-
Πρώτο 15νθήμερο Νοεμβρίου. Με μονοψήφιες θερμοκρασίες τα πρωινά και τον κινητήρα να παίρνει μπροστά κατευθείαν. Τις τελευταίες ημέρες και με 20 λεπτα ζεστάματα γιατί ο μικρός κρυώνει. Αν σας δείξω καλοκαιρινό μήνα είμαι στο 4.4.
-
σας έχει εμφανιστεί το ψηφιακό κλειδί στην εφαρμογή ;
κι αν ναι , έχετε την μαύρη εφαρμογή ή την κόκκινη; (υπάρχει ακόμα η κόκκινη;) Σε ios ή android ;
-
Καλησπέρα, εγώ έχω την μαύρη σε iOS και δεν έχει εμφανιστεί ακόμα; Ούτε έχω λάβει κάποιο ενημερωτικό email. Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με το Digital Key σε Corolla Cross θα μας βοηθούσε, ευχαριστώ!!
-
@cmajor said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα, εγώ έχω την μαύρη σε iOS και δεν έχει εμφανιστεί ακόμα; Ούτε έχω λάβει κάποιο ενημερωτικό email. Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με το Digital Key σε Corolla Cross θα μας βοηθούσε, ευχαριστώ!!
Είναι για μοντέλα του 24 σε εκδόσεις από Style και πάνω (δλδ σε όλες εκτός της Active Plus)
Αν έχεις κάτι από αυτά "θεωρητικά" θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και για εσένα
Κι εγώ που εμπίπτω στην παραπάνω λίστα και μου ήρθε και το εμαιλ δεν έχει εμφανιστεί τίποτα ακόμα
-
Δίλημμα ανάμεσα στο Toyota Corolla Cross 1.8L και 2.0L – Ανησυχίες και εμπειρίες
Καλησπέρα σε όλους,
Βρίσκομαι σε δίλημμα σχετικά με την αγορά του Toyota Corolla Cross, και χρειάζομαι τη βοήθειά σας, ειδικά από όσους έχουν οδηγήσει είτε την έκδοση 1.8L είτε την 2.0L. Έχω κάποιες ανησυχίες για την απόδοση και την ασφάλεια, και θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου για να με βοηθήσετε να πάρω την καλύτερη απόφαση.
Οι ανησυχίες μου:
-
Απόδοση κατά τις προσπεράσεις (1.8L):
- Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης της έκδοσης 1.8L παράγει μόλις 100 ίππους και 142Nm ροπής, ενώ η μπαταρία και το ηλεκτρικό μοτέρ παρέχουν επιπλέον βοήθεια (207Nm).
- Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που η μπαταρία του υβριδικού συστήματος είναι χαμηλή ή σχεδόν άδεια; Πώς ανταποκρίνεται το αυτοκίνητο σε μια κατάσταση ανάγκης, όπως μια γρήγορη προσπέραση για αποφυγή σύγκρουσης;
-
Εμπειρία κατά την οδήγηση με φορτίο:
- Συχνά κάνουμε οικογενειακά ταξίδια με αρκετές αποσκευές. Η 1.8L έκδοση έχει αρκετή δύναμη για τέτοιες συνθήκες, ειδικά σε ανηφορικούς δρόμους ή σε ταξίδια μεγάλης διάρκειας;
- Με την 2.0L νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς ο κινητήρας παράγει 152 ίππους (μόνος του) και συνολικά 197 ίππους με το υβριδικό σύστημα, αλλά το επιπλέον κόστος είναι σημαντικό.
-
Κατανάλωση μπαταρίας και σενάρια ανάγκης:
- Τι συμβαίνει όταν η μπαταρία του υβριδικού συστήματος είναι σχεδόν άδεια (π.χ., σε μεγάλες ανηφόρες ή μετά από παρατεταμένη χρήση); Στην 1.8L, ο κινητήρας μόνος του έχει επαρκή ισχύ για να καλύψει καταστάσεις ανάγκης ή θα νιώθω ανασφαλής;
-
Συγκρίσεις απόδοσης:
- Έχω οδηγήσει μέχρι τώρα ένα Renault Clio 1.4L (2003) με 98 ίππους και βάρος περίπου 1 τόνο. Σε μια περίπτωση ανάγκης, κατάφερα να προσπεράσω ένα αυτοκίνητο που άλλαξε ξαφνικά λωρίδα, αποφεύγοντας σύγκρουση. Φοβάμαι ότι η Corolla Cross 1.8L, λόγω του βάρους της (1.405 κιλά) και της μικρότερης απόδοσης στον κινητήρα εσωτερικής καύσης, δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε παρόμοια κατάσταση ΑΝ τύχει να έχει και άδεια σχετικά μπαταρία.
