-
Τώρα βάζεις μεγάλο θέμα, όπως εξελίσσεται η τεχνολογία θέλει προχωρημένες γνώσεις ηλ. κινητήρων και που να ψαχτεί ο αγοραστής και ποιόν να ρωτήσει? τον πωλητή τι κινητήρας είναι? σύγχρονος, ασύγχρονος, πως από μπαταρία dc δουλεύει το μοτέρ με ac ? τι σύνδεση έχει αστέρα ή τρίγωνο κλπ.
Ένα που βρήκα μπορεί να βοηθήσει για αρχή
https://circuitdigest.com/article/different-types-of-motors-used-in-electric-vehicles-ev -
Η πραγματικότητα είναι ότι εάν κάποιος θέλει πλήρως υβριδικό (όχι plug in) αυτοκίνητο, η Ιαπωνία είναι μονόδρομος (toyota, honda) και χωρίς να διαθέτει κάποιος γνώσεις. H Ευρώπη υποστηρίζει σοβαρά μόνο θερμικούς κινητήρες (οι οποίοι πνέουν τα λοίσθια χωρίς εξηλεκτρισμό), plug in hybrid (τα οποία είναι απλησίαστα λόγω τιμής και μπελάς λόγω φόρτισης, όταν είναι αφόρτιστα έχουν υψηλές καταναλώσεις και ρύπους λόγω βάρους) και ηλεκτρικά (με τα γνωστά πρακτικά προβλήματα δηλαδή αυτονομία, φόρτιση, κόστος μπαταριών κλπ). Οτιδήποτε άλλο βγάζει η Ευρώπη είναι mild hybrid με ισχύ που αρκεί για τη φόρτιση κινητού. Μέχρι την έλευση του υδρογόνου στα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής (εάν και όποτε γίνει) τα πλήρως υβριδικά θα παραμείνουν το μέλλον της αυτοκίνησης για τουλάχιστον για μια δεκαετία. Τα ηλεκτρικά είναι απίθανο να φθάσουν στη μαζική παραγωγή, διότι ποτέ δεν θα υπάρξουν τόσοι φορτιστές σε μια πόλη (χωρίς μονοκατοικίες) και στο εθνικό οδικό δίκτυο και ποτέ δεν θα γίνουν προσιτά για τον μέσο αγοραστή. Όσο για τα diesel λόγω ρύπων (ΕURO) είναι τελειωμένη ιστορία και καλό θα ήταν να αντικατασταθούν από τα πλήρως υβριδικά που ρυπαίνουν και καταναλώνουν λιγότερο στις πόλεις όπου εντοπίζεται το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Οπότε η κουβέντα για το αν τα diesel καίνε 1λ λιγότερο σε εθνικό δίκτυο είναι μάταιη
-
Είναι μάταιη για αυτούς που κάνουν γενέθλια αναμονής με τα υβριδικά τογιότα που σου λένε για 18 μήνες πλέον, στην καλύτερη 14, αλλά που διαβάζουμε ότι και αυτοί που περιμένουν μήνες έχουν τηλέφωνα ότι θα περιμένουν και άλλο.
Οσοι ήταν γρήγοροι στις αποφάσεις τους τα πήρανε και μπράβο τους.
Οι άλλοι στην αναμονή, ενώ άλλοι παίρνουν το ντιζελάκι που θα καίει λίγο παντού και θα πηγαίνει και αέρα επίσης παντού.
-
Μιλάτε για τα υβριδικά λες και είναι απλη υπόθεση. Ας πούμε ότι βρίσκουμε τα 32Κ κατά ελάχιστο που κοστίζει ένα οικογενειακό χωρίς κουτσουρεμενο χώρο αποσκευών.
