-
Δεν έχω κανένα στοιχείο, αλλά 3 περιπτώσεις σοβαρών βλαβών από καύσιμο που γνωρίζω, έγινε σε βενζινη Shell. Μπορεί να ήταν τυχαίο, αλλά προτιμώ "ακριβουτσικα" BP/EKO για diesel.
Επίσης σε πολύ φθηνά βενζινάδικα που βάζω στο μηχανάκι καμία φορά παρατηρώ ότι γεμίζει λιγότερο το ρεζερβουάρ (τελείως εμπειρικά) τις περισσότερες φορές.
-
@harisma23 said in CITROEN C4 III mod 2021:
@tkin73 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Μουφα το vpower diesel υπάρχουν καλύτερα καύσιμα , εκο , ελιν, ετζιαν, αβιν....
Έχεις κάποια στοιχεία γι' αυτό που λες;
σου μιλαει εμπειρια χρονων....αμ πως...
οταν εβαζα vpower και την ακριβοπλήρωνα εκανε σαν τρατα το αμαξι μολις τους εκοψα μειωθηκε ο θορυβος ...μετά οποιον εχω ρωτησει μου λεει μακρια απο αυτους ( τι να σου πω μπορει ολοι να εχουν μετοχες σε αλλες εταιρειες...)
-
@dublin said in CITROEN C4 III mod 2021:
Δεν έχω κανένα στοιχείο, αλλά 3 περιπτώσεις σοβαρών βλαβών από καύσιμο που γνωρίζω, έγινε σε βενζινη Shell. Μπορεί να ήταν τυχαίο, αλλά προτιμώ "ακριβουτσικα" BP/EKO για diesel.
Επίσης σε πολύ φθηνά βενζινάδικα που βάζω στο μηχανάκι καμία φορά παρατηρώ ότι γεμίζει λιγότερο το ρεζερβουάρ (τελείως εμπειρικά) τις περισσότερες φορές.
φτηνιαρικο πετρελαιο από νο ναιμ μαγαζια δεν εχω βαλει ποτε, στο εταιρικο βαζω συνεχεια bp λογω καρτας καλα παει δεν εχω παραπονο...
απο οταν εκοψα την σελ τα 9/10 γεμισματα ειναι απο το πρατηριο της ΕΚΟ που ειναι εξω απο τα δυηλιστηρια!! και καλη τιμη εχει σχετικα λογω μηδενικών μεταφορικών , τι μπορει να παει λαθος?... -
οταν εβαζα vpower και την ακριβοπλήρωνα εκανε σαν τρατα το αμαξι μολις τους εκοψα μειωθηκε ο θορυβος ...μετά οποιον εχω ρωτησει μου λεει μακρια απο αυτους ( τι να σου πω μπορει ολοι να εχουν μετοχες σε αλλες εταιρειες...)
Κατ' αρχάς συζητάμε για το V-Power diesel μόνο και μόνο επειδή μια μέρα την εβδομάδα είναι στην τιμή (+1-2 λεπτά) του απλού diesel. Αξίζει λοιπόν μόνο αν δεν το ακριβοπληρώνεις. Κατά τ' άλλα, δέχομαι ότι μπορεί να στο δικό σου κινητήρα να είναι πιο θορυβώδες, αλλά πιστεύω ότι σε κάποιον άλλο κινητήρα μπορεί να είναι πιο ήσυχο από τον ανταγωνισμό.
Σε προσωπικό επίπεδο, έχω κάνει 48,5Κ χιλιόμετρα με το προηγούμενο αυτοκίνητο μου και 62,5Κ με τον τωρινό αποκλειστικά με V-Power diesel, πάντα την ημέρα της προσφοράς και από εταιρικά πρατήρια, με μηδενικά προβλήματα και το φίλτρο πετρελαίου να βγαίνει πάντα καθαρό.
-
@harisma23 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Κατ' αρχάς συζητάμε για το V-Power diesel μόνο και μόνο επειδή μια μέρα την εβδομάδα είναι στην τιμή (+1-2 λεπτά) του απλού diesel. Αξίζει λοιπόν μόνο αν δεν το ακριβοπληρώνεις. Κατά τ' άλλα, δέχομαι ότι μπορεί να στο δικό σου κινητήρα να είναι πιο θορυβώδες, αλλά πιστεύω ότι σε κάποιον άλλο κινητήρα μπορεί να είναι πιο ήσυχο από τον ανταγωνισμό.