Ερωτήσεις προς όσους έχουν οδηγήσει τα δύο μοντέλα:
-
Προσπέραση με την 1.8L:
- Πώς τα πάει η 1.8L σε προσπεράσεις σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ή σε συνθήκες όπου το αυτοκίνητο είναι πλήρως φορτωμένο;
- Έχετε νιώσει ότι το υβριδικό σύστημα ανταποκρίνεται επαρκώς, ή υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο κινητήρας εσωτερικής καύσης νιώθει "υποτονικός";
-
Κατάσταση χαμηλής μπαταρίας:
- Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος σε κατάσταση όπου η μπαταρία του υβριδικού είναι τόσο χαμηλή ώστε το αυτοκίνητο βασίζεται σχεδόν εξολοκλήρου στον κινητήρα εσωτερικής καύσης;
- Σε τέτοιο σενάριο, η 1.8L ανταποκρίνεται ή νιώθει "αδύναμη";
-
Εμπειρία από την 2.0L:
- Όσοι έχουν την 2.0L, νιώθετε ότι το επιπλέον κόστος δικαιολογείται από την απόδοση και την ασφάλεια;
- Η προσθήκη του κινητήρα με 190Nm ροπής (μόνο από τον κινητήρα) δίνει σημαντική διαφορά στην απόδοση σε ταξίδια ή προσπεράσεις;
-
Εμπειρία γενικά με τα δύο μοντέλα:
- Ποιο θα προτείνατε, με βάση την απόδοση, την αξιοπιστία και την αίσθηση ασφάλειας;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! Οποιαδήποτε εμπειρία ή σχόλιο είναι πολύτιμο για να πάρω την καλύτερη απόφαση.
Σημείωση για τα οικονομικά:
Το κόστος της 2.0L (λόγω διαφοράς και στις εκδόσεις αυτών που βρίσκω) είναι σημαντικά υψηλότερο (περίπου €5.000 περισσότερα αρχικά και €2Κ περισσότερα σε φόρους στην 5ετία), αλλά η ασφάλεια και η απόδοση είναι η προτεραιότητά μου.
Ανυπομονώ να ακούσω τις εμπειρίες σας!
-
-
@starlet85 said in Toyota Corolla Cross:
Δίλημμα ανάμεσα στο Toyota Corolla Cross 1.8L και 2.0L – Ανησυχίες και εμπειρίες
Δεν υπάρχει δίλλημα, προφανώς και η 2λιτρη ειναι πολύ καλύτερη. Το ερώτημα ειναι καθαρά οικονομικής φύσεως και τίποτε άλλο. Εαν μπορείς να πάρεις την 2λιτρη, το κάνεις, δεν υπάρχει συζήτηση ούτε δίλλημα ούτε τίποτα, απλό ειναι. Εαν δεν μπορείς, συμβιβάζεσαι με την 1.8, η οποία ειναι μια χαρά.
-
Το δίλλημα είναι αν η 1.8 μπορεί να προσφέρει ενεργητική ασφάλεια σε περιπτώσεις ανάγκης και ακραίες περιπτώσεις ανάγκης με τη μπαταρία χαμηλά.
-
Το δίλλημα είναι αν η 1.8 μπορεί να προσφέρει ενεργητική ασφάλεια σε περιπτώσεις ανάγκης και ακραίες περιπτώσεις ανάγκης με τη μπαταρία χαμηλά.
Ναι μπορεί, στα πλαίσια των 140 ίππων. Προφανώς η 2λιτρη ειναι καλύτερη σε αυτόν τον τομέα. Δεν είναι ποτέ άδεια η μπαταρία, άρα δεν ξεμένει από δύναμη. Απλα η ενεργητική ασφάλεια της 2λιτρης ειναι αρκετά ανώτερη. Το εαν αξίζει, ειναι καθαρά προσωπικό θέμα. Εγώ, εαν μπορούσα να φτάσω την 2λιτρη, δεν θα κοίταζα καν την 1.8.
