-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
καλησπέρα σας (και καλή βραδιά)
Έχω κάνει κι εγώ αρχές του έτους παραγγελία corolla cross και είμαι στο περίμενε.
Είναι τυπικά για 1/2024 αλλά μου είπε ο πωλητής κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει μέσα στο φθινόπωρο του 2023.
Θέλω να ρωτήσω, υπάρχει κάποια ενημέρωση για την πορεία μιας παραγγελίας μέχρι έρθει το αμάξι;
Μου είπαν ότι "ίσως" εμφανιστεί στο MyT ή να έρθει σχετικό email κάποια στιγμή (ίσως κι όχι όμως γιατί λέει είναι πιλοτικό το θέμα αυτό με την παρακολούθηση παραγγελίας)
Τι εμπειρία έχετε;Κι άλλο ένα ερώτημα. Έχει πάρει κανείς ρεζέρβα; Το αμάξι φαίνεται να έχει σχετική θήκη στο πορτ μπαγκαζ κάτω από τη μοκέτα αλλά εκεί έχουν τώρα το κιτ επισκευής. Ο πωλητής μου είπε στην παραγγελία ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν κωδικό για ρεζέρβα αλλά τον περίμεναν να εμφανιστεί.
Θα παραγγείλω σχετικά άμεσα απο έξω ρεζέρβα και σετ γρυλο και μπουλονοκλειδο.. Καλο το κιτ αλλα αν το χρησιμοποιήσεις να επισκευάσεις το λαστιχο ειναι μετά για πέταμα. Δεν μιλάμε για σκισιμο στο μάγουλο.. αλλα μια τρυπα που θα γινοταν με 5 ευρώ ματζούνι ή 15 ευρώ επισκευή θα θέλεις 80+ για καινουργιο λάστιχο
Έχεις κάποιο link , γιατί ψάχνω και εγω να παραγγείλω. Κάποια στιγμή κάποις είχε σηκώσει link για παραγγελία από Πολωνία αλλά έψαξα στις σελίδες και δεν το βρήκα. Έρχεται Αυγουστος και εκεί που πηγαίνω είναι απαραίτητη η ρεζέρβα.
-
@nekman said in Toyota Corolla Cross:
Έχω κάνει κι εγώ αρχές του έτους παραγγελία corolla cross και είμαι στο περίμενε.
Είναι τυπικά για 1/2024 αλλά μου είπε ο πωλητής κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει μέσα στο φθινόπωρο του 2023.
Θέλω να ρωτήσω, υπάρχει κάποια ενημέρωση για την πορεία μιας παραγγελίας μέχρι έρθει το αμάξι;
Μου είπαν ότι "ίσως" εμφανιστεί στο MyT ή να έρθει σχετικό email κάποια στιγμή (ίσως κι όχι όμως γιατί λέει είναι πιλοτικό το θέμα αυτό με την παρακολούθηση παραγγελίας)
Τι εμπειρία έχετε;Κι άλλο ένα ερώτημα. Έχει πάρει κανείς ρεζέρβα; Το αμάξι φαίνεται να έχει σχετική θήκη στο πορτ μπαγκαζ κάτω από τη μοκέτα αλλά εκεί έχουν τώρα το κιτ επισκευής. Ο πωλητής μου είπε στην παραγγελία ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν κωδικό για ρεζέρβα αλλά τον περίμεναν να εμφανιστεί.
Θα παραγγείλω σχετικά άμεσα απο έξω ρεζέρβα και σετ γρυλο και μπουλονοκλειδο.. Καλο το κιτ αλλα αν το χρησιμοποιήσεις να επισκευάσεις το λαστιχο ειναι μετά για πέταμα. Δεν μιλάμε για σκισιμο στο μάγουλο.. αλλα μια τρυπα που θα γινοταν με 5 ευρώ ματζούνι ή 15 ευρώ επισκευή θα θέλεις 80+ για καινουργιο λάστιχο
Έχεις κάποιο link , γιατί ψάχνω και εγω να παραγγείλω. Κάποια στιγμή κάποις είχε σηκώσει link για παραγγελία από Πολωνία αλλά έψαξα στις σελίδες και δεν το βρήκα. Έρχεται Αυγουστος και εκεί που πηγαίνω είναι απαραίτητη η ρεζέρβα.