Πότε θα το πάρουμε σε 8 σε 10 σε 12 σε 15 ή δεν ξέρω σε πόσους μήνες; Αφού αμάξια δεν υπάρχουν! Δίνεις προκαταβολή και καλό κουράγιο....ως τότε είχαμε έχουμε και θα έχουμε τα ντιζελακια να κάνουμε την δουλειά μας... -
Αν δηλαδή βρίσκατε ετοιμοπαράδοτο υβριδικό Toyota θα το αγοράζατε;
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Το θέμα ότι το παρουσιάζουμε σαν να είναι απλό τραβά πάρε ένα και τελείωνε!αφού δεν υπάρχουν αμάξια! Υποσχετικες υβριδισμου αγοράζεις! Προσωπικά και ετοιμοπαραδοτο να υπήρχε καθώς δεν κινουμε συχνά σε κίνηση έντονη δεν θα το επέλεγα εύκολα. Σε 3 λεπτά από το πάρκινγκ μου και σε 1.5 χλμ από αυτό έχω βγει σε ανοικτό δρόμο οπότε δεν μου προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.
Μόνο τις μέρες που μποτιλιαρεται ο δρόμος μου οι οποίες βέβαια δεν είναι λίγες σίγουρα 7-8 διαδρομες σε πήγαινε ή ελα τον μήνα εκεί ναι κατά πρώτον ζηλεύω το αυτόματο και το autohold και ένα καλό υβριδικό. Στα ταξίδια στην ΕΟ τι να ζηλέψω ; Περιορισμούς θα μου βάλει το υβριδικό στην ταχύτητα για να είμαι οικονομικός. -
Εγώ προσωπικά είχα το γιαρις Κρος στις επιλογές μου γιατί μπροστά μας χωραγε σχετικά ανεκτά πιο άνετα από το βιτάρα η τιμή του είναι χαμηλή έστω και στην δεύτερη τρίτη έκδοση είναι αυτόματο και είναι και υβριδικό. Αλλά όταν μας είπαν 18 μήνες και στην καλύτερη 14 για αναμονή τότε αμέσως βγήκε από τη λίστα
-
Ποιος ο λόγος κάποιος να κάνει td (αυτό άντε πες "γιατί απλά μπορώ και για την εμπειρία") και κυρίως να μπαίνει σε διαδικασία beef για ένα όχημα για το οποίο ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θα τον ενδιέφερε εκ του προοιμίου ποτέ δεν θα καταλάβω.
Οκ δεν ακολουθεί κάνεις μόνο νήματα για οχήματα που τον ενδιαφέρουν, ούτε φυσικά όλο το forum είναι υποψήφιοι αγοραστές. Η πλειοψηφία (όπως ο γράφων) απλά κάνει όνειρα για το (άμεσο) μέλλον. Στο beef σκαλώνω. Ρε φίλε οκ θες/γουστάρεις diesel. Η γάγγραινα με τα hybrid προς τι; Ετοιμάζεις Greek edition στα "Diesel brothers" της Nova; Με όλο το συμπάθειο...
Και εμένα, για να μην βγάζω την ουρά μου απέξω, μου την έδιναν στα νεύρα κάποια νήματα για συγκεκριμένους λόγους όπου κάποια στιγμή αντιλαμβανόμενος ότι πρωτίστως γίνομαι ενοχλητικός όντας πολύ "κόντρα στο κύμα" και δευτερευόντως ότι χαλάω την ψυχική μου ηρεμία άνευ λόγου, έκανα unfollow. Τι πιο απλό; Εδώ είναι κυρίως μια πηγή πληροφοριών και ένα μέρος να χαλαρώσουμε. Αν ήθελα flame θα δούλευα παραπάνω ώρες ή θα "επιζητούσα" σαν άλλος Μαζώχ περισσότερες ημέρες τον χρόνο αναμονή του κόκκινου στρατού της γυναίκας μου...
-
H CC αφορά σε ελάχιστους που δεν θα τους σταματήσει το δίλιτρο και θα την αγοράσουν και θα έχουν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο χωρίς να ζηλέψει κάτι ιδιαίτερο από τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι θα έχουν να ζηλέψουν πολλά από αυτό.
