-
19% ΦΠΑ στην Κύπρο και δεν ξέρω τι τέλος ταξινόμησης έχουν... άμεσα με την διαφορά του ΦΠΑ είναι 1,500€...
-
@netgeo said in Toyota Corolla Cross:
19% ΦΠΑ στην Κύπρο και δεν ξέρω τι τέλος ταξινόμησης έχουν... άμεσα με την διαφορά του ΦΠΑ είναι 1,500€...
Κοιτα αν βγαλουν την μεσαια εκδοση την style δηλ που αξιζει με 38.000 αρχικη, πηγαινει πολυ κοντα στο RAV 4 και οσο γνωριζω η Τουοτα δινει στην Ελλαδα τις καλυτερες τιμες στην ευρωπη.
Αυτος εδω που οδηγησε το 5ης γενιας υβριδικο συστημα λεει οτι εχει εξαλειψει την αισθηση σκουτερ που εχει το CVT, χωρις βεβαια να το αποδεικνύει καπως...
Το CVT της Τουοτα (4ης γενιας) στην Αθηνα δεν ενοχλει, αλλα στο ταξιδι και στις επιταχυνσεις ειναι πολυ σπαστικο. Γνωστος μου στο εξωτερικο εδωσε ενα σκασμο λεφτα για το Rav 4 και μου ελεγε οτι η ηχομονωση στο ταξιδι δεν παλευεται.
Αρα εχουμε και λεμε, αν η Τουοτα βγαλει το Cross στα 34.000 στην μεσαια εκδοση θα ειναι μια πολυ καλη αγορα και θα μπορεις να κανεις και τα στραβα ματια στο πολυ λιτο εσωτερικο και στην επιεικώς μετρια εξωτερικη εμφανιση καθως και στο μετριο σχετικα πορτπαγκαζ (440 λιτρα διαβασα)
Αλλιως με 40.000 παιρνεις το πολυ πιο μοντερνο Tuscon full hybrid, που του ριχνει στα αυτια μεσα-εξω, σε τεχνολογια σε εμφανιση σε δυναμη (230 ιππους) σε χωρους (πορτπαγκαζ 630λ!), δεν υπαρχει ουτε ενα σημειο που να υπερτερει το Τουοτα εκτος ισως απο το καινουργιο digital cluster.
Ειναι οπως στο Yaris Cross που με 23.000 παιρνεις μια πολυ καλη εκδοση σε πολυ καλη τιμη, σε αντιθεση με τον ανταγωνιστη Ford Puma που το βρισκεις πια στα 26.500 χωρις να ειναι full hybrid και με manual κιβωτιο!!! Και εχω ακομα στα χερια μου περσινη προσφορα στα 22.500 τελικη... Γελαει ο κοσμος.
Το Ford μπορει να υπερτερει σε ολα, εξωτερικη - εσωτερικη εμφανιση , δυναμη , πορτπαγκαζ, κρατηματα, αλλα φυσικα και θα επαιρνα ενα full υβριδικο Yaris Cross λογω VFM και θα εκανα τα στραβα ματια στα μειονεκτηματα του
-
Το ecvt και όχι cvt (δεν έχουν καμία μηχανική ομοιότητα αυτά τα δύο) των toyota hybrids έχουν γραμμική αύξηση των Σαλ με την ταχύτητα του οχήματος.
Στο σημερινό yaris για παράδειγμα καθώς επιταγχυνσεις από τα 0-140χλμ/ώρα με το πεντάλ στο πάτωμα υπάρχει γραμμική συσχέτιση του ήχου με τα χιλιόμετρα.
Μετά τα 140 χλμ/ώρα προς την τελική τους υπάρχει ο χαρακτηριστικός ήχος σκούπας που μοιάζει με cvt (για αυτό και το ονομάζουν e cvt) -
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Το ecvt και όχι cvt (δεν έχουν καμία μηχανική ομοιότητα αυτά τα δύο) των toyota hybrids έχουν γραμμική αύξηση των Σαλ με την ταχύτητα του οχήματος.
Στο σημερινό yaris για παράδειγμα καθώς επιταγχυνσεις από τα 0-140χλμ/ώρα με το πεντάλ στο πάτωμα υπάρχει γραμμική συσχέτιση του ήχου με τα χιλιόμετρα.
