-
Ο μύθος της κακής ποιοτικά Citroen έχει σπάσει για εμένα τα τελευταία χρόνια καθώς λόγω επαγγέλματος έχουν περάσει τα πάθη του Χριστού στα χέρια μας διάφορα μοντέλα της εταιρείας. Ειδικά στην μετά Xsara εποχής θεωρώ ότι μόνο γιαπωνέζικα αυτοκίνητα θα περνούσαν καλύτερα τα χρόνια. Ειδικά το τελευταίο C4 πριν βγει το Cactus με τον 1,6 blueHDI 120 ps έχει μέχρι και εξαιρετικό κιβώτιο κάτι στο οποίο πάσχει όλη η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.
Μιλάμε για πάνω από 350.000χλμ καθημερινής χρήσης 24/24h 365 ημέρες τον χρόνο με 40 διαφορετικούς οδηγούς πολλοί εξ αυτών δείχνοντας μηδενικό σεβασμό απέναντι στο όχημα. Κάκιστη χρήση από τους περισσότερους και το χειρότερο δυνατό σέρβις όλα αυτά στο πλαίσιο μιας δημόσιας υπηρεσίας. Ανάθεμα αν έχει μπει το αμάξι μια φορά για σέρβις για το Χ θέμα και αν δεν το έβγαλε με δυο νέα προβλήματα ο συμβασιούχος ιδιώτης για να το ξαναπάμε. Είναι πολλά τα λεφτά. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί θα εκθέσω άσχημα καταστάσεις. Στην ουσία σας λέω με το χέρι στη φωτιά ότι βγήκαν σκυλιά!
Συγνώμη κάτι τελευταίο να συμπληρώσω. Ποτέ δεν πήραν τα οχήματα άριστης ποιότητας καύσιμο όπως πχ από έναν ιδιώτη. Γεμίζουν σε υπηρεσιακό πρατήριο. Και κανένα λαμπάκι. Ποτέ. Μετά από ΟΛΑ αυτά....
-
Αν βρείτε αυτοκίνητο σήμερα κάτω από 30κ που να μην τρίζει και να μην κουνιούνται διάφορα parts χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, εκτός της BMW1, να μου το πείτε και εμένα! Ειδικά με την λογική των κατασκευαστών ότι μέχρι το b pillar κάνουμε ότι μπορούμε αλλά από εκεί και πίσω //ΝΑ πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Εκείνες δε οι κεντρικές κονσόλες στους μισούς τραμπάλα και στους άλλους μισούς taperwear με ή χωρίς piano black έξαλλο μπορούν να με κάνουν. Ανάθεμα στον manager που είδε πρώτη φορά σε παρουσίαση σχεδιαστικής ομάδας piano black και σκέφτηκε 'α ωραίο είναι αυτό γυαλιστερό θα γ@μ@ει στις φωτό και στις αντιπροσωπείες θα το εγκρίνω'....
Για το piano black θα συμφωνήσω, για μενατ ήταν selling point το μπλε ματ στην κονσόλα του δικού μου Allure (τώρα έβαλαν κ σε αυτή;)
Αλλά για τα τριξιματα συγνώμη αλλά δεν έχεις δίκιο. Το δικό σου 308 τρίζει; Αν έπαιρνα το 2008 και ετριζε συγνώμη αλλά θα τους το ετριζα στη μούρη, έχω μεγάλο κόλλημα με αυτό, και έχω πει ότι το C3 που έχω δεν έχει τον παραμικρό τριγμο στην καμπίνα. Έχω την εντύπωση ότι αυτή η μεσαία γενιά Citroen μπορεί να ήταν εσωτερικά ανώτερη από την τωρινή, και σίγουρα καλύτερη από την προηγούμενη.
Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλα αυτοκίνητα αλλά στα 2 αυτά συγκεκριμένα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
-
@Dublin μάλλον κάτι κατάλαβες λάθος. Υπέρ της συνολικής τους ποιότητας μίλησα όχι εναντίον. Εκτός του Golf δεν νομίζω αλλο hatchback/cross σε αυτά τα λεφτά να έχει κάτι καλύτερο. Όλα κάπου εκεί είναι λίγο πάνω λίγο κάτω.