Αλλά ο "χαμός" με την υβριδικότητα στην Ελλάδα γίνεται από ανθρώπους που ξέρουν ελάχιστα έως τίποτα για την τεχνολογία που κρύβεται από πίσω, το αγοράζουν λόγω ονόματος "ΤΟΥΟΤΑ" το οποίο ίσως δεν έχει άδικα τελικά, και αφορά κυρίως στην οικονομική επιλογή που δίνουν το Γιάρις και το Γιάρις Κρος. Το οποίο κάποιος το αγόρασε και το πρόβαλε σε φωτογραφία σε κλάμπ με υπότιτλό "Ο Μάγκας...".
Το γιάρις κρος για κάποιους ανθρώπους στην Ελλάδα είναι ...ο μάγκας!
Δεν τους κατακρίνω, άσχετα αν διαφωνώ, απλά φαίνεται πως η τεράστια πλειοψηφία δεν ξέρει ΤΙ αγοράζει, ποια είναι τα προτερήματα και ελαττώματα της αγοράς του η οποία γίνεται κατά 80% ψυχολογικά για να βγάλει το άχτι του. Κι αφού στεγαστεί σε 80τμ με γυψοσανίδες και γυφτιές στα μπαλκόνια, αγοράζει κι όποιο ψηλό αμαξάκι βρει φθηνότερο για "να έχει τζιπ"...Συμφωνώ πως τα γιαπωνέζικα φουλ υβριδικά θα είναι το σημείο μέχρι το οποίο θα φτάσει ο εξηλεκτρισμός για τους πολλούς στην Ελλάδα, καθώς ο μόνος σοβαρός ανταγωνιστής τους, το ντίζελ, παραγκωνίζεται τεχνηέντως από αυτό που πολλοί βλέπουν ως "καρτελ" της Βιομηχανίας.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ προσωπικά είχα το γιαρις Κρος στις επιλογές μου γιατί μπροστά μας χωραγε σχετικά ανεκτά πιο άνετα από το βιτάρα η τιμή του είναι χαμηλή έστω και στην δεύτερη τρίτη έκδοση είναι αυτόματο και είναι και υβριδικό. Αλλά όταν μας είπαν 18 μήνες και στην καλύτερη 14 για αναμονή τότε αμέσως βγήκε από τη λίστα
ακομη μια αποδειξη του ποσο αντιλαμβανεται καποιος γαλλοφιλος την αυτοκινηση
-
Με αφορμή το ποστ το προηγούμενο και εγώ θα έλεγα φίλε γιατί προφανώς σε εμένα απευθύνεσαι ότι και εγώ δεν θα καθόμουν να γράψω ένα σεντόνι για το τι κάνει ένα άλλο μέλος του φόρουμ και να κάθομαι να αναλύω σαν άτυπος ψυχολόγος! Εσύ όμως κάθεσαι και το κάνεις!
Το πώς κατανέμει ο καθένας το χρόνο του είναι δικαίωμα του πιστεύω.
Και για να στο κάνω ακόμα πιο αρεστό εσύ είσαι πολυάσχολος και έχεις μόνο χρόνο να ασχολείσαι με το τι θα πάρεις στοχευμένα χωρίς πολλά πολλα εγω μπορεί να είμαι αργοσχολος και να έχω όρεξη να ψάχνω όλες τις επιλογές. Σου στερω κάτι;
Και εγώ θα σου έλεγα ότι έχω κουραστεί από τύπους που πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει την απόλυτη αλήθεια και προσπαθούν να την επιβάλουν ως θέσφατο στις ζωές των άλλων , αγνοώντας τις ανάγκες, συνήθειες και θέλω των άλλων.