Μετά τα 140 χλμ/ώρα προς την τελική τους υπάρχει ο χαρακτηριστικός ήχος σκούπας που μοιάζει με cvt (για αυτό και το ονομάζουν e cvt)Δεν ξερω αν το εχεις οδηγησει αλλα η σκουπα που γραφεις ακουγεται σχεδον απο την αρχη αφου φυγει απο την πρωτη σχεση (γραναζι) e και παει στο CVT, αν σανιδωσεις το γκαζι δεν υπαρχει καμμια γραμμικοτητα οπως ακουγεται και στο βιντεο, ειναι ακριβως σαν να οδηγεις σκουτερ.
Η Honda απεναντιας με το δικο της CVT εχει προσομειωσει καπως τον ηχο του κιβωτιου της με DCT και το κανει πιο ευχαριστο στο αυτι.
Εκει που πραγματικα μπερδευτηκα ηταν οταν οδηγησα το νεο Nissan QQ με το καινουργιο CVT τους, πραγματικα ειναι η καλυτερη εφαρμογη σε CVT, νομιζα οτι οδηγουσα DCT!
Ωραια λοιπον τα marketinistika κολπακια e-CVT κλπ απο τις εταιρειες αλλα το test drive και τα αυτια σου ειναι ο αλαθητος παραγοντας και οχι αυτα που διαβαζεις στα χαρτια!
-
Συγχωρα με κατάλαβα πως έγραφες για το hybrid. Εσύ μιλάς για το ατμοσφαιρικό Αυτό που λες είναι το s cvt.
Το e cvt λειτουργεί όπως περιέγραψα. Το s cvt με το e cvt δεν έχουν καμία ομοιότητα μεταξύ τους στον τρόπο λειτουργίας τους. Τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου.
Δεν είναι μάρκετινγκ είναι άλλη τεχνολογία. Διαβασε για το psd της toyota για να καταλάβεις. Και όσο για το ερώτημα, ναι το έχω οδηγήσει αρκετά
Εδώ ένα βίντεο. Ο ήχος είναι γραμμικός ως τα 130 χλμ/ώρα. Εγώ θυμόμουν όταν το οδήγησα ως τα 140χλμ/ώρα...γράψε λάθος.
Μετά τα 130 χλμ ακούγεται σαν σκούπα -
Συγχωρα με κατάλαβα πως έγραφες για το hybrid. Εσύ μιλάς για το ατμοσφαιρικό Αυτό που λες είναι το scvt.
Το e cvt λειτουργεί όπως περιέγραψα.
Δεν είναι μάρκετινγκ είναι άλλη τεχνολογία. Διαβασε για το psdτης toyota για να καταλάβεις. Και όσο για το ερώτημα, ναι το έχω οδηγήσει αρκετά
Δεν εγραψα για κανενα ατμοσφαιρικο, μιλαω για το Cvt στα hybrid Toyota που εχουν τον ηχο σκουτερ οπως στο βιντεο που σου εστειλα, αν κανεις τον κοπο και το ανοιξεις και το ακουσεις, θα διαβασεις οτι ειναι το hybrid toyota yaris cross που ακουγεται σαν τα σκουτερ.
Εσυ μου εδειξες ενα βιντεο 18 λεπτων εγω σου εδειξα 0-100 acceleration που ακουγετε η σκουπα απο τα 30 χλμ και μετα, το βιντεο ειναι πεντακαθαρο δεν εχω κατι αλλο να γραψω.
-
@diriras said in Toyota Corolla Cross:
Δεν εγραψα για κανενα ατμοσφαιρικο, μιλαω για το Cvt στα hybrid Toyota που εχουν τον ηχο σκουτερ
Δεν είναι CVT με την κλασσική έννοια, αφού δεν υπάρχει ιμάντας ούτε καμία μηχανική σχέση με το cvt κιβώτιο με τα 2 τύμπανα. Στα υβριδικά είναι ένα πλανητικό κιβώτιο που απλά μοιάζει η λειτουργία του με ένα cvt. δεν έχει όμως καμία σχέση με cvt, ούτε έχει γρανάζει για αρχή (όπως κάποια cvt) και μετά ιμάντα. Είναι τελείως άλλη τεχνολογια που δεν έχει καμία σχέση με τα παραδοσιακά cvt κιβώτια.