Όσο για το 308 επειδή πάντα θέλω να είμαι ειλικρινής κάτι μικρά Τσικ έχω στο rest της πόρτας του συνοδηγού αν ακουμπάει κάποιος στα δικά μου κυβικά, με την γυναίκα συνοδηγό δεν το έχω ακούσει. Όταν χρειάστηκε να κάτσω εγώ συνοδηγός λόγω εγχείρησης το άκουσα. Πέραν τούτου έχει ένα μικρό συντονισμό στην βάση της ζώνης στο c pillar στην πλευρά του συνοδηγού το οποίο αν ασχοληθώ θα το εξάλειψω αλλά δεν το χρησιμοποιώ στην καθημερινότητα μου το έχει η γυναίκα που κάνει αποστάσεις οπότε δεν με νοιάζει.
Όμως παρά αυτά τα δύο ψεγάδια ειλικρινά μου έχει κάνει 'ζημιά' γιατί δυσκολεύομαι να βρω αντίστοιχα ήσυχη κύλιση στα χιλιόμετρα cruising (120-140). Άλλωστε παραπάνω άμα παω αρχίζει την γκρίνια η γυναίκα. Αυτό θα είναι το μετρό σύγκρισης για εμένα στο C4. Αυτό και στα στενά να δω αν βγάζει τριγμούς. Στα video πάντως μια χαρά μου ακούγονται τα άνοιξε κλείσε του C4. Εκείνος ο πίνακας οργάνων του μου κάθεται στον λαιμό αλλά με EAT8 και HUD ίσως να χρειαστεί να το κοιτάω ποτέ...
-
Θεωρείται τριγμός το τράνταγμα των μισάνοικτων παραθύρων όταν κλείνουν οι πόρτες; Ένας ήχος σαν να είναι ξεχαρβαλωμένα τα τζαμιλίκια.
Για μένα σημάδι κακής και φτηνιάρικης ποιότητας κατασκευής.
π.χ. C3 Aircross...
Η λέξη 'τριγμός' μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως.
-
Φυσικά και θεωρείται. Στα γιαπωνέζικα αυτοκίνητα ο βασικός έλεγχος που κάνω με το άνοιξε κλείσε πόρτες είναι κίνηση σε δρόμο συνοικιακό με τα παράθυρα μισάνοιχτα. Πάσχουν πολύ σε αυτό.
Τιμές από ισπανικό review:
1,2 puretech 130 m/t feel 20.800€
1,5 blueHDI 130 EAT8 Shine 26.600€ (4L πραγματική κατανάλωση λέει)
1,5 blueHDI 130 EAT8 Shine full spec (HUD, SR, δερμάτινα κλπ) 30.300€.
Δεν γνωρίζω αντιστοιχίες ελληνικής ισπανικής αγοράς.
-
Το αιρκρος είναι φτηνό αμάξι και προφανώς θα έχει χειρότερη ποιότητα από το 4 ή το 5 . Γενικά η σιτροέν έχει διάφορες κατηγορίες ποιότητας στα αμάξια της , αλλά από ότι βλέπω και οι άλλες εταιρείες παρόμοιες είναι .
Και είναι και λογικό , ένα αμάξι που κάνει 15000 να είναι χαμηλότερης ποιότητας από ένα που κάνει 25000 .
Εγώ τριξίματα δεν έχω στα 40.000 χλμ που κοντεύω να φτάσω . Τα τζάμια στο κλείσιμο της πόρτας θα το δοκιμάσω. Εμένα μου αρέσουν τα τζάμια είτε να είναι εντελώς κλειστά είτε εντελώς ανοικτά , γιατί μισάνοιχτα έχεις τον θόρυβο και δεν έχεις κάτι να κερδίσεις από δροσιά .
-
Τα τζαμια φτιαχνουν με wd4 γυρω - γυρω στα ελαστικα τους. Δεν ξανακουγεται τιποτα. Φθηνο ιαπωνικό speaking
-
Πάντως διαφορετικό τριγμό στα παράθυρα περιγράφει ο Storm σε σχέση με τον Sabas.