-
Έχετε μήπως την 1.8L;
Προσωπικά δε με ενδιαφέρει τόσο η οδηγική εμπειρία ή να τρέχω και να κάνω προσπεράσεις χωρίς λόγο. Απλώς είχα μία εμπειρία στο παρελθόν που με έκανε να εκτιμώ πολύ το να έχει τη δυνατότητα ενδιάμεσων επιταχύνσεων ένα αυτοκίνητο.
Δυστυχώς την 1.8L δεν την έχω βρει για test drive και ανησυχώ.
EDIT: αν υπήρχε ένα performance envelope κάπου θα μου έλυνε πολλές απορίες αλλά αμφιβάλλω αν υπάρχει.
-
Έχετε μήπως την 1.8L;
Προσωπικά δε με ενδιαφέρει τόσο η οδηγική εμπειρία ή να τρέχω και να κάνω προσπεράσεις χωρίς λόγο. Απλώς είχα μία εμπειρία στο παρελθόν που με έκανε να εκτιμώ πολύ το να έχει τη δυνατότητα ενδιάμεσων επιταχύνσεων ένα αυτοκίνητο.
Όχι δεν την έχω, έχω την Corolla H/B 1.8 pro-facelift, δηλαδή με τα 122 άλογα. Και τα 3.5 χρόνια που την έχω, ποτέ δεν είχα θέμα με έλλειψη δύναμης σε προσπέραση, πάντα έχοντας στο μυαλό μου ότι έχει 122 άλογα και όχι 200.
Corolla Cross για Test Drive δεν υπάρχει από όσο ξέρω, γιατί έχουν της H/B Corolla και το C-HR με αυτό το μοτέρ. Οπότε μπορείς να οδηγήσεις ένα από αυτά, ίδια είναι σε επιδόσεις (ειδικά το C-HR).
-
Έχει αναφερθεί το θέμα όταν είναι χαμηλή η μπαταρία και είναι παραπληροφόρηση. Όταν είναι χαμηλά η μπαταρία λειτουργεί αλλιώς και το synergy δίνει ότι έχει να δώσει σαν να ήταν φορτισμένη. Απλά δεν κάνεις την ίδια οικονομία που σε περιπτώσεις που αναφέρεις ουτος ή άλλως δεν είναι το ζητούμενο.
-
Μια χαρά είναι το 1.8, μην ανησυχείς.
Οδηγώ C-HR 1.8 1ης γενιάς με τα 122 hp συνδυαστικής ιπποδύναμης (έχω αλλάξει τρία) και το τελευταίο είναι και με 19ρες ζάντες (GR Sport) και πότε δεν έχω αισθανθεί έλλειψη δύναμης.
Η υβριδική μπαταρία συμπληρώνει ιδανικά τον βενζινοκινητηρα και το αυτοκίνητο κινείται άνετα σε κάθε περίσταση.
Δεν λέω ότι βάζει φωτιά στον δρόμο, δεν ειναι άλλωστε αυτό το ζητούμενο.
Τα 1.8 με τα 140 hp (Corolla H/B facelift, Corolla Cross και C-HR 2ης γενιάς) έχουν όλα τον ίδιο βενζινοκινητήρα 2ZR-FXE με τα 1.8 με τα 122 hp (Corolla H/B προ facelift και C-HR 1ης γενιας).
Δεν νομίζω η Toyota να ρισκάριζε την ενεργητική ασφαλεία σε τόσα σημαντικά μοντέλα της γκάμας της.
Πιο πολύ θα με απασχολούσε ότι το Corolla Cross 1.8 έχει ημιάκαμπτο άξονα σε σχέση με το δίλιτρο που έχει διπλά ψαλίδια (όλα τα C-HR 1ης και 2ης γενιάς 1.8 και 2.0 έχουν διπλά ψαλίδια).