Σε προσωπικό επίπεδο, έχω κάνει 48,5Κ χιλιόμετρα με το προηγούμενο αυτοκίνητο μου και 62,5Κ με τον τωρινό αποκλειστικά με V-Power diesel, πάντα την ημέρα της προσφοράς και από εταιρικά πρατήρια, με μηδενικά προβλήματα και το φίλτρο πετρελαίου να βγαίνει πάντα καθαρό.
και εγω πάντα τις πεμπτες με την προσφορα έβαζα , όπως και ολη η ντιζελ κοινωνια... και για το κατα ποσο ηταν η vpower αυτη που βαζαμε καθε πεμπτη κραταω επιφυλαξεις...ολοι εβαζαν απο εκει τις πεμπτες ουρα...ψιλοβρωμα η δουλεια....μπορει να μην το βαζαμε μονο στην τιμη του απλου αλλα να βαζαμε και απλο...δλδ πχ από τα 1000λτ vpower η σελ τα 950 τα εδινε με τιμη απλου τις πεμπτες!!! τοσο φιλεσπλαχνοι πια ...αν περνουσες παρασκευη ή τεταρτη απο την αντλια του ντιζελ αραχνες επιανε...
-
Επειδή o gatoz χθες με ανησύχησε αρκετά σχετικά με το adblue, θα το ξαναρωτήσω. Είναι ένα σύνηθες πρόβλημα αυτό που παρουσιάζουν (ή παρουσίασαν) τα PSA;
-
@andreas72 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Επειδή o gatoz χθες με ανησύχησε αρκετά σχετικά με το adblue, θα το ξαναρωτήσω. Είναι ένα σύνηθες πρόβλημα αυτό που παρουσιάζουν (ή παρουσίασαν) τα PSA;
ναι, ειναι ενα συχνο προβλημα
-
@gatoz said in CITROEN C4 III mod 2021:
ναι, ειναι ενα συχνο προβλημα
αυτο περιορίζεται στα psa ειναι ή είναι αδυναμία γενική της adblue τεχνολογίας αραγε?
φυσικα αν κανεις αυτην την ερωτηση σε πωλητη Psa σχετικα με το adblue θα σου πει πρωτη φορά το ακουμε τωρα απο εσενα....
-
και εγω πάντα τις πεμπτες με την προσφορα έβαζα , όπως και ολη η ντιζελ κοινωνια... και για το κατα ποσο ηταν η vpower αυτη που βαζαμε καθε πεμπτη κραταω επιφυλαξεις...ολοι εβαζαν απο εκει τις πεμπτες ουρα...ψιλοβρωμα η δουλεια....μπορει να μην το βαζαμε μονο στην τιμη του απλου αλλα να βαζαμε και απλο...δλδ πχ από τα 1000λτ vpower η σελ τα 950 τα εδινε με τιμη απλου τις πεμπτες!!! τοσο φιλεσπλαχνοι πια ...αν περνουσες παρασκευη ή τεταρτη απο την αντλια του ντιζελ αραχνες επιανε...
Άρα λπιπόν δεν την ακριβοπλήρωνες, όπως έγραψες στο προηγούμενο ποστ σου...
Κατά τ' άλλα, προσπερνώντας τις θεωρίες συνωμοσίας, θα πω τα εξής:
Ούτε φιλεύσπλαχνοι είναι, ούτε απατεώνες! Τα 1-2 λεπτά της διαφοράς σίγουρα υπερκαλύπτουν τη διαφορά του κόστους του προϊόντος, οπότε σίγουρα δεν χάνουν. Και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας βγάζουν το παντεσπάνι τους από τα V-Power καύσιμα. Όπως κατ' αναλογία π.χ. το μεταλλικό χρώμα στα αυτοκίνητα, το οποίο στοιχίζει στα εργοστάσια 2-5 Ευρώ παραπάνω και ο καταναλωτής το πληρώνει κατ' ελάχιστον 500 Ευρώ... -
Εγώ θα έλεγα ότι ΗΤΑΝ ένα σύνηθες προβλημα. Ότι 1500αρι psa έχω μετά το 2019 (και είναι καμιά 60αρια αυτοκίνητα) δεν έχει παρουσιάσει κανένα θέμα και κάποια έχουν 100Κ+ χλμ. Τα του 2017 και 2018, μου έβγαλαν τα σχετικά θεματάκια.