-
Συγχωρα με κατάλαβα πως έγραφες για το hybrid. Εσύ μιλάς για το ατμοσφαιρικό Αυτό που λες είναι το scvt.
Το e cvt λειτουργεί όπως περιέγραψα.
Δεν είναι μάρκετινγκ είναι άλλη τεχνολογία. Διαβασε για το psdτης toyota για να καταλάβεις. Και όσο για το ερώτημα, ναι το έχω οδηγήσει αρκετά
Δεν εγραψα για κανενα ατμοσφαιρικο, μιλαω για το Cvt στα hybrid Toyota που εχουν τον ηχο σκουτερ οπως στο βιντεο που σου εστειλα, αν κανεις τον κοπο και το ανοιξεις και το ακουσεις, θα διαβασεις οτι ειναι το hybrid toyota yaris cross που ακουγεται σαν τα σκουτερ.
Εσυ μου εδειξες ενα βιντεο 18 λεπτων εγω σου εδειξα 0-100 acceleration που ακουγετε η σκουπα απο τα 30 χλμ και μετα, το βιντεο ειναι πεντακαθαρο δεν εχω κατι αλλο να γραψω.
Άκου αυτό.
Ο ήχος που κάνει το μοτέρ ας πουμε στα 60χλμ/ωρα δεν είναι ο ίδιος με τα 80-90-120. Εκεί στα 130 σταθεροποιείται και υπάρχει ο χαρακτηριστικός ήχος που μοιάζει με τα αυτοκίνητα που έχουν cvt κιβώτιο.Δεν είναι οπως με τις εικονικές αλλαγές ταχυτήτων στα Honda αλλά δεν είναι και σταθερό. Υπάρχει μια γραμμική σχέση χιλιομέτρων και σαλ. Πάντα όμως στο υψηλό φάσμα στροφών.
Στο τέλος του βίντεο έχει και το παλιό Yaris όπου ο ήχος σταθεροποιείται από τα 60 χλμ/ωρα.
Ο λόγος είναι ότι το νέο Yaris έχει δυνατότερο Ηλ. μοτέρ και έτσι συμπληρώνει καθώς οι ανάγκες για δύναμη ανεβαίνουν με τα χιλιόμετρα. Όποτε το θερμικό μοτέρ δεν χρειάζεται να λειτουργεί στις σταθερές σαλ με την υψηλότερη απόδοση.
-
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν εγραψα για κανενα ατμοσφαιρικο, μιλαω για το Cvt στα hybrid Toyota που εχουν τον ηχο σκουτερ
Δεν είναι CVT με την κλασσική έννοια, αφού δεν υπάρχει ιμάντας ούτε καμία μηχανική σχέση με το cvt κιβώτιο με τα 2 τύμπανα. Στα υβριδικά είναι ένα πλανητικό κιβώτιο που απλά μοιάζει η λειτουργία του με ένα cvt. δεν έχει όμως καμία σχέση με cvt, ούτε έχει γρανάζει για αρχή (όπως κάποια cvt) και μετά ιμάντα. Είναι τελείως άλλη τεχνολογια που δεν έχει καμία σχέση με τα παραδοσιακά cvt κιβώτια.
Μη κολλαμε σε τεχνικους ορους και ορολογιες, και η ιδια η τουοτα CVT το αναφερει στο site της αλλα εγω πιστευω εσενα και λεω ναι οκ, δεν εχει καμια σχεση με τα συμβατικα CVT.
Σε full γκαζι ομως εχει σχεδον το ιδιο βουητο με CVT οτι τεχνολογια και πλανητικα κιβωτια να εχει, ενω η Nissan το εχει διορθωσει αυτο το μειονεκτημα της Toyota στα "CVT", το εχει test drive στην Κηφισιας το νεο QQ σε αυτοματο, πηγαινετε να το οδηγησετε!
Το hybrid της Toyota σε full γκαζι εχει αυτο το μονοτονο βουητο πως να το κανουμε!