O storm λέει για τρίξιμο με μισάνοιχτα παράθυρα όταν κλείνει τις πόρτες,ενώ ο sabas λέει για τριγμό με μισάνοιχτο παράθυρο ενώ είναι εν κινήσει το αμάξι.
Βέβαια,αν έχουν το συγκεκριμένο θέμα τα παράθυρα ο ήχος μάλλον θα παράγεται και στις δύο περιπτώσεις που είναι σε ταλάντωση τα τζάμια.
-
Γεμίζουν σε υπηρεσιακό πρατήριο. Και κανένα λαμπάκι. Ποτέ. Μετά από ΟΛΑ αυτά....
Μια χαρά καύσιμα είναι της Υπηρεσίας (το γνωρίζω γιατί είναι Στρατιωτικό - πολλές φορές στην παραμεθώριο η ΕΛΑΣ γεμίζει καύσιμο σε Στρατόπεδα του ΕΣ). Το μόνο πρόβλημα είναι αν οι δεξαμενές είναι παλιές και έχουν ακαθαρσίες.
Σχετικά με τον φίλο που πούλησε RX8... που να είχε κάτι άλλο, αν τον ενόχλησε ενας θόρυβος...
-
Πάντως διαφορετικό τριγμό στα παράθυρα περιγράφει ο Storm σε σχέση με τον Sabas.
O storm λέει για τρίξιμο με μισάνοιχτα παράθυρα όταν κλείνει τις πόρτες,ενώ ο sabas λέει για τριγμό με μισάνοιχτο παράθυρο ενώ είναι εν κινήσει το αμάξι.
Βέβαια,αν έχουν το συγκεκριμένο θέμα τα παράθυρα ο ήχος μάλλον θα παράγεται και στις δύο περιπτώσεις που είναι σε ταλάντωση τα τζάμια.
Σωστά. Πάνω/κάτω το ίδιο πρόβλημα. Για αυτό άλλωστε είχα αναφέρει αρκετές φορές ότι με μισάνοιχτα τζάμια και οδήγηση σε ανοιχτό δρόμο τα τζαμιλίκια συγχρονιζόντουσαν με τον αέρα και έβγαζαν θόρυβο και βοή. Το οποίο εμένα με είχε χαλάσει πολύ γιατί θέλω ανοιχτά τζάμια ειδικά όταν έχει καλό καιρό. Λόγοι υγείας.
-
Το αιρκρος είναι φτηνό αμάξι και προφανώς θα έχει χειρότερη ποιότητα από το 4 ή το 5 . Γενικά η σιτροέν έχει διάφορες κατηγορίες ποιότητας στα αμάξια της , αλλά από ότι βλέπω και οι άλλες εταιρείες παρόμοιες είναι .
Και είναι και λογικό , ένα αμάξι που κάνει 15000 να είναι χαμηλότερης ποιότητας από ένα που κάνει 25000 .
Εγώ τριξίματα δεν έχω στα 40.000 χλμ που κοντεύω να φτάσω . Τα τζάμια στο κλείσιμο της πόρτας θα το δοκιμάσω. Εμένα μου αρέσουν τα τζάμια είτε να είναι εντελώς κλειστά είτε εντελώς ανοικτά , γιατί μισάνοιχτα έχεις τον θόρυβο και δεν έχεις κάτι να κερδίσεις από δροσιά .
Αν και δεν θεωρώ φτηνό το Aircross νομίζω ότι όταν κάποιος δίνει 17000 ή 18000 ή 19000 euro αν μην τι άλλο θα πρέπει το αυτοκίνητο σε κάποια σημεία να μην πάσχει.
Γνωστό ότι είχα ένα FABIA του 2017 των 15000euro. Το αυτοκινητάκι ήταν μπετόν-αρμέ σε τέτοια θέματα. Ούτε τζάμια έτριζαν, ούτε ακουγόντουσαν σαν ξεχαρβαλωμένα. Θα μου πεις άλλη κατηγορία. Ok. Η εμπειρία μου από τα υπόλοιπα SUV είναι πολύ μικρή. Ένα Ecosport έχω οδηγήσει μόνο και αυτό χωρίς να με αφήσουν να το 'ακούσω' καλά. Οπότε ίσως μπορεί να είναι θέμα κατηγορίας, λόγω μεγαλύτερων τζαμιλίκιων.