Αυτο μαλλον ψαχνεις.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@panos-4 said in Toyota Corolla Cross:
Καλημέρα στην ομάδα. Από το Σάββατο γίνομαι κάτοχος του toyota corolla cross έκδοση active. Υπήρχε ένα ετοιμοπαραδοτο μαύρο και μετά από δύο εβδομάδες αναμονής το παραλαμβάνω. Θα ήθελα να ρωτήσω για τις ασφάλειες. Σκέφτομαι να κάνω μεικτή ασφάλεια και από την αντιπροσωπεία μου έστειλαν κάποια πακέτα αλλά είναι ακριβότερα από την προσφορά που πήρα από την hellas direct. Έχουν όντως κάποιο πλεονέκτημα οι ασφάλειες που μου πρότειναν ή να πάω στην hellas direct που είχα ασφαλισμένο και το προηγούμενο αμάξι;
To μόνο πλεονέκτημα που έχει η ασφάλεια της αντιπροσωπείας (Allianz αν δεν κάνω λάθος) είναι η εγγύηση κεφαλαίου για κάποιο χρονικό διάστημα (2 ή 3 χρόνια, δε θυμάμαι) και ίσως και η χρήση αποκλειστικά oem ανταλλακτικών σε περίπτωση επισκευής. Αν δε βάλεις τα 2 ασφαλιστήρια δίπλα δίπλα δε θα καταλάβεις πάντως.
Δεν κάνεις λάθος, Allianz είναι και 3 χρόνια εγγυηση αξίας. Τα πάντα όλα εκτός μεικτής 494 ετήσιο.
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Αυτο μαλλον ψαχνεις.
Και εγώ το έψαχνα. Ποιο σετάκι είπαμε παίρνουμε για το active plus με την 17άρα; Νομίζω κάποιος είχε πει την 16άρα ρεζέρβα;
-
Είμαστε σίγουροι ότι το awd παίρνει ρεζέρβα? Όσοι το έχουν καλύτερα να ψαχτούν πριν παραγγείλουν γιατί δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι με το μοτέρ από κάτω και το υπερυψωμένο πάτωμα χωράει.
-
Κ γω εχω την εντυπωση οτι ΔΕΝ χωραει η ρεζερβα απο κατω παραμονο χυμα μεσα στο πορτ μπαγκαζ. Μιληστε καλυτερα με αντιπροσωπεια για σιγουρη απαντηση.
-
Είμαστε σίγουροι ότι το awd παίρνει ρεζέρβα? Όσοι το έχουν καλύτερα να ψαχτούν πριν παραγγείλουν γιατί δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι με το μοτέρ από κάτω και το υπερυψωμένο πάτωμα χωράει.
Δεν χωράει. Για όταν παώ ψάρεμα την θέλω μη ξεμείνω σε καμιά ερημιά.
-
Στα toyota awd πρέπει να είναι ακριβώς ίδιο λάστιχο και ζάντα λόγω μοτέρ/γεννήτριας MGR
H CC αναφέρει αυτό?
-
@a65 said in Toyota Corolla Cross:
Στα toyota awd πρέπει να είναι ακριβώς ίδιο λάστιχο και ζάντα λόγω μοτέρ/γεννήτριας MGR
H CC αναφέρει αυτό?
Το αμάξι έχει είτε 215/60R17 με διάμετρο 690mm είτε 225/50R18 με διάμετρο 683mm
Στο owners manual δίνει για τη ρεζέρβα T155/70D17 με διάμετρο 650mm
Αυτά που δίνει ο Πολωνός στο link παραπάνω είναι είτε 67cm είτε 65cm. Κι όπως φαίνεται κανένα δεν είναι στη διάσταση που δίνει κανονικά η toyota για το αμάξι.
Τώρα αν κάποιος πάρει από εκεί περί ορέξεως τι θα διαλέξει. 65cm που είναι και φτηνότερο και ίδια διάσταση με την "επίσημη" ρεζέρβα ή 67cm που κοστίζει παραπάνω αλλά είναι πιο κοντά στην διάσταση των κανονικών ελαστικών του αυτοκινήτου
Παρεμπιπτόντως το D αντί για R αφορά τον τρόπο κατασκευής του ελαστικού (κι εγώ τώρα το βρήκα εδώ)
-
Το είδα το site του Πολωνού αλλά δεν αναφέρει awd,
εγώ λέω για αυτά που είναι awd με πίσω μοτέρ/γεννήτρια. Απλά πριν βάλετε το χέρι στη τσέπη ψάξτε το.