Τα υβριδικά αγοράζονται υποτίθεται γιατί κάνουν οικονομία στην τσέπη στην χρήση, αν δεν υπάρχει σύγκριση και "αντιπαράθεση" με τα οικονομικά ντίζελ που ως τώρα αυτά αγοραζονταν ως οικονομική λύση με ποια θα συγκρίνονται με τις Φεράρι;
Οπότε περιόρισε τις υποδείξεις στον εαυτό σου και σε αυτούς που ελέγχεις ή φτιάξε ένα δικό σου κλειστό φόρουμ και κάνε χαλαρωτικές αναλύσεις με τους όρους που επιθυμείς... -
Εθνική οδός απο Καλαμάτα για Πάτρα, 6,5lt/100χλμ. 120-130, με τα όρια ταχύτητας δηλαδή, με cruise control συνεχόμενα. Πολύ ξεκούραστο ταξίδι. Σταθερό, αθόρυβο.
-
Αθηνα _ Καλαμάτα Μ.Ο 125χλμ, το έφτασα μέχρι και 189χλμ, παραπάνω δεν πάει, χρόνος 2.15 h κατανάλωση 8.8.
Επιστροφή με ACC στα 145χλμ, Μ.Ο 105 χλμ, χρόνος 2.30 h, κατανάλωση 6.9.
Τελοσπαντων, τα παραπάνω για την ωρα απλώς τα αναφέρω, θα αξιολογηθούν καλύτερα εν καιρό με περισσότερα data, αυτά που αξίζουν είναι τα παρακάτω.
Το αμαξι έχει παρα πολύ καλό στήσιμο και στο ταξίδι η συμπεριφορά του ειναι άψογη. Επιτάχυνση, κύλιση, κατευθυντικοτητα τι να πω έχω εντυπωσιαστεί. Μου αρέσει πολύ και εαν θέλετε κάτι αρνητικό εγω μπορώ να συγκρίνω μόνο την κατανάλωση που είναι λίγο τσιμπημενη σε σχεση πάντα με το Hybrid hatch Corolla που είχα, αλλά συνολικά μιλάμε για αλλο αμάξι. Αμάξι που κανει και πλάκα σε διάφορα αλλά suvοιδη.
Αναβαθμισμένο ADAS. Σε όλες τις λειτουργίες του πολυ καλύτερη απόκριση , παράδειγμα, με σεταρισμενο το ACC στα 145 και ενεργοποιημένο το lane assist, όταν έβλεπε καμπυλοτητα στροφής που δεν μπορούσε το lane assist να ακολουθήσει, μειωνε μονο του την ταχύτητα για να μπορέσει να ακολουθήσει και το τιμόνι. Δεν θυμάμαι να το έκανε το HB.
Ο θόρυβος που τόσα εχουμε γράψει, εμένα μου φάνηκε φυσιολογικός, εαν κάτι με ενόχλησε είναι η έλλειψη εταζερας πίσω κάτι που θύμισε stationwagon, η οποία ισως να έκοβε κάτι σε θέμα αντηχησης ήχων που επαναλαμβάνω είναι σε φυσιολογικοτατο επίπεδο.
Ειναι Κυριακή βράδυ και περιμένω με χαρά να ξημερώσει να πάω στην δουλειά.
-
Αυτό που κόβει μόνο του λίγο ταχύτητα στις στροφές είναι εξαιρετικό και το κάνει να ακολουθεί τον δρόμο πολύ γλυκά. Η έλειψη εταζέρας με ενοχλεί και εμένα λίγο, όπως και οι περιορισμένες θήκες για μικροαντικείμενα.
-
Λογικό είναι να έχει τσιμπιμενη κατανάλωση από το χατς, άλλος αεροδυναμικό συντελεστή, πιο βαρύ άλλος τύπος οχήματος.