Προσωπικά, πάντως, δεν θα εμπλεκα με δίλιτρο και ειδικά Corolla (Cross), γιατί πέραν του φόρου πολυτελείας, το πιθανότερο είναι να το παντρευτείς. -
Πώς γίνεται η CC με 140 άλογα να είναι οκ, μια χαρά, κτλ, ενώ κάποια άλλα SUV με αντίστοιχη ιπποδύναμη να είναι μουλάρια και ληστρική αγορά;
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Έχετε μήπως την 1.8L;
Όχι δεν την έχω, έχω την Corolla H/B 1.8 pro-facelift, δηλαδή με τα 122 άλογα. Και τα 3.5 χρόνια που την έχω, ποτέ δεν είχα θέμα με έλλειψη δύναμης σε προσπέραση, πάντα έχοντας στο μυαλό μου ότι έχει 122 άλογα και όχι 200.
Corolla Cross για Test Drive δεν υπάρχει από όσο ξέρω, γιατί έχουν της H/B Corolla και το C-HR με αυτό το μοτέρ. Οπότε μπορείς να οδηγήσεις ένα από αυτά, ίδια είναι σε επιδόσεις (ειδικά το C-HR).
*pre
Έχω πάθει antoniokon σήμερα!
-
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:
Πώς γίνεται η CC με 140 άλογα να είναι οκ, μια χαρά, κτλ, ενώ κάποια άλλα SUV με αντίστοιχη ιπποδύναμη να είναι μουλάρια και ληστρική αγορά;
Ποια εννοείς;
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Μια χαρά είναι το 1.8, μην ανησυχείς.
Οδηγώ C-HR 1.8 1ης γενιάς με τα 122 hp συνδυαστικής ιπποδύναμης (έχω αλλάξει τρία) και το τελευταίο είναι και με 19ρες ζάντες (GR Sport) και πότε δεν έχω αισθανθεί έλλειψη δύναμης.Τι βάρος έχει κενό;
Πιο πολύ θα με απασχολούσε ότι το Corolla Cross 1.8 έχει ημιάκαμπτο άξονα σε σχέση με το δίλιτρο που έχει διπλά ψαλίδια (όλα τα C-HR 1ης και 2ης γενιάς 1.8 και 2.0 έχουν διπλά ψαλίδια).
Το λέτε για την αίσθηση πίσω;
Προσωπικά, πάντως, δεν θα εμπλεκα με δίλιτρο και ειδικά Corolla (Cross), γιατί πέραν του φόρου πολυτελείας, το πιθανότερο είναι να το παντρευτείς.
Όταν λέτε να το παντρευτώ εννοείτε μεταπωλητική αξία ή θα μου αρέσει πολύ;
Ευχαριστώ!
-
Έχετε μήπως την 1.8L;
EDIT: αν υπήρχε ένα performance envelope κάπου θα μου έλυνε πολλές απορίες αλλά αμφιβάλλω αν υπάρχει.
Αν είσαι συνετός οδηγός, δεν υπάρχει πλέον επικίνδυνο αυτοκίνητο
-
Γιατί δεν είναι υβριδικά, ειναι πιο βαριά και πιο ακριβά και καίνε τα διπλά.
-
Η δίλιτρη έχει σωστό γκάζι, ξεπέταγμα και τα διπλά ψαλίδια πίσω.
Δοκίμασα επισταμένως και το δίλιτρο cc και το 1,8 Chr και η καρδιά έλεγε δίλιτρο, η τσέπη και η μεταπώληση (αλλάζω συχνά) όμως μου έλεγαν για 1,8.
Έβαλα παραγγελία αλλά την ακύρωσα, μετά κιόλας την εξόφληση, γιατί μια ζωή την έχουμε γιατί να παιδευόμαστε με 140 άλογα …..
Αν δεν σε νοιάζει ο ΦΠ και η μεταπώληση δηλαδή θα κρατήσεις το αμάξι πολλά χρόνια (θα το παντρεύεις όπως λέγεται) πάρε το δίλιτρο.
Ιδανικά αν έχεις το κασέρι το τετρακίνητο lounge του @stefan147 που το έχει πένα γιατί είναι μερακλής ! -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Ποια εννοείς;
Για διάφορα SUV της κατηγορίας με παρόμοια ισχύ κινητήρα για τα οποία ανά καιρούς έχουν γραφτεί τοποθετήσεις σαν αυτή που ανέφερα.
Toyota Corolla Cross