Δεν είναι θέμα χώρου αλλά επειδή είναι ηλεκτρικό και όχι μηχανικό το σύστημα. -
@a65 said in Toyota Corolla Cross:
Το αμάξι έχει είτε 215/60R17 με διάμετρο 690mm είτε 225/50R18 με διάμετρο 683mm
Στο owners manual δίνει για τη ρεζέρβα T155/70D17 με διάμετρο 650mm
Αυτά που δίνει ο Πολωνός στο link παραπάνω είναι είτε 67cm είτε 65cm. Κι όπως φαίνεται κανένα δεν είναι στη διάσταση που δίνει κανονικά η toyota για το αμάξι.
Τώρα αν κάποιος πάρει από εκεί περί ορέξεως τι θα διαλέξει. 65cm που είναι και φτηνότερο και ίδια διάσταση με την "επίσημη" ρεζέρβα ή 67cm που κοστίζει παραπάνω αλλά είναι πιο κοντά στην διάσταση των κανονικών ελαστικών του αυτοκινήτου
Η 16άρα ζάντα που είναι η φτηνότερη είναι 67cm, δηλαδή πιο κοντά στην διάσταση του κανονικού ελαστικού.
Οι 17/18 ζάντες είναι ακριβότερες και 65cm, δηλαδή πιο κοντά στην διάσταση της επίσημης ρεζέρβας.
Επίσης πως ψωνίζουμε από τον Πολωνό, δεν βλέπω να έχει επιλογή για πιστωτική ή paypal.
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Αυτο μαλλον ψαχνεις.
Και εγώ το έψαχνα. Ποιο σετάκι είπαμε παίρνουμε για το active plus με την 17άρα; Νομίζω κάποιος είχε πει την 16άρα ρεζέρβα;
Γιατί 16άρα και όχι 17άρα?
-
Του έστειλα mail για να μας πει αν στέλνει Ελλάδα και αν δέχεται Visa.
-
Του έστειλα mail για να μας πει αν στέλνει Ελλάδα και αν δέχεται Visa.
βρήκα στο γερμανια.. ψαχνω το λινκ και θα σου το στείλω
-
Γιατί 16άρα και όχι 17άρα?
Γιατί η διάμετρος όλου του τροχού, ζάντα και λάστιχο είναι 67cm που είναι πιο κοντά στο κανονικό λάστιχο του αυτοκινήτου (68,3-69cm). Επίσης είναι και φτηνότερη.
Η 17άρα ή 18άρα ζάντα μαζί με το λάστιχο είναι 65cm και είναι και ακριβότερη.
-
Τζαμπα πραμα το ψψ. Ειναι 1λτ κατω απ οτι υπολογιζα οταν το πηρα.
-
Τζαμπα πραμα το ψψ. Ειναι 1λτ κατω απ οτι υπολογιζα οταν το πηρα.
Δεν έχεις δει τίποτα ακόμα, τώρα που ανοίγει σιγά σιγά το μοτέρ και ανεβαίνει και η θερμοκρασία, θα δεις σημαντική διαφορά της κατανάλωσης προς τα κάτω.
Υ.Γ. Φαντάσου τα χλμ σου να μην είχαν και οδήγηση σε ταξίδι, με πατήματα με (ψευδο)premium, ποσο πιο κάτω θα ήταν η κατανάλωσή σου.. -
Καλά υπολογίζω άλλο ένα πιο κάτω. Ο Στέφαν μάλλον οδηγεί διαφορετικά από τον μέσο όρο.
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Καλά υπολογίζω άλλο ένα πιο κάτω. Ο Στέφαν μάλλον οδηγεί διαφορετικά από τον μέσο όρο.
Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι ο ετήσιος μ.ο. της πραγματικής κατανάλωσης μου σε C-HR 1.8 GR Sport (με 19ρες ζάντες που όσο να'ναι επηρεάζουν την κατανάλωση) και με ζωηρή οδήγηση και ταξίδια είναι στα 4.7 lt/100km και πιστεύω θα πέσει λίγο ακόμα το καλοκαίρι (ήδη τον Μάιο είναι στα 4.3lt/100 km).
-
Τα βάζω εντελώς και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε περίπτωση που κάποιος ψάχνεται για το συγκεκριμένο αμάξι. Δε με απασχολεί να πετύχω νούμερα ρεκόρ. Αυτή είναι μικτή χρήση με τα πάντα όλα μέσα (εθνική, επαρχιακό και αστική) και χωρίς προσπάθεια οικονομίας οπότε θεωρώ είναι αντιπροσωπευτική του μοντέλου.
Επίσης το trip computer του είναι ότι πιο ακριβές έχω συναντήσει. Συμφωνεί μέχρι δεύτερου δεκαδικού με το sprintmonitor και την αντλία.
Toyota Corolla Cross