-
Θόρυβος κύλισης λόγω κακής ποιότητας οδοστρώματος περνά μέσα στην καμπίνα; Και σε τι βαθμό, είναι ενοχλητικό; Επειδή το περιμένω και εγώ μέσα στο μήνα έχω την απορία την οποία θα λύσω σύντομα... Το golf που οδηγώ (δέκα ετών) δυστυχώς δεν φιλτράρει καθόλου τον θόρυβο κύλισης σε κακή ποιότητα οδοστρώματος και το αντισταθμίζω με υψηλή ένταση μουσικής. Να ελπίζω ότι η toyota θα το κάνει καλύτερα ή έχω ψευδαισθήσεις... Και κάτι άλλο η οθόνη εμποδίζει το οπτικό πεδίο; γιατί μου φαίνεται κάπως ογκώδης και εντός οπτικού πεδίου κατά την οδήγηση
-
Είναι δυνατόν μετα τα παραπάνω ποστ να μην προβλέψει κάποιος με βεβαιότητα οτι το 1,8 θα γίνει ανάρπαστο ... οι άλλοι κατασκευαστές κόβουν εξοπλισμό και εχουν πρόβλημα με τα λογισμικά και η ΤΟΥΟΤΑ εξελίσσει αθόρυβα μοντέλο το μοντέλο το safety sense σαν να είναι όλα φυσιολογικά και ανθηρά ! Λογικές τιμές ,όλα δουλεύουν όπως πρέπει ,εξοπλισμός ουσίας , εγγυήσεις, οικονομία ακόμα και με 125 μέση ταχύτητα σε ενα ψηλό τύπου suv αμάξωμα.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Θόρυβος κύλισης λόγω κακής ποιότητας οδοστρώματος περνά μέσα στην καμπίνα; Και σε τι βαθμό, είναι ενοχλητικό; Επειδή το περιμένω και εγώ μέσα στο μήνα έχω την απορία την οποία θα λύσω σύντομα... Το golf που οδηγώ (δέκα ετών) δυστυχώς δεν φιλτράρει καθόλου τον θόρυβο κύλισης σε κακή ποιότητα οδοστρώματος και το αντισταθμίζω με υψηλή ένταση μουσικής. Να ελπίζω ότι η toyota θα το κάνει καλύτερα ή έχω ψευδαισθήσεις... Και κάτι άλλο η οθόνη εμποδίζει το οπτικό πεδίο; γιατί μου φαίνεται κάπως ογκώδης και εντός οπτικού πεδίου κατά την οδήγηση
Εν συντομία για το δεύτερο σου λεω Όχι η οθόνη δεν εμποδίζει καθόλου, πρέπει να ξέρεις όμως ότι είμαι στο 1.85 και την θέση δεν την εχω τερμα κάτω. Τώρα για το πρώτο κρίνω πάντα σε σχεση με το προηγούμενο αμαξι που φόραγε κάτι falken και ήταν τραγικό. αυτό με dynlop τα πάει πολύ καλά.
-
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Είναι δυνατόν μετα τα παραπάνω ποστ να μην προβλέψει κάποιος με βεβαιότητα οτι το 1,8 θα γίνει ανάρπαστο ... οι άλλοι κατασκευαστές κόβουν εξοπλισμό και εχουν πρόβλημα με τα λογισμικά και η ΤΟΥΟΤΑ εξελίσσει αθόρυβα μοντέλο το μοντέλο το safety sense σαν να είναι όλα φυσιολογικά και ανθηρά ! Λογικές τιμές ,όλα δουλεύουν όπως πρέπει ,εξοπλισμός ουσίας , εγγυήσεις, οικονομία ακόμα και με 125 μέση ταχύτητα σε ενα ψηλό τύπου suv αμάξωμα.
Θα συμφωνήσω με τον 1.8, αλλα αυτος ο κινητηρας και αυτά τα άλογα του πάνε πολύ πίστεψε με.
-
Εντωμεταξύ παρέλαβα Πέμπτη παραμονή Θεοφανείων με 4χλμ στο odo και είμαι στα 663 χλμ. χοχοχο
Toyota Corolla Cross