-
Εδώ στην Corolla
Και εδώ ένα κλασικό cvt.
Τα ακουσα τα παραδειγματα σου, εχει αισθητη διαφορα το honda με το toyota, λογω χειροτερης ηχομονωσης? λογω καλυτερου setup η Toyota ok εχει διαφορα, το μονοτονο βουητο με λιγο καλυτερο ηχοχρωμα παραμενει ρε παιδια ομως ειδικα σε καταστασεις kick down πχ με σταθερα 80χμλ ανα ωρα να το σανιδωσεις ακουγεται και χειροτερα.
-
Όταν στα λέω εγώ μου λες για marketing, όταν τα λέει ο @fanis75 τον πιστεύεις....
Οκ κανει θόρυβο το Τογιότα αλλά αλλάζει συχνότητες ο ήχος. Δεν είναι σταθερός όπως τα παλιά cvt.
Στα Honda κανει προσομοίωση αλλαγής ταχυτήτων διότι έχει δυνατότερο ηλ μοτέρ και μπορεί.
-
Όταν στα λέω εγώ μου λες για marketing, όταν τα λέει ο @fanis75 τον πιστεύεις....
Οκ κανει θόρυβο το Τογιότα αλλά αλλάζει συχνότητες ο ήχος. Δεν είναι σταθερός όπως τα παλιά cvt.
Στα Honda κανει προσομοίωση αλλαγής ταχυτήτων διότι έχει δυνατότερο ηλ μοτέρ και μπορεί.
χαχα,
Oριστε σκουτερ
και σε αυτο αλλαζει συχνοτητες ο ηχος και ειναι και 4-5 χρονων, οκ δεν εκανε και κατι τρομερο η Toyota. Και εχει ιδιες τελικες με yaris hybrid!
Περιμενω να οδηγησω το 5ης γενιας να δω διαφορες απο την corolla 1.8cc 122hp
-
Κάπως έτσι. Στην τελική πόσοι θα πάρουν υβριδικό να κάνουν 0-160 από στάση.
Στα 130 χλμ θα σηκώσεις το πόδι από το πεντάλ. Άρα μέχρι τότε θα αλλαζει κάπως ο ήχος δεν θα είναι σταθερός. Μια φορά το μήνα αν κανεις ένα 0-160 ας υπομένεις και τον ηχο σκούπας.
Σαφέστατα προτιμώ αυτό της Honda αλλά δεν είναι μεγάλη ζημιά και της τογιοτα
Υ.γ Δυνατό το εργαλείο.
-
Κάπως έτσι. Στην τελική πόσοι θα πάρουν υβριδικό να κάνουν 0-160 από στάση.
μιας και το ανεφερες....
Αυτοι!!!
και θα ριχνουν και στα θερμικα!
-
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν τιμή από €31.000 για την 2λιτρη με τα 197 άλογα!!! Εξαιρετική τιμή πιστεύω, δεδομένου τι άλλο αγοράζεις με 31Κ (π.χ. αυτόματο Β Suv). Εαν δεν κάνω λάθος άνοιξαν και οι παραγγελίες σήμερα.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν τιμή από €31.000 για την 2λιτρη με τα 197 άλογα!!! Εξαιρετική τιμή πιστεύω, δεδομένου τι άλλο αγοράζεις με 31Κ (π.χ. αυτόματο Β Suv). Εαν δεν κάνω λάθος άνοιξαν και οι παραγγελίες σήμερα.
Αν ισχύει αυτή η τιμή, θα κάνει παρέλαση το αυτοκίνητο, είναι όντως εξαιρετική.
-
Α ρε Τογιότα. Αν ισχύει τότε όλοι οι άλλοι χρεώνουν ότι θέλουν
-
https://www.toyota.gr/new-cars
Βγήκαν και στο site οι τιμές
-
@strom said in Toyota Corolla Cross:
https://www.toyota.gr/new-cars
Βγήκαν και στο site οι τιμές
Δεν το βλέπω στα μοντέλα που έχει να επιλέξεις.
Τελικά μόνο δίλιτρο;;;
Γιατί όχι με τον νέο 1.8;;;
Toyota Corolla Cross