Φυσικά το θέμα αφορά το νέο C4 και πολύ πιθανό να μην έχει κανένα θέμα ή πρόβλημα. Οπότε αναμένουμε τις δοκιμές.
α! και καλύτερα εγώ να μην κάνω δοκιμές. Είμαι πολύ περίεργος 'δοκιμαστής' και εστιάζω σε αυτά που θεωρώ εγώ αρνητικά, τα οποία ίσως τον περισσότερο κόσμο να μην τον ενδιαφέρουν καν. Άσε που δύσκολα γράφω τα θετικά ενός αυτοκινήτου.
-
Γι'αυτό υπάρχει ο Marek. Δεν χαρίζει καστανο σε κανέναν και κυρίως ενώ είναι γερμανόφιλος προσπαθεί να μην το δείχνει.
-
Για τα τζάμια είναι όντως θέμα με τον θόρυβο , όταν ανοίγεις το ένα παράθυρο και μάλιστα στην μέση . Πιθανότατα είναι και θέμα αεροδυναμικής . Για αυτό εγώ τα έχω κλειστά με τον εσωτερικό αέρα - θέρμανση - κλιματισμό και μόνο σε μικρές διαδρομές ή σε ταχύτητες μέχρι 60-70 χαω σε επαρχιακούς δρόμους , τα έχω ανοικτά μέχρι κάτω τις καλές μέρες .
Αλλωστε δεν καπνίζω , ούτε έχει ποτέ καπνίσει κανείς σε αμάξι μου . Είναι όρος απαράβατος .
-
Ταχύτητα και SR δεν πάνε πακέτο.
-
Μια καλά σχεδιασμένη ηλιοροφή λύνει το πρόβλημα εξαερισμού, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες, αυτό το εκτιμούν πολύ όσοι δε θέλουν τον κλιματισμό σε συνεχή λειτουργία ή τους ενοχλούν τα πολλές φορές κακοσχεδιασμένα πλευρικά παράθυρα.
-
Σίγουρα είναι καλύτερα από ανοιχτά ή μισάνοιχτα παράθυρα.
-
Γι'αυτό υπάρχει ο Marek. Δεν χαρίζει καστανο σε κανέναν και κυρίως ενώ είναι γερμανόφιλος προσπαθεί να μην το δείχνει.
Μπα, και αυτός δεν ψαχουλεύει ιδιαίτερα. Άσε που οδηγεί συνέχεια με κλειστά τζάμια.
-
Μια καλά σχεδιασμένη ηλιοροφή λύνει το πρόβλημα εξαερισμού, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες, αυτό το εκτιμούν πολύ όσοι δε θέλουν τον κλιματισμό σε συνεχή λειτουργία ή τους ενοχλούν τα πολλές φορές κακοσχεδιασμένα πλευρικά παράθυρα.
Γαλλικό και ηλιοροφή; Άστο καλύτερο. Προτιμώ ένα πατίνι.
-
Η ηλιοροφή παίρνει χώρο από το ύψος στην καμπίνα και δεν είναι βολική . Γιατί τώρα τις έχουν κάνει πολύ μεγάλες , ενώ παλιά ήταν πιο βολικές και πιο μικρές .
-
Είχα γράψει πως θα αποτελεί το Χ6 των φτωχών... κοντά έπεσα αλλά... σήμερα τυχαία πάρκαρα κοντά σε μια Χ4, που δεν ήξερα ότι υπήρχε, και είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η κατηγορία του νέου C4 (ακόμη και το '4' δεν είναι τυχαίο) ...
https://www.bmw.gr/el/all-models/x-series/X4/2019/bmw-x4-highlights.html#
Αυτό που βλέπω είναι πως πάει να ιδρυθεί μια νέα κατηγορία που δεν υπήρχε, πιθανόν το επόμενο βήμα όταν θα γκώσει η αγορά με τα συνήθη suvάκια...
CITROEN C4 III mod 2021