτου.
Για μεμβράνες σε όλο το αυτοκίνητο (3Κ) ούτε για αστείο, βρίσκω το ποσό κωμικό.. -
Λογικά αλλάζει. Δεν είναι λεντόμπαρα όπως στα περισσότερα αυτοκίνητα. Είναι ένα ματάκι λεντ.
Φαίνεται σαν να είναι απλή αλογόνου με μπλε γυαλακι η ειναι ιδεα μου? Τρελό fail. Δεν είναι σε βυσματακι πάντως ε? Θα θέλει κόψιμο.
-
Όχι δεν πρέπει να ναι αλογόνου. Δεν το έψαξα ιδιαίτερα αλλά νομίζω είναι κατι σε περίεργο λεντ συνδεδεμένο απευθείας στην καλωδίωση. Σίγουρα θα θέλει κοπτοραπτική. Εγώ πάντως σε ότι αμάξι έχω κατσαβιδιάσει δεν έχω ξαναδει τέτοιο πραγμα. Όλα λεντόμπαρα έχουν. Γι' αυτό και είναι τόσο μούφα ο φωτισμός. Αν είναι και αλογόνου γελάει ο κόσμος.
-
Δυστυχώς επειδή έπεσα σε μλκ και έκανα και άλλες δουλειές εκεί (φιμέ, κεραμικό κτλ) δεν εχω συγκρατήσει ακριβώς πόσο μου πήρε τελικά για μεμβράνη στο μπροστινό μέρος (μπικίνι που λέμε δηλ προφυλακτήρας, φανάρια, καθρέφτες, και μισό καπώ-φτερά). Με αναζήτηση πρέπει να υπάρχει κάτι σε παλαιότερα ποστ πριν κάνα χρόνο. Νομίζω γύρω στα 800 ήταν οι μεμβράνες αλλά σε κακό μάστορα. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι μου είχαν ζητήσει από 1200 έως 1600 για την ίδια δουλειά.
Για ολόκληρο αμάξι μιλάμε σίγουρα για 3Κ και ιδανικά να υπάρχουν pre-cut μεμβράνες για να μείνει εκεί το κόστος.
Με τέτοιο κόστος το βάφεις απο την αρχή πες τους.
-
@chris__7 said in Toyota Corolla Cross:
Η Tetra Pak, η εταιρεία που κατασκευάζει υλικά συσκευασίας για τρόφιμα, είχε ένα ωραίο μότο.
«προστατεύει ότι αξίζει» εγώ θα κρατούσα τα χρήματα για βαφή…. Στο χρώμα της Toyota δεν αξίζει να ρίξεις χρήματα ούτε για κεραμικές ούτε για μεμβράνες. -
Στα σημεία που έχεις εφαρμόσει την μεμβράνη, παρατηρείς διαφορά?
Έχω προσέξει ότι η σκόνη κολλάει για πλάκα. -
Τι εννοείς? Η σκόνη κολλάει πάνω στη μεμβράνη? Δε θα το λέγα γιατί η μεμβράνη έχει και κεραμικό από πάνω της. Πιο πολύ με ενοχλεί που τσιγκουνεύτηκα και δεν έκανα όλο το καπώ και φαίνεται μια γραμμή όταν είναι βρώμικο γενικά το αμάξι. Που βασικά ούτε αυτό με ενοχλεί γιατί έχω πάψει εδώ και μήνες να ασχολούμαι με το Τουότα.
Toyota Corolla Cross