-
@stefan147 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Εγώ θα έλεγα ότι ΗΤΑΝ ένα σύνηθες προβλημα. Ότι 1500αρι psa έχω μετά το 2019 (και είναι καμιά 60αρια αυτοκίνητα) δεν έχει παρουσιάσει κανένα θέμα και κάποια έχουν 100Κ+ χλμ. Τα του 2017 και 2018, μου έβγαλαν τα σχετικά θεματάκια.
στεφαν, το κορσα/3-2020 του γιου μου, το 208/8-2021 στην εταιρεια τα εχω πολυ-πολυ προχειρα.
ριξε και μια ματια να δεις τι γινεται στο fb του 3008. και σε αλλα της psa.
ολα μετα το 2019. -
στεφαν, το κορσα/3-2020 του γιου μου, το 208/8-2021 στην εταιρεια τα εχω πολυ-πολυ προχειρα.
ολα μετα το 2019.Αν δεν κάνω λάθος όμως, diesel είναι τα δύο c4 που πήρες τελευταία. Είχες καμία ένδειξη ότι κάτι έχει αλλάξει ή απλά ρισκάρεις λόγω άλλων πλεονεκτημάτων του μοντέλου;
-
ολα μετα το 2019.Αν δεν κάνω λάθος όμως, diesel είναι τα δύο c4 που πήρες τελευταία. Είχες καμία ένδειξη ότι κάτι έχει αλλάξει ή απλά ρισκάρεις λόγω άλλων πλεονεκτημάτων του μοντέλου;
τον ιδιο 1.5d εχουν ολα. τα 2 c4 ειναι ακομη σχεδον καινουργια για να παρουσιασουν το παραμικρο. το ενα εχει κατω απο 1000km και το αλλο καπου 2.
προβληματα βγαζουν σχεδον ολα. ισως οχι οι συσκευες σαν το c-hr. δεν ειναι ομως το μοναδικο κριτηριο, αλλωστε υπαρχει η εγγυηση. -
Το θέμα με το δοχείο Ad blue συνήθως εμφανίζεται γύρω στα 70-100000 χλμ και όχι σε όλα βέβαια.
Η εταιρεία το αλλάζει δωρεάν αν είσαι στην εγγύηση, αλλά και μετά την εγγύηση, αν το πηγαίνεις για σέρβις σε αυτούς και μέχρι τα 150000 χλμ, πληρώνεις μόνο την εργασία 80-100 ευρώ.Βέβαια μέχρι τα 150000 έχεις κερδίσει 6-7000 σε καύσιμα , οπότε το 1000 που κοστίζει μάλλον το ρισκάρεις.
-
τον ιδιο 1.5d εχουν ολα. τα 2 c4 ειναι ακομη σχεδον καινουργια για να παρουσιασουν το παραμικρο. το ενα εχει κατω απο 1000km και το αλλο καπου 2.
προβληματα βγαζουν σχεδον ολα. ισως οχι οι συσκευες σαν το c-hr. δεν ειναι ομως το μοναδικο κριτηριο, αλλωστε υπαρχει η εγγυηση.Το πρόβλημα για το οποίο μιλάμε όμως, δεν είναι πρόβλημα του δοχειου-αντλιας (ή κάτι τέτοιο) του adblue; Αφού το πρόβλημα είναι τόσο έντονο και τις περισσοτερες φορές αναλαμβάνει την αντικατάσταση η εταιρεια (με προβληματικό ανταλλακτικό άραγε), δεν θα ήταν λογικό να το εχουν ήδη αντικαταστήσει στα καινούργια μοντέλα; (Ευτυχώς που δεν θα πάρω την DS4
-
Το πρόβλημα είναι το δοχείο της Bosch. Διαβρώνεται λένε από τα adblue.
Προφανώς ψάχνουν νέα σύνθεση.
-
ομως
το προβλημα με τα αντ μπλου στα νεωτερα δεν ειναι το δοχειο...
το κορσα στα 30000 και το 208 στα 2-3000 το βγαλανε. σιγα τα χιλομετρα.
βασικα βγαζουν ενδειξη οτι δεν εχει αντ μπλου, αν και ειναι γεματο, και απλα μετα απο καποια χιλιομετρα σταματανε και θελουν γερανο.
και τα δυο τα κρατησαν βδομαδες, στην εγγυηση βεβαια και με αντικατασταση με αλλο, και οταν επεστρεψαν στο δελτιο της βλαβης εγραφαν ασαφεστατα ηλεκτρονικο/ηλεκτρικο ακινησιας ή καπως ετσι.
δεν γραφανε τιποτε για δοχειο. και πες οκ, το κορσα τραβαει καποιο ζορι, ουτε 2 ετων βεβαια, το 208 ειναι 6 μηνων και μμε χαλαρη χρηση.
το ξαναλεω ψαξτε λιγο τα φουμπου που γινεται ενας χαμουλης.
απο την αλλη ειναι μια χαρα αυτοκινητο και οχι συσκευη.
αν κατι περισσοτερο με προβληματιζει ειναι το γελοιο ινφοτεινμεντ για τις μερες μας, οχι να κανει χρωματα και παπαριες, για τα βασικα λεμε, ειναι πολυ χαλια η λειτουργικοτητα του στη καθημερινοτητα. τρατζικ λεμε. φτιαγμενο μονο να το δεις στην εκθεση και να πεις οθοναρα!
ας πουμε το αντ μπλου το ξερουν και καπως θα το λυσουν ή θα τους ταραξει η αγορα να το λυσουν. το οτι ξεσυνδεεται το κινητο απο γειτονια σε γειτονια γιατι ετσι και μετα θελει φουλ ριμπουτ των 7 λεπτων, ε, ειναι ενα θεμα.
θα το ξαναπω, #mono_vitara. S
η βενζινουλα μου ηταν πυραυλος, χωνωτανε παντου, εστριβε, ταξιδευε, δεν εκαιγε, του πηδηξα τη μανα στο ρεντ λαιν σε εο και στα βουνα και τις ραχουλες και ζητησε μονο σερβις. και ειχα σωστο ινφοτειμεντ, καλυτερο της πι ες ει και σε συνδεσιμοτητα το 2015. το 3008 με εχει πρηξει, αμαξαρα με αδυναμιες οπου το ματι δεν πεφτει πανω στην εκθεση που ακουμπας τη προκαταβολη. οκ, δεν ειναι παρκετεζες οπως καποια αλλα αχαλαστα-αψυχα ή μη_σου_γαμησω_βαρετα_φριτσικα. -
Όσοι έχετε diesel, χρησιμοποιείτε αυτό το πρόσθετο καθαριστικό πετρελαίου για τους μυκητες; Έχω ακούσει την άποψη ότι αν βάζεις v-power δεν χρειάζεται.
-
Εμείς στη δουλεία με 14 Citroen Jumber απο το 2017 εως σήμερα όλα έχουν θέμα με το ad-blue...το οποίο η εταίρια δεν μπορεί να το λύσει....με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα κάθε 2000 χλμ. να πηγαίνουν σε εξουσιοδοτημένο για να γίνει reset το σύστημα...και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται....
Δεν θέλω να φανταστώ τον ιδιώτη επαγγελματία που έχει επίλεξει αυτά τα αυτοκίνητα για να κάνει τη δουλεία του....απόγνωση....μόνο...Και κατί ξεμπαρκα...Opel crossland εχουν τα ιδια θέματα από τα 80000χλμ. περίπου....
Κάπου είχε πάρει το αυτί μου ότι το θέμα έχει φτάσει μέχρι το ελληνικό υπουργείο μεταφορών...
-
ευτυχως που διαβάζουμε το φορουμ ...φοβερο αυτό το θεμα της ακινητοποιησης λογω adblue των psa....και παρολα αυτά εχει γεμιζει λιονταρια ολη η ελλαδα....δουλιτσα για τους γερανους και τις οδικες....μακρια...30Κ και να σε μαζευει η οδικη καθε λιγο....
CITROEN C4 III mod 2021